vamos a la playa, oh-oh-ohh

Sanningen är ibland hård att höra, men här kommer den: jag inte tagit årets första dopp (i Sverige alltså) än! Backa bandet, say whaaat?! Kanske ni tänker, i alla fall ni som känner mig, för jag är nästan mer fisk än människa. (Dock inte mer fisk än Sillen. 1-0 till mig, oh snaaap!)

Ja, jag har till och med fjällat en gång. Jag älskar att bada, plaska, simma, paddla runt på madrass, snorkla, leka med boll i vatten... När det kommer till bad finns det inga hejdningar. Två gånger har jag badat med slalomskidor  i en 4-gradig pool i Sälen utklädd till björnbuse och höna. Vilka minnen, vilka minnen...

Största besvikelsen var en gång när vi var på husvagnssemester i Sverige och äntligen kommit fram till campingen, fått husvagnen på plats och det enda jag och min syster ville var att BADA. Snabbt som satan bytte vi om och sprang ner till sjön som skulle finnas på campingen. Det var bara ett tinywiny promblem - det var inget vatten i sjön. SÅ skumt! Vattnet var borta och en torkad lerbotten fanns där istället. Badsugna som vi var sprang jag ut på denna lerskorpa. Slurp sa det och min fot + halva benet var nere i lerskorpan som kanske inte var en "skorpa" man kunde gå på utan mer kvicksand. Nemas bad där inte!

Under mina år i branschen (badbranschen alltså) har jag lärt mig att det finns olika sätt att doppa sig i vattnet, så kallade Doppningstyper. Det ordet kom jag på alldeles nu och se och lär nedan vilka olika stilar du kan komma att bevittna i sommar på playan!

Den fege

Den fege går ofta långsamt ner till vattnet, som om att vattnet kanske kanske hinner bli någon grad varmare om det bara går liiite mer tid. Väl framme stannar den fege vid vattenbrynet, står stilla ett tag och kollar fienden i vitögat. Med skräck i blicken sträcker sedan den fege fram en likblek tå (allt blod försvann av rädsla) och doppar försiktigt ner den i vattnet. Den fege skuttar till, ryser och säger/tänker "GAAAAAH, vad kallt det var!" och sedan börjar processen. Den långsamma processen ner i vattnet, för även om denna människa är feg så ska hon i. Åtminstone med benen.


Den klassiska tån. Den fege, även känd som badkrukan.

Senioren

Senioren låter farligare än vad hon är. Ibland är det pensionärer som utövar denna stil ner i det blå men ibland kan man låta sig luras och få se hur så kallade ungdomar även dem doppar sig enligt följande: Senioren har en enda skräck - att få vatten på huvudet. Därför vandrar hon först ut i vattnet, känner på temperaturen en stund och fastställer att hon har ett säkert grepp om botten. Tillslut, efter att ha stått med armarna i vattnet och stirrat med tom blick framför sig, nästan som i trans, blixtrar hon till. Några raska steg tills det blir djupare och sen slänger senioren sig framåt och tar ett bröstsimtag. Uuuhhehhhheheh låter senioren som nästan tappade löständerna av köldchocken. Med en mun som öppnas och stängs om vartannat (tänk fisk) + ett lätt chockartat ansiktsuttryck simmar senioren omkring ett tag. Givetvis med huvudet högt högt över vattenytan.


Det typiska armsvinget.

Den orädde

När den orädde kommer ner till stranden ser hon bara en sak: Vattnet. Resten av stranden skulle lika gärna kunna vara tom, då den orädde bara har en sak för sitt inre öga: att doppa sig först. Rim och reson försvinner och det handlar om att snabbare än en strippa (dom kanske klär av sig långsamt i och för sig) få av sig kläderna/ alternativt kasta av sig handduken och börja löpningen ner mot vattnet. Här spelar det ingen roll om det springs ner sandslott eller om det sprättes sand på handdukar. Väl framme i vattnet kastar sig den orädde i med en förjävla fart. Framåt, bakåt, på sidan - det spelar ingen roll. Det spelar heller ingen roll om det stod en liten unge och lekte precis där den orädde doppade sig, hon var ju först av kompisarna i vattnet i alla fall! Den orädde är lite som strandens mafioso: tar vad hon vill ha, gör vad hon vill. Och INGET stoppar henne.


Den orädde i ett nötskal.

Jag skulle placera mig själv i kategorin Den orädde men med mer respekt för mina badkamrater och jag kan faktiskt nöja mig med att vara tvåa i vattnet. Ehe, nästan.. Ha det gott nu när ni badar i sommar och notera Doppningstypen, jag lovar att det kommer öppna upp en helt ny värld för er. Njaa, inte riktigt kanske.

Simma lugnt nu!

//Mallan

festival om en vecka madda[PIP]ers!

Hoho vad lustig jag var nu va? En liten ordvits sådär kan alltid lätta upp stämningen några grader. Apropå grader: det är typ 28 grader varmt ute!! Vojne vojne, som di säger i Finland. Apropå något helt annat: om 3 dagar tar jag semester (från sommarjobbet, jag vet, skumt) och drar till Sundsvall! Eller som dom säger i Finland, Sundisvalli. Jotå. 



Bild från di där dagarna i juli/augusti 2009. Fyra dagar av gummistövlar, musik, armbågande i folkmassor och alkohol. I ett nötskal, ungefär. Om en vecka exakt idag smäller det på nytt på Rävåskullen i Karlskoga! Festivaldags igen.

Karlskoga, den grå och allmänt tråkiga staden blir sig inte lik under 4 dagar. Om det beror på människorna, musiken eller vissa drycker (BOOOZE) vet jag inte men en sak är säker: Om en vecka anländer jag med tåg i Degerfors redo att kasta mig in i Parken tillsammans med Putte och säkert 10 000 andra människor. Förhoppningsvis med en liten trevlig solbränna på skinnet, från Sundsvall. Och en käck liten hatt på huvudet, gärna brun. Sen är jag nöjd.

2ManyDjs - Danger! High Voltage!
 
Gör er redo att få en stöt!

//Mallan

me and my army will run you over

Pling pling!

Som vanligt har jag lite för mycket tid till att... euhm, jobba här på jobbet och har kommit fram till några saker jag måste göra innan jag dör. Som många andra gör så blir det en lista över (inte 99) saker jag ska göra innan jag dör. Bazinga!

Thing's to do before I die:

- Åka till USAs västkust, samt besöka Orange Country och få OC-feeling
- Volontärarbeta utomlands
- Välta en bajamaja
- Lifta
- Lära mig surfa
- Duscha i ett riktigt vattenfall
- Ta dykarcert
- Stagediva /publiksurfa (hohoho va kul, måste ju provas)
- Kasta en dart-pil på en världskarta och åka till den plats pilen landar på
- göra ett practical joke
- Stalka någon
- Klä ut mig till fågel, sätta mig på ett garage och häcka
- Vara radiopratare i ett riktigt radrioprogram (Vargtimman gills tyvärr inte)
- Skaffa mig en systemkamera och utveckla mitt fotograferande
- Planka in någonstans (hm. öltältet PIP-10 kanske gills?)
- kasta tomat på någon, dvs delta i La Tomatina i Spanien
- Bygga någonting uppfinningsrikt, á la Oppfinnarjocke
- Vara statist i en film
- Hoppa in i en gul taxi och säga "follow that car"
- Posta ett mynt i en främmande människas myntinkast

Allt jag kom på just nu, får väl uppdatera listan senare annars. Bör tilläggas är att några av dessa saker har jag redan gjort, eller ska förverkliga inom snar framtid. Fler "härliga" idéer på saker man kan göra innan man dör, för er som också blir sugna på att leva litte wild 'n' crazy coming up right here. Deep shit.

- Börja sjunga "Don't stop believing" på stan och försöka skapa en musikal som i alla filmer, bara för att se om någon börjar sjunga med
- Välta en ko
- Bli utkastad från McDonalds
- Ta springnota från McDonalds
- Simma med vithajar fast du har ett blödande sår
- Gå berusad till jobbet
- Spela blind för en dag
- Gömma sig i en container/ett sopnedkast en dag bara för att skrämma folk
-  Börja prata med en tiggare på stan. Ni kanske blir homies.

Tomatina
La Tomatina i Spanien, en 2-dagars tomatfestival.

Lite så jobbar jag just nu, som jag brukar säga. Peace!!

//Mallan


have you seen the muffin-man?

Idag bakade jag äntligen dom där Rabarbermuffinsen jag snackade om för ett tag sen!


Looking good, huh?

Har inte gjort någonting vettigt idag, förutom muffinsen och pannkakorna möjligen. Sen va jag och hejade fram mina lagkamrater till seger mot Råtorp med 3-2. Gött! Imorgon ska jag träna, förkylningen är ju nästan bra och foten ska tejpas.

Sen vill jag bara säga åååååh vad avundsjuk jag är på alla som drar till P&L nu i dagarna.... men men, blir väl nästa år förhoppningsvis! Blir awesome med Putte och Hultan istället :D

Tror jag skrämde mamma och pappa en smula förut när jag berättade om min roliga låttext jag kommit på och som jag sa att jag ska sjunga under PIP. Melodi: Ooa hela natten, och texten (den geniala): "jag ska kröka hela natten, kröka hela dan, kröka hela natten skrämma slag på halva stan, kröka hela natten lång tills polisen tar mig..." M&P var inte lika roade som jag var, känns som att vi inte har samma humor.

//Mallan

Midsommar uti vår hage!

Inte för att jag har någon hage med Midsommarafton var det igår och ironiskt (och roligt) nog styrde Sillen. Lustig som jag är la jag ut en bild på Facebook där hon håller i en nubbe med bildtexten "Nubben och sillen". Klockrent. Bara för att jag är så snäll, lägger jag ut den bilden här med så att alla kan vara med och skratta.


Nubben och Sillen.

Det var en trevlig midsommar annars. Vädret var helt okej för att inte säga bra och stämningen va najs. Dock kändes det som att alla drar till Västkusten, Öland eller sina sommarstugor på midsommar... Borde jag varit i Sundsvall/Arvika då eller? Bildbomb blir!


Sofia/Sillen bygger krans.

Vi skulle ta en somrig midsommarbild med våra kransar, men vinden hindrade mig.

Min fantastiska skapelse till krans på huvudet. Tyvärr blev den för stor och hade en tendens att...

... ramla ner. Midsommarkrans är överskattat.

Vi grillade och mitt kött blev bränt på ena sidan. Orutinerat.

Kökshäng. Frida, Anna, Karl.

Madde och G. Och min midsommarkrans såklart, som spred Midsommarstämning likt Karl-Bertil Johnsson sprider julstämning på jul.

Madde, Helena och jag. Bringing the gangstá-pose!

Pippi Långstrump, Madde kortstrump.

Ja det blev Midsommar även i år, men jag känner att nästa år ska jag tamejfan fira en alternativ midsommar. Typ a la Kvarteret Skatan firar jul. Käka kycklinggryta (något osvenskt), sjunga Holländska sånger, ta på mig en fez och lägga mandlar i... risnudlar. Nån som vill haka?

//Mallan

Migrän

Torsdag. (Är några dagar efter). Fick migrän för första gången i mitt liv idag. Trodde jag höll på att bli blind för mitt synfält blev helt suddigt... Tanken "oj NU har jag suttit för länge framför datorn" slog mig också eftersom det inträffade på jobbet, när jag satt vid datorn.


Då blev jag såhär lessen i mitt lilla migrän-öga.

//Mallan

Life's a bitch. sometimes.

Haha. Skummaste "bloggen" evva har jag läst! Eller ja, bloggen i sig är inte konstig men innehållet och idén kan vara bland det sjukaste jag någonsin hört. Låt mig kort berätta!

En kille läste Kreativ Kommunikation på Universitetet och skulle göra ett examentarbete. Han bestämde sig då för att följa efter/stalka en "riktigt kille" i 100 dagar för att se hur en riktig kille var. Han kallade sitt förföljelseobjekt för Riktig kille.

Först är det ändå rätt så oskyldigt; han ligger i buskar och smyger på honom och tar reda på vart han bor, jobbar osv. Sedan spårar det. Han stjäl hans plånbok, kopierar hans lägenhetsnyckel, super ner honom och får till och med Riktig killes släkt att tro att Riktig killes vän Steffes flickvän Erika ska förlova sig med Riktig kille. (Se dag 76)

Hur sjukt som helst är det i alla fall! Han syr en superhjältedräkt av Riktig Killes kläder och hänger den i han lägenhet. Han skaffar ett fadderbarn som han döper till Riktig kille, efter Riktig kille såklart. "Vi är som en liten familj" skriver han. 

Det här examensarbetet gjorde Henrik Hallberg (tror jag han hette) för fyra fem år sedan. Hans handledare försökte stoppa honom, flera gånger. Det var ju inte precis lagligt och jag tycker faktiskt SÅ synd om Riktig kille som blev utsatt för allt det där... Nusse då.

Det var nästan 15 000 som följde hans blogg under den här tiden. Vissa älskade honom, andra hatade honom, polisanmälde honom och försökte varna Riktig kille.

Check it out! (om ni vill ha ett skratt och tänka "jävel va sjukt" flera gånger i minuten) www.riktigkille.nu

"Dag 56 - Tapas

Igår kväll var riktig kille med sin familj på tapasrestaurang.

Jag klädde ut mig till "texmex-kypare" i lösmustasch och sombrero.

Gled fram, brölade:"Hola gringo!" och sköt en bild
."

Fatta chocken?

Åhh. Blir nästan sugen på att stalka någon jag med. Hade vart skoj.

//Mallan

Who be them boys to take a bite of that skit yall

Just nu känns livet sååhääääär bra. Faktiskt. Ingen speciell dag eller så men jag har en bra känsla i magen på något underligt vis. Lite nervöst fladder inför sommaren. Älskar att smida planer som jag sen ser fram emot och nu känns det. Det närmar sig! Imorgon blir det Strandkanten med jobbet på lunchen, mm-m-m!

 
Nasty men with big long beard,
all the girls are running in fear

Blev en fika med Sillen idag också på Som Hemma, myys! Lyckades köpa Sommar-mat och fick grillspett, Foccachia och melonsallad simsalabim. Satt fint i kaggen vill jag lova.

Dags att gå och knyta sig och hoppas på att inte drömma lika stressiga drömmar inatt. Puh, helt slut och stressad när jag vaknade ju! Nej jag säger som Pumba: Sov sött och dröm om alla småkryp du mött. Vaknar säkert i ett mycket mer harmoniskt tillstånd då...

//Mallan

tralala lilla molntuss

I'm back. Känner mig väldigt no-lifer just nu som bloggar stup i kvarten om rätt meningslösa grejer. Aja, deal with it! Egentligen ville jag bara lägga ut lite fina bilder som Fredrik tog på studenten (tro mig, han har kämpat för att skicka dom till mig, men efter massa krångel gick det!), lite backstage sådär. Kör ba kör, här kommer dom!

















I fin form där :D Nu till lite festivalpepp, ja gott folk det börjar dra ihop sig!

Lite Hultsfred, satsar på lite för mig okändare kort
Cut Copy – Take Me Over
Bootsy Collins – Funky Kingston
The Tallest Man On Earth – I Won't Be Found

PIP - kan bli grymt?
Nationalteatern – Kolla kolla
Manic Street Preachers – If You Tolerate This Your Children Will Be Next (den här känner ni igen, jag lovar)
Miss Li – Is this the end
The Ark – Breaking up with God

Klart slut för nu, simma lugnt där ute! (bokstavligen, det har regnat en del idag och lär komma mer... ) Ha solsken i sinnet istället, det ska jag. Hm, filosofiskt?

//Mallan

Yeah, I'm working, to make butter for my piece of bun

Toodelidoo!

Har varit tyst som i graven från mig i helgen här på bloggen, av en anledning såklart. Den är att jag sitter framför datorn åtta timmar om dagen på mitt sommarjobb. Känns lagomt motiverande att dunka ner framför skärmen det första jag gör när det är hälg. I och för sig har jag nördat framför datorn/facebook i helgen men inget bloggande minsann!

Kan sammafatta min helg lite fort. Lördagen bestod av att vara resultatkontrollant på Bråten Cup, dvs sitta på en stol i ett partytält och kolla på 12/13-åringar som spelade fotboll i 6 timmar. Skönt med frisk luft i alla fall... Och tiden rullade ändå på rätt fort, mycket tack vare att Madde kom och höll mig sällskap i några timmar, DANKE! :D Tog en lång promenad med Helena på kvällen och vi gick som två zombies, av någon oförklarlig anledning med varsitt sådant där axstrå som brukar finnas vid vägen i handen båda två, snurrandes på det och med stirrig blick. Trötta? Ja.  

Söndag, oh glorius sunday, var en sån där supersoft och skön dag. Vaknade efter ca 11,5 timmars sömn, käkade frukost och sedan fick jag massa bra grejer gjorda. Jag städade mitt rum (äntligen ser jag golvet igen), jag rakade mina stubbiga ben, gjorde inpackning, la ansiktsmask, tog bort gammalt nagellack, gjorde en bodyscrub när jag duschade (insåg att jag flagnar en del nu, buhu) och jag lagade mat någonstans mitt i allt det där oviktiga, fast som ändå är bra att göra. Vill ju faktiskt inte gå omkring med håriga ben, så just det kan ju klassas som mer viktigt, såvida jag inte vill misstas som mamma björn ute på promenad. Jag vill ju inte heller ge någon skärsår med min vassa stubb. Hm, nåja nåja.

Har kommit på att det finns en del filmer jag skulle vilja se i sommar om vädret skulle vara grått och blött. Om jag inte är ute på snigeljakt i mina gummistövlar då vill säga. Här är dom, di små filmera som en sägör i Karlskoga!

Bad Teacher
Bad Teacher Poster
Kan va kul.

Trassel

Har blivit rekommenderad att kika på.

Pirates of the Caribbean 4

Känns som att man borde se fyran om man sett övriga tre.

Lite halvroliga filmer alla tre skulle jag gissa och det är precis vad man kan behöva ibland. Sedan vill jag såklart se HP7.2! Nämner den sist dels för att den inte går under kategorin "halvrolig" (snarare awesome) och dels för att jag vill se den extra mycket, som det Harry Potter-fan jag är! Hehe. 

Harry Potter and the Deathly Hallows part II
 

Detta får vara allt för nu, ööh. Kanske lika bra det. Känns som att Malin, 13, har skrivit det här inlägget med filmtips som en annan p12.. Aja, jag drog i alla fall inte upp Twilight 4 som jag tror även den kommer på bio i sommar (eehe, oops I just did)! Men jag har faktiskt hittat ett Twilight-fan på jobbet: min handledare Eva-Britt, och ja hon är en smula äldre än alla skrikande 14-åringar som tjatar om Team Ewdard och Team Jacob...

Hon kan allt den där E-B.

//Mallan

With a sense of humor

Halli hallå på er! Nu sitter jag här på jobbet igen och har lyckats knåpa ihop ett litet inlägg.

Det känns så grymt skönt med fredag idag så ojojoj. Känns superskumt att det var exakt en vecka sen vi tog studenten. Say whaaaat?! Tiden går fort. Boda Borg igår var riktigt trevligt och kul måste jag säga, även fast vi bara blev 8 tappra sommarjobbare som dök upp. Totalt är vi 25 stycken...

Är det jag som har väldigt skum humor (antagligen) eller är dessa serier klockrena? Åh. Jag bestämde mig för båda alternativen: serier = klockrena, jag = skum humor. Jag gillart!




Serier tagna från Aftonbladets serie Wulffmorgenthaler, så sjuka!

Fredag idag och jag är sugen på muffins. Tror jag ska baka Rabarbermuffins sen - hur gott lät inte det?

http://www.recepten.se/recept/rabarbermuffins.html

Där har ni receptet också, för er baksugna där ute.

//Mallan

när jag var ett vårtsvinsbaaaaaaarn

Ibland överraskar Karlskoga mig. Denna stad som jag i nästan hela mitt liv förbannat mig över. "Det finns ju inget att göra", "det är så fult i centrum", "vem fan döper ett köpcenter till KULAN?!" osv. Men, vid närmare eftertanke har jag upptäckt att Karlskoga ändå har en del att komma med. I eftermiddag ska nämligen jag till Boda Borg med jobbet och det är verkligen inte varje stad som har ett Boda Borg!

Nä just det. Dessutom finns en skateboardhall, ishockeyhall, tennishall (dock ingen konstgräsplan) och varje år numera arangeras en maddafakking festival i stan. Jag säger bara PIP! Inte illa pinkat om ni frågat mig, som har gått och blivit vis på gamla dar här på jobbö.

Boda Borg ska bli kul, men jag kunde varit mer taggad om jag inte haft min stukade fot (jag kan gå på den nu i alla fall men ledbanden är så uttänjda att jag måste rehaba den innan jag kan spela fotboll) och min dumma jobiga äckliga förkylning. Hm, kan nog komma på ännu fler ord att beskriva den med. Jag har ju visserligen mig själv att skylla för dessa skavanker men den här hostan retar ihjäl mig!

Slemhosta. Supersnusk är det, men i mitt fall så kommer slemmet upp väldigt ofta när jag väl fått fart på systemet. Inne på mitt kontor på jobbet finns en papperskorg, antagligen avsedd för papper också, men den har jag fått nyttja i lite andra avseenden. Låt mig berätta min historia, men det är inte vacker. Tänk er den mörkaste nyansen av svart. Jag varnar känsliga tittare, håll händer och fötter innanför vagnen - nu åker vi.

Okej, så här var det. Jag satt inne på kontoren som den duktiga sommarjobbare jag är (he-he) när jag plötsligt fick fetaste hostattacken. Det riktigt rev i luftrören och rosslade av allt slem som sitter där. Plötsligt "råkade" jag få upp en slemklump i käften och situationen blev några snäpp värre. Jag ville ju inte springa genom halva byggnaden (toaletterna ligger en bit bort, man måste genom en dörr med kortlås till och med) med slem i munnen och känna "jag måste spotta" i alldeles för lång tid, så jag hade inget annat alternativ än att använda papperskorgen. Tvi tvi tvi.

Tyvärr har jag ännu fler händelser om detta i min historiesamling men det blir för snusk. Haha! :D Detta har ju inte bara hänt en gång heller så vad kan jag säga? Stackars städerska är kanske passande.

 
Jag känner mig lite som Pumba på något vis, jag passar inte så bra in i folksamlingar just nu

Akta er för förkylningar där ute, we're living in a bacterial world.

//Mallan

Like a warm summerbreeze

Sitter här på mitt alldeles enormt roliga sommarjobb (det är svårt att få fram ironi ibland men detta var ett försök) och brainstormar. Inte på mina arbetsuppgifter, för dom är inte svåra direkt, utan på sommaren. Flera veckors oskrivna blad upplagda för roligheter, sol och bad! Om vädret blir bra vill säga...

Men ju äldre man blir, desto mer upplanerat blir ju allt. Även sommaren. Vips vips så bokade jag och Helen Hultanbiljetter igår (ska blir så jävla kuuuuuuul!!!!!) och den 13-17 juli blev vi uppbokade. Själv tar jag ju semster i juli (det här sommarjobbet är inte så fel ändå, hehe ;)) och vill hinna upp till Sundsvall med familjen. Jaha, då var Helens enda lediga dagar mellan 3 och 8 juli och hon vill såklart till Sundsvall under dom dagarna. Jag ska ju på PIP som är mellan 6 och 9 juli i år så vi kommer köra nån slags växling där uppe så att mamma och pappa i alla fall kommer stanna en längre tid medan jag lämnar över stafettpinnen till Helen. Vi kommer nog vara där alla fyra i två hela dagar, bättre än inget! Jag drar norrut den 2 juli, dirr.

Sedan har ju jag och Helena snackat om en roadtrip till Gotland, Öland, Båstad eller något liknande vilket jag hoppas att vi hinner klämma in. Även att cykla runt Möckeln, två varv så det blir åt båda hållen, ska jag och Madde göra. Kläm kläm in i lilla sommaren. Och jag som känner för nått oplanerat, helt spontant? Ska jag planera in tid för "spontan aktivitet" i min redan överfulla sommar? Tid för härliga dagar på Näset med lite bad är aldrig fel, kanske spela lite tennis, volleyboll, nattgrilla, tälta i trädgården, bygga rondellräv, ha en picknick, döda slemsniglar på nya roliga sätt.... Ha. Min mordiska sida brukar komma fram såhär års, jag kan hälsa alla sniglar där ute: You're going dooown, bitches!

Fullt normal som vanligt, min hjärncell är på topp idag.


Lite den känner jag för.

Tinkie tinkie på er! (Som bil-turken skulle ha sagt)

//Mallan-Brallan

jobbelijobb

Efter Studentstatt på fredagen tänkte jag vara lite hardcore och gå ut på lördagen också. Sagt och gjort. Egentligen utmattad av några intensiva studentveckor och en hård festkväll (plus en stukad fot) var jag tapper och drog ut. Sjukt mycket folk var ute men tyvärr regnade det en del, så borggården framställdes inte från sin bästa sida... Jag körde inte hårt men ändå så spydde jag som en gris när jag kom hem. Hehe. Jag tyckte jag va illamående och tänkte "va fasen, så mycket drack jag ju inte" men ändå så började jag hulka i handfatet. Både pappa och Helen hörde mina kräkljud och när jag berättade för Madeleine att jag hade spytt så frågade hon "lät du?". Inte en jättenormal fråga och efter den frågan följde en av de mest onormala konversationer jag haft. Evah!

Jag: Ja både pappa och helen hörde mina hulk.
Madde: typ fridas och min sjuka grej, eller de va ja som sa att ja inte lät när ja spydde så har de blivit nått man inte får göra, sick!
Jag: men det låter ju när man spyr? plasket liksom, när spyan landar?
Madde: fast själva lätet från käften :P de ska lixom inte hulka bara plaska : slask pladash
Jag: hm, på den fronten var jag nog ganska tyst. det va mer det här naturliga hulket som kommer när man spyr.
Madde: haha naild it!
Jag: Jag skrek-spydde inte liksom
 
En stunds tystnad.

Madde: haha okej. Sjuk konversation.

Något sånt var det och pappa fick en glad överraskning när han borstade tänderna på morgonen och vattnet inte sjönk undan i handfatet. Han lyfte på proppen och "surprise!" säger jag. Cheeseburgare från Max, något begagnad som en glad överraskning på morgonkvisten.

För att hoppa fram till nutiden kan jag berätta om mitt sommarjobb. Fast egentligen får jag inte säga så mycket, på grund av sekretess. Det är helt ok, vi ska ha kick-off på Boda Borg på torsdag och jag har ett eget kontor. Somnade på ett möte igår, första dagen på jobbet men ack så gott jag sov! Har blivit lite av min specialité det där, att somna stolar. Kanske ska köpa en stol istället för en säng? Tål att tänkas på...

//Mallan

balstudent

Jag ligger efter i min uppdatering här på lilla bloggen, men jag vet liksom inte i vilken ände jag ska börja. Det är så mycket som snurrar runt i huvudet nu och så många intryck som inte har hunnits bearbetats. Egentligen skulle jag behöva sitta i soffan och stirra ut genom fönstret en dag eller två och sova i cirka ett år känns det som. Galet trött. Ända sen Alanya har jag haft den så kallade Alanyarösten, det vill säga en fem gånger hesare variant på min egen röst mer åt det kråkliknande hållet. Krax krax.

Balen va superkul! Att gå uppför backen var roligast, att få ont i fötterna var mindre kul men ett nödvändigt ont skulle man kunna säga... ;) Jag tog det lilla lugna med alkoholen på balen för jag kände att det ska vara lite klass på en bal. Där vill man ju inte vingla omkring dräggfull. Big no no!

Balen var på onsdagen, vår skolavslutning var ju på torsdagen och jag fick 2 stipendier på vår avslutning! :D Ett från Outokumpo (stavas det så?!) på 1000 kronor och ett presentkort på Intersport på 500 kronor. Det sistnämnda för att jag har varit en positiv och god kamrat! Känns bra.

Nog med skryt och till fredagen. Dagen D. Studenten. Hur länge hade man inte längtat och räknat ner till denna omtalade dag som många beskriver som den bästa i ens liv? Länge. Min dag började 05:20 för att styra kosan mot Degerfors på förfest (skitskumt att dricka så tidigt på morgonen) hos Micke klockan sju (dock blev jag 20 min sen). Sedan var det studentfrukost på skolan klockan åtta, där rektorn höll tal, Teachers Blended (dom finns på Spotify om ni vill lyssna på mina före detta lärare) spelade och vi åt lite mackor och frukt. Det var fotografering, lärarna sa adjö med bildspel och i vår klass fall sjöng sdom en egenskriven låt. Vi fick våra slutbetyg i biblioteket, kramade lärarna och sedan skrek Öivind sitt storslagna skrik. "Studenter 2011, mössa på!" Sedan sprang vi ut. Vi sjöng studentsången, faila i slutet (alla hamna i otakt och det blev typ 3 olika hurra) och rusade ut till familj, släkt och vänner. Vilken känsla!

Att åka vagn var också asroligt även fast vi inte hade musik på vår vagn. SP hade en 150-kilos bas och hela deras musikanläggning var anpassad för 200 personer. Påkostat. Men vi hade jävligt kul vi med! Vi har bara festen kvar, festen kvar, festen kvar. Det temat jobbade vi på och jävlar vad vi festade sen! Först var det studentmottagning hemma med jättefina presenter och supergod mat! Egentligen skulle jag powernapat för att orka med kvällen men det blev bara en djup vila innan jag drog iväg till Degerfors igen. Micke styrde. Sjukligt taggad på en galen kväll var jag och SOM den blev! Haha. Galen var ordet, men Studentstatt var jävligt kul. Helt sinnes. Kände mig osm en krigskämpe dagen efter när jag haltade in i köket (jag stuka foten som FAN när vi var påväg till MAX efter Statt och nej, jag hade inte högklackat...), andra foten hade jag blodiga tår på (jag blev trampad på foten), massa klotter på benet och kunde knappt prata med min hesa/onda hals. Partynivån var hög på den kvällen...








Over and out, for now.

//Mallan

alanyaaaa!

Högt tempo nu, men bättre sent än aldrig för lite turkietbilder.


Da gang vid fontänen

Alexandra och jag

Bländad

Titanic (båttur)

En vild landssköldpadda!!

Vi små flickor

Baren. Hotellet.

Orkar inte ladda upp fler bilder men shiiit vilken resa. Vilken resa! Om man tittar på mina bilder kan det se ut som att vi vart på familjesemester men det var vi fanimej inte. Hade dock inte med mig kameran ut...

//Mallan