En blöt afton

I fredags kom alltså Alexandra hit och vi gick en repa på stan, lagade mat och käkade tacos (taco friday sitter aldrig fel)! Sedan gjorde vi oss i ordning för rajtan tajtan och började dricka det alldeles för lättdruckna studentvinet Aurora som smakade svartvinbärssaft. Det slank med andra ord ner alldeles för lätt i strupen! Men OJ vad roligt vi hade. 
 
Vi hade en sjukt rolig förfest (hoppas inte mina grannar hatar mig) och mötte upp Robin utanför Puls och drog ut med honom. Haha - tur var väl det! I alla fall så köpte vi drinkar och lyckades få i oss en Jäger och en tequilashot...... Inte bra. Det var någonstans vid tequilan som det vände sig i magen och blev en stunds vomerande för A vilket resulterade i att vi drog hem (läs: vakten måste enligt sina regler skicka ut oss). Så R fixade taxi och vi drog hem till moi (jag kläckte ur mig "nu drar vi till nästa ställe" när vi blivit utkastade och klockan var ca halv 3 på natten) och käkade gurka och vattenmelon. Robin beskrev det som att hans pappainstinkter vaknade och han tyckte att kalaset räckte. TACK säger jag! Håhåhå.
 
Vattenmelon. Min favorit all times som jag nu har lyckats kräka upp!!! Blir så ledsen :( När jag var lien spydde jag Daim, vilket resluterade i att jag inte längre kan äta Daim. Samma sak med Plopp och ALL choklad som har något flytande i mitten. Usch.) Tänk om jag inte kommer kunna äta vattenmelon igen?!!!!?!?!?!? NOOOOOOOOO! Återstår att se... Jag har aldrig varit en sån som känner på mig att spyan är påväg så det blev pukeparty i min sovalkov ca kl 03:30. Najs. Torkade som genom ett under upp det värsta och lyckades somna men hade en periods kräktorkande på lördagen vill jag lova. Fy fan. 
 
Såhär mådde jag och Alexandra på lördagen. Eller kanske fredagen förresten? Men nu går jag händelserna i förväg -  först FREDAG!!!!!
Fina Alexandra! Och det förbannade vinet...... haha.
Tänder ljus. Som jag givetvis blåste ut sen :D
Glada och taggade till 1000!
Alexandra vaktade min lampa och såg till att inga flugor kom nära. 
Iphoneblixt. Fint va?
Haha
Haha nr 2
Nöjd
Alexandra i sin nya hårfärg. Fantastico!!
Den här bilden sammanfattar kvällen skrämmande bra...
Alli&Malli strikes again var temat för kvällen
Jaja, lite kräk fick man väl ta för en så rolig kväll. Över å ut.
 
Lördag:
 
Krama toaringen, check

 
Här spenderades stora delar av lördagsförmiddagen. Fy fan alltså! Jag trodde jag visste hur det var att vara bakfull - MEN INTE FÖRRÄN IDAG. Huvudvärken, illamåendet - kräket. När jag avlsutat kräkomgång 2 på toaletten hör jag Alexandra utanför: "Malin, jag måste kräkas." Haha, det kändes som att jag lämnade över stafettpinnen och som att vi växlade i dörren in till toaletten. Ojojoj!
 
Pizza på Oliver Twist på lördagskvällen när vi mådde lite bättre. Efter en dusch och en långsam promenad till stan. Och 2 rostade mackor och en kopp te! Den pizzan var UNDERBAR!!!


Idag har jag gått en höstpromenad och ska plugga, laga mat och TVÄTTA kläder. Kan bli en sväng till stan också och börja tänka ut saker till min önskelista FÖR SNART FYLLER JAG ÅÅÅÅÅÅÅÅR! :)
 
//Mallan

hejsan svejsan

Woho!! Fredag!!!! Alexandra kommer hit idag, ska bli jättekul! Har städat min lya och fick en flashback till hur det brukade se ut när vi packade in familjen i bilen och åkte på semester, till stöten, sundsvall eller liknande. Då lyssnade vi alltid på Pugh Rogerfeldt, NOSTALGI! Så jäkla bra!
 
Pugh Rogefeldt – Kärlekens träd
Pugh Rogefeldt – Två Lika Är Ett
Pugh Rogefeldt – Stockholm - 2001 Digital Remaster
 
Sådär. Nu ska jag göra mig klar för att åka ner till centralen och möta Alexandra. Eller som Tabita skulle ha sagt: Alexandri. (Med grov karlskogadialekt)
 
//Mallan

en wecka av 52

Hej hopp! Igår blev det en låååååååång dag. Jobbade 7-14, tog tåget till Lnkp, buss till universitetet och mötte upp Johanna som jag fikade med på Café Ellen. Vi båda var rätt övertrötta och det slutade med att vi satt och grät till minnena av Lillefot (scenen när hans mamma dör. FRUKTANSVÄRT sorgligt) och sedan grät vi av skratt när vi insåg vad dumt det blev - där satt vi och tjöt så mascaran rann! Haha.
 
Efter fikan (som var jättetrevlig) hade jag lektion med Brith Inger och compani från klockan 17 till 20. I slutet kollade vi på ett program som hon skulle lägga ut på It´s Learning, dvs man kunde kolla i lugn och ro hemma. Då tog jag chansen och gick med långa benet före till bussen och hann med pendeln som gick 20:14 och behövde inte vänta till 21:14 - SKÖNT!
 
Idag jobbade jag från kl 10 till kl aderton (18). Imorgon blir det jobb mellan klockan 12-16 i Linköping. Hade förövrigt en kund idag som pratade så grov skånska att JAG INTE FÖRSTOD VAD HAN SA. Som ett frågetecken fick jag upprepa allt han sa och hoppas att jag hade hört rätt.. Hujedamej! 
 
Nu har jag handlat, ätit och ligger utslagen i soffan och kollar på... wait for it... Bonde söker ko. Som pappa skulle ha sagt, jag hävdar fortfarande att det borde heta Bonde söker Partner (ibland är det ju kvinnobönder som söker en man) så att det passar alla deltagare. Nåväl, får väl skicka in ett förslag till TV4! (Bonde söker fru kollar jag på alltså för er som inte förstod vad jag menade när jag började blanda in kossor i bilden) 
 
Hit vill jag åka. Triglav national Park i Slovenien! Har blivit jättesugen på att åka till Slovenien nästa sommar. Ett litet land som ligger jättenära Italienska pizzor, de österikiska alperna och det kristallklara vattnet i Kroatien. Och som sägs vara superfint självt också!
Alltså!!! Ser ni vad jag ser?! Slovenia slovenia - where  have u been all my life?
Herre min get så vackert! Vill också gå där.
Påminner lite om Sverige ändå med skogen.
Fint ställe att åka tåg på!!


Det var allt från moi ikväll. Ska däcka i sängen inom snar framtid (läs: inom en timme)
 
//Mallan

Update update

Sådär ja! En kalashelg i Närke/Värmland är nu över och en vecka fylld med universitet, plugg och jobb står och knackar på dörren. Schlänger upp bilder från denna helg, som var mucho fantastico!
 
Gustav och jag sköt luftgevär hemma hos honom. 

Och satte ut äpplen på stenar och andra ställen i syfte att skjuta ned dem. 

G agerade som att han var född med ett luftgevär i handen! Förstår varför han är så bra på ankjakten på Liseberg :)))

Haha. Jag kände mig cool.

Träffade 2 gånger!!!!

Pippi, Sailor Moon, Sven-E och Jan-E innan le masquerade!

Jag och Sofia/Smurfen!!

Doktor Mugg och Kapten Filling var där, haha! (Aka Persa och Anna)

Beer pong!

Pulle! Roligaste utklädnaden, ojoj xD

Stämningen var på topp hela kvällen och lokalen var kanon! I Motorknuttarnas näste. 

Madde och jag :)

Stor-Erik Marklund fick hänga med på festen

Hojten tog tillslut, hehhee

Gustav och jag vann pris som Bästa Par!!! Tadaaaa :D Varsin liten flaska champagne fick vi.

Dagen efter, på söndagen, följde vi med m&p ut i skogen och plockade lingon. OJ  OJ OJ vad lingonben det fanns! 

Vi plockade på och helt plötsligt var Gs och min 10-liters hink full. 

Det var jättekul att vandra på i skogens friska luft. Och på kvällen gjorde vi lingonsylt av 6.5 kg lingon. Haha helt sjukt många blev det! Det fanns ju så sjukt många lingons (ett lingon, flera lingons). Tsm med m&p plockade vi totalt 2 fyllda 10-litershinkar och en mindre hink. Lingon, någon?

Sen fick jag sitta i blåsten och vänta på tåg alldeles för länge. Long story. MISSADE första tåget i Hallsberg trots att jag var där 10 minuter innan det skulle gå (missade med andra ord tåg nummer 2 också). Men jag var inte ensam om att missa det, 2 andra kvinnor trodde samma som jag. Nåväl. Blev arg och kände mig dum eftersom jag såg tåget dom gick 11:48 rulla iväg och insåg att JÄVLAR  - det var mitt tåg!!! Fick vänta till 13:42, hallelujah... Behövde i alla fall inte betala biljetterna igen. Uäääähhhh!
 

När jag tillslut kom hem handlade jag och lagade en "mustig köttgryta" (haha) och stekte och kryddade en kycklingfärs som jag ska göra wraps av senare i veckan. Så nu har jag mat för HELA veckan. Blir köttgryta med ris x2, köttgryta med potatis, mos med köttbullar, stuvade makaroner med köttbullar, kycklingfärs x 3 portioner. Skönt att slippa tänka på matlagning när jag ska jobba!
 

Hejdå. Jag är trött.
 
//Mallan

Tips från Mig

Att vara student hör tyvärr ihop med att inte ha ett överflöd av pengar. Det är inte alla som tar morgonbadet i pengabingen á la Joakim von Anka och det är inte heller hos alla det serveras oxfilé och vitlöksbröd 7 dagar i veckan. Vilket troligen skulle leda till skörbjugg. Men ändå, ni fattar vinken!
 
Att ha ett extrajobb är verkligen GULD värt men jag har små knep som kan göra att man sparar några slantar, eller i alla fall får det att se ut som att man har det bättre ställt än vad man egentligen har i den fula verkligheten. 
 
Kläm ut det allra sista ur kaviartuben med en snistig uppfinning som jag inte har en aning om vad den kallas. Du får ut kaviar till minst 2 mackor till som du annars hade kastat i soptunnan!

Ekonomipack prickigkorv från Coops eget märke. Inget man stoltserar med i kylskåpet kanske (95% av allt jag handlar är från Coops eget märke eller Ica Basic, dvs jag bryr mig inte) och om man är känslig och bryr sig om märken osv kan man alltid lägga över prickigkorvarna i en burk. Tadaaa! Nu vet ingen varitfrån dom är. Familjepack som jag nu ensam ska sätta i mig på en månad (dom går ut 30 september), hehehe. Ett race som jag kommer att vinna!

Recycle. Då gör man något bra för vår jord (slipper nyproducera lika många petflaskor) och du kanske får några kronor som du kan lägga på parmesanost eller grillad kyckling eller något annat som man vill unna sig!

Odla egna örtkryddor, jajjemän! En kruka basilika på en mataffär kostar ca 30 kronor. Min kostade ca 15 kronor för fröna och sedan har jag färsk basilika från maj till oktober (om man sköter dem rätt) som dessutom är fantastico i matlagning!! Ser väldigt hemtrevligt ut också - ett stort plus.

Gör egen müsli. Eller som jag gjorde senast: köp 1 kg ICA Basics müsli för 14 kronor och tillsätt honungsrostade valnötter, torkade aprikoser, katrinplommon, mango, solrosfrön, pumpafrön mm. Vad du vill ha helt enkelt.

Låt dom fluffigaste handdukarna ligga framme i badrummet, om du tycker det är fint vill säga. 

Och göm undan de eeh.. mindre fluffiga varianterna. Å andra sidan kan det ju bli personligt och fint med en hemtrevlig blandning av handdukar i olika färger och mönster med - smaken är som baken. #Smaken är som röven: klöven#


Slutligen: Se till att få ett ärr i form av ett känt varumärke, precis som jag har ett ärr i form av en Nike-schwoosh på armen. Kontakta det kända varumärket och kräv sponsorpengar. Jag menar - ska jag vandra omkring som en levande reklampelare för inget? Hehe. 
 

Vore dock kul att prova sistnämnda och se vad dom säger. Haha. Nåväl, åter till pluggandet (känns mer som en bok om psykologi än om ledarskap just nu). 
 
 
Ha det fingemango!
 
//Mallan

Puls

Blev en supertrevlig helg med Sofia som kom på besök. Vi struntade i Kolmården och tog en tur på stan istället och det var minst lika trevligt! Sedan gjorde vi egen Mangosorbet (asgod) och gjorde oss klara för fest. Vi gjorde ett drickesspel av IKEA-katalogen, blandade en supergod drink av mangosorbet och bacardi och gick ut och dansade oss svettiga. Bra kväll med andra ord! Musiken var väl sådär... Gamla låtar som fick fram mystiska dansmoves hos en del människor på dansgolvet, ojoj!
 
Käkade kinamatsbuffé, gott. Men det är fasiken svårt att äta nudlar...

Sofia gör sig i ordning!

Hemgjord mangosorbet och vattenmelon. Och varsin Arnold Palmer, fint.

Vacker tjej! I nyinköpt blus från Norrpan :)


Kände mig som en superhjälpte. Nästan i alla fall..

Innan vi begav oss ut i Norrköpingsnatten, taggade'

Haha, vad hände? Fjortisbilden nr 1!! Cider i handen, kort i spegel, tillgjort ansiktsuttryck - nailed it all.

Ute på Puls. Satt och sörpla på min citron/lime-drink!
 
Kul kväll, fin helg med bra sällskap.
 
//Mallan

if you love the life you live in you seem to get a lot more done

Idag köpte jag tomma flaskor på Myrorna. Vackra. Imorgon ska jag nog använda mig av flaskor med mer innehåll, hehhee.
 
En gammal medicinflaska på 250 ml och en butelj. Frågade han i kassan om han trodde att någon hade suttit och halsat hostmedicin från den för länge sen, då sa han "haha ja kanske, eller sprit." Spännande.
Lite skymningsmys. 
 

Har fixat maskeradkläder nu också! Håller det lite hemligt så blir det en surpris när det är dags om cirka en vecka. Över å ut, 
 
//Mallan

Lever

Har haft fullt upp med jobb på sistone, därav min bloggtystnad! Har jobbat mån-tors och fått stanna kvar längre och jobba över till och med. Så det har blivit mycket häng nere på resecentrum. Många speciella kunder. Det kom fram en tant i Linköping och berättade att hon var så hård i magen och att hon började få känningar i magen i lördags kväll. Eeeehh....? Jag mumlade "jasså" och frågade sedan om hon hade någon fråga om busstider eller något tåg, samtidigt som jag stängde luckan bit för bit. (Notera att hon följde med luckan med huvudet i sidled när jag försökte stänga den) Haha herregud! Trodde nästan att jag skulle klämma fast huvudet på tanta men till slut gick hon.
 
Igår var jag fruktansvärt trött i slutet av passet och det kom en man som frågade exakt samma sak som han hade frågat dagen innan och laddade återigen sitt resekort med 100 kronor (och jag tänke VARFÖR LADDADE DU INTE MED MER PENGAR IGÅR?!). Eftersom personen ifråga inte var så bra på svenska och missuppfattade 750 kronor till 150 kronor så tänkte jag att jag skriver ned priserna åt honom på en notis så blir det inga frågetecken. 
 
Jag skrev ned informationen han ville ha svar på och satte sedan, utan att tänka, notisen på armen på honom. Han stod lutad över kassadisken med armarna och då råkade jag klistra fast notisen på hans arm. I samma stund som jag tryckte fast den så insåg jag vad jag gjort och blev full i skratt. Fick kämpa mot mina inre krafter och skrattade loss när han lämnat luckan... Håhåhå! Klistra fast lappar på kunderna - check.
 
Nu, matbild. Har levt på matlådor större delen av veckan men i onsdags slog jag till på stort och lagade en jättegod maträtt. LAX, muuuuums. Hade rabattkupong på Coop på fick 50 riksdaler rabatt, så då kan man säga att jag FICK laxen! I min värld.
 
Lax med citronpeppar, quinoa med avokado och apelsin med en kall sås gjord av creme fraiche/turkisk yoghurt med rivet limeskal och lite limesaft i. Laxen blev lite solbränd men smarrig ändå! Kombinationen av apelsin och avokado var helt fenomenal!! Och när jag kokade quinoan hade jag fiskbuljong i så den blev smakrik och god. 
 

Åkte direkt till universitetet i tisdags och satt och pluggade en schväng innan min lektion började. Brith Inger, som är kursansvarig, bjöd på plommon. Oturligt nog satt en relativt stor spindel på korgen hon hade dom i så när hon sköt fram den mot en tjej som heter Cassandra blev det höga skrik. Cassandra har spindelfobi och blev vettskrämd, hahaha. Action. 
 
Har massa kurslitteratur att läsa och ska ner till biblioteket sedan. Imorgon kommer Sofia och hälsar på, jjippiee! Det blir troligtvis Kålmården och lite raj raj på kvällen. Världens bästa Sillen - ska bli sååå kul!!
 
//Mallan

Ny vecka

Jobbade 10-18 i Linköping i torsdags. Jobbade från 8-18 i Norrköping i fredags. Det gick bättre än väntat och jag kan inte ens räkna på fingrarna hur många missnöjda tanter och gubbar om kom in och ville ha tidtabeller utskrivna (Östgötatrafiken har bara tidtabellerna på internet sen en tid tillbaka vilket har gjort måååååånga gamlingar bittra). Och så ska det laddas på pengar på Resekorten (samma sak som Rabattkort i Länstrafiken) med minst 100 kronor. Det är nog det jag har gjort mest - en hundring hit och 300 kronor dit! 
 
Jag har alltså stått i kassan på Östagötatrafikens kundcenter och sålt 10-dygnsbiljetter, 30-dagarsbiljetter och laddat på Reskassa på Resekort, med mera. Varit trevlig mot kunder. Skrivit ut tidtabeller och lagt dom i kuvert som ska skickas till alla Inga-Britt och Mona och andra tanter som vill ha tidtabeller hemskickade. Hittills tycker jag om det här jobbet -  det är nog det roligaste jobbet jag någonsin har haft! Och bäst lön, hehe. 
 
Det roligaste var dock i fredags. Det kommer fram en kvinna till kassan med sin son ~12 år och säger: "Axel här råkade klippa sönder sitt kort, tror du ni kan göra något åt det?". Låt mig förtydliga HUR lille Axel hade "råkat" klippa sönder sitt årskort med ett värde på ca 3400 kronor. Kortet ser ut som vilket kontantkort som helst, med lätt rundade hörn och som en rektangel. Här hade han gått loss med saxen och klippt av hörnen på ena sidan så att kortet gick ifrån det här stadiet:
Till det här:
Jag fick ju känslan av att han inte "råkat" haft kortet under ett papper han skulle klippa i och sedan upptäckte att skadan var skedd - det här handlade nog mer om en konstnärlig ådra och ett behov av en häftigare design av ett tråkigt busskort som hos en busig 12-åring fick utlopp på detta sätt. Han kanske tyckte att han förbättrat designen märkvärt, det tyckte dessvärre inte maskinen som ska läsa av kortet. Det fungerade inte lika bra när en fjärdedel av kortet saknades... Vi var snälla och fixade ett nytt kort. Haha!
 
Sedan kom G hit och vi slappade hela helgen. Jag drog på ett spinningpass i lördags men var helt slut i kroppen från början så det kändes bara tungt. Vi lagade god mat så nu är mitt kylskåp PROPPFULLT med matlådor. Vi kollade på skräckfilm igår men den var bara konstig och mer komisk än läskig i vissa lägen.
 
Nu ska jag käka en lunch och sedan åka ner till Resecentrum i Nrkp och jobba från 12:50 till 16. Ett kort pass, passar mig perfekt en dag som denna. 
 
 
//Mallan