Tihi

Sådär ja! Idag bär det av mot Norrpan (my old hometown!!) där Bråvalla Festival väntar. SÅ GALET KUL!!! Hoppas, hoppas, hoppas att vädret är på vår sida och att denna regniga, grå väderlek byts ut mot en sol med eventuellt några moln - det kan jag acceptera. Har spenderat stora delar av gårdagen med att packa men det är fasen inte lätt... Min lilla festivalguide lyder som följer:
 
- Toapappersrulle. Bajamajornas pappersutbud brukar vara sisådär och det är icke kul att bajselibajsa utan papper. PUNKT.
 
- Öronpropp. Hörselskador vill förhoppningsvis ingen ha och detta känns som en enkel investering för sin hälsa OCH inte minst för sin sömn att ha dessa små tingestar i örat.
 
- Gummistövel. Även om det är strålande sol en hel festival så blir det alltid en SJÖ runt vattenstolparna på campingen där man fyller på vattenflaskor, borstar tänder och raggarduschar. Ta i så fall med en båt om inte stöveln passar.
 
- Konserver. Finns inget så tråkigt som ett lågt blodsocker och det finns inget så charmigt som att sitta och äta kall ravioli, bullens pilserkorv och burkskinka i 4 dagar.
 
Sedan kan listan göras ännu längre med saker som spritpenna (kul att skriva med och när alkoholen tar slut kan man sitta och suga på pennan... hehe), silvertejp (går det inte att laga med silvertejp så är det trasigt), presenning (kan bilda en oväntad pool av regnvatten runt tältet som man kan bada i *host*... Hultsfred -11), brassestol (du kommer inte ha med dig den hem men detta är obligatoriskt) och slutligen en jäkla massa energi (lite sömn, massa sprit och dans/hopp/konserter tar på krafterna)!
 
Det du däremot bör lämna hemma är:
 
- Stilettklackar. Okej, TA MED dessa. Du kommer inom max 1 timme att ha sjunkigt ner i leran och fastnat, stukat foten eller till och med brutit den. Och är man så dum att man tar med stilettklackar på festival(camping) så är det inte mer än rätt att man stukar foten och får åka hem till stan igen - där du troligen hör hemma (fördomsfulla Mallan).
 
- Glasflaskor. Har man lagt pengar på alkohöl vill man ju inte gärna få den beslagtagen. Har man en glasflaska med sig BLIR den beslagtagen... HEhHHEHEHHEhe (Kan erkänna att jag ibland inte orkat tömma över i pet-flaskor och gått in med glasflarror ändå MEN absolut inte i syfte att skapa mordvapen eller dylikt.Hultan var rätt snälla på den fronten)
 
 
Lycka till mina vänner och kom ihåg: det blir vad man gör det till! Orkar inte lägga upp någon bild men kan garantera att en BILDBOMB ifrån denna festival kommer efter helgen! Kamera är nämligen något som jag kommer ha i högsta hugg. Woop woop
 
//Mallan

2nd skin



Nya braller på Mallybrall! Crocker 2nd skin jeans på JC:s sommarrea.

Halva priset på världens snyggaste jeans som verkligen sitter nå så djävulskt tajt på lilla stjärten min. Precis som de ska!

Längre inlägg kommer.

//Mallan

Fin lördag

Igår åkte Gustav, jag, Bella och Erik till Bergis och grillade. Det var supergott!


Plankstek! Gurra grillade vanliga hamburgare och Bergis älgburgare.


Bergis lilla söta stuga i Skyllberg


Söt liten lastbil full med grönsaker som stod på uteplatsen. Solceller på taket som gjorde att lyktorna började lysa på kvällen - cooool!


Uppdukat med finglasen.


NU HAR JAG GJORT BADPREMIÄR!!! Älskar att bada. Premiären gjordes i Fågelsjön i Skyllberg och jag sprang i så att jag skulle vinna över Erik och doppa mig först. Jag vann. Gustav vågade inte bada... Hihi


Bergis kastade sig i så att det stänkte myyyyyyycket!

Över å ut. Idag ska jag hem till Ack Wermeland du sköna igen för 2 eller 3 dagars jobb. Sen? Bråvalla!!!!

//Mallan

Midsommar del 1

Började Midsommarhelgen med att åka in till Örebro för ett besök hos en kiropraktor i torsdags. Hade blivit halvskeptiskt till hela idén med kiropraktorer som knäcker rätt kroppen men eftersom tiden var bokad så tog jag mig dit iallafall. Väl i väntrummet utanför behandlingssalen hörde jag mystiska klickande/knäckande ljud samt en kvinna som skrek. Högt. Svetten började lacka.

Sedan visade det sig vara jättebra! Klickandet var bara ett verktyg som kunde användas på dem som var oroliga över knäckljudet. Själva metoden lät inte värre än när man sätter sig på huk lite för fort och knäna knakar (det gör dem jämt för mig).

Doktor Hansen började med att ställa frågor för att sedan undersöka mig och mina problemområden. Om jag sedan ville hade han två grejer han ville göra med mina problemområden. Efter att han visat mig (på en modell av ryggraden) vad han kunde göra så tyckte jag att det var lika bra att få ordning på mitt Lower Cross Syndrome. Tydligen har jag ärvt pappas skolios till viss del i ryggen och belastar höger sida av ländryggen helt fel. Mina ryggproblem behöver inte alls bero på skoliosen men gör helt klart ryggen känsligare för sned belastning.

Ska i fortsättningen göra övningar (som Helena visade mig delvis) och eventuellt komma dit på återbesök. Det nästan viktigaste på en kortsiktig plan är för tillfället att SKAFFA NY SÄNG!! Enligt mig själv och även Dr. Hansen. Sängen i Örebro ger mig ryggsmärtor VARENDA EVIGA MORGON för att den är så djävulskt mjuk. Och den jag VILL ha har slutat tillverkas.... Fortsättning följer.

Midsommar då? I torsdags fyllde mannen, myten, legenden Erik år och det skulle firas. Gustav och jag hade gått en runda på stan efter mitt kiropraktorbesök och så fort vi kom hem satte vi oss ute på ballen och njöt av en kall cider/öl.

VARMT. Hade frysta wokgrönsaker på huvudet och skulderbladet/ländryggen enligt kiropraktorns ordination. Huvudet hittade jag på själv men att kyla ner de behandlade områdena hade en antiinflammatorisk effekt och rekommenderades efter knäckeliknäcket.

Vi hade fest på ballen. Haha

Grabbsen lekte med Holmen-pistolen.. Haha! Piraterna.

Igår, på Midsommarafton, åkte vi med Erik och Bella till Medevis midsommarfirande där Eriks familj brukar fira varje år. Åt en supergod Budapesttårta med jordgubbar istället för mandariner - URGOD!! Made by Eriks mamma.


Vi köpte Gränna-polkagrisar


Gustav och jag skulle stå lite fint framför stången. Gick sådär..


Vi strosade runt bland alla fina hus i Medevi Brunn, drack ur hälsokällan och åkte slutligen hem till ett stängt Örebro som gjorde att vi hamnade på Donken på Västhaga för sill och pot.... nej, inte direkt. En riktigt svensk Chicken El Nacho käkade jag och vi alla mådde lite bättre efter varsin hamburgare och var lite mindre bakfulla, haha.

Åh just! En sista bild ifrån Medevi: häftigt hus.


Idag står sol, bad och grill på schemat och otraditionell som jag är tänkte jag knåpa ihop en Midsommarkrans idag istället. Det är ju trots allt Midsommardagen! Hoppas på fint väder idag och god grillmat hos Bergis i hans lilla stuga ikväll.

Ha det braaaaaaoo

//Mally

PT

Igår hade jag alltså rörlighetsträning med min alldeles egna PT Helena. Så himla duktig och kunnig är hon!! Hon kom fram till att min onda ländrygg och stela baksida lår kan bero på att jag lider av Lower Cross Syndrome.
 
Jättestela ländryggsmuskler och stel i "höftböjarn". Svag i nedre magpartiet samt rumpan.
 
Ett sätt att behandla detta (efter att jag googlat på det) är genom vissa övningar man gör hemma men också genom massage och kiropraktik. Man kan även lida av Upper Cross Syndrome, vilket inte skulle vara orimligt då mina axlar sitter olika högt upp och är väldigt stela. Med betoning på väldigt..
 
Ska ta tag i detta och försöka bli kvitt mina ryggproblem! Måste införskaffa ny säng (fastare), med hjälp av övningar träna ryggen i rätt läge och gå till en kiropraktor som kan neutralisera musklerna som sitter så hårt fastspända.
 
Behöver nog detta mer än jag tror. Min "naturliga svank" är inte speciellt skonsam för ryggen/axlar/medmera.
 
Önska mig lycka till! Det kan nog ta ett halvår eller så att bli av med detta men jag vill inte riskera att få kronisk ryggsmärta bara för att jag står och går fel. NEIN! Blott 20 år gammal och redan lidandes av Lower Cross Syndrome. Hujedamej.
 
//Mallan

Måndag.

For hemhem igår eftermiddag till skogarna igen. Dags för ny jobbvecka. Om än en kortare sådan (midsommar på fredag, jippiiii!)

Man kan säga såhär: jag kunde inte ha avslutat veckan bättre. Sprang en runda med Helen när jag kom hem, tränade styrka och sedan kom Helena HEM till mig med sin MASSAGEBÄNK och helkroppsmasserade mig i 1 timme! AJ och åh vad skönt! Hade en del muskelknutar som hon hittade och knådade, med sina starka små nypor.

ÄR SÅ STOLT!! Hon är nu diplomerad massör och har till och med fått sommarjobb som massör i några veckor i sommar. Och massera, det kan hon den där Hel3na! Det är skön-ont på ett bra sätt men också avslappnande. Kände mig dock rätt mörbultad idag efter massagen och träningen... Rätta takter!



Moi, on le jobb. Har jag nämnt att jag har fotoförbud på jobbet vilket vid stunder av tristess i kombination med en bra mobilkamera resulterar i bilder på me, myself and I. Haha! Dagens ungdom asså, fotar bara sig själva!!! Blink

Ne, nu är väl läge att försöka sova. Allt är nämligen bokat till Gurras och min Englandresa!!!! Backpackers i England i en vecka, inte fy skam. Kan alltså somna lugnt och försiktigt och veta att allt är fixat. 16 juli sticker vi till UK, wohoooooo!

Söv gött.

//Mally

VECKA 29 SCHMÄLLER DET

Åkte hem till Örebro igår efter min första jobbvecka i Kalleskoga. Somnade på soffan DIRR och låg där tills G kom hem.. Missade Gustavs lillasyster Annas student också pga jobb men jag hoppas att hon hade en sjuuuuukt rolig och minnesvärd dag/kväll igår! 2 år sedan jag sprang ut som sagt, herre min get.

G och jag lagade tacos och kollade Sveriges Mästerkock, något som G fastnat totalt för haha. Men det är bra! Sedan kan det ha hänt att vi bokade en resa till London och Liverpool i juli, hehehhehe! SKA BLI SÅ KUL! Har aldrig varit i England (mer än vid mellanlandningar på flygplatsen men det räknas inte). LÄNGTAR

Vi ska bo 2 nätter i London och 3 nätter i Liverpool, vi flyger alltså Skavsta-London dit och Liverpool-Skavsta hem. Eftersom vi åker med Ryanair så blir det med minimal packning, men med maximalt minneskort i kameran och med mer pengar på upplevelser. Vi har till och med bokat boende i Liverpool på ett hostel där vi får eget rum/badrum, de har rabatt på Beatlesmuseumet (mm.) och de har fullt utrustade kök PLUS en BBQ-plats på bakgården. Även mycket centralt! Detta ska bli ett skönt avbrott ifrån BAE och jobbandet men också en härlig uppladdning inför hösten och mina kommande kemistudier, hehe. Apropå dessa blev jag orolig igår: tänk om jag inte kommer in?!?!! Jag tror att mina betyg skulle räcka till väääääldigt många linjer på universitetet (utan att skryta) men när jag fick ett mail där det stod att detta är Sveriges populäraste kemiutbilning med flest förstahandssökande i hela landet blev jag orolig.... Håll tummen hörrni!!!



Åter till vecka 29 - London & Liverpool calling!!!


Något annat: Har investerat i en Arganolja för håret idag. Ska bli spännande och se om den gör underverk för mitt torra hår!


Trött Mally i soffan som ska ge sina orangea toppar en omgång av en färgbomb idag!!! Fasiken vad jag fixar. Köpte massor av sånt där "tråk" som man egentligen inte vill lägga pengar på men som man måste. Har även haft soffhäng och powernapat i 2,5 timme idag med - why so tired? Inte van att gå upp 05:30..

Gurris är ute på golf i Askersund och jag har varit död av trötthet. Ibland får man prioritera! Ikväll ska vi nog förbi Ester en sväng på hennes kalas, beroende på när G kmr hem, samt massa andra trevliga faktorer som finns i livet. Djupt.

Nä hörrni, ha en trevlig lördagkväll. I will!

//Mallan

Trudelidoo



Glömde ta med mig STRUMPOR till Karlskoga i sommar... Har snikat på mammas och Helens strumpor i smyg eftersom jag ogillar att ha kalla/slemmiga/svettiga fötter.

Hittade en bild (ovan) på ett sätt att ha strumpor som jag gillar och har burit på mina fossingar några gånger. Snyggt och varmt om anklarna! BINGO. M-m-mm!

Vaknade imorse 05:12 av ett sjuuuukt sendrag i vaden. Aaaaaaj! Tror att jag har druckit för lite vatten i kombination med ett tufft träningspass igår som alstrade en hel del svett. Youtube, haha! (Sök full body workout om ni har överskottsenergi någon dag)

Idag ska jag ha långlunch och träffa Gustav nere vid Näset. En picknick i solen, FINT. Ha en bra onsdag nu människor där ute!

//Mallan

JOBB

Röyksopp - Running To The Sea
 
Gillar orginalet supermycket också, men det här är cooooool. Även fast dubstep känns lite uttjatat nu...
 
 
NONONO - Pumpin Blood
 
Florence + The Machine - Bedroom Hymns (Osundtrack The Great Gatsby)
 
Skulle jättegärna se The Great Gatsby på bio!! En liten trailer slank med där också, kanon.
 
//Mally

First day @ work

Knallade iväg till Stallet (byggnaden heter så) imorse för introduktion kl 9:00. Fint! Lyssnade på den obligatoriska genomgången om företaget, säkerhet osv för att sedan få en smarrig smörgås och äppeldryck ute i foajén. Stod och chillade ett tag, snackade med folk, sedan kom E-B och hämtade mig. Vi gick ner till Backa (också en byggnad), där jag återigen kommer att sitta i sommar. Nytt kontor i år dock och nya fikakamrater...

Därefter började jag arbeta, hårt och intensivt! Vid lunch tog E-B och jag varsin hyrcykel och yklade ner till Strandkanten med Eva där vi lunchade (företaget bjuder)! Bra start. Jobbade till kl 16, vilket blev en liten mjukstart (på E-B:s begäran) men imöra ska jag vara nere på jobbet kl 06:00. Yay! Dock frivilligt.



Insagrambild. Har druckit ofantligt mycket te idag.... Haha.


Booom! Bara bilder på migsjälv. Men men, det är min blogg! Tog sällskap hem med mamsen och följde med päronen till Coop för att handla. RIP klätterväxten bakom mig som snart ska huggas ner pga ommålning av hus.


Sedan lagade vi en jäääääättegod fiskrätt med torskrygg, kokomjölk, broccoli, purjolök och äpple. Jag åt den med zucchinipasta (rekommenderas) och m&p med couscous!

Smask. NU BORDE JAG SOVA.

HEJDÅ.

//Mallan

Picknick i det gröna



Min instagrambild, @mallybrall. Hade en mysig picknick igår med Erik och Bella. Blåste såpbubblor och gick till lekparken och busade en schväng! Det var kul. På kvällen grillade Gustav, jag och BjörnDanne.


Grill!!!!!


Spett <3 MUMS


Grillad halloumi är fantastiskt gott. Mallans matblogg! Hehe.

Ikväll blir det Jurassic Park 3D med Helen!!!!!!!!! Ska bli sjukt kul. Imöra börjar jag sommarjobba på BAE i år igen, ska bli kul.

//Mallan

Hejdå Maddeeeeeeee

Buhuu! Madde åker till Australien på måndag och blir borta över sommaren. Igår hade hon en hejdå-tillställning hemna hos sitt gamla hus i Bråten. I september flyttar hon till Örebro = närmare mig, jippiiii!



Vi satt och picknickade. Supertrevligt

Hade tyvärr ätit innan men det grillades en hel del kan jag löve.


Johanna stod för häftigaste Australien-sminkningen!


Titt vad katten släpat in! Ända ifrån Arvika: Marcus!!!!


Åt Nya Zeeländsk efterrätt. SÅ god!

Myste med tända ljus. Anledningen att jag klarar hösten/vintern är att man kan tända levande ljus. MYSFAKTOR HÖG


Sillen kom en sväng, direkt från Examensfirande för lillasyster. Ukulele-experten! Haha!!

Fick ingen bild på Madde tydligen, snyft.. Men skickade med henne en gåva i form av Hawaiian Tropic After Sun så att hon inte dödar sin hud. Det vill vi inte!

Hade lånat Gs bil och körde hem ifrån Kga till Örebro och fick hämta upp två berusade män som hade tröttnat på Sveriges dåliga spel mot Österrike och gått ut på krogen. Hahaha herre min get! Och just! TYDLIGEN SPELAR SLAGSMÅLSKLUBBEN PÅ NYA KUPOLEB I KARLSKOGA IDAG!!!!! Ni som vet vilken ringsignal jag har vet vad jag känner inför SMK. Woop woop! Får fasen se var kvällen leder.

Idag vill jag bada.

//Mallan

Sommarlov!

I onsdags fick jag sommarlov.


Vi firade detta på Minglas uteservering (enda som hade plats)


Drack en Piggelindrink. Giftigt grön!


Igår kom Helen och papi på nationaldagsbesök (mami sjuk) och jag fixade mat och brietårta åt dem. Samt en liten rabarberpaj-variant.


Helen och jag var ute och gick, sprang en runda och blev starka med mina högintensiva styrkeövningar, hehe. På kvällen gick Gustav, Helen och jag ut och åt på Grekiska Kolgrillsrestaurangen. SOUVLAKI <3 Fantastisk tsatsiki hade dem också.


Bilden jag pratat om..... STACKARS KILLE. Hans föräldrar har köpt ut reklamplatsen utanför Brickebergs pizzeria och gjort detta fotomontage åt sin son. Socialt självmord utfört av föräldrarna? Check! Stackars pöjk.. Haha!

Ikväll blir det grillning hos Madde i Kga son åker till Australien på måndag!!!! Helt sjukt. En annan åker hemhem och börjar jobba på måndag medan hon ska ut på världens äventyr! Wow.

Till sist! Ha det bra och GRATTIS till alla studenter i Karlskoga och Degerfors idag!!! Hade velat komma och gratta er men tiden räckte inte till. 2 år sedan jag sprang ut i det fria, heeeeelt sjukt...

//Mallan

Värmland forevvah!


På g hemhem mot Karlskoga för dejt med söstra mi <3 WERMLAND by summer alltså!

//Mallan

Lite mindre måndagsångest



Att starta dagen med den här frukosten tog rätt snabbt bort min måndagsångest.


Pluggade på förmiddagen. Tog en paus och åt rosa, kall gröt (hallon, banan, havregryn och turkisk yoghurt). Samt några bananpengar med jordnötssmör på - mumma!


När G kom hem städade vi supereffektivt, bäddade rent och torkade bort pollen ifrån balle-möblerna. Sedan avslutades kvällen på bästa sätt med mina fantastiska vänner och 4 otroligt utsökta smoothies. SMOOTHIENIGHT!!

Först ut var min smoothie beståendes av kiwi/mango/apelsin samt naturell yoghurt, lite honung och en himla massa kärlek. Hehhehe.. Toppad med kiwi, vindruvor och kanel.

Vickys superspännande smoothie var nummer 2 i startfältet. En avokado/banan/choklad-smoothie gjorde hon som var toppad med kakao. Asgod!

Sannas morot/apelsin/körsbär/ingefärs-smoothie var kvällens överraskning och vitaminbomb! Perfekt vid en begynnande förkylning. Den där smoothien kan nog stoppa det mesta från att bryta ut... Haha. Men god!


Sist men inte minst, Bellas smoothie. Smoothiesarnas QP with Cheeze: en banan/blåbär/hallon/yoghurt-smoothie dekorerad med blåbär och hallon. Tror även att det var en nypa vaniljsocker och honung i den, helt klart en god och söt klassiker som passade perfekt som avrundning på vår Smoothieafton.


För att rena smaklökarna mellan varven serverade jag Brieost, kex och honung för den som önskade. Bra måndag med andra ord!!

Idag: Kga för att träffa storasyster!!!!!! Jippi!

//Mally

Hälsovecka

Den här veckan ska jag bli stark! Tränade ett pass med Gs Kettlebells igår, det var roligt. Bra träningsform! Har hittat en inspirerande träningsblogg med utmaningar varje vecka (har inte varit med och gjort någon än så länge) men nu är det dags. www.idasfitness.se för er som också behöver inspiration!



De senaste 4 veckornas utmaningar ihopslagna i en, haha! Den värsta av dom alla - den ger jag mig på muhahahah

Plankan, benböj, morgonpromenad och armhävningar. Svårare än så behöver det inte vara ibland! Har ju en hel vecka på mig.. Nåväl. Idag är fokus nummer ETT att skriva klart arbetet, uppgift 5 i sista kursen. Tänkte försöka vara supereffektiv för att sedan kunna annat kul i det fina vädret. Och städa.... Blä.

Ha en bra måndag folk!

//Mallan

Bby shower och Helena 21 år



Har varit på världens finaste Baby shower idag. Esters Knoddis skulle firas, blott -2 månader gammal. Det ska börjas i tid, säger man!


Mys! Och tur med vädret.


Den blivande mamman högg in på den vackra tårtan Amanda hade gjort själv (?!). Imponerande.

Tårtan! Kändes hemskt att skära upp magen.


Perfekt trädgård att ha Baby shower i. Och säkert även andra tillställningar.

Var tyvärr tvungen att kila tidigare för att hinna med bussen till Kga där Helena (b-day kid!) väntade. Vi köpte Thaimat och tog med den till Ekmansdalen där vi satt i solen och käkade, pratade. Sedan gick vi på Hangover part III på bio, haha. Passade perfekt en dag som denna!

SÅ kul att träffa Helena igen! Kom nyss hem ifrån Kalleskoga och ligger nu utslagen i sängen. Sovdags nu för en trött Malis som har hunnit med mycket trevligheter, även denna första juni...

//Mallan