Systermys

Hade H på besök igår, det var trevligt. Vi lagade paj, drack te och åt blåbärbananmuffins.



Pajen var speciell på så sätt att den var glutenfri (jag gillar) och hade en botten gjord på kokta, mixade gröna linser. Dessa plattades ut i pajformen och sedan förgräddades skalet som vanligt.


Vi fyllde den med massor av gott och åt med en side sallad. Blev otroligt gott! Och tusen gånger enklare än att göra en pajdeg från grunden...

För er som är nyfikna på fyllningen: broccoli, charlottenlök, färska champinjoner och gravad lax ♡ Satt fint.

Nu blir det att skriva labbrapport med Isabell och sedan hetsa iväg på Ölspelskväll. Ska vara nykter phadder ikväll eftersom vår grupp ansvarar för aktiviteten! Energidryck for the win... Höhö

G sa att han skulle laga mat ät mig ikväll vilket jag hoppas jag hinner med innan jag ska iväg. Lät zupergott juuu! Får man inte missa: fisk a la Gordon i Gurras tappning!

//Mallan

Foooood

Har lagat MASSOR av matlådor idag.


Viltskavswook med glasnudlar, nyttigt och gott!


Chili con Carne a la Malin (tog slut och på resten av wookgrönsakerna som var frysta). Lite smidighet behöver man om det ska lagas mycket mat!

Nu film.

//Mally

Ledig tisdag.

Eftersom jag har labb imorgon betyder det att jag är (trumvirvel)... ledig idag!! UNDERBART. Sov ut imorse, pluggade en sväng, tränade ett pilates/styrkepass och käkade god lunch (resterna av blomkålspizzan som vi gjorde i söndags ett gäng). 
 
 
Pizzabotten består av riven blomkål, riven mozarellaost och ägg. Innan gräddning!
Vår extremt rena ugn... Sedan gräddades i alla fall botten i cirka 10-15 minuter (beroende på hur tjock man gjort den)
Två av våra nya studenter var med och lagade, det var trevligt. En del av godsakerna som hamnade på dessa fantastiska pizzor... 
Tadaaa! ASGÖTT. Jag är ju otroligt okräsen men detta var en riktig höjdare måste jag säga. Ett sjukt bra substitut till vanlig degig, tråkig pizza. Blomkål for the win!
 
Vidare så tänkte jag berätta om min plötsliga sommarstuge-längtan som uppstod någonstans mellan Erikshjälpen och Netonnet ungefär. Fick ett sånt sug efter att ha ett mysigt litet lantligt ställe vid vattnet. Haha, oroa er inte! SÅ lillgammal är jag inte att jag tänker springa och köpa ett lantställe men låt oss säga såhär: jag längtar tills jag är stor nog (i det skedet i livet) att det blir min tur att sätta fingrarna i ett litet torp! Ehehe
 
Just nu har jag totalt fastnat för det vit/blåa tänket. Är så fräsch och fint! Bilder:
 
Fia med knuff a la fikavariant, ett måste i min sommarstuga.
 
 
Snyggt. 
 
//Mallan

Drömmen om Italien

Okej. Att jag älskar att resa är kanske ingen nyhet (jag har hela tiden Portugal och sommarens äventyr i bakhuvudet). Däremot har jag ju den där jäkla luckan i schemat i april som skrattar åt mig och som lockar mig nått så djälvulskt att ta mig ifrån Sverige i några dagar och lämna all kemi, kriminologi och universitetshets bakom mig. 
 
Ryanair är absolut inga jag föredrar att resa med men nu råkar jag ha hittat en billig resa till Rom i april och ett hotell som ser så EXTREMT vackert ut att jag nästan blir tårögd. 30 minuter utanför Rom, vid en sjö, ligger ett hotell som verkar UNDERBART. Cykling, fiske, ridning är några av aktiviteterna man kan göra och inte alltför långt därifrån ligger tågstationen som kan ta en in till Rom på 30 minuter. Nära flygplatsen är det också - JAG. VILL. DIT.
 
Har till och med mailat en kvinna om en matlagningskurs  i Italien (i närheten) där man får lära sig att göra äkta italiensk pasta, friterade zucchiniblommor, risotto, italiensk dessert.... Hur fint låter inte detta? 
 
Villa del Cardinale. 
Minibild. Utsikt från hotellet...
Behöver jag visa mer?
 

Problemet: sjukt tryck på boenden under den här perioden och jag vet inte vem jag ska åka med. Haha. Om jag ens ska det, ska ju spara pengar till sommarens resa! Woop woop. Nya budet är ju att Helen och jag ska (äntligen, som vi har pratat om detta) resa tillsammans i sommar och om Portugal går i stöpet är Plan B att ta en sista minuten till lämplig plats och bara götta sig. Alltså, en liten tripp i april skulle vara på sin plats. 
 
Ha en bra söndag, jag är typ död sen igår (vi arrangerade pizza pool party) och det var kallt, blött, kallt igen, fulla människor som vägrade gå upp ur poolen och slutligen kom jag hem strax innan kl 01 - genomförkyld och genomfrusen. Nåväl.
 
//Mallan

ist-fest

Vet egentligen inte varför jag är vaken redan med tanke på att jag somnade halv fyra inat.... Jäkla ist-fest!!! Men fasen vad kul det var!



Började kvällen med gemensamt käk på Brickebackens restaurang. Tog en sallad Special med skinka, ost och räkor som en kvinna rekommendera mig att prova när jag stod och som vanligt velade mellan vilken sallad jag ville ha.... haha. Tur att hon hade rätt i alla fall för den var jättegod!


Ring of Fire

Utklädd till florist begav jag mig ut i natten

Och hittade en anna tjej som också var utklädd till florist OCH VI HADE TÄNKT SÅ SJUKT LIKA!! Cooolt, haha.


Florist nr 2, Twist (ni vet godiset), jag, turist, ansvarsbrist och grävmaskinist

Utklädd till puckelpist..... hahaha


Ansvarsbrist tog hand om vår nya student, Grävmaskinisten


Emelie anslöt också på strömpis! Lämnade dock in vattenkannan, plastblommorna och förklädet i garderoben...

Idag ska alltså jag och Felicia hålla i ett pizza poom party och båda mår PISS! Blir intressant.

Återkommer hörrni.

//Mallybrall

Fadderi faddera



Korvgrillningen efter femkampen i måndags! Två av våra nya studenter.


Ytterligare en ny student, Filip. Han är från Umä!

Felicia och jag arrangerade det hela väl (hon fixade 180 st gratis korvbröd från sitt jobb Korvbrödsbagarn, haha) och vi hade veggoalternativ för eventuella gluten/vegetarianer (som jag och F åt när ingen annan ville ha)

Igår: Pubrunda. Och vi har fått YTTERLIGARE en ny student, Emelie!! 1 Woho! Förra vårnollningen sålde de enbart 1 intropåse, vi har redan sålt 4 stycken av 13 möjliga (SJUUKT BRA ALLTSÅ)

Jakob dansade, Emelie dansade - ALLA dansade!


Det var en kul kväll!


Suddigt, precis som det ska va.

Hade föreläsning 10:15-12 idag och vid kl 12 kom Gurra och hämtade mig på universitetet och så åkte vi till Saigon och åt lunch. Hade tänkt köpa med mig en kyckling i röd curry utan ris och ta med hem där jag kunde koka eget råris (min detox är nu officiellt över men kommer fortsätta med det tänket). Gustav tyckte att det var lättare att vi åt där och det låg något i det. Så jag åt vanligt ris, ooohhh! Haha. Ingen dog av det.

Förutom jag som just sovit 2 timmar i sängen i ett tillstånd som skulle kunna vara matkoma/bakis/somnade sent.. Åt ingen frukost imorse och inget när jag kom hem ifrån krogen så förtjänade en Saigon.

Apropå något annat så blev jag inspirerad av Madde som pratat om att göra en "dream wall", helt enkelt en inspirationsvägg där man hänger upp bilder, texter, ord, tankar - vad som helst egentligen. Vore najs att ha en sån när motivationem tryter till studierna eller när äventyrsabstinensen trycker på för hårt!

Ha en bra torsdag i alla fall folk.

//Mallan

Dag 19

Idag, den 20 januari 2014, är det EXAKT på dagen 1 års sedan jag flyttade till Örebro. Och exakt ett år sen Gurris och jag blev "sambos", ooooh..
 
Dagen: startade chockartat med att jag vaknade 08:18 av att Isabell plingade på dörren, ryckte upp mobilen och såg x antal missade samtal, sms och insåg efter någon sekund att det var måndag och att jag skulle vara vid TekNats sektionsrum 08:30.Om 12 minuter. Hade med andra ord försovit mig med cirka 1 och en halv timme! Haha... Har inte försovit mig sedan åttan så det var väl dags nu då. Slängde mig upp och lyckades dricka ett glas vatten, trycka in båda linserna i ögonen och packa med grejer som vi skulle ha på vår femkamp (med hjälp från Gustav, TACK) och hann packa ner träningskläder till Pole Fitnessen vi skulle åka direkt till på kvällen. HELT SJUKT. Gustav packade mirakulöst ihop mina plugggrejer och matlåda och jag fick med mig allt jag skulle ha PLUS att jag hann hets-raka mig under armarna inför träningspasset på kvällen! Inte illa pinkat. 
 
Så tack vare El Gustavo och en supersnabb Mallan var jag framme kvart i nio och kom alltså i god tid till Campusvandringen som började kl 9. BAM! Stolt tjej. Idag var en lång med rolig dag, trots den hetsiga starten. Femkampen blev lyckad, föreläsningen och starten på VT-14 och Kemi B känns lovande och Pole Fitness-passet var fyllt av roliga snurrar, piruetter och asjobbiga sit-ups hängandes på stången. Gillar Felicias kommentar när någon frågar vad det är vi tränar för något och hon svarar "strippstång" med ett stort leende. Är faktiskt en seriös träningsform som dessutom är råjobbig. Kul att prova, helt klart!
 
Imorgon ska det labbas igen, Spektrofotometri står på schemat från 9-15. Sedan ska det lekas i snön med de nya studenterna! Funny funny. På onsdag är det barrunda och på fredag är det -ist-fest. Isf-festen innebär att man ska klä ut sig till något som slutar på -ist. Mina idéer som jag kommer att fullfölja (någon) av är:
 
- Florist
- Tavellist
- 70-talist (eller 80-talist)
- Dyslektiker
 
Den sistnämnda tycker jag är superkul, hahaha! Kan med andra ord klä ut mig till vad fan som helst och om någon frågar vad jag är utklädd till kan jag svara "pilot" t.ex. varpå personen som undrade ser frågande ut och påpekar att pilot inte slutar på -ist. Det är då jag säger att jag har klätt ut mig till dyslektiker och sedan är saken biff! Ha!
 
Kommer nog bli 60/70/80-talist i slutänden, vill inte lägga ner några pengar på utklädnaden och tror att jag kan skrapa ihop något sådant hemifrån. Kemist vore för tråkigt. Eller "sist" (att dyka upp sist). En annan idé vi hade var "vårdnadstvist" och sedan klä ut oss tre stycken till mamma, pappa, barn eller mamma, mamma, barn  eller pappa, pappa, barn. Blev dock lite svårt. 
 
Trots händelserik och lång dag är jag happyhappy idag. Puss!
 
//Mallan

Dag 18

Bortse från hur slarvigt jag skrev förra inlägget (att skriva på mobilen är inte det bästa/lättaste).. Igår var jag och G på revy: Gilla Hjalmar. Vi fick biljetterna i julklapp av Gs föräldrar, jättesnällt och faktiskt bättre än jag väntat mig. Där ser man! Och maten var superbra!! 3-rätters. Fuskade med min detox igår kväll men hade bara ätit bananpannkaka och morotsbröd innan på dagen, haha. Dygnsrytmen blev rubbad när jag kom hem från jobbkvällen på Kåren kl 4 på morgonen..

Ikväll lagade jag en Flygande Jakob a la Malin. Kvarg, lätt creme fraiche och mjölk fick det bli i såsen (glömde att handla matlagningsgrädde) men detta blev jättegott och (relativt) nyttigt när det serverades med råris och lite tomater! Woop woop.



Och en bild på en heeelt annan rätt, höhö. Något jag åt i veckan tror jag. Squashpasta med linbiffar och lite fläskfärssås som G hade gjort.

Nu ska jag berätta för er hur man gör fantastiqo morotsbröd:


1 dl linfrö, 2 dl solroskärnor, 2 dl mandel, 2 dl pumpafrön


Kör i mixer till ett "mjöl"

Riv 500 g morötter


Vispa 3 ägg lätt och blanda tillsammans med morötterna och de mixade nötterna/fröna. Mixa eventuellt lite med stavmixer för att göra det till en smet! Strö på lite flingsalt när du format och lagt dina bröd på bakplåtspapper.


Grädda i 175 grader i 60 min (kortare om du gör de väldigt tunna)


NJUT! Tex med kalkon, avokado, keso eller en bit brieost på. Morotsbröd fantastiqo - jag sa ju det!!!


Annat superbt tips som jag fick från Danielle: bananpannkaka. Tag 2 ägg och en banan....


.... och förvandla till detta! Mosa bananen och vispa ihop med äggen. Stek i kokosfett eller rapsolja tills de blir gyllenbruna och servera med bär/frukt/jordnötssmör/vad man nu vill ha! Så jäkla enkelt och så himla fluffigt och gott :) Perfekt lördagsbrunch.

Dök inte upp någon nolla på vår första aktivitet "Bakishäng" idag, haha. Stackarna (vi har 3 nollor än så länge!!) var väl helt slut efter Färgphest i fred och Hatt&Mustaschphest igår. Nya tag imörrn med 5-kampen och välkomstdagen, ska bli kul!

Ha det bja.

//Mally

Dag 15-17!

Sammanfattar de senaste dagarna: tenta i torsdags, hmmm... Svårt att säga hur det gick. Fanns "multiple choice"- frågor som man skulle säga vilket påstående som var korrekt. Dessutom skulle man förklara varför de andra var fel och man visste imte hur många svar som skulle vara rätt/fel på varje sån fråga! De vanliga frågorna håller jag tummen STENHÅRT för att de gick bättre....

Efter tentan gick ett gäng i klassen till Pasta La Vista Baby (superskumt namn, haha), ett pastaställe som öppnat vid universitetet. De har även sallader och alla utom 3 stycken i gänget beställde varsin sallad. Alla fick sina sallader, utom jag. Jag väntade en stund för att sedan gå fram och fråga var min mat tagit vägen. Ojdå! sa han och hade helt glömt bort min kycklingsallad :( Som "kompensation" fick jag en jättestor sallad och fick välja en valfri dricka från kylen..... Hade hellre hört orden "förlåt, du får pengarna tillbaka och en normalstor portion" för Malin råkar vara en av de personer som inte gillar läsk ocj det blev mat kvar på tallriken pga BAUTASALLAD. Så jag tog en Bonaqua i brist på allt annat, och den tog jag med hem.

Igår, fredag, var jag och min labbgrupp tvungna att skriva labbrapport. Kände mig HELT UNDER ISEN. Frös hela dagen lång och skulle kunnat däcka i bibblan av trötthet. Blir väl så när luften går ur en efter tenta.. Sen skulle jag och Felicia jobba på Kåren 19-03 (helt sjukt att folk gör detta FRIVILLIGT) eftersom vi som är faddrar måste jobba en kväll på kårhuset. Diskplock blev vår uppgift och kvällen inkluderade allt ifrån upptorkning av spya, ölspill över hela mig, citronskärning (torkade ut min händer TOTALT) och städning till halv fyra på morgonen. Fick låna Gustavs bil (jättesnällt) och kom hem; duschade av mig allt snusk och gixk och la mig strax innan fyra. 04:10 började Gurras alarm att ringa för så skulle han gå upp och jobba övertid imorse! Vad då gå om varandras scheman?! Haha.

Ikväll blir det Hjalmarrevy och lyxfrulle (har intr ätit den än så brunch är kanske ett bättre ord)! Morotsdetoxbröd, bananpannkaka och avokado hade jag tänkt mig och vill tipsa er om detta fantastiska morotsbröd!! Kan visa er hur man gör i nästa inlägg. Busenkelt, asnyttigt, matigt och GOTT.


Färgphest på Kåren igår och här ser vi Gustav aka. Stålguten i min klass som också är phadder och som gick ALL IN på Teknats färg lila! Haha

Ha det bra vänner!

//Mallan

Dag 14

Fuskade igår kväll och åt tacos när vi var på tacokväll. Oh lord, please forgive my sins! Nä. Skämt åsido, tror inte på sånt trams.

ÅNGEST. Tenta om några timmar. Ses på andra sidan.....

//Mallan

Dag 13

Idag är det 14 01.14 - cool. Änyway, har börjat äta lite laktos och gluten nu (ytterst lite) vilket känns bra. Och hela det här projektet handlar ju om att JAG ska må bra. Så det är ju fint!

Älskar att det är snö ute även fast våra element inte fattat den plötsliga kylan vilket resulterat i att det är PISSKALLT inne. Kläder efter väder, var det va? Tycker att det är mysigt att pälsa på sig massa lager och bege sig ut i den VITA, LJUSA naturen. Ljus är bra grejer!



På väg till universitetet med musik i öronen och snö på backen. Helt okej!

Alla är så anti snö. Jag är för! Helt klart. Idag får jag mina clownbyxor som mamma lagat resåren på, jippi! Finns inga skönare braller. Tänkte dessutom bjuda på kaffe och te, som tack för vänligheten (de ska ändå till Örebro idag och hämta långfärdsskridskor som de köpt på Blocket).

Nåväl, jag ska tillbaks till datorn och sammanfattandet av deoxyribonukleotider, PCR, kloning av Eukaryoga celler med mera... Virrigt? JA. Tenta om 2 dagar? JA. Ångest? JA.

Skönt att få det överstökat ska det bli och om jag får omtenta har jag en 24 sidor lång sammanfattning (som det fortfarande jobbas på) att använda mig av. Herre min get.

//Mallybrall

Dag 12

Lång dag igår vänner.


Labbade. Tränade.

//Mallan

Dag 10 & 11

Tralala, igår var en trevlig dag! Bergis julklapp bestående av mat på Slottskällaren gick av stapeln. Jag åt Röding i foliepaket med tre såser, det var suuupergott! Fuskade lite på detoxen och avslutade maten med hjortonsorbet (sjukt god) men det var det helt klart värt!



Vårt nya matbord blev slipat igår av G. Snyggt!


Bara målningen kvar nu.


Ägg. Vill inte tråka ut er med enbart matbilder, höhö

Ikväll ska det lagas kikärtsbiffar med spenatsås för fulla muggar. Smask.

//Mallan

Dag 9

Fredag.


Var på universitetet fram till kl 14 idag, hann med ett faddermöte efter lunch. Snyggt. Gick förbi Coop på vägen hem för att sedan prova att laga en bovete/havregrynsgröt med frysta blåbär och soyamjölk till mellanmål. Intressant smak, hade dock kunnat få koka något längre! Men gott, helt klart.



Nu på kvällskvisten provade jag att laga Gordon Ramseys broccolisoppa. Den innehåller 3 ingredienser: broccoli, salt och vatten. SÅ SIMPELT! Sedan lägger man lite valnötter och fetaost i den skål man ska äta ur och tömmer upp soppan runtom. Värt att prova för det tar inte lång tid att laga!

Igår kväll fick jag ett infall kvart i elva på kvällen och bestämde mig för att träna ett pass pilates, väldigt spontant. Men skönt att strechta ut ryggen och få röra lite på sig, den sena timman till trots. Pilates&cardio-dvd:n jag köpte på nätet är verkligen jättebra! Ska köra ett längre pass enbart pilates imorgon där alla övningar görs med pilatesboll. Och förhoppningsvis åka pulka.... Hehe

Är fortfarande sugen på den där yoga/pilatesresan till Spanien som jag hittade.... Någon gång inom en relativt snar framtid vill jag definitivt åka på en sån resa. Skulle vara såååå skönt!

Snart är det På Spåret och kvart över tio ikväll kommer Gurris hem. Jippi!!

//Mallan

Dag 8

Teatoxing finns det också något som heter. Som det hörs på namnet dricker man massor av te då, kanske vore något för mig?

Hade en lång dag på universitetet idag men en sjukt seg föreläsning på eftermiddagen. Åt lax till lunch samt en apelsin, laktosfri yoghurt till mellanmål och lagade rostade rödbetor i ugn med kyckling, fetaost och torrostade sesamfrön och solroskärnor när jag kom hem.


Klart!


3 smarriga matlådor till Mallan.

Ska prova att göra Gordon Ramseys broccolisoppa imorgon, SPÄNNANDE!

//Mallis

Dag 7

Idag började universitetsplugget på riktigt igen, labbade med amylas som finns i saliv i 4,5 timme. Nåväl! Sånt gör jag om dagarna. Laborerar med spott.

Och såklart min detox! Har käkat matlåda med rätter jag redab visat idag så på den fronten har jag inte gjort något revolutionerande. Har redan planerat vad jag ska laga imorgon kväll: kyckling med ugnsrostade rödbetor med fetaost och sesamfrön. Något liknande iaf!



Spottlabben som jag ägnat stora delar av dagen åt.

Labbrapport skriver vi imorgon och sen blev föreläsningen flyttad till kl 13 istället för kl 9. Men är fortfarande lugn i sinnet? Sjukt.

Ha dä fäjnt!

//M

Dag 6



Vad ska man säga? Lax med chili, ingefära och lime med laktosfri lättyoghurtsås och glasnudelsallad. Problemet var bara att paketet glasnudlar som jag sett inne i skafferiet jääääättelänge och tänkte att "nu ska jag bli av med det", var RISNUDLAR och inte GLASNUDLAR... Så det blev nästan rätt, bara lite fel!


Expade och gjorde en rödbets/jordgubbsmoothie med en touch av blodapelsin och lime. Sparade den till frukost för dag 7 (idag). Rödbeta är ju tydligen leverrensande!

Hej hopp, idag har jag laboration. Och måste plugga som en gris.

//Mallan

Dag 5

Så himla kul att Felicia också detoxar!! Ville bara säga det. Även om hon är mycket seriösare än mig och undviker allt mjölkprotein, gluten, kött (äter helt veganskt) och dessutom fått med sig sin pappa på detta! Inte illa. Själv har jag en pojkvän som sitter och käkar Saigon (eller annat icke-detoxigt) mitt emot mig vid middagsbordet och som försöker fresta mig med en frasig, friterad vårrulle medan jag sitter där med min detoxsallad. MEN! Vänner, räds icke. Jag säger nej tack och hugger glatt in på min sallad, eftersom jag faktiskt inte ens lockad av sådan "fet/gräddig" mat just nu. Skönt. Bakispizzan den 1a januari fick bli min sista flôtiga (flötig = flottig, fet för er som inte förstår värmländska) måltid. Haha.
 
Så idag har jag detoxat som vanligt och fikapluggat på stan med Danielle, Isabelle och Felicia. En kopp grönt te var allt som fanns på menyn som passade enligt min kost och enligt min hunger (de hade sallader också men jag var inte hungrig). Apropå fika: vilka är med mig på en konsumtionsfri månad i februari (eventuellt mars också)?????
 
Jag ska ha en konsumtionsfri månad (Gurra är på) som går ut på att ingenting onödigt ska konsumeras. Onödigt definerar jag som "det som inte har med min överlevnad/hygien att göra"jag tänker med andra ord inte svälta eller gå runt och stinka för att min deo tagit slut. Däremot detta tänker jag avstå ifrån:
 
- Kläder: strikta bud på den fronten Mallan!
- Smink: ska eventuellt se till att ha en ny mascara redo i januari, hehe
- Restaurangmat och snabbmat: bättre att laga egen mat och oftast nyttigare
- Bio: att gå ut på krogen är okej men plus i kanten om man skriver upp sig på listor osv så att man får billigare inträde
- Onödigheter och onyttigheter såsom godis, chips, tidningar mm: är inget jag köper så ofta men nu är det nolltolerans
- Fika: OM MÖJLIGT, bjud hem personen/personerna på en kopp te hemma istället eller baka något gott ihop!
 
Detta är planen men något som jag klassar inom kategorin "överlevnad" är en smoothie/te/macka här och var på universitetet (helst kan man ju ta med sig te  eller liknande hemifrån i termos) men ibland brister planeringen och då är det tillåtet att köpa något i pausen på föreläsningarna. Vill ju gärna inte sumpa mina studier pga en konsumtionsfri månad liksom...
 
SÅ VAR GÅR GRÄNSEN? Kanske några av er undrar. Jo, en ny mössa fastän jag redan äger 4 stycken (true story) är inte okej men hade jag inte ägt någon mössa och vinterkylan kryper på är det klart som korvspad att jag ska köpa en mössa och inte frysa öronen av mig. Man ska ju må bra! Däremot det där fina nagellacket, den där filmen på bio, den goda hamburgertallriken bara för att det är smidigt och går fort = ICKE OKEJ. 
 
Däremot ska jag tillåta 3 undantag. Till exempel: det kommer ut en superdupermegarolig film på bio som jag har längtat efter jättelänge, Gurra och jag vill ha date night och äta restaurangmat, en sjukt snygg klänning dyker upp i butik, fikaabstinens... U name it. Kan egentligen vara lite vad som helst men om kläder ska köpas, vilket jag även försöker göra så mycket som möjligt i vanliga fall också: köp second hand! Blir såå mycket personligare och billigare och miljövänligare! 
 
Woop woop. Känns verkligen som att det här lovet gjort mig gott, har fått mer balans i livet och är SÅ TAGGAD på 2014!!!! Är inte heller så stressad inför tentan den 16e januari trots att jag inte pluggat någonting och glömt allting under lovet. Bra? Haha, egentligen borde jag ha PANIK och bo på universitetet nu men jag tror att det ska gå att sy ihop allt in i det sista ändå. Håll tummen. 
 
Nu ska G och jag kolla Sveriges Mästerkock (blev visst ingen bild på kokoskycklingen idag heller, fick bråtton iväg förut efter lunch). Kan bara avsluta med att säga såhär: JAG. VILL. ÅKA. UTOMLANDS. 
 
Dör lite efter längtan av sol, bad, värme, äventyr! Hittade en resa till Kap Verde där vi skulle bo på ett lugnt hotell nära stranden vid ett bageri med möjlighet till beach volley, vindsurfing och det finns havssköldpaddor där!!!!! Skulle typ missa 4 föreläsningar om vi åkte i början på april (men allt som inte är kemi känns just nu okej att missa och vi är lediga veckan efter att vi kommer hem vilket skulle ge mig tid att komma ifatt allt).... 6300 kr per person med all inclusive till och med, haha. Usch vad sugen jag blev men blir nog inget av, sparar peningan till Portugal i sommar istället!!
 
PUSS
 
//Mallybrall

Dag 4

Missade helt att fota mina detoxrecept ifrån igår (dag 4) men kanske kan slänga dit en liten bild senare på min kokoskyckling. Deb innehöll kyckling, gul lök, vitlök, chilifrukt (som jag tog dubbelt så mycket av), soja, citron, kokosmjölk och en ekologisk kycklingfond. Mums! Den ska avnjutas idag igen.

Tog en långpromenad i Oset med Madde igår också, såå kul att träffa henne igen!! Hon har ju hunnit med Nya Zeeland över jul liksom. Vad hann jag? Jag fick en visdomstand som skapade käkproblem så att jag knappt kunde äta över jul. Alltid något.

Här sitter jag i alla fall och sippar på mit ingefäravatten på detoxdag nummer 5. Nåste bara säga att OJ vad mycket svårare detta kommer bli när plugget drar igång igen. Ska ner en sväng idag till universitetet och börja kika lite på allt plugg men ska nog ägna kvällen åt att förbereda matlådor. Det kluriga är ju att man ska äta oftare och lite mindre för att hela tiden hålla systemet igång vid detox. Sånt kan vara lite svårt under en laboration till exempel men det fina i kråksången är att universitetet säljer en Detox-smoothie (spenat, selleri, apelsin, banan, ingefära)! Jag kommer definitivt att springa och köpa en och annan sån om planeringen/tiden brister.



Kallt citronvatten (jag vet, man ska egentligen dricka ljummet FILTRERAT vatten vid detox men jag kör på vanligt nu så här första gången jag provar detta).

Ha en bra montag!

//Mally

Dag 3

Körde ett pass pilates igår förmiddag som bara innehåller övningar med pilatesboll. Det var kul! Gurra kom hem ifrån gymmet, vi gjorde oss i ord och åkte till Netonnet för att kika på råsaftcentrifuger med mera. Jag lyckades få med mig en epilator hem (har tänkt köpa en sån lääänge) och kan bara säga: aj aj aj! Det gjorde förbaskat ont, speciellt på lägsta hastigheten. Sedan höjde jag till högsta hastigheten och då gjorde det mindre ont, puh! För er som inte vet vad en epilator är kan man kort förklara det som 40 pincetter som nopprar upp hår ifrån benen. Istället för att raka eller vaxa benen är detta en lösning som ska göra att man endast behöver fixa skånkarna var fjärde vecka, vilket låter himlans trevlig om man lider av apgen som jag gör.

Vi passade på att hoppa in på Erikshjälpen som låg precis bredvid och hittade ett runt matbord för 265 kronor!! Vi tyckte att det var värt att betala 200 kr för utkörning så vi tog det också. Men ändå?!? Gustav har tjatat så länge om ett runt matbord och detta ska bara slipas och målas svart innan det är top notch! Det var stabilt och fint i alla fall.

Sen hittade ju loppisfyndarn (jag alltså) ett par snowboardboots för 85 spänn som kändes mycket mindre i storleken (de jag har nu är för stora, sulor till trots). SÅ HIMLA BRA!


Ett par svarta enkla boots. Pustar man upp dom lite är de riktigt fräscha faktiskt.

Inledde dagen igår med en grön smoothie innehållande äpple, selleri, gurka, spenat, avokado, alger och färskpressad apelsinjuice.


Vacker färg va?


Gjorde ett gott snack till filmen Gurra och jag kollade på igår kväll. Laktosfri yoghurt med blåbär i mitten som man kan doppa frukterna i = GOTT!!!

Fick även en briljant idé gällande resor, för jag är så sjuuukt sugen på att åka utomlands. I mars/april hade varit fantastiskt MEN JAG HAR ALDRIG TID!??! Upptäckte dock ett kryphål i schemat i april när vi läser kriminologi... Skulle kunna missa 2 föreläsningar och eventuellt pipa iväg en vecka. Hade varit magiskt!

Ha en bra dag amigos. Simma lugnt!

//Mallis

Dag 2

Dagen blev lat och skön. Bakade supergott detoxbröd med morot och nötter i samt hann med en bio med Gurra! Sypermysigt. Anchorman 2 såg vi men i all hast råkade G boka biljetter för salong Rio 4 i Eskilstuna.... Haha! Som tur var gick det att fixa om till Filmstaden Örebro istället ;)



"Morotsbröd", över förväntan gott!


Enkelt var det också: nötter, frön, morot, ägg. 60 min i ugnen - tadaa!

Gustav gjorde vanliga burgare på nötfärs (eller blandfärs kanske det var) medan jag gjorde laxburgare förut. PROVA! Djävulskt smarrigt blev det och som ni ser på bilden avnjöt jag min laxburgare på en spenatbädd, laktosfri guacamole och mitt detoxbröd.

Nu ska jag och G kolla På Spåret på Svtplay. Herrå!

//Mallybrall

Update!

Dagen går mot sitt slut och därmed går första dagen på min detox mot sitt slut. Spännande! Vad har jag ätit då, kanske ni undrar. Häng kvar, så ska jag förklara!


Lunchen blev en "oj, vad har vi hemma i kylskåpet"-variant, med andra ord en sallad med bladspenat, salladskål, morot, gurka, tomat, rimmad lax och en skvätt vinäger på. Så lite fusk blev det redan från start, om man nu skulke undvika tomat och gurka.

Tog en promenad till Willys, mötte upp Gurra och handlade. Nu är kylen fylld av god detoxmat!


Med hjälp av dessa ingredienser, samt en stackars kycklingfilé, gjorde jag en "Enkel hönssoppa". Den var enkel och riktigt god (tyckte till och med Gustav;))

Varmt och gott i maggen.

Imorgon är det fredag, vad hände där? Snart slut på lov och snart (egentligen för längesen) dags för mig att öppna böckerna och börja plugga igen... Usch.

Ha en bra torsdagskväll!

//Mallan

DETOX DAG 1

Japp, jag bestämde mig! Min detox har börjat och ska hålla på i 21 dagar. Tror jag. Inget är hugget i sten och jag ska checka hur kroppen mår hela tiden, vill icke gå runt och pinas. Det tror jag visserligen inte att jag kommer att göra! Vad sägs om kokoskycklig, lax med glasnudelsallad, chilikyckling med rödbetor och getost eller en värmande hönssoppa? Ni hör ju vad gott det låter! Och dessutom får jag fler anledningar att göra goda smoothies - inte illa! 
 
Så vad en detox egentligen går ut på har faktiskt en del med kemi att göra. Grundprincipen är att våra kroppar idag är alldeles för sura och vid en detox äter man på ett sådant sätt att kroppen blir mer basisk och framförallt giftfri. Många glömmer att det handlar om att rätta till pH-balansen i kroppen, dvs att bli mer alkalisk och misstar sig därför på vissa livsmedel som ett antal källor påstår vara okej att äta vid detox. Jag har hittat en sida på nätet som beskriver en detox fanatstiskt bra och som jag ska utgå ifrån vid min detox! Den hittar ni här.
 
Tonfisk är något man ska undvika under detox eftersom det är en stor firre som har samlat på sig tungmetaller. Aj aj, Inte så kul Ekologisk buljong är okej att äta, man måste inte ställa sig och koka egen buljong ifrån grunden... Annars är halv- och helfabrikat BIG NO NO och likaså sötningdmedel, e-ämnen och bröd, pasta, potatis. Råris är okej. Aubergine, gurka, tomat, svamp, squash, paprika, rött kött är inte heller okej att äta. Så man ska inte luras på att alla grönsaker är okej! Paprika är trots allt en av de mest besprutade grönsakerna, så man kan ju försöka sikta på ekologisk paprika som man vill äta det. 
 
Investerade i ett detoxte som jag hittade på WIllys för 28 kronor. Fänkål, lakritsrot, anis, kardemumma och selleri innehåller det. Ska bli spännande att prova i eftermiddag. 
 

Ska ta en promenad till Willys och handla lite ingredienser till min hönssoppa som jag tänkte avnjuta ikväll. Ha en bra start på det nya året hörrni, det ska jag!
 
//Mallan