Alanya dreams baby

Fattar ni att vi åker imorgon??! Det gör fan inte jag! Shit, så taggad. Går typ runt och dansar hemma för mig själv, inte helt normalt men jag tror inte grannarna har sett mig. Än i alla fall, hehe...

Vad ska man säga? Väskan är nästan packad och klar, ska bara göra mina resemackor. Jag äter ju en del som ni kanske vet och måste ha mat rätt ofta. Som Frida sa en gång "Malin din mage är ju fan som ett svart hål". Ajdå. Har köpt massor av gott att äta på tåget till Stockholm på Maxi idag med Helena, så jag ska nog klara mig.

Ni får ha det så bra i Sverige medan jag drar till Kalkonland (turkey)!!


Gorbel-gorbel.

//Mallan


bringing my style

Har sagt att jag ska ha lite gangsta-bohemian-hippie-indiana-stalj i sommar. Just nu känns det faktiskt som att jag hittat riktigt bra grejer efter en tur till Örebro med Alexandra. Jorå, visst hittade jag some good shit. Många har svårt för second hand, men jag blir bara mer och mer övertygad om att det är nya H&M, typ. Nej inte H&M förresten men second hand är fan grejen som gäller, låt mig berätta alla fördelar (som jag ser det). Först och främst så kan du skapa en personlig stil, hitta plagg som ingen annan har, det är ofta lite billigare och det är miljövänligt! Plus att om du handlar på Myrorna så går pengarna till goda ändamål.

I alla fall, kom jag ut från Myrorna med så himla bra grejer. Hittade ett par perfekt slitna jeansshort som är i rätt storlek och faktiskt täcker min stora röv. Hittade dessutom en svart/vit/transparent blus med tofsar i snören, eller tassles som Maria Montazami säger, som kommer blir underbar i sommar. Sist men inte minst, Tomas Di Leva släng dig i väggen, jag har köpt en kaftan! Ha! Hur fin som helst. Bohemisk? Ja. Orientaliskt? Dubbel-ja.

Kan dessutom berätta att jag tryckte klart min Uggle-tröja igår på bilden som jag bloggade om för rätt länge sedan. Nu är mitt verk fullbordat och jag är helnöjd. Oj, vilket klädinlägg det här blev. Bilder kommer, lugn ba lugn!

Över till något helt annat, missa inte Mitt i Naturen Australien ikväll klockan åtta på svt 1. Så bra!

Gorillaz - Woo Hoo (Blur)

En låt får ni också, lite sådär plötsligt. Nu ska jag iväg och träna, sista träningen innan jag åker till... ja ni vet vart. ;)

//Mallan

hejdå

Hejdå kära miniräknare (som inte är så mini). Torkar en tår i ögat... (Har 5 bilder till, från olika vinklar)



Så fina minnen ihop, som när du åkte in i cykeln och skadade sig. Fast å andra sidan är inte det ett glädjeminne. Samma sak hände en drickyoghurt en gång, ja jag är farlig när jag cyklar. Youghurten dog.

Känns som att jag behöver sememster, eftersom jag typ pratar med en miniräknare. Som jag dessutom inte längre har kvar. Hm.

//Mallan

WTD

Några dagar sent...




Har tagit farväl av min miniräknare också, lämnade in den igår. Vi som har varit igenom så mycket tillsammans. Känns sorgligt. Tog 5 bilder på han med min mobil, lägger upp dom senare.

Har börjat packa så smått till lalalalal-Alanya (ingen aska ska stoppa mig)! Skrev klart mitt fördjupningsarbete igår (ÄNTLIGEEEEEEN) men fick offra träningen för att ha tid. Bara ett studenttal kvar nu i svenskan, som jag nästan gjort i skolan nu på morgonen. Ska hålla det imorgon, på en utomhusscen. Storslaget.

Ha det azum. 

//Mallan 

23 maj, måndag

Fantasin flödar. Lyckades vinna en frågesport på avslutningen i Idrott B och fick med mig fina priser i form av en brödkniv, en liten lott jag vann 10 kronor på och en blå/gul rolig sak man klapprar med som låter. (köpte sistnämnt pris själv på partaj, kommer bli fin användning av den på studentflaket kan jag lova :D)

Annars så känns det som att mitt liv består av bakning just nu. Många ämnen sjunger på sista versen och då är det fika som gäller (jag klagar inte)! I och för sig säger alltid jag "åh vad kul, jag bakar något" så jag har mig själv att skylla... :) anyway, igår blev det rabarberpaj som jag hade med idag och idag blir det sockerkaka som det ska bjudas på imorgon. Hm, känns som att den där balklänningen kommer bli svår att komma i om jag fortsätter göda mig såhär.


Kokosnöt i solnedgång.

Jag är så konstnärlig, jag vet.

//Mallan

I can be your bodyguard

Kan knappt förstå det. Sitter här inför min allra sista så att säga "riktiga" måndag i gymnasiet. Shit! Helt overkligt på sätt och vis... Har dock endel kvar i form av skolarbete: fördjupningsarbete, tal i svenskan, fysikprov och en personlig rapport i biologi. Belöningen blir en veckas semester i Turkiet FÖRHOPPNINGSVIS eftersom det har dykt upp ett jävla askmoln igen som ställer till det med flygtrafiken. Okej, jag överlevde Judgement Day (jorden gick inte under, jippie!) men tro på fan att det skulle bli ett stort jävla vulkanutbrott på Island. Är det inte det ena så är det det andra. Jag vill jag vill jag vill jag vill så häääääääär mycket till Alanya. Jag har längtat och förtjänar en utlandsresa efter dom här tre åren ju :(:( dumma vulkan! Kan inte annat än att hålla tummen och hoppas, HOPPAS att vi kommer iväg. (Och kommer hem, ehee)

Har beställt lite sommar/festival/greklandskläder såhär på söndagskvisten, en ska unne sig litte ibland. Har träffat Helena idag och igår också, lika kul som vanligt! Vilka planer, vilka planer säger jag bara!

En bild som får avsluta denna vecka för att den är så grymt jävla klockren.


We want you.

//Mallan

There´s a lot of things to do before you die

Judgement Day. Klingar inte jättekul i örat precis. Inte för att jag tror att jorden kommer gå under idag men man blir ändå lite... skärrad (?!). Något i den stilen i alla fall. Om man är skrockfull, vilket jag är i vissa avseenden (inga nycklar på bord, svart katt över vägen = tvi, tvi, tvi!) så finns det en skröna som säger att om något går jämnt ut när man lagar mat till exempel så kommer man aldrig göra det igen. Till exempel om man bakar bullar och lägger ut formar på en plåt så måste man ju uppskatta antalet bullar man tror man får ut och och man då råkat lägga exakt rätt antal bullformar på plåten så påstås det att man aldrig kommer lägga ut bullformar på plåtar igen, av olika anledningar.

Skumt som satan, jag vet. Det var detta som bekymrade mig en smula imorse när jag skulle äta frukost. Nästan alltid när man ska ta fil i en tallrik så är det inget kvar i paketet så man får ta slutsnarten och börja på ett nytt. Eller så är paketet nästan fullt men jag lyckas alltid ta bottensnarten. Denna morgon så hände alltså något som en skrockfull människa skulle reagera på: filmjölken gick precis jämnt ut i tallriken. Precis en Malinportion var kvar i paketet och min första tanke var "hehe, oj. nu kommer jag aldrig äta fil igen" innan det slog mig. Judgement Day. Ajdå.

Som tur är tror inte jag på varken denna skröna speciellt mycket eller denna förvirrade gubbe från USA som slagit alarm (vilket uppmärksamhetsbehov han måste ha, stackarn) om jordens undergång. Men om det nu var så att man visste säkert att jorden skulle gå under, vi kan säga imorgon, så känns det ju jäkla dumt att jag sitter här i köket och laddar batterierna inför pluggeliplugg. Ska jag sitta själv hemma och skriva på ett fördjupningsarbete mina sista minuter i livet liksom? Njaa. Ta alla pengar på banken och göra något spännande med mina nära och kära kanske... Undrar om det är människor i världen som tror benhårt på det här och bränner alla sina besparingar nu eftersom dom är säkra på att jorden kommer gå under? Surt i så fall när dom vaknar den 22 maj med 0 kronor på kontot.

Johnossi – There's A Lot Of Things To Do Before You Die

Lite fler härliga lördagslåtar som klingar bättre i örat...

Miss Li – You Could Have It (So Much Better Without Me)

Frankie & The Heartstrings – Possibilities

Nu blir det fördjupningsarbete, Nordkorea here I am.

//Mallan

myskväll

Slutprovet avklarad, likaså veckan. Känns förbaskat skönt måste jag säga, även fast jag inte har en blekaste om hur provet gick. Antingen gjorde jag asrätt eller sjukt fel. Jaja. Denna fredag kunde i alla fall inte avslutats på bättre sätt. Jag, Madde, Frida, Kossi och Ivana (Josefines spanska utbytesstudent som bor hos henne över helgen) styrde myskväll vilket var hur kul som helst. Har verkligen saknat dessa människor (kanske inte Ivana då som jag aldrig träffat förr) och insåg att vi måste ha fler såna här kvällar. Humorn, stämningen, gemenskapen. Topp.

Måste tillägga att mina spanskaskills var ganska bleka men mina engelskaskills var i princip obefintliga. Vet inte hur många saker jag kläckte ur mig som blev helfel och en del rent sagt perversa, ehee... ;) haha.


Jag och Frida PIP-10

Kossi och jag, festlighet

Madde och jag, Arvika-10 (sjukt svettiga bör tilläggas, inte vatten här inte)

En kanon myskväll med kanonmänniskor! Bör göras om snarast känner jag. Ovan lite bilder från fina minnen, he-he. Typ bara fest/festivalbilder men det är liksom då man har kameran i högsta hugg. Hade en perfekt bild på mig och Kossi från PIP-10 när vi sitter på ett klot i en lekpark men den gick inte att ladda upp. Rackarns!

Nu ska jag knyta mig (tänker på allt översatt till engelska nu och inser vad fel vissa saker blir. Speciellt om man försöker förklara vad negerboll är och börjar gå in på vad neger är i samma stund som man inser att den man förklarar det för är från Spanien och lite "mörkare". Då sitter man där med skägget i brevlådan eller slipsen i kopiatorn, det är bara att välja... )

Nu helg.

//Mallan

gaaaaaaaah

Jorden kan fan få gå under redan imorgon, så jag slipper slutprovet i Matte E. Påminn mig igen, varför varför varför valde jag matte E när min IQ ligger på en nivå där jag knappt kan öppna en dörr?

Nej, sömn och en förhoppning att jag kommer ihåg hela bokjäveln och att det är uppgifter som jag råkar kunna på provet så kan det här gå vägen. Blä.


Vi säger så sålänge. Hör av mig och det blev veckans ris eller ros, eller som mina klasskamrater säger: veckans ros och veckans anus. Ja, why not?

//Mallan

BAE vs Lunedet

Känner att jag borde knåpa ihop ett litet inlägg, uppdatera mig lite om mitt händelserika lik. Nåja, vi kan väl kalla det händelserikt i alla fall. 10 dagar kvar till Alanya, ett slutprov i matte E som ger mig kvälvningar bara vid tanken men har i detta virrvarr av skoluppgifter med mera lyckats få ett till sommarjobb idag! Puh, lång mening bara för att komma fram till en så simpel sak. Varför göra det lätt för sig? Ehe.

Applåder och gratulationer. Tack. En kvinna från Poolia ringde mig, Malin hette hon (såklart), och berättade att jag fått sommarjobb på BAE Systems! Tjoho! I och för sig ringde vi om varann ungefär 4 ggr men tillslut ringde hon och jag svarade vilket ledde tilll följande scenario: Jag har i princip jobb på Lunedets Camping men har nu fått ett till alltså. På Lunedet skulle jag jobba från 12-13 juni till 31 augusti och även på helger. Det skulle nog resultera i att jag inte skulle kunna vara med på så många matcher eftersom det är som mest folk ute i Lunedet på söndagar och det är då vi har matcher = krock.

Jag kanske kan byta tider men det är inte säkert. Dessutom är det över en mil till Lunedet hemifrån och jag skulle nog jobba under PIP / inte kunna ta ledigt under Hultsfred (om det nu blir dom festivalerna, he-he). BAE Systems ligger 5 min med cykel hemifrån och jag skulle jobba 13 juni till 1 jul och sen ta semester i en månad = PIP och Hultan, here I come. Sundsvall, here I come. Ja, ni hajjar. Lite bekvämare helt enkelt. PLUS att jag skulle tjäna såpass mycket pengar att jag troligen skulle klara mig utan att skatta. RÄtt stor fördel... Och jag slipper köpa moppe och åka till Lunedet.

Nej, usch vad svårt. Som ni kanske märker gör jag det igen. Beslutångesten tar över och jag väger mina alternativ fram och tillbaka, fram och tillbaka i huvudet. Puh! Får sova på saken, ringa Camilla på Lunedet imorgon och fråga henne en massa saker. Det kanske löser sig aaasbra om jag tar det jobbet liksom? Hittar någon vänlig själ att samåka med, lyckas byta pass så att jag kan vara med på matcherna och får ledigt till Hultsfred. Bingo på den i så fall.

Just nu vet jag bara att det låter hundra gånger roligare att sälja glass, kaffe och smörgås än att sitta på den administriva (nämen, jag vet inte ens hur det stavas) avdelningen på BAE och föra in siffror i nått system. Livet ska inte vara roligt jämt.

Nej sov sött, och tänk på att ta vara på dessa dagar för TÄNK om jorden faktiskt går under på lördag? Uuuh.


Tänk vad lätt livet var förr

//Mallan

Hur firar du champinionens dag?

Klockren reklam från Ica, ujuj. Matchen i söndags var hur härlig som helst, vi PISSA på dom som fäään! Vinst med 0-4 med andra ord. Måndagen var som de flesta måndagar det vill säga intensiv, hände dock en rolig grej. Egentligen mest sorlig (haha)...

Jag, Macke och Haris var påväg ner till bussen och gick i bredd på cykelbanan. Jag med en träningsväska över axeln (vill betona det lite extra) när en tant på cykel kom bakom och ville cykla förbi. Hon plingade på cykeln och sa "ho-ho grabbar, nu får ni akta på er!". Tack för den. Vilket jag också sa, halvhögt och då vände hon sig om och sa "oj jag såg inte, det var ju en tjej också". Too late för ursäkter, vavava?

Hehe, rätt kul ändå tyckte dock jag, lättsam som jag är till sinnet. Känns dock sådär att nån gammal gubbe från USA har förutspått att jorden går under på lördag. Jag vill ju ta studenten, buhhuu! :( Judgement day, May 21. Hm, han hade tydligen studerat bibeln väldigt noga och insett att Mayaindianderna hade fel: jorden går inte under 2012 som dom förutspått utan redan på lördag, 2011. Den 21 maj var det enligt honom exakt 7000 år sedan som Noak seglade iväg med sin ark och gud har bara gett mänskligheten 7000 år. Jaha, säger jag. Jag tror nog mer på Big Bang och att om jorden ska gå under ska det vara pga klimatförändringar, kärnkraftverkexplosion eller något vetenskapligt. Inte att gud har bestämt att nej nu ska jag göra en jordbävning över hela jorden ca klockan 18 på lördag den 21 maj och utplåna den här planeten. Det var nämligen så det skulle gå till, enligt den amerikanske profeten.

Vi får väl se vad som händer. Lär bli en spännande lördagskväll känner jag...

Black Lips - Bad kids

Tisdagslåt att harmonisera öronen med.

//Mallan

bli den du är

Beslutsångest. Kan hända att jag skrivit om det förr, men det är ett återkommande tema i mitt liv och någonting jag lider av. Eller, egentligen lider inte jag så mycket utan det är nog mer personer i min omgivning som blir utsatta för min beslutsångest som lider. Till exempel någon stackars glassförsäljare som råkar ut för mig där jag står och velar om jag ska ha strut eller bägare 14 gånger fram och tillbaka innan jag kommer på att jag ska ha strut. Nej förresten, ta en bägare! Ja ni hajar grejen. Och så slutar det med en mjukglass liksom.

I alla fall så handlar min beslutsångest just nu över något så i-landproblemigt (finns det ordet överhuvudtaget?) som det bara kan bli: vilken festival ska jag gå på? Ha-ha, tillåt mig skratta. Sådär ja! För att råda bot på min beslutsångest brukar jag göra för och emot-listor (sjukt, jag vet). Men ofta brukar det hjälpa! Det var ungefär det jag tänkte prova mig på nu, bums.

Dessa 3 festivaler står det mellan (och jag vill gå på alla 3 men kan inte pga tid eftersom jag inte vet om jag får ta ledigt och pengar eftersom alla 3 festivaler kostar 4400 kronor tillsammans UTAN dricka, resa mm. Riktigt så rik är jag inte. Än. ;)) Jag tänkte skriva upp vilka artister jag vill se och lite för- och nackdelar. Tjing tjing vad bra detta blir.

Peace & Love
28 juni - 2 juli

Bob Dylan
Kings of Leon
M.I.A
Håkan Hellström
The Ark
Oskar Linnros
Mando Diao
Lykke Li
Timbuktu
Hoola Bandoola Band
Paolo Nutini
The Sounds
Veronica Maggio
Looptroop Rockers
Miss Li
Daniel Adams-Ray
Nationalteatern

Det var nog flesta men finns ju lite andra som kan vara roliga att se också men jag säger bara: P&L levererar! Vilken uppställning, så att säga...

Fördelar blir ju såklart artistutbudet, nackdelar blir priset + att den är så många dagar = hur ta ledigt?

Putte i Parken 6 juli - 9 juli

Paramore
Veronica Maggio
Daniel Adams-Ray
Peter Bjorn And John
Looptroop Rockers
Miike Snow
Miss Li
Dead by April
The Ark
Slagsmålsklubben
Nationalteatern
Håkan Hellström
Maskinen
Ke§ha (Hon får väl va med på min lista men egentligen... Nah)

Fördelar på Putte blir ju of course att det är, hallå, PUTTE! I Karlskoga och det är en sjukt rolig festival. Lagomt stor också på så sätt att man kan tränga sig längst fram om man vill, blink blink. Nackdelar blir tyvärr datumen som ligger så tätt inpå P&L och Hultsfred och att många artister som kommer till PIP kommer till P&L eller Hultan... Ska man på P&L känns det ovärt med Putte, tyvärr!

Hultsfred 14 Juli - 16 Juli

Hoffmaestro
Johnossi
Morrisey
The Prodigy
Duck Sauce (Barbara Streisand, HA!)
Melissa Horn
Oskar Linnros
Peter Bjorn And John
Maskinen

Fördelarna på Hultan är ju, såklart, att Hoffmaestro och Johnossi spelar!! En anledning som gör att jag verkligen vill åka! Det ultimata hade ju vart Hoffe och Johnossi på P&L eller Putte, då hade jag varit mer än nöjd. Ingen festivalsommar utan Hoffmaestro ju! (Ni som läst min blogg tidigare vet vilket fan jag är, ehe :D) Nackdelar är att det är ganska mycket okända band (å andra sidan kul och upptäcka något nytt) men ganska många som kommer till Putte också...

Jaha hörrni. Vad fick vi fram av det här, kan man undra. Spontant känner jag P&L och Hultfred skulle vara en perfekt kombination eftersom det är rätt lång tid emellan men Putte är, som jag tidigare sa, PUTTE förfan! Karlskogingarna dras till PIP som flugor runt en sockerbit. En annan kombination vore ju P&L och Putte och att jag jobbar under Putte eftersom jag har svårt att ta ledigt. Men, som jag också nämnde innan: ingen festivalsommar utan Hoffmaestro! Å herre vad svårt.

Får suga på den här karamellen ett litet tag till, men inte för länge för snart är biljetterna till P&L slut! Förstår ni nu vad jag menar med beslutsångest? Aja, ska lägga tankarna på annat och tagga för match. Villastan borta, vi ska fan PISSA på dom!! Ha en trevlig söndag alla, avslutar detta långa inlägg med en festivalbild från Arvika-10. Cheeers!


PS: Känns som att jag kommer bo i tält vääääldigt mycket det här året (alla festivaler + Grekland i 6 veckor). Löv it!

//Mallan

run away

Busy busy. Mycket att göra! Har så smått börjat tänka ut en packlista till Alanya: 16 dagar kvar nu! :) Fick i onsdags hem min balklänning som äntligen satt som den skulle och fick även med mig en snitsig liten bikini hem. I exakt samma färg som min balklänning! Ha!



Fredagen den 13onde idag känns sådär. Har dock haft blandade erfarenheter av denna dag, ibland har det gått mindre bra (brände mig på en plåt en gång) men ibland har det gått smärtfritt. Sist det var fredag den 13 satt jag på ett tåg påväg hem från Schweiz. Om det nu var senaste fredag den 13 vet jag inte säkert men den resan gick utan större bekymmer. Enda "problemet" skulle möjligen varit när en hund sket ner sig på tåget (två decimeter från min väska!!) fast där hade vi ändå tur som skulle gå av 20 minuter senare. och att den inte sket PÅ min väska! Värre för dom stackare som skulle sitta kvar i sketlukten i 2 timmar till liksom...

I och för sig stod Madde och jag och beskrev hur jävla illa det luktade och började dra jämförelser med en död katt vi såg hela nedbrytningsprocessen av i Kroatien, länge länge. (dag ett: likstelhet. dag två: förmultning. dag 3: luktade as, hade smält ner i backen. dag fyra: liklarver över hela kattjäkeln. Spyan var nära.) I alla fall så bredde vi på som bara den och sa både det ena och det andra (ingen på det tåget kunde ju svenska, trodde vi). När vi började närma oss reser sig en kille som suttit på sin väska och vi båda upptäcker att väskan är gul och blå. Hmm. Inget bra tecken. Dessutom tyckte jag mig se en namnlapp det stod SAS på men jag ville inte stirra. Aj då.

Lite skumt att människan inte kunde "stoppat" oss när han hörde att vi pratade svenska och sagt något i stil med" jaha, är ni också från Sverige?" för då kändes det mer som "tyvärr grabben, vi är också svenskar... Face it" efter att ha stått och pratat avföring i x antal minuter..

Peace!

//Mallan

19 dagar kvar...

19 dagar kvar till Alanya men låt mig beklaga mig över vad som är kvar i skolan fram till dess.

--> Biologiredovisning cellen, religionsprov Buddhism, fördjupningsarbete Nordkorea, radioprogram i svenska C, slutprov i matte E, presentation om relativitetsteorin i Fysik B, "test" fysik B, tal Svenska C.

Skönt att projektarbetet är klart i alla fall.... Punkt punkt punkt.



Mitt mantra just nu.

//Mallan

and you just jerk it out

Inspirationen känns som noll. Seriepremiären är avklarad men så jävla surt känns det. Säger inget mer om det utan går vidare, blickar framåt. Lika bra. Trött psykiskt, trött fysiskt. Har haft möjlighet att sova ut i helgen men lyckades jag med det? Naj. Fem över sju på lördagsmorgonen vaknade jag med ett ryck och tänkte "shit, måste jag gå upp? är det skola? när börjar jag?" innan jag insåg att det var lördag och att jag kunde sova ut. Somnade tillslut om och drömde jobbiga drömmar om allt jag  har kvar i skolan. Samma sak hände idag (söndag) fast nu fattade jag snabbare att det va helg. Hmm.

Inte ens om natten kan jag koppla bort skolan, istället drömmer jag konstiga saker som stressar mig ännu mer. Varfööööör?

Johnossi - Bed on fire



Nåja. Ny vecka nya krafter! Lite den jobbar jag med nu: fortsätt simma, fortsätt simma. Positiv. Ändå fick jag i fredags reda på vilken blodgrupp jag har, som ironiskt nog är A negativ...

//Mallan

Skratta och var glad, det förvirrar folk

Skrattattacker, gärna okontrollerade är jag lite av expert på. Idag när jag och Öivind (min bildlärare) öppnade /stängde en dörr samtidigt från två håll (han skulle ut, jag in) så att han fick dörren i sidan av huvudet (inte jättehårt) så bröt jag ihop av skratt. Tårarna rann. Han kommentar "vad hände?" med en förvirrad min gjorde inte saken bättre, eller gjorde mitt skrattande mindre. Att han (stackars) dessutom stod och tog sig på sidan av huvudet och kände av smällen var något som skadeglada jag bara garvade ännu mer åt. Herregud. Ta dig samman kvinna!


Att skylla på övertrötthet är en bra ursäkt men frågan är om den verkligen stämmer? Samma sak hände mig när jag åkte tåg ner till Göteborg i februari för att hälsa på syster som fyllt år. Där satt jag, en fredagkväll på ett tåg och löste korsord i min korsordstidning (som förövrigt var assvårt) när några killar i kanske 22-25-årsåldern kliver ombord och två av dom sätter sig mittemot mig (jag satt vid ett bord där man sitter två säten mittemot varann) och en på andra sidan gången. Alla pratar med rätt bonnig dialekt och helt plötsligt, efter att ha suttit med sin rätt omoderna mobiltelefon några centimeter från ögonen och kisat (han hade keps bakochfram på huvudet och glasögon) säger han som satt på andra sidan gången (killen med mobil alltså):


Mobil-killen
: Hörrni, vad betyder ngn?


Kompisarna, garvandes
: Men Jaspär, vet du inte dä? Det betyder någon!


Sedan skrattade dom rätt länge åt denna stackars Jesper som de kallade Jaspär tack vare bonnig dialekt. Det är då det händer, när kompisarna skrattar börjar helt plötsligt jag rågarva. Såg antaligen jättedumt ut, vilket jag insåg så jag kläcker ur mig:


Jag
: Ohooj, nu börja ju jag skratta! Nämen vad dumt det här blev!


Jo det blev det ju. Äntligen något vettigt som kom ur min mun. I alla fall, där sitter jag och totalskrattar åt några främlingar och när jag äntligen lyckats lugna mig så muttrar han Jesper något i stil med att "det är inte så lätt att veta" vilket gör att jag börjar skratta igen. Tills tårarna rinner, rejält. Efter ett tag har jag kommit in i den där onda cirkeln som gör att när man väl börjat skratta kan man inte sluta så jag får ta upp min korsordstidning och dölja ansiktet med. Misstänker dock att dom hörde mitt frustande skratt genom tidningen. Killarna mittemot mig tror att jag har någon slags stavningshumor och börjar snacka om något mer som Jesper hade sagt för några dagar sen. Tyvärr inte kul alls, vilket tvingar fram ett låtsasgarv hos mig.


Efter ytterligare några okontrollerade skrattattacker så säger jag tillslut:


Jag
: Ojojoj. Fredag eftermiddag, ni vet hur det kan vara när man är övertrött...


Nu låter jag säkert som någon hemsk översittare som sitter och skrattar ut folk på tåg men Jesper tog det hela bra, det såg jag på honom och om jag inte minns helt fel sa jag något i stil med "förlåt". När dom klev av i Herrljunga (förklarar dialekten) så sa dom "trevlig resa, hoppas du hade kul i alla fall". Jo tack. Det hade jag...


Onsdag = lillördag, därför bjuder jag på en Maggio såhär på kvällskvisten. Har fastnat för denna Veronica (som nyss blivit mamma till en liten Bosse) som många många andra men visst är hon bra?

Veronica Maggio – Välkommen in

Ha det.

//Mallan


Go get it, get it

Annorlunda dag idag, vi skulle nämligen göra en talkshow i svenska C där vi skulle rikta oss till en viss målgrupp och vi fick 60+. Inte överdrivet förberedda satt vi i alla fall där i vårt förmiddagsprogram "Efter 11" som vi döpte det till starring: Björn Ranelid (Erika), Arja Saijonmaa (jag), Ingemar Stenmark (Ludwig), Elisabeth Andreassen (Fredrik), kronprinsessan Victoria (Malin) och Prins Daniel (Haris). Ja vad ska man säga, hade med mig ett litet björkris och visade hur man ska använda det rätt i bastun som Arja gillar. Pratade finlands-svenska och berättade om min passion till tangon, som jag upptäckte i Let's Dance. Var i alla fall kul och se allas talkshows och många saker gav ett gott skratt!

Jag? Over and out.

//Mallan

 

 


en helt vanlig dag. en sån där som aldrig kommer tillbaka.

Fortfarande uppspelt efter helgen. Som var så sjukt grymt rolig! Men vi vandrar vidare, fast jag kommer leva på det här läääääänge. Lääänge. Länge.

Den här veckan bjuder på skola, skola, skola och träning, träning. Låter som ett kul liv jag lever? Snart blir det andra bullar för snart är det maddafakking studenten!! Jag räknar ner och längtar, samtidigt som jag är lite avig till det hela. Faktiskt. Allt kommer ta slut, ingen anledning att åka till Degerfors längre tänkte jag skriva men det har jag ju faktiskt, alla goa vänner jag fått där ska jag våldgästa vare sig dom vill eller inte. He-he. Och om man ser tillbaka på dom här snart 3 åren har det hänt en hel del roliga minnesvärda saker som får mig att skratta bara vid minnet. Vi har gjort roliga saker tillsammans - även fast klassammanhållningen inte är den bästa - som när vi va på Kolmården förra året och spelkvällar, övernattning på skolan med mera! Åh.

Nostalgi. Något i den stilen känner jag. Annars skulle jag väl i och för sig inte sitta här och va blödig. Skämt å sido så känns det som att tiden kan få gå sakta sakta den här sista tiden. För sen då? Tomt på sätt och vis. Ändå underbart, vem längtar inte men det finns två sidor av det hela inser jag klart och tydligt nu.


Kolmården, vilka tider vilka tider. :)))


Mat på Kolmården


Fick till och med en autograf av Martin Emtenäs från Mitt i Naturen. Suck on that one bitches! ;)


Lek med Klassen dagen innan avslutningen tror jag det var, förra året. Vi lekte en lek där man ska hitta massor av olika saker. Hittade en pensionär som hette Åke och fick 10 poäng.


Haha. Fånga äpplet!


En glad Erika som just tagit sitt körkort!! :D


Påväg tillbaka till skolan från Mässen. Den vägen har vi gått några gånger! Kläckte ur mig i ettan att jag skulle bada i Letälven innan studenten. Det var innan dom hitta ett lik där, nu är jag tvek alltså...


Lektion


Dom fyra slinkorna. Haha lång historia bakom det namnet! ;))

Övernattning på Labb

Det ger lite perpektiv på vad vi har gjort. Ett litet bildkollage på min klass, ja varför inte liksom. Ha det bra därute, säger som Hoffmaestro: PEACE! ;)

//Mallan



Valborg

Trots en jobbig vecka som innehöll mycket sorg skulle jag minsann fira valborg och inte på vilket sätt som helst. Hoffmaestro i Conventum Örebro stod på schemat (I know: CAAAAAN YOOOU DIG IIIIIIT? Oh yeah) för att sedan forsätta festen på Frimis och deras "festival" Campus 48h. Syrran och jag var taggde som få och blev ännu mer taggade av vår spännande bussresa till Örebro, roliga människor vi connecta med utanför Conventum och det fina vädret (och drickan vi hade, he-he).

Kort sammanfattning av kvällen: AWESOME! Mer säger jag inte, bilderna får tala sitt språk (som vanligt) så nu spyr jag upp lite bilder till er! Only for you.

   Hoffmaestros bar    Jens gav ALLT på scen, trots diskbråck...  

Spännande. Ett minne för livet, systrarna Bergman vet hur man festar. Just say'in!

//Mallan

Life's unfair.

Måste bara skriva några rader om hur fruktansvärt orättvist och grymt livet kan vara ibland. Allt man tar för givet att det ska finnas där kan helt plötligt försvinna. Allt vänds upp och ner, rasar samman på ett sätt jag inte ens kan föreställa mig hur det känns. Jag finner inga ord.

Jag beklagar sorgen nått enormt mycket och alla mina tankar går till de anhöriga.

RIP
.