full snurr

VILKEN DAG. Och det var bara uppvärmingen, imorgon är min jobbiga dag. Idag jobbade jag 11:35-20:20 i Linköping och led av världens jävla ryggont. Brukar ju få ont i korsryggen av och till men nu har det blivit sådär rejält att det känns som att musklerna "släpper" i vissa lägen och det strålar ner mot benen. Blev inte bättre av att man står upp 90% av dagen i Linköping. Aj :(
 
Tänkte sova ut imorgon och bege mig mot universitetet så att jag är där i tid till seminariet klockan 13. Men nej. Academic ringde och bad mig på mina bara knän att jag skulle jobba 06:15-15 imorgon i Linkan. Kan ju inte hela passet men fick tillslut offra mig och jobba 6:15-11:30. Sen MAT. Sen UNIVERSITET. Sen HEM. Sen GRUPPARBETE. Då är klockan 20:00 på kvällens kvist. Puh! 
 
Ogillar egentligen inlägg som är precis såhär. En klagande ton som genomsyrar hela texten. Mums. Ni får leva med det. Fick dessutom VÄRLDENS cravings på pizza när det kom fram 3 kunder till luckan med pizzakartonger under armen. Åt lunch kl 13 och jobbar till 20:20. Då är man hungrig framåt kvällen. Ha! VAD JAG GNÄLLER. Borde egentligen:
 
- Vara jätteglad att jag har ett jobb
- Vara tacksam över att jag överhuvudtaget fått mat på hela dagen, finns folk som inte får det
- Se ryggontet som en lindrig åkomma. FINNS MYCKET VÄRRE SJUKDOMAR/SKADOR
 
Har i alla fall reflekterat över något jag läst när jag har jobbat med ett grupparbete. En professor i företagsledning, Alf Rehn, säger att det behövs fler busfrön in i företagen. Då tänkte jag genast "Hallåååå! Här är jag! Jag är busig. Anställ mig!!! Är bra på att gömma mig, skrämmas, kittla oförberedda armhålor mm..." Undrar om det är något jag borde skriva på mitt CV? Om det nu kan vara en egenskap som faktiskt är av vikt när man söker jobb. I alla fall i framtiden. Malin Bergman, Leg. Busfrö.
 
Akta armhålorna när mallybrall är i farten!
 

Har även fått inspiration. Och sagt upp min lägenhet. Köpt roliga, retro vykort för 2 kronor styck på Vaxkupan. Nyst på en kunds resekort och lagt grund för höstförkylningens smittospridning. Ätit en Billys panpizza i desperation efter en riktig. Smörjt in mina torra ögonbryn (nu är det inte bara armbågarna längre). Gått som en 80-åring till skrivaren och hämtat Kustpilenbiljetter på jobbet. Använt Avloppspropplösningsmedel i duschens avlopp. Sett en fruktansvärd kemisk reaktion med ljudeffekter som jag skrattar mig lycklig över att det skedde i mitt avlopp och inte på min hud, till exempel.
 
Upp 4:15 imorgon!!! Borde sova nu. Och göra matlåda. Får en liten matpaus här hemma mellan ca 16-16:25. Känns som att mitt Jympa-Core pass på F&S klockan 08:00 på fredag morgon glider lääängre och lääääängre bort i prioriteten. Sömn? Prio 1 på fredag. Bra.
 
//Mallan

havregrynsgröt är gott

Idag började min andra kurs: Mediernas språk och innehåll. Verkar intressant som tusan!! Känns mer som universitetet nu också. Lite jobbigt att hoppa in i en grupp som redan läser ett program tillsammans ( nu när jag även läser om grupprocesser, haha) men det ska nog gå bra! Jag är ju inte den enda som enbart läser den här delkursen. 
 
Fick en första uppgift till seminariet på torsdag: att granska manligt och kvinnligt i media. Spännande! Efter att Christians föreläsning var klart så fick jag skjuts in till stan av en trevlig tjej som heter Bella. Sedan jobbade jag 16-20:20 i Linköping för att sedan ta tåget hem till Norrpan. Trött i huvudet efter alla intryck...
 
Helgen har varit hur bra som helst. Har sovit som en GRIS och pluggat lite. Och lekt med Gustav som tog tåget hit i fredags! Vi firade att vi fått lägenhet i Örebro och att Gustav fått fast jobb på Ahlsell med att äta på Texas Longhorn. Supergoda hamburgers! ;) Vad annars, hehe...
 
På lördagen tog vi en tur till IKEA i linköping och kollade runt, provsatt soffor, inpirerades och tjafsade lite om saker vi tyckte olika om. Jag är extremt för äkta massivt trä medan Gustav inte tycker att det spelar någon roll om det är riktig ek eller ekfaner (spånskiva med imiterad ek ovanpå som inte går att slipa om) till exempel. Men vi ska kompromissa!! :D 
 
Söndagen blev en loppisrunda och ett samtal till en Sebastian i Örebro och BAM - vi har köpt ett matbord! Hahaha. Vi såg en annons på Blocket med ett matbord vi spanat på och sådana stolar som vi tyckte var komfortabla och fräsiga för ynka 1900 kronor. I nyskick, bra pris vid snabb affär. Så jag har lejt mamma och pappa som Förste Bordshämtare på tisdag så ska detta JÄTTEBORD och 6 stolar stå i mitt gamla flickrum på Husarvägen sålänge. Orginalpriset skulle bli 7089 kronor. Som den Second hand människa jag är tycker jag att detta är en mycket bra affär! Hoppas bara att allt går i lås och enligt plan imorgon. Tvi tvi tvi peppar peppar ta i trä! 
 
Tadaaa! Le table. 
6 stycken stolar á la denna. 
 
Nu ska jag gå och göra havregrynsgröt, därav rubriken. 
 
//Mallan

money money money

LÖN IDAG. Har aldrig uppskattat en lön så mycket som idag tror jag. Dock försvinner ju mer än hälften på hyran, vilket suger... MEN JAG ÄR GLAD ÄNDÅ!!!!
 
Anledningar att jag är glad idag:
 
1) Lön. Kändes att det var den 24:e igår när matlådan bestod av nudlar.
2) Har fått lägenhet i Örebro med Gustie, SOM ÄR JÄTTEFIN!!!! Har jag hört i alla fall (har aldrig sett den i verkligheten men har kollat på Google maps) hehehee. Vågar knappt tro att det är sant. Är det sant?
3) Fick äntligen sova inatt!!!! Har gått upp så tidigt dom senaste dagarna och har knappt "landat"/vilat sen Toulouse. Men igår då jäklar somnade Mallybrall 20:30 som en get, zzzzZzzZZzzzz
4) Har tvättat och städat lägenheten - man mår fasiken bättre när det är rent
5) Lyckades i mitt miserabla övertrötta tillstånd igår laga världens godaste laxgryta med tomat och basiliskasmak. Kallar den "Det som fanns hemma i mitt klyskåp". Slängde tom i lite fetaost om jag inte minns fel...
 
Sätter guldkant på tillvaron när pengarna rullar in, muhaha
 
Ska snart iväg till jobbet (12:50-20:20). Hoppas Carolina Klüft dyker upp idag igen... hehe. För er som missat: Mallybrall informerade ingen mindre än Carolina Klüft om buss nummer 46 till Östra Rydsvägen igår. Japp, Klüftan har flyttat till Norrpan.
 
Kändes som en trevlig skillnad från kunder som luktar så illa att toadoftsprayen måste fram och kollegor som tvingas öppna fönster pga kväljningar. Det sistnämnda hände i tisdags. Stackars Päivi. Som hon sa: "Jag har jobbat inom vården, på äldreboenden och har inga problem med äckliga lukter men DET HÄR VAR DET VÄRSTA JAG VARIT MED OM!!! Jag tog till och med handsprit och duttade lite under näsan när han inte såg. Piss, svett, snus, rök, alkohol - den karln hade nog ALDRIG tvättat sig..."
 
//Mallan

2loose

Toulouse var skitkul. Här kommer bilder (orkar inte skriva, sad but true):
 
Min macka jag köpte i Frankfurt från ett snett perspektiv.
2loose.
Söt tekanna. Och gott te!
Cool dörr.
Frankrikes 4:e största flod.
Pappa lekte med katten! Haha :)
Kanalen vid Helens lägenhet.
Åt musslor och kände mig jättefransk! SUPERGOTT!!! Notera att tallriken var formad som en mussla.
Jag och mami! Åt 3-rätters på en trevlig restaurang. Smakade till och med ankhjärta!
Coooolt
Stannade i en fin park och lyssnade på asbra musik! 
Gick igenom en frukt- och grönsaksmarknad och jag hittade denna guldgruva av AVOKADO!!!
Hittade Cepes = svamp
Papi! Han kom på en "roligt" skämt och blev asnöjd.
Mitt stjärntecken :D

 
Så, nu måste jag sova. Ska upp kl 5 imorgon... Men slänger kanske upp fler bilder senare! OCH HÅLL ERA FUCKIN TUMMAR!!!!!!!!! Imorgon kommer beskedet. Jag är nervös.
 
//Mallan

Adjö

Tack för den här tiden, Basilikor. Valet stod mellan Toulouse och Basilikorna - jag valde Toulouse. 
 
Hejdå :(
 
 
//Mallan

örongos

Nu är jag minsann inte långsam på att uppdatera! Ha!! 
 
The inspiration. Ville bara visa den här bilden OCH...
 
... den här sjukt braiga låten!!!
 
Crystal Fighters. Lyssna på Plage och At home också - höstigt och härligt. Tips från moi!
 
Adjö.
 
//Mallan

Men hallå!

Ujuj vad dålig jag är på att uppdatera min kära blogg! Skämmes, Malin, skämmes. Njaa, egentligen skäms jag inte eftersom jag gör detta ytterst frivilligt och eftersom jag inte vill svika alla mina fans. Hehe. 
 
Malin Beslutsångest Bergman heter jag från och med nu. Okej, jag erkänner - jag har gått under det namnet under en längre tid - men nu handlade det om ett otroligt viktigt beslut. Min framtid rättare sagt! Uuuhhhhh.Tungt. Min ansökan till vårterminen 2013 har pendlat mellan 2 och 3 olika alternativ fram och tillbaka och nu blivit ändrade igen en sista gång. Tror jag, haha. Det är ju sista dagen att ansöka idag så nu får jag fasen inte ändra mig mer!
 
Först tänkte jag "hell yeah jag läser engelska" (typ först i alla fall) och satte det som nummer 1 på min ansökan. Sedan (läs: idag) började tankarna gå (följande text är hämtat direkt ur min hjärna): "Herregud. Engelska på universitetsnivå - är jag GALEN?!!! Jag gillade inte ens engelska på gymnasiet och nu ska jag lära mig skriva uppsatser och disuktera och analysera litterära verk på advanced english.. Nej usch. Jag skulle inte klara en enda tenta och dessutom har jag alltid hävdat att man lär sig språk bättre på plats i landet. Då kommer ordförråd, grammatik automatiskt när man hör det 24/7. VAD HAR JAG GETT MIG IN PÅ????
 
Som tur var insåg jag allt detta innan klockan 00:00 den 15 oktober och hann ändra min ansökan till svenska och en kurs på distans på karlstad universitet! Nu är jag nöjd. Genomgick en inre strid med mig själv för att komma fram till detta, puh!
 
Fick Gustie på besök i fredags - ack så trevligt! - och blev bjuden på världens godaste Biff med bambuskott! På kinarestauranger är dom ofta ganska tråkiga tycker jag. Bambuskott, biff och kanske någon slemmig champinjon som skrämt simmar runt. Men min Gusteligustav hade i paprika, bambuskott (annars hade rätten någ fått byta namn), lök, chashewnötter, ananas - MUMS! Kanske glömde något i min iver men det smakade otroligt bra och var hur skönt som helst att bara ligga utfläkt som en strandad valross på soffan medan min karl stod och slavade i köket. Hehe. 
 
Fick bli en bild med blixt. Mina hungerskakande händer lyckades inte hitta skärpan utan den där blixten så det fick bli den här coola bilden med rökeffekter.
Haha, palmis.
 
Som ni kanske vet flyttar jag till Örebro i slutet av januari. Som några av er också kanske vet så är det JÄTTESVÅRT att hitta boende i Pennybridge. Med betoning på jättesvårt. Speciellt populärt verkar 1:or och 2:or vara. Efter några avsnitt New Girl i helgen med Gustav och lite brainstorming så har ett frö såtts. Kollektivboende
 
Finns många positiva sidor med ett kollektiv: framförallt ekonomin men också att det verkar vara liiiiiiite enklare att få tag på en 4:a för 9600 i månaden än en 2:a för 5500... Nåväl vi får se vad det blir men det skulle vara spännande!
 
Angående min mobil så är jag väldigt oanträffbar på den just nu. Mitt nummer har porteras till halebop och tydligen går det inte att ringa/skicka sms osv på/till min mobil just nu. Maila mig, haha! 
 
Nä borde sova - lång dag imorgon. Blir jobb 11:35 - 16 och dirr till uni för gruppträff kl 17. Ska missbruka skrivaren på mitt jobb också och printa ut lite skolgrejer och försöka scanna in ett papper från halebop och maila m&p så att dom förhoppningsvis kan hämta ut mitt halebop ab åt mig..... Vore bra att kunna använda mobäjlen liksom.
 
Sov gott!
 
//Mallan

Födelsedag!!

Har haft fullt upp med att fylla år och öppna paket men nu är jag här igen. Hade en SUUUUUUPERBRA födelsedag och en SUUUUUPERBRA födelsedagshelg! Bilder, bilder, bilder.
 
Haha. Gjorde ett kreativt kort till G!
Tadaaa! Fjäderpaketet, muhaha
Gustav och hans Kalasmust, dagen till ära!
Paketöppning nummer 2, hehe
Tårta som jag gjorde med gul kiwi, grön kiwi, vindruvor, björnbär - MUUUMS! Kanske inte den vackraste tårtan som världen har skådat men den smakade gott.
Fick en fin höstbukett av Helena med blombud på min b-day! Och ett jättegulligt kort :)
Fick en jättefin teburk av Madde!! Passar PERFEKT in i min samling. 
Fick massa fina presenter men det här och de ovan var de få jag lyckades fota! 

Igår åkte jag tillbaks till Norrpan och var på universitetet, handlade och donade. Idag har jag jobbat 6:15-15 och imorgon och på fredag ska jag jobba 10-18. Denna dag har även bestått av tvagning av mina kläder och matlådegörning inför veckan. Och pluggeliplugg! 
 
Hann med en utgång i Örebro också i lördags men har inte en enda bild därifrån, oops. Blev inte så bara! Jä jä, ha det bra gott folk!
 
//Mallan
 


Hemåt

Imorgon jobbar jag 06:15-10:15 sedan tar jag tåget 10:34 mot Degerfors. Kanelbullens dag imorgon - MISSA INTE!!!!! Lämnade in min andra inlämningsuppgift idag (som skulle vara inne senast på fredag) och har fått mitt schema för nästa kurs som börjar den 29 oktober. Kommer bli MYCKET mer plugg, ojoj!
 
Nåväl, ska väl knyta mig nu snart eftersom jag ska kämpa mig upp ur sänghalmen redan klockan 04:45 imöra. 
 
Mums.
 
//Mallan

Expriment Trollhår väck

Just det! Från och med idag, den 1 oktober 2012 till och med 1 januari 2013 ska jag inte köpa NÅGONTING ONÖDIGT. Blev ju en del shopping i Stockholm men that's it
 
Mat, apotekgrejer och saker jag faktiskt BEHÖVER (vill inte frysa fötterna av mig om jag saknar varma skor till exempel) får jag köpa men allt annat som kan klassas onödigt (främst kläder) ska jag undvika! Saker som får mig att må bra godkänns men icke ytliga tingestar såsom kläder och accessoarier (fasiken vad knepigt det var att stava till det ordet). 
 
Det här är ingen "nu ska jag lyckas lägga undan massa pengar i månaden" strategi utan dels en insikt om att jag har allt jag behöver samt att jag inte längre tar studielån = studiebidrag + min extrajobbslön ska räcka. Let's go!
 
Och idag påbörjade jag ett expriment. Jag vet att jag är cirka 1 år efter min tid när det gäller Ricinoljans påtalade magiska egenskaper men jag ska ge det ett försök. Av 2 anledningar:
 
1. I vinter ska inte mitt stackars hår utstå någon blekning som torkar ut mitt redan torra trollhår.
2. Mitt hår bör suga åt sig Ricinolja likt en svamp, om allt går som det ska. Och bli återfuktat och friskfriskelifriskfriskt!
 
Game is ON. 1 oktober 2012 = dag 1. 14 oktober 2012 får ni nästa uppdatering om det hänt något spännande på hårfronten (kanske har blivit skallig, haha). Skämt åsido så håller jag tummen att det går som det ska! Det är ju inga kemikalier jag smetar in i skallen i alla fall. Återkommer om detta kamrater!
 
//Mallan

Oktober 1st

Dagen är kommen. EXAKT 1 vecka kvar tills jag fyller 20 år!!!!! Herregud. I'm getting old. Kommer inte ihåg hur det var när jag fyllde 10 år men jag kommer ihåg hur det var för blott några år sedan att desperat försöka få någon stackare att köpa alkohol åt en när det vankades festligheter. Hehehe... OCH OM EN YNKLIG LITEN VECKA KAN JAG SJÄLV GÅ IN PÅ SYSTEMET OCH KÖPA BOOOOOZE!! 
 
Efter förra inlägget är det nog en del utav er kära läsare som tycker att jag borde avstå från alkohol ett tag. Ni får tycka vad ni vill men jag måste göra min Systemetpremiär även fast jag fyller en måndag! Hade ju varit mer motiverande om jag faktiskt haft ett behov av alkohol (och råd med det) men what the hell man fyller bara 20 år en gång. Punkt. 
 
Idag skickade jag även in min ansökan till vårterminen på universitetet. Har ju till den 15:e på mig att ändra mina val men just nu så ser det ut såhär:
 
1. Engelska, 30 hp
2. Svenska, 30 hp
 
Tänkte läsa Svenska men Engelska är ju så kul och bra att kunna.... Känns mer utmanande! Vi får se. Så - vad jag har gjort sen i onsdags? 
 
Umgåtts med den här människan. 
Åkte tåg till Stockholm i fredags över dan!
Fick mitt Beyond Retro besök.
Provade en skum kofta. Den luktade loppis och var stor i armarna. 
Vi käkade världens godaste jävla hamburgare på TGI Fridays för ynka 98 kronor! Med dricka :D Värt.
Tog en Jack Daniel's Burger - FANTASTISK!
Sedan tog vi en fika på Café Sergel och om man nu ska prata pengar: HERRE MIN GET VAD DYRT DET ÄR ATT FIKA!!! Är väl egentligen ingen nyhet men 65 kronor för en kärleksmums och ett glas lingondricka kändes i mitt Ove Sundbergshjärta... Aj aj.
Pluttiplutt. Men det var gott och skönt att sitta ner! Bara för att vi svenskar fikar så förbaskat så blir det dyrt. Borde öppna ett fik: Mallans KafeTEria. Som bara säljer te, vad tror ni?
Väldigt mörk bild men igår så lagade G och jag Medelhavsbiffar med smak av fetaost och basilika som serverades med råstekt potatis och en vitlökssås med en touch av basilika tillsammans med höstens primörer! Pannbiff, potatis, sås och tomater med andra ord. 
 
 
Det var allt från mig, 19-åringen. På torsdag är det en av mina absoluta favoritdagar - Kanelbullens dag!!! Jag taggar.
 
 
//Mallan