November månad

November är så grått! I oktober finns alla vackra färger kvar men i november blir naturen grå, vädret regnigt och temperaturen sjunker. Deppigt. Ibland lyser solen och då får man passa på att suga i sig D-vitamin så att det räcker hela vintern.

Här kommer bilder ifrån min helg, som gärna hade kunnat varit 15 dagag längre. Slutkörd Malin, yao.



Gick med fjäderlätta steg till universitetet i fredags när solen lyste, jag skulle möta Helen på stan och hade en helg att se fram emot.


Bröt även mot upphovslagen och fotade övningsuppgifter ifrån en bok på bibblan. Fast 15 sidor är tydligen okej att kopiera, attans. Jag som ville vara olaglig.

Åkte kundvagn i fredags efter en kul kväll på Bryggan.


I lördags var G&jag på 16-årskalas i Askersund och idag var vi hos mina stamceller och åt mat och firade papi på fars dag. Jag och Helen hade ju fixat present i fredags på stan, duktiga döttrar som vi är. Haha.


Återigen - det här måste jag prova!!

//Mallan

Äppelskål, pumpasoppa, tentaplugg..

















Tentatider

Tenta imorgon. Har bott i kemiboken på sistone och ska snart iväg till universitetet igen för mer plugg... Behöver jag säga att jag längtar tills onsdag kväll när tentan är över? 16 kapitel allmän kemi ska tenteras: allt ifrån redoxreaktioner till hybridiserade orbitaler till bildningsentalpi till coulometrisk titrering. MASSOR av kemi som ska in i huvudet. 
 
Saker som hänt i mitt liv sedan sist:
  • Jag har börjat använda min eltandborste igen. 
  • Jag har inte tränat på jättelänge.
  • Jag har kommit på varenda julgardin/julduk vi ska ha i vår lgnht i december pga en sömnlös natt.
  • Jag har inhandlat en riktigt fulsnygg äppelskål. 
  • Jag har kommit på vad jag ska (vill) göra nästa sommar en dryg månad.
 
Angående gardinerna så tycker jag själv att idén är briljant! Bör tilläggas är att jag är extremt taggad för julen i år och tycker att det är supermysigt med avdentsljusstakar och julegardiner men (nu när jag har en egen symaskin blev julgardiner helt plötsligt superkul) tror inte att röda gardiner blir snyggt i vårt vardagsrum utan tänker mig följande:
 
  1. Köp ett par pepparkaksbruna gardiner (hittade ett par panelgardiner på Myrorna som jag måste titta på igen asap)
  2. Köp ett stycke kritvit textilpenna
  3. Måla "glasyr" på gardinerna och diverse pepparkakor med hjälp av pepparkaksformar. 
  4. Klart!
 
Kommer att bli personligaste gardinerna i stan i alla fall! Jag tror (vet, hehe) att det kommer att bli skitsnyggt. Har fått fria händer av G, tror jag (hihi).
 
Angående mina planer inför nästa sommar så har jag mer eller mindre bestämt mig (med reservation för sommarjobb) att åka till Portugal i en månad. Med reservation för hur/om/var jag får sommarjobb alltså. Egentligen känner jag för att åka iväg ändå, oavsett jobbsituation faktiskt. Tanken är att jag ska volontära på en gård/farm några timmar om dagen och få boende och eventuellt mat (iaf tillgång till kök) i utbyte och sedan upptäcka vackra Portugal resterande tid om dagarna. Snorkla, bada, lära mig surfa, göra upptäcksfärder och njuta av värmen. Tycker att jag är värd det om jag klarat av 1/3 av min utbildning vid det laget. Om G vill haka är han välkommen (ska försöka lura med honom eftersom han har sagt att han vill göra en lite längre resa), vilket vore jättejättekul: att ha någon att dela resan och minnena med.
 
Rätt vackert
Vill att det där ska vara jag nästa sommar. 
 
 
Bild på mystiska äppelskålen kommer ifrån min mobil i nästa inlägg. 
 
Hejdå,
 
//Mallan