Serie!




Mad world

Rättvisa, finns det? Om det finns, varför märker man det aldrig? Hur kan världen vara så grym och hjärtlös ibland? Och varför är vissa drabbade, andra inte? Jämnar det ut sig i det långa loppet, eller kan våra korta människo-liv bara klassas som korta lopp...? Finns det ett öde som styr våra liv och som gör att vissa händelser sker, och att den där missade bussen kanske istället räddade ditt liv eftersom den skulle ha krockat om just du skulle ha gått på den den där morgonen när du istället var fem minuter sen...

Finns det liv på Mars? Finns det ett liv efter döden? Vad är meningen med livet? Att få ett bra jobb, pengar och en volvo + hund? Att bara vara en i mängden, inte sticka ut och bara följa med i Svenne-banan strömmen? Eller kan meningen med livet vara att göra något som känns rätt, bara lägga sin energi på vad som ger något tillbaka till en själv och som känns givande. Att påverka andra. Göra något bra för världen. Ha kul, men framför allt - leva i nuet! Dream on, live your life så ska jag försöka leva mitt och förhoppningsvis göra något bra av det...


Free rice!

Vill sprida ett gott budskap som jag tycker alla som har lite för mycket fritid eller bara är genomgoda människor eller kanske skolelever som vill lära sig något samtidigt som de hjälper andra borde följa! Lång mening blev det, och jag hoppas ni hängde med för om ni någonsin hamnar i en situation där ni sitter framför en dator och tänker "Vad ska jag gå in på för sida, hm-hm?" eller "Undrar om det finns någon hemsida där jag kan lära mig lite kemiska betecknigar och spanska-glosor samtidigt som jag skäner mat till fattiga människor?" så har jag sidan för er!

www.freerice.com




Funderar även på att på med i FN, Madde är på i alla fall och det vore ju fett coolt att åka ner till Schweiz på föreläsningar och seminarium-grejjer - me like! Så ut nu kära medmänniskor och skänk riskorn så det bara ryker om det och köp julklappar som kan gynna fler än bara den som får den. Till exempel kan man gå in på www.raddaregnskog.se och ge bort en bit regnskog! Klockrent, skulle jag säga och veet ni det bästa med det hela? För ynka hundralappen (100 kronor=) skyddar man 500 kvadratmeter regnskog! AWESOME!



Ta hand om planten jorden och dess invånare! ;)

/ Mallan


Sthlm

Ja mitt stockholmbesök blev oerhört kort men intensivt och vääldigt bio-inspirerat skulle man kunna kalla det. Satt på en biograf i Vällingby i ca fem timmar och njöt, skrek och applåderade (fråga inte varför...) av först Twilight och sedan New Moon! Underbart :D Trodde inte jag skulle bli så besatt men när jag satt där på plats 133, på sjätte raden i en varm biosalong och slevade i mig popcorn på löpande band så insåg jag att jag också var en aningens mer Twilight-nörd än vad jag visste om mig själv. Kalla filmerna dåliga, överskattade eller vad ni vill men dom där vampyrerna har i alla fall bitit mig eller nått för jag kan knappt bärga mig till nästa film komer ut! Härligt !

Vad händer ikväll då? Mer än att jag vart på ett ungdomsseminarium (Hello Africa) i igår och idag så ser det ut att bli fest i Degerfors ;) Har i alla fall fått fett mycket inspiration på seminariet och massa coola idéer!

Nu måste jag rusa,

hejdå bloggen och alla miljoner läsare som följer den här bloggen!
(Man måste ju få drömma liiiite va?)


/Mallan

Ny måne!

Imorgon bär det av till huvudstaden, kära vänner! Stockholm by night skulle man kunna kalla det eftersom jag ska gå på förhandvisningen av NEW MOON kl 23:58 på kvällen (natten?) :D Ska bli sjukt kul, och som den goda miljövän jag kämpar för att vara så åker jag givetvis tåg och det tycker jag att alla borde välja som färdmedel istället för dumma flygplan och annat koldioxid-utsläppande! CO2 som det så fint heter på kemi-språk (fast med en något lägre tvåa haha), vilket leder mina tankar till ett alldeles fruktansvärt, hemskt och svårt kemi B-prov jag hade idag.... ( I alla fall sista uppgiften) Snyft! Blev dessutom dödat på gympan när vi körde rugby och fick nästan höften krossad på köpet. Jävla SKIT 


Nog klagat, och nog uttjatat om moi. Ha en trevlig kväll så ska jag försöka packa mina väskor och bege mig till Sthlm med glatt humör och vitlök i beredskap om det skulle dyka upp några törstiga vampyr...! xD



Serie-stripp

Är det så det ska vara? Världen är bra sjuk... Här finns så mycket mycket allvarligare problem, bry er och engagera er i dom!


It was a partnight...

... fredagen den 13! "Gaaah, farligt", stanna hemma i säkerthet osv skriker min smått skrockfulla hjärna när fredagar hamnar på datumet tretton. Mm, men jag fick inte reda på vilket datum de var förrän jag satt på bussen påväg mot skolan, för sent att vända tillbaka hem ungefär. Men jag överlevde dagen, kvällen, natten (?) och mår bättre än någonsin! Eller?


Alla ni tappra människor som faktisk läser min smått hysteriska blogg och lämnar små gulliga kommentarer -  ni är guld! Saken är den att jag gick in och kollade på statistiken på min blogg alldeles nyss; hur många läsare jag
har och allt sånt trevligt och upptäckte att det var allt annat än trevligt! Igår, fredagen den trettonde hade jag EN läsare! Ja, ni hörde/läste rätt - EN! Jättejätteilla, och när det sedan visade sig att den enda läsaren var min egen pappa så kände jag att fredagar den trettonde inte är till för att lyckas på, inte ens för en storbloggare som jag... ;P

Pusshej alla KÄRA läsare, även ni mamma och pappa (ni höjer min statistik!)

/Mallan


En bild säger mer än tusen ord

Precis därför så ska jag låta bilden tala för sig. Inte för att den är vacker, skarp eller på något sätt estetisk utan för att det finns roliga minnen  i den bilden. Minnen om galna sommarnätter som det kan vara kul att komma och tänka på såhär i mörka, kalla november... Enjoy!




Finns jultomten?

Idag på mitt kemiprov så bjöd vår lärare oss på saft och pepparkakor. Japs, ni hörde rätt - pepparkakor! Julvibbarna översvämmade mig och när det dessutom började snöa på eftermiddagen så kände jag att julen verkligen närmar sig!

Så jag kom då genast att tänka på jultomten och den eviga frågan: Finns jultomten? dök upp i mitt huvud. Jag googlade på saken och hittade lite rolig fakta!

Tyvärr finns det inga av dom nu kända arterna av renar som faktiskt kan flyga. Sedan om man räknar hur många barn det finns i hela världen, alltså alla som är under 18 år så blir det 2 miljarder barn. Om man då räknar bort alla barn som inte firar jul på grund av sin religion eller likande så blir det kvar 361 miljoner barn. Om det finns i genomsnitt 3,5 barn per hushåll och åtminstone ett av de barnen räknas som snällt, återstår 91,8 miljoner barn som ska ha julklappar.

Om man räknar med jordens rotation och att tomten delar ut julklapparna från väst till öst så har han totalt 31 timmar på sig att dela ut julklappar över hela jorden till nästan 92 miljarder barn! Stackars tomten har då 1/1000 sekund på sig att parkera släden, ta sig ner i skortenen, fylla julstrumporna med julklappar, lägga klappar under granen, äta lite tomtegröt och annat gott som familjer lämnat till honom, ta sig upp genom skorstenen igen och sätta sig i släden redo att åka mot nästa hus.

För att tomten skulle hinna mellan alla hus så skulle hans släde behöva röra sig i hastigheten 1000 kilometer / sekund, vilket är 3000 ggr fortare än ljudet rör sig. En helt vanlig ren kan som mest springa i 24 kilometer /timmen... Om renarna ska orka dra släden med en överviktig tomte och sjuuuukt mkt julklappar på så behövs med 145 900 renar. Som inte skulle överleva det enorma luftmotstånd som skulle bildas, motsvarande när ett rymdskepp far ner för landning på jorden. En fet 150-kilos tomte skulle utsättas för G-krafter och pressas mot slädens bakre vägg med 2625000 N.

Fanns det en jultomte på riktigt, så vore han sen länge död vid det här laget...




http://home.swipnet.se/~w-53648/Humor/jultomten.htm


WC fobi?

Har kommit på att jag nästan har utvecklat en fobi för att öppna toa-dörrar. Inte hemma hos migsjälv, men på offentliga toaletter. Alltför många gånger har det som inte får hända hänt mig; man öppnar en toalettdörr och upptäcker till sin förskräckelse att det redan är någon där! Jag blir alltid lika panikslagen, skriker och slår igen dörren och springer därifrån. Herregud, vilken överdriven reaktion egentligen men det har nästan blivit som en fobi för mig.

Även om det inte alltid är någon på toan som uträttar sina behov (som det så fint heter) så blir i alla fall jag lika chockad av att se nån stå och typ tvätta händerna. Det värsta var ju när jag var hos tandläkaren i Örebro och skulle med en buss men tänkte gå på toaletten innan bussen gick. Jag går fram till en handikapptoa (såg ingen annan toalett i närheten, jag var på våning ett i en skum korridor), rycker upp dörren och ser en handikappad tant som glömt att låsa och stänga dörren (som var halvöppen) stå inne på toan och ha problem med det mesta ser det ut som.... Ni kan ju gissa vad jag gjorde? Jo precis - skrek, smällde igen dörren utan att stänga den helt, lämnade en stackars handikappad tant inne på en toalett och vågade inte gå tillbaks till den korridoren igen, never ever again.

Fler exempel har jag men det är för långtråkigt för stackars er som faktiskt läser det här att höra! Jag utlovade i mitt första inlägg att allt  som skrivs på denna blogg skulle vara hundra % viktigt men nu blir jag osäker om dessa små tankar och anekdoter från mitt liv är så viktiga. För att vända på kakan, steka biffen torr och sätta prick över i (grädden på moset osv) så kan jag väl till sist sammanfatta all den här skiten med en uppmaning! Skaffa snålspolande toaletter så spar du energi och på miljön! (Där var uppmaningen alltså, för er som inte fattade det...)

Pusshej alla människor (homo sapiens sapiens) som läst och förhoppningsvis tänk efter, om inte annat på hur ens mage fungerar och om man kanske borde börja dricka Proviva och Actimel och alla andra goda yoghurtsorter och fruktjuicer som ska ge magen en bra start på dagen så har ni tänk över nått annat. Nått liiite viktigare. Viktigare än vad jag lyckades skriva ner kan man ju hoppas.. 




/Mallan, da toilett gangstá


Kladdkaka

En sån dag. En sån händelserik och alldeles jättespännande dag. Mjaaa, inte direkt va?

24 timmars-kollen:

1. Jag försökte baka en kladdkaka nyss som en försenad fars-dag present. In i köket kommer min mamma och säger "Vad är det för nått du har gjort? Nån slags tårta...?" Säger en del om resultatet.

2. Igår trodde jag att jag höll på och bli kidnappad men i själva verket var det min skjuts till träningen som stod och väntade med avslagna framlyktor för att "se om jag inte såg dom i bilen". Ha-ha-ha, skratt skratt på den liksom !

3. Jag har återigen upptäckt det fiffiga med flytande honung på läpparna om man saknar läppsyl eller bara har tråkigt och för mycket vänster hjärnhalva. Eller vilken hjärnhalva det nu är som har fantasi-delen...

Dagens visdomsord från mig blir naturligsvis:

Om ni slänger en vanlig plastpåse på backen och inget händer med den utan att naturen får bryta ner den så tar det 500 år! Fatta vad dåligt, att den inte är biologiskt nedbrytbar! Heja daggmaskarna och den hållbara utvecklingen och tygpåsen, go-go-go!

Hejdå alla och hello Africa

/Mallan

        
                  


Day and nite

Sorligt men sant har nästan hela helgen gott i pluggandets tecken. Och till att ta det lugnt, chilla och softa och framförallts SOVA. Skönt faktiskt, och man känner sig bra duktig när man betat av den ena läxan efter den andra och pluggat inför alla dessa prov...

Men samtidigt så känns det som att jag inte har nått liv! Gaaaahahhahhhh + hjälp + ångest + spy på allt plugg!

Ge mig mitt liv tillbaka, TACK!

Fira farsdag och lev era roliga liv. Jag ska gå och plugga spanska........

/Mallan


Party like a miljö-vän (rockstar)

Efter en två timmar lång kemilabb som tog alla mina sista krafter så kunde helgen aldrig ha kommit mer lägligt. Kände att mitt senaste inlägg inte handlade om det jag utlovade men nu äntligen kommer det, livets stora fråga (haha inte direkt) : Hur kan man ha kul o festa utan att vara en alltför stor miljöbov?

Tips från cochen:

- Använd inte plastmuggar och engångsmuggar utan drick direkt ur flaskan/burken eller använd ett glas som går att använda om och om igen...

- Pantamera! Panta burkar när partandet är slut eller se åtminstone till att den stackarn som ska städa gör det ! :/

- Ha kul med ett paket ekologisk mjölk tillsammans med två goda vänner. Hahah xD Three is a party!


Okej det sista var inte helt seriöst men man kan ju tänka på att försöka cykla eller gå hem /till festerna så mkt som möjligt men det kan ju också vara farligt om man som tjej går ensam sent på natten. Så gör inte det, jag vill ju inte att ngn blir cuttad tack vare mina skumma tips... ;P

"Cuttad" får mig osökt att tänka på att jag måste klippa håret. Vilket får mig osökt att tänka på min mardröm jag hade härom natten. Vilken leder mina tankar till hur trött jag är och det var i den änden hela detta inlägg började. Alltså har jag gått runt ett litet varv klargjort mina tankar och förhoppningsvis roat nån stackare som sitter en fredagkväll fframför datorn, precis som jag, och funderar på hur man ska fördriva dom 42 minuterna som är kvar tills Idol börjar...

Lev era liv, bränn era bockar och så ska jag försöka föregå med gott exempel!
(Hur nu det ska gå, mohaha!)

Pusshej,

/Malin



Vi ser det snöar?



Kan man vara lyckligare än den dagen man vaknar upp en decembermmorgon och ser att det faller ner fin, härlig, vit snö på backen? Nej, knappast! Och att ligga kvar lite extra länge i sängen och veta att det är julafton om några dagar eller veckor...

OM inte vi stoppar klimatförändringarna och ser till att inte jordens medelteperatur höjs med mer än 2 grader så kanske det inte blir några fler snöiga vintrar ALLS, någonsin! Tänk på det, och skriv på 2 graders målet så kanske politikerna kan komma överrens om ett avtal som ser till att Sverige inte blir 30 grader varmt året om och framför allt, att inte isarna i Antarkis smälter och vattennivån höjs för då är det inte Hello New York, utan snarare Bye bye New York...

Ta hand om er, och miljön!

www.2grader.se    SKRIV PÅ!!!

Pusshej                           

/Malin

             


Rädda grodorna död eller levande!


Rädda Joppe, död eller levande! Mm, den gamla dängan som ni kanske minns :D Varför drar jag helt plötsligt upp det? tänker du nu. Förklaringen är alla dessa uppmärksammade kampanjer för tigrar, pandor och andra utrotningshotade djur som måste räddas gör mig upprörd! Eller rättare sagt var det ett telefonsamtal från min syster som berättade detta som gjorde mig upprörd. Vem tänker på grodorna som för varje dag minskar i antal? Som dör en efter en med sina slemmiga fötter som torkar och aldrig mer får slemma ner ett tropiskt blad i regnskogens djungel? Precis, jag borde starta en fond där alla pengar går oavkortat till grodorna. En för tidig julklapp skulle man kunna kalla det. "God Jul grodorna önskar Malin, och alla julens hjältar som skänkt en slant..."

Haha, nu gled jag ifrån ämnet jag egentligen tänkte skriva om. Precis! Igår så skulle driva omkring på stan i två timmar alldeles själv, med endast min tunga väska och mina tunga påsar som sällskap. Jag råkade nämligen köpa ett par skor, helt oplanerat och vips hade jag ytterligare en påse att släpa på. Men i alla fall så hann jag bara gå över torget när min telefon ringde och Sofia sa att hon hade sett mig. (Ooooh creapy det lät med "watching you")

Efter en stunds gångande på stan med henne så sprang jag in i Kossi och Kissi (Josefine och Isabelle) och det hela slutade med att jag, Kossi, Kissi, Pulle, min väska, påse 1 och påse 2 satt och fikade. Ha! wierd ;D Sen satt jag på synundersökning och fick näääästan en okontrollerad skrattatack när jag såg migsjälv i spegeln och upptäckte att jag hade fått ett par harry potter-glasögon på mig för att känna hur mina nya styrkor kändes. Jag fick en kvart svagare på vänster öga, suck on that bitches! Hehhe, I'm not totally blind...

Detta skrev jag endast för Kossis skull som önskade att några rader om vårat möte på stan skulle uppmärksammas :D

Ni får alla ha en trevlig kväll så ska jag hålla er uppdaterade om så mycket som möjligt! Nästa inlägg:

- Hur festar man miljövänligt?

Molle har svaren! ;)

Pusshej
/Malin

 



 


MycketMeraMest


Japs, nu ni! Även jag skapade en blogg till sist och föll för grupptrycket... Eller? Nu som tänker "ännu en blogg som handlar om när nån käkar en kanelbulle, duschar och går på toa - jippie" kan sluta läsa redan nu. För det här kommer inte bli så, jag ska skriva om viktiga saker, saker som är viktiga för mig, för dig och för dina barnbarn!

Okej, ni kanske tycker att det är viktigt att äta mat och gå på toa och missuppfatta mig inte nu, det är det, men att läsa alla dessa uttjatade modebloggar som är så jäkla ytliga att jag SPYR snart är jag skittrött på! Och dit räknar jag också bloggar som handlar om vad har jag på mig idag, vad jag ska ha på mig imorrn och så vidare. Pallar inte mer. Diggar visserligen min kompis blogg (denmadde.blogg.se, läs den den är najs!)

Nu är det så att jag kan tycka att den sortens bloggar blir för mycket. Jag vill läsa om något som engagerar mera. Det som är viktigast och berör mest. Så välkommen till min blogg som kommer handla om miljö och klimatproblem, skumma idéer jag har, tankar från mig som kan handla om nästan vad som helst och självklart en hel del annat som faktiskt är lite ytligt också. Jag är ju trots allt tonåring i Sverige som gillar att festa, umgås och ha kul! Men jag kanske också nämner ett och annat ord om ekologisk mjölk, om dom kinesiska jättepandorna och om hur gott det egentligen blir att blanda kaffe med frysta hallon... Helt enkel; allt möjligt, lite mera lite bättre, lite skummare och hundra procent viktigt!

Nu kör vi!

Pusshej,

/Malin  




Välkommen till min nya blogg!