En liten helg slank förbi.

Såja! Måndag imorgon. Helgen är över, men den har varit bra på det hela taget. Grillade hos Bergis i lördags och han slog på stort och bjöd på pappaskjuten älg. Supergott! Gurra och jag sov i Askersund hos Gs familia och idag firade vi hans mamma som fyller år imorgon. Det var trevligt! God mat och kul att träffa sydnärkingarna igen, var jättelängesen.

Vi hann plocka svamp också! Vi hittade 8 stycken stackars trattkantareller men det är alltid mysigt att komma ut i naturen. Minuset var alla Älgflugor som bet sig fast - USCH. G hade en som kröp på ryggen och en som borra ner sig i håret. Senare hittade jag också en i håret! Hjälp!


Bergis, Gustav och jag ute på svampjakt!

Gillar ormbunkar.


Mysko svamp.

Vackert och rofyllt. Behövde det inför en hektiskt tentavecka coming up!


Vi hittade annat spännande i skogen.

Trattis!!!


Och dessa fina, goda svampar. Blev fina på mackan, hehe.

Sen var det kalas!

Laddade med en kantarelltoast inför den kommande veckan som kommer att bli S.T.E.N.H.Å.R.D. Behövdes.

//Svampexperten

Update!

För er som blev förvirrade: inte min Gustav som fick kräk på sig (han var inte med på sittningen), utan nu pratar jag om gotländska Gustav i min klass. Måste lösa den namnförvirringen på ngt sätt....

Finsittning 2013

Igår var jag alltså på sittning. Vinnarna av årets nolleuppdrag presenterades och gissa vilka som vann?!??!! VI VANN!! SOS Aina hette vår grupp och banne mig alltså, vad mycket sjukt vi gjort för att vinna den där vandringstrofén. Så värt.



Tadaaa!! Redo för finsittning.

Förrätten: smördegsknyten med champinjoner i.


Huvudrätten: Fläskfilé med potatiskaka och sås. (Gordon Ramsay skulle inte varit nöjd med den tillagningen av köttet, det var inte jag heller...)

Och vi vaaaaaaann!!! Haha

Framför vårt pris.


Danielle och vår trofé!

Det bjöds på underhållning.

Och Torgny vann pris för bästa simmare eftersom han var den enda i en tävling som simmade över Svartån, haha. Så hann vann en liten speedo :D


Vi tog en vinnarshot med vinnarlaget!!

Kvällen övergick ju i nattklubb och det var superkul ända tills cirka halv tolv när någon jävel SPYDDE på dansgolvet så det skvätte spya på Gustav, mig och Felicia. Jag kände något BLÖTT på handen och tänkte att någon hade spillt dricka. Sedan ser jag världens äckligaste kräk ligga alldeles för nära mina dansande fötter. USCH USCH USCH. Tror egentligen inte att jag fick så mkt på mig, Gustav fick mest, men tanken och lukten och äckligheten i det hela gjorde att jag drog hem sen. FY FAN. Hatar att spy själv och gör det bara vid extrema nödfall, typ magsjuka. Ogillar plötsliga kastspyor ifrån främlingar på dansgolv ännu mer... Usch. Felicia och jag tvättade av de eventuella kräkpartiklarna på en toalett och sedan tog båda bussen hem cirka kl tolv.

Så kan det gå! Idag är en bra dag: lördag. Vi ska bli bjudna på grillat hos Bergis och jag ska nog försöka ta mig en simtur på Actic om det inte är simskola eller dylikt.

3vlig helg på er!

//Mallan

Pling pling



Fredagslabb. Gelelektrofores med DNA! Coooooooool.

Finsittning om 2 timmar, har inte orkat in i duschen än. Snart så. Behövde en liten fredagspowernap först.

Har jag nämnt att det är freeeedag? Nähä?! Så. Jäkla. Skönt.

Puss.

//Mally

Glömde en grej...

Ville bara skryta lite. Tentan i matte (för repetitionskursen) jag skrev lördagen den 31a augusti, dagen efter färgphesten och med ca 4 timmars sömn i kroppen, fick jag VG på!!!!


Vardag igen

Tisdag. Igår var en fruktansvärt lång dag, från 8:15 till 18:10 närmare bestämt. Det fina i kråksången är att 2 labbrapportsjävlar blev klara, haha. Har egentligen inte så mycket emot labbrapporter men det var just laboration 4 som tod tid, tålamod och hjärnkapacitet ifrån en. Usch.

Idag hade Mally inga föreläsningar, hallelujah!!! Dagen spenderades med en välförtjänt sovmorgon, förmiddagsplugg, lunch på Kraka med Sanna, Ester och Core och sedan mer plugg. Smart som jag är passade jag på att åka med G hem ifrån universitetet och vi drog vidare till Marieberg efter ett kort stopp hemma. Jag ska ju på Finsittning på fredag, vilket tydligen inte är så uppenbart vad det är för alla, insåg jag idag. Sittning är en studentaktivitet där man samlas och äter, sjunger utvalda studentsånger, dricker massa alkohol, tittar på/utför spex, man har bordsregler att följa och även en toastmaster som leder det hela. Finsittning är alltså en sittning med dresscode "kavaj" samt en finare trerätters middag, bordsplacering osv. Ska bli kul! Så en cocktailklänning var jag med andra ord tvungen att hitta på Marieberg idag... Mer om det senare!

Just! Klippte mig i helgen. Superskönt! Tog bort 8 gamla slitna centimeter ifrån kråkboet mitt och trivs riktigt bra i min nya frisyr nu. Höstförändring.



Vink vink!


Åkte buss till universitetet idag. Behövde en återhämtningsdag på ALLA plan, haha.

En sån där fantastiskt skarp spegelbild på min klänning som jag efter djävulskt många om och men hittade. Ekologisk bomull, fina höstlöv på den och jätteskön. Med andra ord en klänning som jag kommer att ha nytta av fler gånger i livet än världens galablåsa som passar (möjligen) på finsittning och bröllop typ. Har 3 andra alternativ i garderoben som också kan funka, jag får se vad jag slutligen bestämmer mig för på fredag! Om inte annat ska jag ha denna på mitt och Gustavs kalas den 12:e oktober. Kanon.

Ha det bra, människor och kvinniskor där ute!

//Mally

Nollningen är över

I onsdags var det sista dagen på nollningen. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta, eftersom vi har haft så jäkla roligt, men det har också varit tidskrävande, intensiv och krävt mycket energi.

Den här veckan har jag bott i Laboratoriet i Bilbergska känns det som. 3 labbar på 3 dagar. Puh!


Igår gjorde vi en GCMS-analys där vi fick fram dessa resultat. Ser ni vilket ämne som eluerade ut ifrån Gaskromatografen först? Metanol, Etanol, 2-propanol, 1-propanol och slutligen 1-butanol kom vi fram till genom 6 olika analyser. Den labben var rolig! I onsdags labbade vi heeeeeela dagen och igår gjorde andra halvan av klassen samma labb. En tjej fick syra på sig då och fick åka hem och duscha. Salpetersyra, 68% i en 50%-ig lösning. Hon hade tydligen råkat skvätta syra på sig själv.. Ajaj. Men det gick bra för hon kom tillbaks sen och fortsatte labba, nyduschad och ren.

Idag ska det skrivas 2 FETA labbrapporter. Sen föreläsning till kl 16, sen hääääälg!

Tjing tjong.

//Mally

Vimmelbild

Glömde nämna att jag avlägsnade mig ifrån Gatsbykalaset och sammanstrålade med mina Rymdphestare och drog ut på Satin igår. Vi hamnade på en vimmelbild!
 
MallyBrall, Fellerin och Bellelishous kallade vi oss i stundens hetta. Haha.
 
//Mallan
 

Gatsby Cabaret Party



Bergis var stilig i frack!


Fjädrar var ett genomgående tema.

Många fina 20-talister i Tybble igår

Bella och Maria hade pyntat lägenheten jättefint!


Erik och Bergis


Gustav hade hornglasögon.


Hela min outfit. Hade små svarta pumps till min sammetslångklänning men mina fötter fick ont efter ett tag. Aj.


Cabaret!


Snodde denna av Sanna, vilka old school tjejer va??!?


Sanna arrangerade fram en rolig bild.

Hahaha! En skämtbild (han har inte däckat sådär alltså) men ändå lite bus. Tihi

Idag är det söndag. Jag ska plugga. Jag ska andas. Jag ska föröska springa en runda. Jag ska försöka hinna ta hand om mig själv! Ha det fint!

//Mally

Konstig ordning

Tydligen försvann mitt blogginlägg ifrån Fullmoon party, eller så har jag bara drömt att jag gjorde det.



En bra sammanfattning. Också en rolig kväll att minnas ifrån Introduktionen.

//Mally

Uppdatering ifrån soffan

Sådär ja! Nu har jag tid (10min) att uppdatera er. Tar det i bilder:



Var på Kolmården i söndags.


G hittade nya vänner.

Erik och Bella!

Elefantkalven var bäst! Så söt, så söt!


Käkade en ASGOD sallad igår. En mangosallad på ett ställe vid Järntorget (vi tog med maten till universitetet och åt) som har Blåbärssallad, Persikosallad, Fikonsallad osv. Spännande sallader med annorlunda ingredienser, helt fantastiskt!

Felicia och Agnes, piraterna. Efter universitetet igår så åkte ett gäng hem rill mig för att göra oss till pirater inför kvällen piratphest. Jag ville inte vara pirat så jag klädde ut mig till papegoja.


Danielle sminkade mig och gjorde en supersnygg papegojsminkning på mig! Övrig maskeradkostym hittade jag på Myrorna.


Sminkningen.


Man kan säga att min fjäderskrud var bedårande


Buss in till stan


Jag och Danielle, ur ett dubbelfotoperspektiv.


Inne på Strömpis!

Hittade Staffan på Strömpan också.


Kändes som att ha två små kepsar på ögongloberna. Såg mina gigantiska lösögonfransar hela kvällen, haha! Limmade iaf inte igen ögonen :)))


Kul kväll! Idag, Laboration 1 kl 13:15-17.

//Mally

Crazy

Onsdagen var Crazy. Med stort C! Först universitet hela dagen, sedan plugga på universitet och sedan direkt gå till Pressbyrån där vi hade samling till bortamatchen mot Frövi. Kom hem halv tio på kvällen, helt slut både psykiskt och fysiskt. Vi hade EN avbytare och brände en miljon målchanser. Massa spelare som fick hoppa in på positioner de aldrig spelat på. Även moi i andra halvlek.... Törsk med 2-0. Jaja, nya tag!

Idag hade vi studiebesök ifrån Polisen. Heldag med föreläsningar ifrån Tony&Anna ifrån Tekniska Roteln i Örebro. De pratade om sitt arbete som Kriminaltekniker, hur man säkrar bevismaterial, hur man ska göra för att inte kontaminera bevismaterial, blodbildsanalys (när de analyserar blodstänk/droppar/rinn/medmera) och hur en kriminalsökhund jobbar. Det var jätteintressant, även om vi fick se en hel del brutala bilder ifrån brottsplatser där mord hade skett. Bilder som de hade tagit när de dokumenterat sin arbetsprocess.

Sjukt coolt att se hunden Dennis hitta en pytteliten droppe blod som polis Martti hade lagt ut i förväg och sjukt coolt att se hur många slutsatser man kan dra ifrån blod.

Efteråt när vi skulle gå till cyklarna ställde vi oss och analyserade en torkad spya utanför Kårhuset. Vi hittade angreppsvinkel, var satellitstänket fanns och vad personen troligen hade vomerat. Hehe. Vi var inte helt seriösa men det går fort att bli miljöskadad!



Polishund Dennis söker och husse/polis Martti går med.

Tyvärr var de bakom cyklarna. Dennis var i alla fall specialiserad på att hitta kroopsvätskor ifrån människor: så som blod, saliv osv.


Nollor som vi är ska vi göra mycket konstigt. Vi har fått några uppdrag och det kaaaaan hända att detta var ett av dem. KAN hända..


Hämtade ut kurslitteratur på Coop förut. VÄRLDENS FETASTE BOK. På riktigt. Den är enorm! Och på engelska. Och handlar om kemi.

Ska absolut inte klaga, hittills gillar jag min utbildning jättemycket! Det känns faktiskt som att jag har hittat rätt. Gillar kemi. Så ni hittar mig väl inne i den där bamsingen till kemibok inom de närmsta 3 åren.. Vi ses!

//MallyB

Oops

Råkade designa om bloggen, mer eller mindre av misstag. Men den behövde en förändring! Förändring är bra.

Drömde en mardröm inatt att Gustav och jag gjorde slut. Jag var jätteledsen och trodde att det var på riktigt men sedär att när jag vaknade så låg han där bredvid mig, Gurra. Då blev jag glad :))))))

Ska förövrigt försöka pyssla lite mer med bloggis när jag får tid. Typ detaljer osv. Annars då? Vad händish i mitt liv??? Nolla som jag är, känns det faktiskt som att deg händer saker KONSTANT. Har haft spänningshuvudvärk någon gång under dagen i fyra dagar nu. Ovanligt för att vara mig men inte så konstigt med tanke på allt som sker nu...

Vi börjar i en ände. I måndags drog mitt program igång - mer om det snart! I tisdags var det pubrunda där Harrys, Satin och Noise stod på vårt schema. Haha


Harrys började bra.

Alla sektioner var ute på pubrunda så det var myyyycket folk! Alla lila är mina camradas.

Torgny ifrån Karlstad som går i min klass.

Vår Phadder Jonas aka "världens bästa fadder".


Felicia och annan phadder som inte är vår. Hon och jag har samma!


Detta är 3:e puben, vilket kanske syns på bilderna... Herregud.

Alla nollor och faddrar samlades på Ritz sen och partajade. Det var roligt! Här har vi Isabell och ett antal schyssta phaddrar.

Felicia och jag hade sjukt kul! Det var bara såååå varmt där inne. Vacker bild va? Hehe.

Jag och några av mina phadder-homies!


Just ja! Hittade den här skylten - ngn som vill haka?!

Sen kom G och hämtade mig och körde förbi Max så att min mage blev glad. Och jag mindre bakfull på onsdagen som skulle spenderas hårt pluggandes....

//Mally

Nollning dag 3

Efter en hel dags mattepluggande till tentan så bestämde jag mig för att gå på Färgphesten i fredags. SÅ JÄKLA KUL



Lila är vår färg i Teknat!


BeerPong-turneringen


Vi blev mer och mer lila ju längre kvällen led.

Glada tjejer, Caroline och Hanna!


Ute på Kåren - klasskompisarna!!! Felicia till vänster och Isabell i mitten. Moi på högerflanken

The Classic toabild som jag av någon anledning alltid tar när jag är ute på raj raj


Braveheart målad by me! Haha, rätt rakt och snyggt ändå


Schyssta Phaddrar


Simba- streck i pannan också made by me/Rafiki.


Gillar kontrasten på denna (Felicia och jag)...

... och denna! Haha. Vi körde en Stone Face. Svettiga som få, med nollebrickorna runt halsen! Precis som det ska vara.


Inte riiiiiiiktigt lika kaxig dagen efter: cyklade ner till universitetet för att skriva mattetenta med 4 timmars sömn i kroppen. Haha. Det sjuka är att det gick bra! Kommer lätt klara godkänt iaf.

Igår blev det galej hos oss igen men eftersom jag blev kallad till matchen idag så tog jag det superchill. Men supertrevligt ändå!! Vi sket i utgång, stannade i vår lägenhet och spelade beer pong, tv-spel och badade badkar mitt i natten. (Roligaste: Bella som tittar allvarligt på mig och säger att hon inte tänkte doppa huvudet i badkaret. Hahaha! Njaaaa, så stort badkar har vi inte. Men ändå sjukt att vi fick plats 2 helbadade och 3 benbadare i vårt lilla badkar!)

Trevligt trevligt! Idag är det TAGGA MATCH som gäller. Lindesberg hemma.

Ha en bra söndag folket!

//Mally