Flytt

Sådär ja! Nu står större delen av mina ägor på Styrmansgatan 29B (inte A som jag skrev tidigare - wopsi) och mitt gamla flickrum på Husarvägen 40 ekar (bokstavligen) tomt. 
 
Men - peppar peppar ta i trä- så gick allt smidigt och utan större komplikationer vilket var skönt. Låt mig jämföra hur det såg ut för 1 och ½ sedan när äldsta fågelungen Bergman skulle prova sina vingar i Göteborg vs. hur det såg ut i helgen, när fågeln Malin flaxade iväg.
 
 
DÅ: Januari. 2 dm snömodd.
 
NU: Juli, strålande sol och 25-27 grader varmt.
 
: Pappa magsjuk i 3 dagar och flytt uppskjuten. Dåligt humör.
 
NU: Alla friska och flytt enligt tidplan. Och med ett leende i mungipan...
 
: Smal och snäv källartrappa där en stor byrå kilade fast sig och skapade en viss panik i gruppen
 
NU: 6 trappor upp, ingen hiss. Skapade viss mjölksyra i gruppen
 
: Ren och fräsch lägenhet på Formskäraregatan 6, svabbade enbart golven.
 
NU: Ostädat och smutsigt så att till och med väggarna behövde skuras. Mammas kräkreflex utlöstes vid en väggsvabbning
 
: Mamma tog sönder Helens dusch (gick att fixa)
 
NU: Mamma tog sönder min dusch (gick att fixa)
 
Bild från april i år när jag var i Norrköping och kikade på lägenheten!
 

Hann inte ta mer en 1 enda stackars liten bild. Och den var ifrån bakrutan på bilen och inte speciellt bra. Man hinner liksom inte sådana oväsentligheter när det ska flyttas... Men nu så! Är det mesta på plats, bara jag som saknas.
 
//Mallan

Livet är en städfest

Håhåhå. Idag har jag spenderat större delen av dagen med att köpa städgrejer, dammsugare, diskborstar, sköljmedel, tvättmedel och diverse andra nödvändigheter som jag kan behöva i mitt liv som utflugen fågelunge. Såna där tråkiga saker som man ändå måste köpa. Det är tur att Ö&B finns för sånt... Sedan har jag varit i garaget och målat och donat med mitt soffbord och min TV-bänk. Äntligen klart! Jag lever ett riktigt glammigt rockstjärneliv som ni hör.
 
Lite mer Rock'n'Roll blev det igår när jag och Sofia drog ut på Onsdagsklubben. Vi åkte till Mölle och solade, pratade, åt glass och badade i Möckelns gråbruna vatten en schväng på dagen och sedan satte vi oss på Sofias farmors balkong (eller Balle, som jag kallart) och drack vin senare på kvällen. Det slank väl ner en och annan cider också men vin låter så himla vuxet!
 
Som ni hör lever jag ett liv med skarpa kontraster: i ena stunden står jag på Ö&B och sniffar sköjlmedel för att hitta ett som faller mina näsborrar i smaken och i nästa stund står jag och skakar röven på Statt med en drink i näven. Supertrevligt och kul var det i alla fall igår och SÅ SJUKT FINT VÄDER!!!! Då blev jag glad. 
 
Vi skålade för det fina sommarvädret. Bakom vinet, så det syntes inte så värst... Ehehe
Är det onsdag så är det!
Finaste Sofia!! <3
Tema Gul blev det på mig, haha
En ska unne sig litte här i livet
Party-Mallan och Sillen strikes again! ;)
Vin- och ostkväll. Utan osten. Notera att det ser ut som att jag dricker urin. Det är det inte vill jag förtydliga, utan jag råkade bara blanda i en Jordgubbsdrinkmix i mitt vin (ville expa) men då blev det lite mystiskt i färgen...
Min amerikanska baddräkt från Hollywood. Sådär ja, då fick jag skryta om den också! Höhö
 

Imorgon går flyttlasset till Styrmansgatan 29A, Norrköping. Trailern är packad, igår var jag packad och det ska bli sååååååå spännande!!!!!
 
Peace, 
 
//Mallan

Hiking

Pictures from da hajk.
 
Gänget som gav sig an Munkastigen.
Sen knallade vi!
Och plockade lite blåbär när det dök upp ett smarrigt
Hittade världens sötaste grodor, naaaaw
Plockade kantareller aka "skogens guld"
Vi vandrade i munkarnas fotspår
Såg fin natur.
Minigroda. DEN VAR SÅ LITEN!!! Stenarna är gruskorn...
G med 4 liter Ravioli på ryggen.
Altarstenen. Eeeeh, ja. En sten.
Vacker natur igen, så att man blir tårögd.
Kråksjön.
Vi försökte fiska men kanoten hade lite vattenläckage. 
Sverige levererar!
Vindskyddet, med kamin och allt
Dagens fångst
Fire !!!!
Tänker på mat... hehe
Jag och G. Håller hotfullt i hans arm med orden "le på bilden - ANNARS!!!!"
Vi fick eld i kaminen också när det var läggdags. Skulle dock behövt ha en liten kamin på näsan som värmde mitt ansikte. Burrr....
Och en matbild. Efter hajken gjorde G och jag egenmarinerad kyckling med egen Chipotle salsa, sallad, avokado och majs. BURR-IT-O!!! Mexikanskt är gott. 
 
PS: Köpte soffa idag. 
 
//Mallan

Hallå i stugan

Jag lever!!! Våran 40 km långa hajk skalades ner till en "uppvärmingshajk" på ca 12 km. Men det var strålande väder, massa gulliga grodor, kantarellplockning, Altarstenen, Källan och paddlande i en kanot som tyvärr läckte in vatten. Hahaha. SOM jag skrattade skadeglatt när El Gustavo satt och blev blöt i rumpan när vattnet kilade in i kanoten. Och när han blev "biten"/bränd av ett djur/växt på vägen till vindskyddet. Och när jag insåg att han haft en Junior ryggsäck på sig och att jag hade herrmodellen. Detta var jag såklart omedvetandes om och har inte sagt detta till G än. Lika bra att hålla det hemligt... Är jag elak?
 
Man kan säga att det blev en lagomt lång hajk att börja med, så man vet vad man ska ändra till nästa gång. Till exempel ska vi nog inte köpa 4 liter Ravioli i konservburkar för det vägde sjuuuukt mycket (i Gustavs väska låg dom och göttade sig - hehe). Nudlar och LÄTT mat är smartare! Vandringskängor är skönare för fossingen att knalla i. Långt på benen så man inte blir biten eller attackerad av fästingar och diverse andra aggressiva småkryp. Rånarluva. Så man inte förfryser ansiktet på natten.
 
Annars var vi utrustade! Ska smälla upp bilder soon, oh so very soon.
 
 
Tycker ändå Gustav kunde ha burit mer. På huvudet. Titta bara på den här Sherpan i Nepal - vad är blott 4 burkar Ravioli nu liksom?!
 
Hehe. Efter jobbet brummar jag till Karlstad och köper soffa. GAAAAAAAAAHHH!!! Fattart inte. Ska jag, LILLA JAG, flyga ur boet och bo alldeles ensammen nu? Spännande. Återigen: Varför gå den logiska vägen när man kan gå den spännande vägen?
 
 
//Mallan

Little girls from Sweden, Dream of silver screen quotations

Just det! Glömde en sak: Ska ut på hajk i hälga så blir lite oaktiv på bloggen. Vet att jag lagt upp det här klippet förr, MEN DET ÄR JU SÅ BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
Får hoppas att det går lite bättre för oss! Om jag inte nämnt det så ska jag bli en riktig friluftsmänniska :D Så om jag överlever ute i vildmarken så hörs vi i början på nästa vecka fanz. Får ni inte nog av mig får ni väl slå en plingeling på mobäjlen eller skriva något sött på facebook. Tihiihiii
//Mallan

Plans plans plans!

I Karlskoga vräkte regnet ner men så fort Lovisa och jag närmade oss Krillehöla så slutade det regna och solen sken för fulla muggar. ?! Vi hoppade in på Fyndboa och strosade runt där en schväng - hittade en konstig fulsnygg lådhylla för 40 kronor som jag hoppas få plats i mitt kök med. Och 3 små prydnadssköldpaddor som var huuuuuuuur söta som helst! Dom ska bli mina vakthundar i lägenheten. Om jag inte skaffar vandrande pinne förstås, då får den agera vaktis.
 
Speaking of vandrande pinnar: om man ska göra apport med en vakthundsvandrandepinne (gudars vad ord jag uppfinner idag) - kastar man iväg en pinne som pinnen ska fånga eller kastar man bara iväg sin vandrande pinne och hoppas att den kommer tillbaka? Klurigt.
 
Körde Ank-boule i Khamn också när Lovisa och jag åkte ut till Picassostatyn för att kika (man måste ju vara lite kulturell). Tre tama ankor simmade i strandkanten med sina roliga paddelfötter. Och Ank-boule går helt enkelt ut på att träffa ankan med en liten sten (LITEN sa jag, så ni inte tror att jag spelar Sänka skepp för det gjorde jag absolut inte) eller att i alla fall kasta den nära. Ankan jag spelade med trodde att jag kastade bröd så han dök hit och dit med näbben (blir svårare när dom rör sig). Fast mot slutet så skarvnickade han till och med en sten till en annan duckie! Som trodde att det var bröd. Vad har dom för IQ egentligen - HALLÅÅ?!! Men jag vann.  
 
En våffla smaskade jag i mig i solskenet också. Ska apropå onyttig mat skaffa träningskort på Friskis&Svettis i Norrköping som råkar ligga 830 meter ifrån min lägenhet (Google maps). Är så sjuuuukt sugen på att börja träna igen! Hörde från Steffie också att dom har massa studentfotbollslag, kanske joinar ett sånt också bara för att det är kul.
 
Vad jag egentligen kom hit för att säga har INGET att göra med det jag hittills har skrivit om. Bra Malin, bra. Lite inspirerande bilder på mina planer för min lya tänkte jag smälla upp (ja, alla är typ konstiga och halvskumma) men vi får se vad det blir!
 
Armeringsnät för ytterkläder i hallen, det tror jag på!
Soffbord av en EU-pall, både billigt och vrölsnyggt
Gamla blomlådor som någon slags skohylla! Har blivit besatt av dessa trädlådor. Man kan ju göra så mycket kul med dom.
[Apartment Therapy, Blomlådor som hyllor.jpg]
En annan idé vad man kan göra med gamla trälådor. Varför köpa en tråkig Billy liksom?!
Har man ingen sänggavel och vill göra en billig sådan - tejpa upp en efter din egen stajl
Zink. ÄR SÅ SNYGGT! Speciellt dessa burkar från Granit. Kan jag ha min egengjorda müsli i.
Annars kan man ha müsli i en glasburk, är också fint! Vi får se vad det blir. Kanske inte ens blir någon müsli för min del, har ju ingen ugn... Eller så får jag ha müsligörarkväll hos någon likasinnad. Som har ugn, ehehehe...
 
 
Det var allt för nu!
 
Herregud. Håller jag på att förvandlas till Ernst Kirchsteiger? Vojne vojne.
 
 
//Mallan

MAT

Trippade till Khamn dirr efter jobbet. Upptäckte även till min förfäran att det SPÖREGNADE när jag skulle cykla hem från jobbet. Ingen regnjacka - vad gör man?
 
Min egengjorda sopsäcksponcho
 
Men nu till det ni alla har väntat på! Matbilder, muhahhaa. Pass på!
 
Le ostbröd and le soppa! Vad fransk jag är idag. Oui oui.
Två brön
Min tortellinigratäng! Med vitsås, spenat och vinmarinerad kassler. 
Smaskelismask
 

Sådär ja. Då var alla nöjda och glada. Är magen glad är människan glad - GLÖM ALDRIG DET!!!!!!!!!
 
//Mallan

Varför gå den logiska vägen när man kan gå den spännande vägen?

Senare ikväll ska jag bildbomba er med bilder på min utsökta Blomkål- och broccolisoppa som jag lagade igår. Med bacon på toppen. Och varma ugnsmackor vid sidan. Ikväll står Tortellinigratäng på matsedeln och jääääädrans va gött de ska bli! Som Tabita säger.
 
Måste bara dela med mig av dom, enligt mig bästa, citatet som Ernst Kirchsteiger hitills kläckt ur sig. 
 
1. "Vänd aldrig ryggen åt en planterad mynta, för att den kommer ifatt er" (Sommar med Ernst avsnitt 2, 2012)
 
2. " Här sitter jag och känner in rummet."

3. "Den här matjorden är så fet att man nästan skäms"
 
4. "Detta hus har inte jag valt… Huset har valt mig..."
 
5. "Gomseglet applåderar"
 

Jag läste en intervju i SvD med Ernst. Notera att inspelningen av Sommar med Ernst börjar i typ.... april? Tidigt på våren är det i alla fall så vattnet som han ska sitta och njutningsfullt bada sina nakna fötter i från bryggan var antagligen jättekallt. Haha. Läs nedan!

 

"Får du inte ha på dig skor?

 

- Det är klart att jag får. Mellan akterna får jag filtar och grejer. Jag är som en travhäst. När jag har sprungit vill de hålla mig varm. De är snälla."

 

(Intervju med Ernst i SvD från den 2 juli 2012. Läs hela intervjun här)

 

Han är allt bra härlig Plattfoten/Fjompen som pappa kallar honom. Jag tycker han är superbra! Och imorgon är det ett nytt avsnitt, he-he-he..

 

//Mallan


@work

Hej på er mina små grynbollar. Vad sugen jag blev på chokladbollar när jag skrev grynbollar. Om det ens är ett ord. Igår lagade jag Räkpanna Indienne (glömde ta kort med det blev totally fab! BLINK) och idag står Blomkål och Broccolisoppa med stekt bacon på toppen på Fröken Bergmans meny. Mums! Om man gillar broccoli förstås, annars är det ju ingen hit..
 
Nu sitter jag här på jobbet. En tung dag. Har sovit ca 4,5 timme inatt (följden av att sova nästan 15 timmar natten innan) och haft magknip och andra obehagligheter under dagen. Men nu kan jag snart kila hemåt och påbörja Operation: Byråer. Jag längtar.
 
Ska vara aktiv med kameran och hålla er uppdaterade.
 
Som ett litet träd, gulligull
 
//Mallan

Two days with Chicki

Madeleine and I spent two days, in the beginning of July to guide our friend Daniel Chickwava from Münich and show him the beautiful country Sweden! He's also known as Chicki. Hehe. 
 
We picked him up in Örebro and went to the Castle and had some lunch. After eating an amazing baked potato we went to have a look at The St Nicholaus Church and Chicki got A LOT of information from a german speaking old lady. She seemed to be thrilled to finally have someone to inform about all she knew about the church.... As Chicki said: "If we don't leave now, we'll never get out of here!" Haha. And after a little tour through the city we had to show Chicki the one and only: The Mushroom (aka Svampen) 
 
This are the pictures from July 2.
 
We created a little sign so he would recognize us (Since we only met him a couple of hours on a night train two years ago... haha)
And he saw the sign!

We bought baked potatoes and strawberrys (or should I say "Soil  old men" = jord +gubbe?) and had picnic on the grass outside the castle.
Yummie!
Madde and Chicki!
Cute duck. I want those feet!! Adorable. And orange. 
In The Mushroom, hehehe
The water there is so nice and cold. Me like big time!
We had a Typical Swedish "Fika" at Svampen
I had a sandwich that I had to rearrange a little before I could eat it
 
Pictures from July 3.

 
We went to Partaj the next day
And found some souvenirs to Chickis daughter. And a Viking helmet!
We played Mini Golf at Näset, or should I say "The Nose"? :D
Chicki's happy.
The weather was perfect!
Berget/ The Mountain
Cutest rabbit evvah!!
'
The harbour in Askersund, where our next stop was
We bought ice cream!
Chicki took a "Gammeldansk" if I remember it right
We had a nice BBQ in Koviken (The Cow Bay ;)) with some meatballs, tunnbröd, sill, rödbetssallad, baconkörv mm.. Some typically swedish things to eat. I think. 
Chicki made a pose. And some other swedes where taking a dip in Vättern as you can se in the upper right corner of the picture!
Madeleine liked it!
Time to say good bye. At Livin Hotel in Örebro where we left Chicki for his Norway adventures.
 
Two exciting days, filled with joy. Or something. 
 
Over and out!
 
 
//Mallan

Sillen 20

Sådär ja. Efter 6 timmar på tåg och kånkande av tunga väskor var vi äntligen tillbaka på Värmländsk mark igen. Väl hemma på Husarvägen igen så gjorde jag mig snabbt i ordning för fäst (medan G desperat försökte beställa Onlinepizza och E satt och drack på altanen) eftersom Sofia och hennes kusin Carro hade 20+25-årskalas. 
 
Erik och Gustav hade fått för sig att riktigt bre på sin Närkedialekt och gnällde på värre än någonsin under kvällen. Speciellt i taxin vi tog ner till lokalen som Sillen hade kalaset i. Ojoj, taxichauffören måste ha blivit både chockad och road på samma gång. Han såg en smula besvärad ut när de drog igång med sina grova skämt (allt på väääldigt gnällig dialekt) medan jag satt där och häpnades över hur skitnödig man kan låta om man är från Närke. 
 
Nåväl. Jag räckte över 2 små Sundsvallsgåvor till Sofia medan Erik och Gustav gav henne ett paket inslaget i tidningspapper och frystejp. Inslagningen var väldigt avslöjande i formen av paketet var det var för något så när Erik langade över presenten med orden "Eftersom jag inte känner dig köpte jag något som passar alla" skrattade Sofia då hon såg vad det var. En sugpropp. En sån där man ska använda om det blir stopp i toaletten tror jag, Haha, ja vad ska man säga...? Om du har bakismage och det blir en "situation" i toaletten vet du hur du ska gå till väga!
 
Sedan drog Erik och jag in till Statt och lämnade av Gustav vid vägkanten av Noravägen, vomerandes. Han fick min husnyckel och drog hem och sov. Erik tyckte att Gustavs spya var "söt" eftersom det var små gulliga spaghettibitar i den, enligt honom... Sen när kunde spyor vara söta?!!! Vad har jag missat????!
 
Joakim!
Jag och min gamla baldejt Klubb :)
Glada människor!
Närkingarna stod ute di
Fina tjejer i soffan
Moi och le Sill, haha. Vad skumma vi ser ut!
Persan och Troppen, gulligull
Nadine, Steffie och Donnah var där också, goa och glada!
Gustav smyger. SpyarN ;)
Vi åkte buss o så
Jag käkade chips. I vanliga fall tycker jag inte ens om chips, kors i taket
Haha, naaaaaw
Haha vilken actionfylld bild!
Erik ser nykter ut. 
Gustav tvingade på en kille en gasmask innan han skulle gå på toan, utifall han skulle bajsa (Gustav som sa det till honom). Skulle behövas på riktigt om han skulle gått efter att Erik bakisbajsat. Det är INTE att leka med, märkte vi i Linköping för några helger sen!
Söta Nathalie 
Sillen öppnade min present. Muggar från Lörudden i Sundsvall med... wait for it..... SILLAR PÅ!!!!! :D :D
Dom öppnade fler paket
Så tjusiga var dom, födelsedagsbarnen (om några dagar så!)
 

Det var väldigt trevligt i alla fall men Norlie och KKV var väl inte så mycket att hänga i granen enligt mig.. Men det var mycket folk ute och roligt att dansa och dricka drinkar. Drack en som var cp-god!!!!! Smask.
 
Däckade halv nio i sängen igår och vaknade 11:10. Sov rätt länge med andra ord, Trodde jag hade migrän när jag vaknade för det skar som en kniv i huvudet på mig! Släpade mig upp, åt, tog en tablett och pysslade med lite ramar samt tapetklippning resten av dagen. För en stund sen gjorde jag eget tapetklister. Jag var i alla fall inte en av dom äckliga ungarna som ÅT tapetklister så fort det vankades papier maché på lågstadiet...
 
Tjingeling, imorgon ska jag jobba.
 
//Mallan

Sundsvall

Hej på dig din gamle galosch! Och resten av er inte fullt så gamla galoscher hälsar jag också välkomna. Inte logiskt alls, men det ska det inte vara såhär "Dagen efter". Seg. Hes. Huvudvärk. MEN JAG HADE KUL.
 
Bilder från Sundsvall kommer här! Sundsvall var regnigt och mulet. Men vi hann med minigolf, rätt mycket fiske (fick en ab-orre, Gustav fick massa ab-orrar och 3 gäddor), bio, grillad mat och lite shopping. Gött.
 
Jättesöt groda som hoppar
Jättesöt groda som sitter still
Första bilden jag har på Gustav där han ser glad ut!
Vi kikade på alla drakar som står utplacerade på Sundsvalls gator (i stan i alla fall)
Man ska ha husvagn!
Haha vilken gullig drake
Cool mosaikdrake!
Fisketajm
Vacker dubbelregnbåge
Inför en annan fisketur. Vi fiskade nästan vid regnbågen start. Eller slut, beroende på vilken håll man ser den ifrån!
Pappi och Gustav. Ser han inte väldig röd ut, farsgubben?
Och så äntligen fick vi äta vår fångst
Den stora borren är min :)
 
 
Sen så har jag ju inte lagt ut bilder från när Madde och jag guidade runt Chicki i 2 dagar men det kommer! Och bilderna från gårdagens festligheter kommer också, måste bara klara av att se all alkohol på bilderna så ska jag smälla upp dom.... Hehhee.
 
Ha det fint!
 
//Mallan

PEACE AND LOVE

Hemma. Lever. Här är bilder!
 
Gurra i Camp Svin. 

Camphäng
På Timbuktu!
Piss and Löv. 
Lilla Gustav! Ser så olycklig ut på bilden. Snutte...
Ååh vad bra det var!
Björnstammen! Härligt
Vi busade med Hasse, som däckat på en stol i Camp Svin. 
Skönt gäng
Blev råförkyld och gled omkring i pyjamaströja. Mys.
Hoffe!
Jag, Erik och Gustav på Hoffmaestro.
Godaste festivalmaten goddamn! Ahlgrens pasta. Mums i magen. 
Skrillex! Wow säger jag bara. Och den medelålders kvinnan i publiken som shaka allt från röv till whip your hair - JAG ÄLSKAR DIG!!! Hahaha jag dog typ av skratt va kul hon dansade. :D Underbart. 
Glasögonormarna. G ser lessen ut, igen. Får muntra upp karln lite inför bild tror jag!
Rihanna avslutade en trevlig vecka, 
där ingen i vårat gäng däcka.
Dessutom verkade hon hög,
inte konstigt att hon sög!
Sjöng var femte minut,
tills man tänkte "är det aldrig slut?"
 

Min recension av Rihannas spelning i en liten poem. 
 
Tack alla som var med, det var kul! Men aldrig mer P&L - SÅ HIMLA MÅNGA 16-åringar som går iklädda utmanande kläder och ska visa upp sig. Även killar hade det beteendet, det omogna och orutinerade. Och för mycket folk. För mycket kö. För mycket visitering. För mycket regler. 
 
 
Tacka mig vet jag Hultsfred eller lilla hedliga PIP!
 
 
//Mallan