Försöker igen

Detta med att mobilblogga... Gjorde ett inlägg som försvann igår - suck! Tryin' again!



Var på stand up i onsdags med Gs familj (ytterligare en fin julklapp) och blev bjudna på Saigon innan och allt, sååå gott och sååå snällt av dom! Måste bjussa tillbaks någon dag med en brakmiddag :)


Sista skymten av asfalten innan snön kom igen. Snö = mer snowboard, jippi!!


Expade ihop en chokladhavregrynsgröt. MAMA MIA VAD GOTT!! En kulinarisk upptäckt som enbart uppkom pga att vi har slut på kanel som jag annars har i, på, mellan och under gröten. Kanel + gröt = sant med andra ord...


Firade slutligen att tentan var över med tacobuffe och hockey på Kåren. Och mörk choklad med mintsmak. Mumma!


Blev så sjukligt sugen på räkor igår också så käkade thaisoppa (färdig från Kelda) med räkor. Satt fint! Och skönt att slippa laga ngt avancerat när man hamnar i ett apatiskt "efter-tenta-tillstånd"..

Ikväll blir det Karlstad och Ola Salo för fulla muggar. SKOJ!

//Mallan

Pluggpaus

Kika in, kika ut.

Toalettbild i all ära.

Molekyltröjan fick ge mig självförtroende igår och idag har jag suttit med ett gäng och pluggat hela dagen. Ska snart fortsätta på egen hand här hemma, men först en liten kiwi eller något sött så jag piggnar till...


Dagens positiva: vädret igår och även delvis idag SAMT att jag bokat klipptid på lördag. Färgade håret i söndags så tyckte att tajmingen var bra att klippa mig nu också. Tänkte ändra frisyr till och med - woop woop! Återkommer.

//Mallan

SÄFSEN

Igår blev det en heldag i Säfsen med snowboard, snö och ännu mera snö.. Tror att det snöade 15 cm när vi var där?! Haha. Jag gillade i alla fall att åka bräda i nysnön eftersom det gav världens härligaste puderkänsla och med mina nya boots kom jag upp på kant ordentligt och nästan låg ner i svängarna - SUPERKUL!!

Resan var jättefint arrangerad och alla som hade haft hjälm på sig i backen fick kexchoklad och festis i bussen hem! Och så visade dem Snowroller (Sällskapsresan) på hemvägen, klassiskt. Nackdelen med dessa massiva mängder snö som föll var allt precis ALLT blev plaskblött, backarna blev uppåkta snabbare och man såg inte så värst mycket. Trots detta var jag väldigt nöjd och glad med tillvaron!


Älskar min bräda ♡

Och mina skidglasögon som är i rätt storlek nu och som inte trycker ut allt snor ur näsan, hehe

Lift.

Gustav

Gustavs näsa och jag. Haha.

Idag ska jag pluggipluggi, tenta på fredag = ÅNGEST. Usch och fy...

//Mallsy

Alla ♡ Dag

Egentligen totalt värdelöst, det här amerikanska jippot kallat Alla Hjärtans Dag. Fick visserligen höra att det härstammade från de gamla romarna och att det inte alls är ett amerikanskt påhitt men jag tycker att det är roligare att skylla på de som gjort dagen till en enda stor konsumtionsfest, vilket enligt mig INTE ÄR OK!

En ask choklad eller en jäkla nallebjörn är det SISTA jag skulle vilja ha vilken dag som helst på året och absolut inte den 14:e februari. Extremt opersonligt och uppmuntrande av detta hetsiga köp-samhälle. Nåväl. Tajmingen med Gustavs shiftjobb och att den 14:e februari inföll en fredag i år gjorde att vi ska ut och äta ikväll vilket jag tycker är en mycket bättre grej. Mat är socialt och mysigt (och gott) och handlar inte om materiella ting som vi köper på oss så oändligt mycket av..

Min konsumtionsfria månad har gått jättebra hittills men igår köpte jag present till Helen (vilket är helt okej, haha) OCH jag var tvungen att köpa en ny ögonbrynsgel då detta är något jag känner mig naken utan. No ögonbryn, no happy Malin...

DESSVÄRRE fanns inte den UNDERBARA ögonbrynsgelen jag köpte i Stockholm på Åhléns i Örebro utan jag fick köpa en (visserligen något billigare) annan kvalisort som inte alls hade samma skarpa borste som jag älskar. Snyft! Så nu går jag här med mina oskarpa och relativt naturliga bryn och känner mig tom.

Skämt åsido, det ooooordnar sig! Men jag saknar mina bryn.

Gammelbrynet: chockskarpa, mörka - precis som jag vill ha dom!

Svårmanövrerad borste som gav bryn a la naturell. Ogillar men kanske vänjer mig. Notera helst inte att de inte ens ser likadana ut.... Var första gången jag använde den nya, okej?!??!

Ha det bra nu fölk. Och just: sprang runt på Campusmässan igår och raggade sommarjobb. Håll tummen!

//Mallsan

Hälg



Lagade lasagne utan pasta.

Zucchini och champinjoner istället för pastaplattor!


Tadaa! SÅ GOTT.


Idag kom Sillen och Erik och så hade vi våffelmys. Per Moberg frasvåfflor med jorsgubbssylt, grädde, banan, blåbär, maple syryp och smör (jag som vill ha varannan smör på mina våfflor, haha). SMARRIGT som tusan!!

Annars en förkyld, lugn helg med burritokväll hos David&Mickis i lördags och slappardag idag med våfflor och Masterchef.

Över å ut.

//Mallan

Ögonblick från veckan

Puh. FREDAG. Den här veckan har gått så EXTREMT snabbt - vad hände?!

Skulle definitivt varit hemma och kurerat mig i onsdags för det hela resulterade i att jag nu stannat hemma från sista kvällen på nollningen, sektionskampen. Åkte ner och sa hej men sen tyckte Samuel att jag skulle dra hem och vila så jag tog bussen hem igen, haha. Låg och sov förut på eftermiddagen eftersom jag kände mig matt och vill inte bli ännu sjukare bara för en fyllekväll på Kåren liksom.. Inte värt!

Halva klassen är förvisso sjuk nu och föreläsningen förut idag resulterade i en host-battle mellan mig och Isabell. Efter föreläsningen säger Torgny (som suttit bakom oss): "Malin, du var bara TRE hostningar ifrån Isabells 78 hostningar! Helt sjukt, inom loppet av typ 10 minuter kom du ikapp henne när du fick den där attacken mot slutet av föreläsningen"

HAHHAHAA! VA?! Torgny och Linus har alltså suttit och gjort ett streck för varje hostning jag och Isabell gjorde och gjort det till en tävling, hahahah! Jag har en sån där hosta där hela halsen är torr och kliar, kliar, kliar. Därav "attacken" jag fick och som nästan gav mig en vinst i en tävling jag inte visste pågick. Sedär!

Nåväl. Har mycket att stå i nu i helgen. Plugg, fixa CV, söka sommarjobb och eventuellt en fika! Och vila, såklart.

Bilder från senaste tiden coming up:


Isabell på Piratphest!

Felicia

Jag som pirat

Hade till och med sotat ögonen och allt

Petah!!


Stålguten... haha

@ Strömpis


Sen blev det torsdagsmys med H!

Vi gjorde en morots- och sellerisoppa med svampkräm. Supergott!

Sedan gjorde jag en "nyttigare" variant av äppelpaj med min müsli+havregryn+honung+kokosfett som smuldeg. Blev riktigt knaprigt och gott!


Idag slängde jag ihop matvete med curry och äpple, kryddig chorizokorv och haricot verts. Simpelt, snabbt och gott!


Tog bussen till Bärseback och sen hem igen. Behövligt.

OCH:

Mina nya älsklingar!!! Beställde dessa i januari någon gång och de dök upp nu i veckan, woho! Har alltså inte fuskat med min konsumtionsfria månad ;) Nu får det bli vår så att jag kan glida runt i dessa med ett par sköna solbriller på ögonen.

Ha en bra fredag och mys riktigt hårt.

//Mallan

Viva Italien!

Häromdagen råkade visst jag och Gustav boka en resa på 6 dagar till Rom i april - UNDERBART!! Även om det inte passade ultimat i mitt schema just då så var biljettpriserna hälften så dyra jämfört med en vecka senare.. Och hörrni, allt ordnar sig - eller hur??

Ska bli så fantastiskt skönt att komma iväg på en budgetsemester och spankulera på Roms gator, gå på museer, äta italiensk pizza, sitta i Spanska Trappan och äta glass - ba RÅNJUTA liksom! Det fina är att vi kommer att bo på en camping 12 km utanför Rom, vilket betyder att vi kan hänga vid poolen och upptäcka närområdet även där de dagar vi inte orkar med den hektiska storstadspulsen i Rom. Campingen heter Happy Village och verkar perfekt för våra behov och standard. Bilder som jag snokat (googlat) fram på campingen:










Ska bli så spännande och kul, älskar att resa på det här sättet! Hittade billiga flybiljetter, letade på ett billigt men fint boende och ska inom kort boka transfer från och till flygplatsen in till centrala Rom. Därifrån ut till campingen går tåg- och metro regelbundet.

I och med att G åker till England i mars med sin pappa och jag ska resa med Helen i sommar (SÅ TAGGAD även för det) så passade det PERFEKT att även jag och Gurra fick resa ihop. Det är ju så mysigt, och Rom vill jag upptäcka med min lilla Gustavo! Hade tänkt matlagningskurs osv ett tag med det var relativt dyrt och det är kul att ha skäl att återvända till Italien senare i livet (och hinna öva upp tekniken på pastamaskinen först, haha)..

Ha en bra dag nu people,

//Mallanbrallan

Granola

Just! När jag kom hem förut och hade käkat passade jag på att göra egen granola. Blev super!

2 dl havregryn
1 dl cashewnötter
1 dl pumpafrön
En skvätt linfrö
1 krm salt
2-3 msk honung
1 dl russin
1 dl gojibär eller tranbär (ta vilken torkad frukt/bär du vill)
3 äggvitor

Torrosta frön&nötter i en stekpanna. Blanda allt, smeta ut på en plåt och skjuts in i ugnen i 30 min, 125 grader. Skär upp i ätbitar och lägg i en lufttät matlåda i kylen. Perfekt mellanmål på föreläsningarna!!


Inte världens vackraste bild men ni fattar. Mer granola till folket!!

//M

Hänt i veckan/helgen

Helgen:


Pulkaåkning i Skyllberg


Och bob, som gick mycket fortare!

Mickis och Bergis hänger i backen

Sen hälsade vi på kossera!


Som stod och bajsade i symbios.

Ät en god lunch i måndags. Ser fräscht ut!

Mellan varven, fikade med Madde och Sillen i söndags - SÅ MYS!

Kanderad mangomustasch från Kina, från Sanna. Den smakade fint


Helt slut efter en dag i labbet, 9-18... Sömn snart, jo tack!

LEDIG IMORRN- JAAAAAAAA

Över å ut.

//Mallan