Finns jultomten?

Idag på mitt kemiprov så bjöd vår lärare oss på saft och pepparkakor. Japs, ni hörde rätt - pepparkakor! Julvibbarna översvämmade mig och när det dessutom började snöa på eftermiddagen så kände jag att julen verkligen närmar sig!

Så jag kom då genast att tänka på jultomten och den eviga frågan: Finns jultomten? dök upp i mitt huvud. Jag googlade på saken och hittade lite rolig fakta!

Tyvärr finns det inga av dom nu kända arterna av renar som faktiskt kan flyga. Sedan om man räknar hur många barn det finns i hela världen, alltså alla som är under 18 år så blir det 2 miljarder barn. Om man då räknar bort alla barn som inte firar jul på grund av sin religion eller likande så blir det kvar 361 miljoner barn. Om det finns i genomsnitt 3,5 barn per hushåll och åtminstone ett av de barnen räknas som snällt, återstår 91,8 miljoner barn som ska ha julklappar.

Om man räknar med jordens rotation och att tomten delar ut julklapparna från väst till öst så har han totalt 31 timmar på sig att dela ut julklappar över hela jorden till nästan 92 miljarder barn! Stackars tomten har då 1/1000 sekund på sig att parkera släden, ta sig ner i skortenen, fylla julstrumporna med julklappar, lägga klappar under granen, äta lite tomtegröt och annat gott som familjer lämnat till honom, ta sig upp genom skorstenen igen och sätta sig i släden redo att åka mot nästa hus.

För att tomten skulle hinna mellan alla hus så skulle hans släde behöva röra sig i hastigheten 1000 kilometer / sekund, vilket är 3000 ggr fortare än ljudet rör sig. En helt vanlig ren kan som mest springa i 24 kilometer /timmen... Om renarna ska orka dra släden med en överviktig tomte och sjuuuukt mkt julklappar på så behövs med 145 900 renar. Som inte skulle överleva det enorma luftmotstånd som skulle bildas, motsvarande när ett rymdskepp far ner för landning på jorden. En fet 150-kilos tomte skulle utsättas för G-krafter och pressas mot slädens bakre vägg med 2625000 N.

Fanns det en jultomte på riktigt, så vore han sen länge död vid det här laget...




http://home.swipnet.se/~w-53648/Humor/jultomten.htm


Kommentarer
Emma säger:

jag tänkte på det där med att tomten skulle ha 31 timmar på sig, men i typ england o andra länder så delas julklapparna ut den 25 jööö! då skulle han ju kunna¨åka långsammare och fortfarande leva!!! tomten finns!!!!!!! :P

2009-11-11 | 18:50:17
Bloggadress: http://inredningmedmera.devote.se
mallan säger:

haha jo men jag tror att dom räknat in morgontimmarna den 25 december också, och tyvärr tror jag inte lilla santa claus skulle överleva ändå ;P snyft!

2009-11-11 | 21:09:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback