The pictures



Le moi on le Balle!


Textilfärgen. Va blire??

Färgen. Såg ut som tjära...


Ser misstänkt likt ut en häxbrygd...


På tork! Doppade en vit gammal H&M tröja i färgen för att göra den mer spännande.

Shortsen blev jag supadupánöjd med! Dip dye.

Tröjan fast i dåligt ljus.. Men nu torr!

Övriga fläckplagg ligger på tork så dessa får jag fota så fort de är törra. Nåväl.

//Mallan

En Malin-Dag

Idag har varit en Malin-dag där jag har prioriterat mig själv och vad jag vill göra. Började helt sonika dagen med en morgonpromenad samtidigt som jag lyssnade på podden Adam&Kompani (Adam Alsing, Carin Da Silva och Daniel Breitholtz), garvandes högt för mig själv. SÅ ROLIG, lyssna! Finns på Itunes för er som har Iphone eller via Podkicker som finns för Android. Gör det vetja!
 
Åt en ASGOD frukost som jag förberett kvällen innan. Turkisk yoghurt, havregryn, frysta hallon och blåbär, banan - mixa med stavmixer. Ställ sedan in "gröten" i kylen och ät morgonen därpå. Yummie in my tummie! Har blivit smått besatt av goda smoothies och insett vad jag vill ha: En Mix&Go blender.
 
Hur smart?! Två bägare inklusive lock följer med så att när man slängt i sina frukter/bär (eller vad man nu vill mixa) så vänder man upp och ner på steken och tar den med sig! Åååh. 299kr på Net On Net. Vet vad jag ska köpa för skattepengarna, hehehhe...
 
Efter min goda frukost så följde jag med G till Marieberg för fler glasögonärenden (nämnde jag att han ÄNTLIGEN har hittat ett par brillor han tyckte om och som nu är beställda? Hallelujah!). Tyvärr saknades ett papper för att glasögonärendet skulle gå att genomföra så det blev ett kontaktlinsärende istället! Fint.
 
Från det ena till det andra! Jag har länge tänkt köpa textilfärg och färga om några kläder i min garberob som antingen 1) är fruktansvärt slitna i sin nuvarande färg: tänk ett grådassigt före detta vitt linne, eller 2) jag ogillar färgen. Sagt och gjort så köpte jag allt jag behövde på Ö&B och efter att G åkt till jobbet så påbörjade jag processen. Okej, jag kan ha halvslumrat ute i solen på ballen ett tag efter maten men efter det körde jag igång! Hihuhu.
 
Många om och men dök upp när det var dags att välja ut ett lämpligt kärl som rymmer 10 liter vatten och ca 500 gram kläder. Ingen kastrull fanns till förfogande (det stod att man skulle värma på vattnet till ca 30-60 grader) så jag fick värma vattnet i förväg i vattenkokaren (eller Kettlen, som jag brukar säga) och tömma över i Gustavs 10-litersakvariehink. Och ställa ute i solen så att det höll sig värmt. Fungerade det också!
 
Summan av kardemumman: Kläderna fick ligga i den svarta färgen i 30 min enligt anvisningar och jag rörde om då och då precis som det stod. Sköljde, sköljde och sköljde... I badkaret. Startade en tvättmaskin utan tvättmedel för att få ur all färg men TYVÄRR blev 2 av 3 plagg fläckiga. Den svarta nyansen blev skitsnygg men fläckigheten, njaa. Kan ju tolkas som ett lite bohemiskt batikmönster mitt på magen (och ryggen) eller så ser det ut som gårdagens Guacemole som torkat fast i en fin fläck. Det sistnämnda stämmer mest in med verkligheten, dessvärre.
 
Lillhjärnan har jobbat hårt idag och BAM - idé: Jag köper en svart textilPENNA och målar över fläcken/fläckarna!!!! "Briljant, briljant, briljant!" som Yzma säger. Ska fasen prova den idén och om inte annat så kommer jag att ha fina festivalplagg med redan ingnodda fläckar, tadaaa! 
 
Inte nog med färgning av kläder så har jag även blekt ett par jeansshort med klorin. Jag har till och med målat med griffeltavelfärg på lite plywood jag hittade ute i förrådet. Och tränat på Gustavs nya gymmattor som han har köpt. Ska ta en vilodag imorgon, är alldeles slut nu yao.
 
Just ja! Mami&papi är i Toulouse och hämtar hem H!!!!!! På söndag (snarare måndag egentligen) kommer hon äntligen, äntligen, äntligen hem, söstra mi. Har inte träffat henne sedan i februari när hon var hemma och lyckades bli sjuk till råga på allt. Men denna gång stannar hon "för gott", jippi! Gu vad jag skriver. 
 
Bilder på mina sju små underverk kommer snart. Blir i ett eget inlägg pga teknisk lathet från min sida. Men det här var ju min dag, eller hur? Målat med akrylfärg har jag också gjort, så himla kul och inspirerande. Vilken jäkla Malin-Dag va?! Ska avsluts på bästa sätt med filmmys i soffan med El Gustavo när han kommer hem ifrån jobbet. 
 
Imorgon bär det av till HesterEsters Baby shower! Ska bli kul. Dessutom fyller the one and only Helena 21 år imörrn så henne måste jag givetvis gratulera med dunder och brak. 1 juni, ack denna förväntansfulla försommardag som alltid levererat hittills. Minns när vi var i Stenbäcken med klassen den 1 juni för ca 8-9 år sedan och Helena som sagt fyllde år. Jag gav henne ett linne med tennisracket påi födelsedagspresent och hon blev glad. Vi grillade korv tillsammans med klasskamrater och föräldrar och solen sken. Det var en fin dag! Blev nostalgisk när jag såg alla Barn i Brickebacken (istället för Bullerbyn) springa omkring och leka, leka, leka.. När jag går min morgonpromenad passerar jag alltid FETASTE lekparken. Måste fasiken prova den någon dag, för den är helt sinnessjuk!! Någon som vill hänga på och prova? Höhö.. Man är aldrig för gammal för lek. SÅ DET SÅ. 
 
So long!
 
//Mally

Summer is coming!

Hej på er människor och kvinniskor (om man ska vara riktigt PK). En väderrapport: igår var det soligt, varmt och underbart - idag var det regnigt, kallt och rätt deprimerande väder.

Sparkade damfotboll (heter ju tydligen så) igår i solen, KUL!


Hade alltså ett seminarium igår där vi bland annat diskuterade HEN hejvilt - Vad tycker ni om hen? Använder ni det?! Känner ni överhuvudtaget till det? Många har missuppfattat begreppet och tror att man är ute efter att skapa ett tredje kön, alternativt ta bort hon & han ifrån språket, men så är det givetvis INTE!!!

Hen är ett könsneutralt uttryck som kan användas där man skulle skrivit/sagt hon och han eller han och hon. Vet man inte heller vilket kön en människa har är hen ett utmärkt alternativ och i myndighetstext/läroböcker anser jag att det borde vara normen. Att börja använda "sjuksköterskan hen, läkaren hen, sekreteraren hen" skulle kanske även ändra vårat könstänk då de flesta troligen tänker "läkaren han, sekreteraren hon" osv. Det är så vi blivit lärda av samhället att tänka. Tyvärr.

Många förknippar hen med feminister och feminist idag är ett laddat ord, för att inte säga skällsord. Säger man feminist tänker många på manshatande kvinnor som har 3 meter långt hår under armhålorna och som brölar ut att män är djur så fort de så chansen... TVÄTTA BORT DEN BILDEN IFRÅN DIN NÄTHINNA NU.

Att vara feminist innebär att man vill att vi ska leva i ett samhälle där män och kvinnor behandlas lika och där man tjänar lika mycket pengar i månaden, oavsett om man är kvinna eller man (om man utför samma arbete). Där män har lika stor möjlighet att vara manliga som kvinnliga, där kvinnor har lika stor möjlighet att vara kvinnliga som manliga. Mångfald. Feminist eller humanist, som Sanna sa, det borde väl ALLA vilja vara?! Framförallt alla kvinnor, då vi tyvärr lever i ett mansdominerat samhälle.

För mannen är ju normen i dagens samhälle och det måste vi försöka ändra på!!! Något som ALLTID stört mig, apropå fotboll, är hur man vareviga kväll på sportnyheterna annonserar ut resultaten ifrån Allsvenskan och Damallsvenskan. ??!?!!??!?!?!. HERRFOTBOLL, HERRALLSVENSKAN OSV är en otroligt liten ändring men som skulle betyda SÅ mycket för vägen mot ett jämställdare samhälle.

Så kom igen nu! Ta tillbaka ordet feminist till den betydelsen det faktiskt bär, sedan om man vill sluta raka benen eller inte är helt och hållet upp till en själv. Jag är feminst, eftersom jag vill ha samma lön som mina framtida manliga kollegor som gör exakt samma jobb som mig. Och eftersom jag inte vill leva i en värld där vi behandlar kvinnor och ibland även män som objekt och tycker att det är helt okej att framförallt kvinnor våldtas till höger och vänster.. Henifiera rättegångarna!! Det var något vi diskuterade igår, hur skulle domen lyda om man bytte ut alla pronomen till könneutrala pronomen och berättade att hen våldtog hen när händelseförloppet skulle redogöras. Hur skulle straffet bli?! I dagens Sverige verkar vi inte tycka att våldtäkt mot kvinnor är ett speciellt grovt brott vilket är NÅGOT SÅ DJÄVULSKT SJUKT!!! Blir en man våldtagen bryter detta mot normen och reaktionerna skulle säkert bli heeeeelt annorlunda. Stackars stackars lilla man, liksom.

Tänk att ett så litet ord som hen, kan väcka så mycket känslor och skapa så stor debatt. Den 22 april i år gick nämligen Språkvården ut med en ny inställning till hen: ANVÄND! Begreppet introducerades på 60-talet första gången men etableraded inte då och Språkvården var pessimistiska till användningen.

Men nu, år 2013, är det väl ändå dags?! Hoppas ni tänker till och börjar använda hen i den mån ni kan. Om sedan också medierna börjar använda ordet så skulle vi bli vana att se&höra det. Nu är det fortfarande många som anser att begreppet är för nytt. Jag själv är absolut ingen expert på att använda hen men försöker i alla fall, och om viljan finns kommer även vanan snart.

ÖVERVÄG. FÖRÄNDRA. Och gör som jag tänker göra, den dagen jag eventuellt blir mamma: uppfostra era barn könneutralt. Vill min son ha en rosa tröja och leka med dockor (ngt som anses vara tjejigt) så ska han få göra det. Vill min dotter leka med bilar och ha en Spidermantröja så ska hon få ha det. Mitt mål är att få höra "vilken söt son", för att sedan snabbt replikera att det är en flicka. Ge barn/ungdomar/vuxna ALLA möjligheter i samhället och begränsa inte världen till blått och rosa, manligt och kvinnligt. Jag lekte med Barbie, gosedjur, lego, bilar, dinosaurier, byggde kojor och trixade boll när jag var liten. Min favoritfärg var, och är fortfarande, blå. Tack mamma och pappa för att ni inte prackade på mig rosetter och rosa kläder bara pga mitt kön.

Man ska ha rätten att leka med precis vad man vill helt enkelt. Och sätt för F-N inte på era döttrar små blommiga klänningar som SKRIKER ut att "nu ska du bara sitta på picknickfilten och se gullig ut för du är kvinna" medan lillgrabben får slittåliga byxor och en mjuk tröja som han kan busa runt i hur mycket man vill. Då placerar man sitt barn i ett fack ifrån början.

Puh. Blev mycket åsikter inom ämnen som alla vidrör hen och som dyker upp i hendebatten. För jag vill i alla fall leva i ett samhälle där alla behandlas lika, oavsett kön.

//Mallan 20 år, feminist

Tjabba tjena hallå

Lördagskvällen blev en trevlig tillställning med i goda vänners lag. Vi trängde oss i kön till Frimis fram till Bella där hon stod, vilket gjorde att vi hann in innan kl 23 (gratis är gott) och fixade in Bella gratis också (vi hade skrivit upp henne med). Tadaa!



Grill bakom teknikhuset, asnajs.


Försökte smygfota resterande picknickande studenter som höll till på diverse filtar på gräset men det gick sådär. Min axel gigantikus stod i vägen...

Stulen bild ifrån Vicky! Haha Olbas och läppstift, fina grejer dä



Woop woop, partybrudarna. Tog det rätt lugnt med alkåhålen men dans - det blev det!!!

Ännu ett stöldgods ifrån Thornet, haha. Posarna!


Igår hade jag, Hester, Vicky och Sanna en supermysig Smoothiekväll! Riktigt bra idé ska jag tala om. Alla gjorde varsin smoothie som vi sedan tömde upp i fyra glas så att alla fick smaka på varandras smoothie.

Min var en äpple/rabarber/hallon/blåbär-smoothie toppad med flytande honung, mynta och kanel. En riktigt vitaminbomb! Utan yoghurt, passar även den laktoskänslige magen. Sannas var en ananas/banan/ingefära/soyamjölk-smoothie toppad med ananas, lingon och mynta! Esters var en ananas/kokos/lime/vaniljyoghurt-smoothie toppad med kokos. Vickys smoothie bestod av hallon/grädde/vaniljyoghurt/polkagrisar och var dekorerad med hallon och krossade polkagrisar på toppen. Vilket startfält va?!

Sannas smoothie var finast på toppen men smakmässigt var vi alla överrens om att Vickys mumsiga smoothie och min vitaminbomb var godast! Ananasen i Hesters blev väldigt besk och i kombination med lime lite väl surt. Men kul att prova! Sannas var en riktigt förkylningskur med all ingefära i och kanske med ett överskott av banan. Är mer en bärsmoothiefan tror jag, ananas blir himla "fibrigt".


Sanna och Vicky var laddade på smoothies! Trots att polisbilar/bussar körde omkring på cykelbanorna runt vår lägenhet och cirkulerade i kvarteret så genomförde vi vår Smoothiekväll med bravur! 4 bilar brann på Björkrisvägen igår kväll... Fast på andra sidan än den vi bor på, tack och lov! Men ändå - vad händer?!?! Usch.



Och en update om G: han ska få 4500kr i skadestånd för misshandel och ersättning för nya glasögon samt för tandläkarbesök. Stackars stackars STACKARS Gustav, mitt lilla gullefjun!

Snyft :(

//Mally

JÄVLA SAMHÄLLE

Igår och i förrgår var händelserika dagar... I fredags drog Gustav ut på krogen väldigt spontant, ca kl elva på kvällen, för att möta upp några polare på Kåren. Där stannade de inte så länge utan fortsatte in till stan för mer festligheter. Efter ett tags partyparty så skulle de gå och käka fyllekäk på Burger King, när en snubbe helt plötsligt och OPROVOCERAT springer fram och - SMACK! - SLÅR MIN FINA GUSTAV I ANSIKTET!!!!! :(:(:(:(

Blir så arg!!! Varför finns det sådana idioter?!? Gustav råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt och blev överfallen av ett psycho. Stackars G :( Han kom hem blodig över hakan och hade inte hittat sina glasögon i mörkret. Polisen var snabba att komma fram efter slaget inträffade så han har gjort en polisanmälan, BRA.

Men detta oprovocerade gatuvåld -varför??!??!? Måste vara människor som är sjuka i huvudet som gör sådant.. En hel dag, utslagen i sängen och med svårigheter att äta pga en sönderslagen läpp (fläskläpp) spenderade G. Och han var inte speciellt berusad i fredags heller utan åkte dit spontant för att umgås.

Inte kul att behöva torka bort blod från sin pojkvän, som dessutom har golftävling idag. Bra uppladdning? Nej. Ringa försäkringsbolag och fixa ersättning för nya glajjer? Ja.

Är detta ett samhälle vi vill leva i? Unga män och kvinnor som kan bli utsatta för våldtäkt/misshandel på stan, helt oprovocerat. Dock anser vissa att det visst finns kvinnor som provocerade, nämligen i sin klädsel. Har hen en så kort kjol, ja då får hen skylla sig själv om hen blir våldtagen. Nä skärpning, samhället!! Att kunna gå på stan, dag- som nattetid, och känna sig trygg måste både kvinnor och män kunna göra. Jag är besviken. Och arg.

Var rädda om varandra istället!

//Mallan

Regnigt

Jobbade i 2h även denna morgon, och blev utsatt för ett typisk "svensk sommar-väder": regn. Eller oängn, som det heter på Karlskogamål.

Men icke stoppades jag av det, nu när jag är ägare av ett superduperregnställ! Ha! Trodde aldrig att jag skulle äga ett par "galonisar" (som man hade på dagis) igen men nu är jag en stolt ägare av just ett par galonbrallor... Haha! Och såklart min matchande galonjacka.



I väntan på bussen! Pluggade med S, V och E på universitetet idag en schväng, nyttigt.


Är så förbannat sugen på att tatuera en sköldis i nacken (bra ställe om man vill gömma den ibland). Gärna en sköldpassa där skalet består av planeten Jorden/Tellus/EARTH!! Skulle vara både symboliskt och snyggt.

Ni får ursäkta min egenritade skiss men tanken är i så fall en väldigt enkel, symmetrisk och 2-dimensionell turtle. Utan färg, bara svart! Ska klura på detta, men om någon har tips på bra tatuerare så tipsa GÄRNA. Inki inki



För sned och 3D för min smak men sköldpaddor är alltid fina och har verkligen en speciell plats i mitt hjärta <3

Över å ut.

//Mally

BAM

Morgonpromenad, jobb, plugg, gym, mat, golfbanan med G och BjörnDanne, rabarberpaj och Torsk på Tallin. Min gårdag, snabbt sammanfattat! Följde med G som flagglyftare/markör igår kväll på golfbanan, en uppgift jag lyckades ypperligt med om jag får säga det själv.


Hade bra pluggväder på ballen, innan jag gick och svettades på gymmet! Najs.


Gillar mina skor jättemycket. Puss på dom!

Idag har jag jobbat ett längre pass och ska nu hem, äta och packa om väskan för pluggipluggi i stan med S&V innan fotbollsträning ikväll.

För er som tänker "hur orkar hon/hur hann hon med så mycket igår?": jag sov i 2h på soffan när jag kom hem ifrån jobbet. MAN ÄR VÄL INTE MER ÄN MÄNNISKA LIKSOM

Så släpp ångesten, ni som nu möjlien fick någon.

//Mallan

NjutarN

Har varit väldigt seg idag och vilat jättemycket. Det behövdes! La mig i sängen och sov en sväng till och med, GÖTT.

Gustav trodde att han skulle komma hem ifrån sin pappas kalas ca kl 19 men så blev inte fallet. Är ännu gräsänka, så fick avnjuta kvällsmaten själv på ballen ikväll. Maten? Oh, let me tell you... Hehe



Lax i ugn täckt av en krämig citron- och dillsås med stekt sparris och tomat (tomaten kryddad med oregano och timjan). En pytteliten bit av mitt egengjorda knäckebröd ligger på tallriken också, men det blev lite väl salt tyvärr...


Sedan kanske inte jag är expert på hur man lägger upp mat fint på tallriken, men vad fasen?! Ni fattar grejen.

Moi, njuting av the solnedgång. Åh sommar!


The solnedgång. Blir nästan tårögd ju.


Kom nästan upp i 100 000 poäng i Bubbleshooter förut. Det ni! Nåväl. Imorgon ska jag och Gustav brumma till Kga och därifrån ska vi+mina stamceller brumma till Arvika och Holmen! Woho!! Holmen ska göras redo för sommaren och Gustav ska för första gången sätta sin fot på "ön". Ha! Ska bli kul. Hoppas det kommer en våryster liten orm och hälsar på honom, Gustav som äääääääälskar ormar. Eller? Hehe.

//Mallan

Åska och blixtrar

Är rädd. Det åskar och blixtrar ute och jag är alldeles ensammen hemma :(

Igår var en bra fredag. Jag var på gymmet och verkligen KÖTTADE (så skönt)! Sedan knallade jag och Bella in till stan och fixade lite ärenden och åt hamburgare på Pitchers. Nam nam!



Senare på kvällen drack vi vin på ballen och njöt av solnedgången. Vackert!


Ekologiskt vin utspätt med Sprite - det funkar! Annars är vin inte min grej.

Ännu senare drog vi in till stan och satt på en uteservering med Bellas kompisar Daniella och Sara. Trevligt! Sprang in i Frida och Elinor också -SÅ KUL!! Haha, det var längesen men sååå roligt att träffa tösera igen. Bra kväll helt enkelt.

Tydligen har Gustav blivit upplyst också. Efter att ha lyssnat på ljudboken av Dan Browns senaste bok Inferno... Haha herre min get! Vad ska det bli av karln?

Hoppas ni överlever ute i åskovädret.

//Mally

Hälsa

Ligger i soffan med en överansträngd ljumske. Är det tacken för att jag äntligen fått tummen ur och börjat träna igen? Troligen. Blev lite väl inspirerad och missade "gå, lunka, löp" och körde mer på "spring snabbt, gymma hårt, träna fotboll på gräs för första gången på jäääääättelänge-konceptet". Kul var det! Vilar någon dag och smörjer in ljumsken med tigerbalsam så ska den nog vara med på noterna snart igen. 
 
FÖR JAG HAR FÅTT VÄRLDENS MOTIVATION!!! Just därför vore det förträffligt om min kropp ville jobba med och inte emot mig... Motivation har jag inte endast fått på grund av Gustavs och min interna tävling oss emellan, som går ut på att först komma upp i 20 träningspass (då får man 300 kronor av den andre, haha). Nej, den har kommit inifrån - precis som den ska!! 
 
Utan att låta anorektisk eller som en Instagram-fitness-människa där allt är #fitspo #strongisthenewskinny och #workhardorgohome OSV (lägger ingen värdering i det beteendet men alla hårda ideal brukar inte båda jättegott, framförallt inte för unga tjejer med låg självkänsla som PUMPAS med bilder på vältränade kroppar som har varit på gymmet morgon, middag, kväll) så vill jag byta ut de ca 5 kg (eller nått, vettefan) jag har, på dialekt så kallat plöfs (hull), mot muskler! Gå ner 5 kg med andra ord, samtidigt som jag tränar och käkar rätt så att muskler byggas samtidigt. Bra plan va?!?!?! Tycker att det är intressant med kost och hur stor del av vårt välmående som styrs av vad vi äter. Nu ska jag absolut inte börja med en svältdiet men jag har redan börjat skärna ner på kolhydraterna (inte helt) och äter på andra tider (kind of) för att hålla en jämnare blodsockernivå. 
 
Jag är ju Malin "magesomettsvarthål" Bergman men har även ett extrem ämnesomsättning (måste jag ha, som jag glufsar i mig). Grejen är den, att när jag var som mest tränad för några år sedan hade jag nyligen gått upp ca 4 kg bestående av mestadels muskler (och vätska) under den hårda träning vi då hade med fotbollen. Nu väger jag exakt samma som då, fast nu är det inte vätska och muskler som är de där extra kilona utan.... fettelifett!
 
Det är synd att det är svårt att skriva om det här ämnet utan att låta manisk, anorektisk eller sjuk men att jag vill bli hälsosam känns ju som en bra grej. Så länge det sker efter mina förutsättningar, min vilja och med gott mod. Är jag sugen på en... kaka (äter ju inte kakor så ofta men låt säga det) så kommer jag att äta den. Är jag sugen på en avokado (vilket jag oftast är) kommer jag att äta en! Simple as that. Börjar man må dåligt av kosten så frigörs stresshormon i kroppen som blockerar förbränningen. Och fart i systemet måste man ju få, om man ska bli hälsosam! 
 
Jag anser inte att jag är ett dugg tjock som jag ser ut idag men jag vill hemskt gärna ha bättre kondition och lite muskler, vilket även är en förutsättning om jag ska löpa runt på en fotbollsplan (vilket jag bestämt mig för att göra). Papprena är förövrigt påskriva för klubbyte så inom ca en vecka är jag förhoppningsvis spelklar och ljumskfrisk. Tjoho!!!
 
Skulle vara kul att sätta upp ett långsiktigt mål med min träning, till exempel att löpa Tjejmilen eller Göteborgsvarvet nästa år. Ska tjata med mig Gustav, åtminstone om det blir Gbg-varv. Annars får vi problem, ehehhe.. Nejdå, hen som känner sig manad kan tjoa till! Löparkompis sökes. 
 
Det här är inget jag, eller någon annan för delen, borde eftersträva.
 

Ta hand om er där ute i majvädret. Bränn er inte i solen! 
 
//Mallan

DET vs. DER

OKEJ - mobilbloggandet har en baksida!!!!! Skriver hela j**vla tiden "der" istället för "det" (har så stor mobil att mina fingrar aldrig tycks nå så långt bort som till t-knappen). Extremt irriterande!!!

Nu när jag dessutom läser svenska och rättar bokstavligen ALLT (inne i huvudet är det verkligen allt) jag numera läser/ser/hör osv så är det ju en dödssynd att jag själv inte ens läser igenom mina texter innan jag ivrigt, om än ack så slarvigt, publicerar dem.

Att jag av och till skriver "der" beror alltså inte på bristande engelskakunskaper och ett tafatt försök från min sida att vara artig genom att skriva "dear". Inte heller tillber jag den store rådjurskonungen, som mycket väl skulle kunna kallas "deer".

HOPPAS NI HAR ÖVERSEENDE, FÖR DET HAR INTE JAG.

Srkiv rtät frö fna! Hehe.

//Mally

Comeback

Trotsar förkylning och tungt huvud med en fotbollsträning. Ska bli så kul!! Hoppas der går snabbt med allt papperfix bara så jag kan vara med på matchen redan imorgon.....

Redo för träning!


Hihihuhuhuh

Ha det gott, människor!

//Mally

10:2

Tog en spontantur upp till mami&papi i stugan i Sundsvall i fredags. Avkoppling, god mat och familjemys = precis vad jag behövde!
 
Jag och farsan Baloo oljade in altandäcket.
Åt på Lörudden och drack det alltid lika goda och kalla Sundsvallvattnet.
Papi, i väntan på maten
Lörudden
Jag och mami!
Förrätten.... Ehehhe
The classic Fisksoppa a la Löran. GUDOMLIGT GOD
Knäckebrödet är också fantastiskt (säg något som inte är det)
Eterrätten, ack så god den med. Men OJ vad mätt jag var efteråt....
Mamma hade gjort en egen slagruta för att hitta så kallade currylinjer. Även kallade currystickor numera! Haha. 
Vi gick i en labyrint där vartannat varv ska vara positiv/negativ energi vilket ska skapa ett harmoniskt tillstånd efteråt
Labyrinten. Intressant,och rätt sjukt haha!
Vi var tvungna att läsa kartan för att hitta ut ur labyrinten
Hahaha
Där ni!
Pappa smygfotade mig när jag sov. Ser ju rätt chillaxed ut i alla fall!
Mamma och jag satt ute på soldäck och njöt av den medelpadiska solen.
Min farmors trollsamling.
Oljan drog in långsammare där mattan har legat. Coooolt
 

I fredags var vi i Birsta och jag fick ett par.. tamtadaram... ny fotbollsskor!! TACK m&p, på tisdag ska jag äntligen, äntligen, äntligen få springa ut på grönbete igen! Fick en för tidig födelsedagspresent också i form av ett knallgult regnställ - såå snyggt! Och funktionellt, nu jäklar är jag redo för svensk sommar. Haha..
 
Hoppas ni också haft en bra helg amigos, över å ut.
 
//Mally

Picnic day!

Knallade till universitetet, hämtade Bettan och cyklade sedan till Karlslunds herrgård med Ester, Vicky och Sanna. På en fin gräsplätt vid vattnet hade vi en mysig picnick och passade på att njuta av livet som student (lediga dagar som kan utnyttjas till max vädermässigt).



Lånar/snor (har inte frågat än, ehehe) några fina bilder tagna av Sanna Rosell!

Superfin bild på Ester och Knoddis.

Sol sol sol! Tydligen hade vi sällskap av två solsugna ormar som låg och stekte i gräset alldeles bredvid. Vi? Totalt ovetande om detta....


Käkade pannkakor och avslutade med en äggmacka, hehe.

Imorgon är det universitet och plantering i odlingslådorna som gäller! Uj uj vilken dag, ska söve nu.

//Mally

hemfjärden runt

Sally, Gertrud och Bettan fick verkligen visa va dom gick för idag när vi cyklade 40 km runt Hemfjärden. Jag, Sanna och Vicky fick också visa vad vi gick för. Så rolig dag!
 
Fin väg.
Kartläsning.
Ute på Närkeslätten for real!
Vi var nästan på Ullevi.
Kollade att svansen satt kvar!
Fin natur (kanske inte det vackraste exemplet) 
Satt och fikade innan Cykelfärjan, så mysigt. 
Cykelfärja!! Haha, så sjukt.. Kortaste sträckan att åka och fetaste FLOTTEN?! Bettan blev duschad.
Glada brudar på färja
Lyckades möta en segelbåt 
Hitttade supermysigt fikaställe på andra sidan vattnet
Vitsippor!
Sanna hittade en mustasch på strumpan, haha!
Hittade en natureservat.
Korymningsskydd.
Avhuggna huduven, hehe.. Mitt i vitsippeängen!
Världens största mystack... Uuuuhh
Ett blått hav, så fint!
Hittade Johans Behrns hus, coooolt
I slutet av vår tripp. Ont i rumpan kan jag lova!!!
 
En mycket trevlig dag med mycket trevligt sällskap. Kommer inte kunna sitta ner på några dagar bara... Stackars rumpski.
 
//Mallan

Fredagsmys

Hade en kanonfin fredag igår. Jobbade i 1,5 på EON på eftermiddagen men sedan blev det tekväll för fulla muggar!


Söta tjejer med hårfärg i huvudet. Vicky insvept i en handduk som går under ett speciellt namn och Sanna i min Alfred Nobels Karlskoga-tröja. Haha!


Under processen.

Vi drack chaite och grönt te och d
gjorde gluten/laktosfri samt vanliga scones. Så gott!

Blev supertäppt i näsan senare på kvällen, vilket sitter i än... Dumma näsa.

//Mally

Valborg

Hade en finfin valborgsmässoafton med grill, brasa och hela kittet!



Vicky och grillen!


Suddig bild på ogrillad halloumi.


Blev massa gott till magen


Sanna grillade strömming, såg jättegott ut


Körv


Chrille följde med också, kul!


Efterrätten: stekt ananas med sockerkakssmulor och turkisk yoghurt


Trevligt trevligt


Åkte ner till slottet och kollade på brasan i vallgraven.


Supermys. Örebro studentsångare sjöng in våren


Det hela avslutades med ett STORT fyrkeri. Jag var nog hund i mitt tidigare liv för fyrverkerier gillar hon inte, Mally.


Maffigt! Dock blev en kvinna i publiken som satt cirka 3 meter snett framför oss träffad av en röd rökgrej ifrån en raket som gick snett?!?!?! HEMSKT. Hon skrattade typ åt det hela men var antagligen i djup chock.... Hm.


Idag spelade jag, Gustav, Erik och Bella äventyrsgolf på Gustavsvik. Coola banor!

Sedan köpte vi med oss mat ifrån Gröna Grodan och hade picknick i stadsparken, så mys! Åt en asgod sallad.

Lyckades klämma en glass också, den satt fint kan jag lova. Regnbågsglass.


Håller tummen och tån för att vädrer ska bli så här nu. Vill grilla, bada, snorkla och ha värme!!!!!!

Oj vad jag skriver om mat men måste nämna den goda laxen jag åt med Gurris förut. Provade broccolirecepten, m&p!! Fast med linfrö istället för sesamfrö.

HA DET BRA SYSTRAR OCH BRÖDER

//Mally