I'll be the sun, you be the shining. I'll be the clock, you be the timing.

Vilken dag!!!!!!!!!!!!!! I korta drag: Blev uppringd från Academic Work där jag sökt ett jobb, blev blixtinkallad på arbetsinterbju i Linköping, åkte dit, var på intervju, fick jobbet (jippieeeee) och ska göra min första inlärningsdag imorgon från klockan 10 till klockan 18.
 
Woow. Ett extrajobb. Hur bra låter det inte? Jag är jättenöjd och glad (ska bli superspännande och se hur det är imorgon) och firade ikväll men panerad torsk och fluffigt potatismos. Malins Mums Mos!
 
 
Underbart gott! När man lagat sådär god mat kommer en fet disk som ett brev på posten. Öppnade brevet på en gång och diskade nyss. Är så deprimerande att vakna till ett stoooooort berg av disk att bestiga.
 
Något som stör mig är att den första lukten man slås av när man äntrar min lägenhet är... färg. Det beror antagligen på mina musterilådor som jag omsorgsfullt penslat och donat med. Fast jag vill fortfarande inte att man ska känna en unken doft av färg. Försökte göra något åt situationen och köpte ett doftljus på Clas Ohlsson för 19 kr och placerade i hallen. 19 kr!!!! Och hittade en Hålslag för 49 spänn - som hittat! Clas Ohlsson är fanimej min nya favoritaffär, dom har ALLT! Proud of me pa?! Nu är det väl min och pappas favoritaffär. Trodde inte att jag skulle hamna på hans nivå riktigt såhär tidigt...
 
Något jag inte hade planerat var ju att få ett jobb hux flux så mitt schema blev plötsligt mer hektiskt. Ska ju hämta ut mitt LiU-kort, gå till biblioteket och leta kurslitteratur och städa min lägenhet. Har liksom hållt efter såna där småsaker och sett till att det inte är prylar överallt men golven måste man ju förr eller senare dammsuga och svabba. Gustav kommer ju på fredag och jag vill inte att han ska få en 5 dagar gammal potatis inkilad mellan tårna när han vandrar omkring i min lya. Skära sig på ett äggskal, vore tragiskt. Eller tro att jag skaffat husdjur - dammråttor. Höhö, vad vitsig jag var nu! Skämt åsido. 
 
Borde sova nu, blir en lång dag imorgon! Ha det finemango.
 
//Mallan

First day wohoooa

Första dagen på universitetet gjord. Soft. Verkar schysst, berättar mer imorgon!
 

Trudelidoo. Innan Campusbussen och Linkan! Förväntansfull.
 
Massa fixande av registrering, Liu-ID, LiU-kort mm.... Får ordnas imorgon.
 
//Mallan

I wish the world was a fly and I a big rolled up newspaper

I söndags cyklade jag till Campus Norrköping och rekade. Det visade sig att campusbussen inte alls gick ifrån Campus, utan från Södertull. Södertull visade sig vara Norrköpings Brunnsparken (en miljon spårvagns/busslägen) men jag hittade tillslut läge J som bussen går ifrån. Puh!
 
Jag lovade mamma att lägga ut fler bilder på sänggaveln som jag och Gustav byggde. Enjoy mama!
 
Nybäddat! Hade ju tvättid igår. 
Där ligger mina grabbar och Sköldis och har det gött.

Manchester är grejen! Älskart. Både i skidbacken och på sänggaveln. 

Tadaaaa! Det bästa med den är att kudden slipper hasa ner (sängen står inte kloss emot väggen för det är en del rör i vägen)


Nu till något annat. Något som fått mig att bli fruktansvärt irriterad! För att ni ska förstå vad det handlar om måste ni  först se denna bild.
 
The lamp. Som jag föll för, köpt på IKEA. Den hänger nu mitt i rummet (tanken är att den ska hänga över matbordet men det krävdes en längre sladd som vi inte hade då). 
 
Nu börjar jag tveka. Ska jag verkligen hänga den över matbordet - där jag sitter och äter?! Anledningen till mitt tvivel är denna:
 
FLUGOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Jag blir tokig!! Varenda gång mitt fönster har varit öppet för att släppa in frisk luft så släpper det in en miljon ÄCKELFLUGOR också! Så fort jag kastar ett getöga på den där jäkla lampan så är den 5-6 flugor som utför någon slags parningsdans under den. Trevligt.
 
Det har gått så långt att jag har tagit 2 tidningar och likt en galning pangat på flugorna med ett enda syfte: att döda. Och jag har lyckats ganska bra, tog till och med en 2 in 1 här om dagen! Det som är så konstigt är att flugorna inte surrar omkring vid mina halvruttna bananer eller vid NÅGOT annat i min lägenhet än min taklampa från IKEA. Oftast när den är släckt, vilket är EXTRA skumt (myggor dras ju till ljus). VARFÖR???
 
Så jag börjar undra - har IKEA behandlat lampan med ett medel som luktar SKIT?!! Ett medel som inte en mänsklig näsa kan uppfatta men som däremot flugor tycker luktar fruktansvärt gott. Jag har försökt blända dom (slå på lampan när dom är precis under den) utan framgång, vifta ut dom genom fönstret (lampan är flugfri i ca 7 sekunder sedan hittar dom tillbaks) och slutsligen mina mer mordiska metoder med tidningspapper. Rätt effektivt, men uttröttande och får förmodligen hyresgästerna i huset på andra sidan gatan att undra över min mentala hälsa.
 
Så just nu känner jag inte för att flytta lampan så att den hänger över matbordet, konstigt nog (ironi). Då blir det kvällsmiddag för 7 varje kväll - jag och mina 6 flugor. Inte så lockande att ha spyflugor surrandes runt käften när man ska äta.
 
Mitt nästa drag i kampen mot flugorna ska bli att köpa en sån där flugspiral tror jag. Om jag hänger den inuti lampan (som jag ytterst sällan har tänd) så kan ingen fastna med håret i flugspiralen (har hänt Madde en gång i tiden hahaha) och jag blir förhoppningsvis av med flugorna och kan titulera mig som Flugornas Herre. Eller Dam kanske är bättre....
 
Önska mig lycka till! Klockan 14:15 tar jag bussen till Linköping och ska göra första dagen på Universitetet, gaaah. Spännnade. 
 
//Mallan

Norrpan

Hade en finfin helg med Lovisa och testade Norrpans uteliv både i fredags och igår. BAM BAM BAM!
 
Fick en flaska rosé i inflyttningspresent av Lovisa.. Haha, farligt.
Yeah
Vi fick med oss Robin på festligheterna också
Lovisa och jag hade namnsdag :D
Så vi firade hårt
Hehe. Hoppas inte Corvar (min granne, C. Orvar som numer går under namnet Corvar) försökte sova tidigt...
Mina partyparaplyn användes.. eeeh.... flitigt!
The gang som invigde mitt crib på partaj
Robin satt i mitt fönster som en liten fågel
Dag 2. Blandade smarriga drinkar. Självklart med paraplyn!
Fina Lovisa!
Jag ville också va fönsterfågel
Dansade 2 nätter i rad! Och inte bara i min lgnh ;)
Haha, jaa vilka kvällar! Kundvagn åkte jag också i fredags. 
Vi drog till Puls, två kvällar i rad! :D Och klämde en pubrunda på lördagen.
Haha. Jaarå! Bishops arms - Fishwet! 
 
 
Så, nu orkar jag inte lägga upp fler bilder. Tvättid imorgon, tagga
 
//Mallan

Hej svejs

Dagen:
 
  • Blev överlycklig när jag hittade Mango Chutney på extrapris för endast 10 kronor på Coop. Det sved inte i plånkan! Ska nog köpa en Pineapple Chutney imorgon (också 10 SEK)
  • Blev mindre lycklig när jag hittade en miljon flygplan (björkfnas) på golvet i mitt sovrum... Dom hade flugit in genom fönstret och lagt sig som en ryamatta på golvet (nästan). Nämnde jag att jag städade igår? 
  • Kände mig spansk idag och lagade Quesadilla till lunch. 
  • Min studentplånbok blev inte lika happy när jag vips svips pungade ut  EN HEL LAX (1000 kr) för ett halvårs träningskort på Friskis och Svettis. 
  • Men min hälsa blev/kommer att bli happy! Drog dit dirr och körde ett spinningpass, GÖTT.
  • När vi ändå pratar peningan så kan jag meddela att jag köpte en lampa till ett mörkt hörn för 17 riksdaler på Clas Ohlsson. Kändes bra när halogenlamporna kostade 39 kronor - mer än själva lampan!
Samtidigt som jag ser denna indiska Chutney hör jag en indier prata indisk-engelska på TV:n a la Apu i Simpsons. HA! Vilken feeling det blev.

Tadaaaaaa! Mitt mörka hörn blev härligt belyst.

Svettig spinningtjej. Säger man att man har varit och spunnit? Låter så skumt. Som en katt. 
Schvettig och go. Nästa gång jag ska på spinning ska jag lägga mig på rygg i mitten av salen och säga "klia mig på magen så börjar jag spinna" och se vad som händer... Hehehe sneaky
 
 
Det här skrattade jag LÄNGE ÅT! Hahahhaha. En 80-årig spansk kvinna ville hjälpa till med restaureringen av en gammal kyrka som blivit fuktskadad och skulle bättra till en 100 år gammal Jesusmålning. Vi kan väl konstatera att det inte gick så jättebra....
 
 
Hahhahahhahaha! Jag dööör va fult det är. Han ser ut som en apa! Ojojoj. Det här var det bästa jag sett på länge.
 
Imorgon blir det POW POW POW! 
 
//Mallan

Chip chip

Börjar sakta vänja mig vid att bo ensam. Gillar att man vet vart sakerna ligger och framförallt att jag inte har en miljon saker! Mina 2 smörknivar kan inte rymma så långt liksom. Det är bra. 
 
Igår spenderades några timmar av dagen i tvättstugan och jag tvättade för glatta livet, som om det inte fanns någon morgondag! Hängde tvätten i lägenheten som sedan doftade tvättmedel och äpple. Sniff sniff. Äppeldoften kommer ifrån mitt sköljmedel skulle jag tro ELLER från mina 2 konsumäpplen. Man vet aldrig.
 
Idag fick jag en rundtur på Campus Valla i Linköping av Fredrik och vi hittade Key-huset och sal 3313 som jag ska vara i. Det liknade inte ett universitet i mina ögon utan snarare en festival! Musik som strömmade ur stora högtalare, musik som spelades ur bersprängare, folk som satt i brassestolar och köade, folk som satt i brassestolar och festade... Sedan fick jag väl en känsla av universitet när jag såg alla Faddrar i sina Overaller och alla Nollningsgrejer som pågick. Herregud vad seriösa dom är! Spännnade. 
 
Jag åkte med Östgötapendeln till Linköping och har tagit reda på vilka tåg/bussar jag ska ta när pluggeliplugget drar igång. Får finbesök av Lovisa i helgen, ska bli skoj! 
 
Bilder på ma apartment!
 
Fick tvätta lite mer kläder idag i handfatet på badrummet. Städade lägenheten också... Uttråkad tjej? 
Har bytt ut några av tavlorna! Köpte 7 vykort för 14 riksdaler.

Min garderob :) Har inte haft en såhär organiserad garderob någonsin!
En tavla 
Lyan från en annan vinkel. ÄLSKAR byråerna, dom är helt perfekta.
Closeup på tv-bänk. Och min laptopgrej ligger under, nära till hands. 

Mina smycken har fått en bra plats i badrummet och även microtrasan hänger fint! Har många sugproppar i badrummet, på gott och ont. Gott för att det är så smidigt och ont därför att dom är rätt opålitliga. BAM kan det säga och så ligger sugisarna på golvet och har rivit med sig allt i fallet. Om det beror på spöken eller bara sugproppar som suger får ni avgöra själva..

Yeah!! Vet dock inte om jag är "on the top" of happiness men lycklig är jag allt.
Mums! Kom på tekväll hos mig vetja. Jag har resurserna för en lyckad sådan - te. Och toast :D
 
"Men Tom då - vad håriga armar du har fått!". Han är bäst (och jag gillar apor). 2 in 1.
 

Imorgon ska jag sova ut. Tills jag vaknar! Och inte vakna tidigt med ett ryck tänkandes "SHIT VAD ÄR KLOCKAN??????" och inse att det är 4 timmar kvar tills jag ska gå upp. Utvilad och glad ska jag utforska mer av Norrpan och hitta Campus Norrköping. 
 
Peace folks. 
 
//Mallan

Nothing like you when you're gone

Gick och storhandlade. Blev medlem i Coop Medmera. Såg hur killen i kön bakom mig köpte ett paket kaffe och ca 10  paket med nudlar... Är det så mitt liv kommer att bli? Bara en reflektion.
 
Sedan skulle jag cykla till Vrinneviskogen där dom har massa löpspår och springa en runda. Sagt och gjort, jag hoppade på Nya Bettan med friskt humör och mobilen med Google Maps i näven. Hittade tillslut dit och bestämde mig för att Elljusspåret var lagom (tänkte löpa ca 3-4 km). Jag parkerade cykeln, tog en klunk vatten och skubbade iväg. Efter en stund mötte jag bara människor som sprang i motsatt riktning men funderade inte så mycket på det.
 
Olyckligt nog klev jag snett på en rot (var rötter och småstenar ÖVERALLT) och stukade foten samtidigt som jag ramlade (detta skedde i en nerförsbacke). Duns, så låg jag där på backen bland rötterna. Klassigt.
 
Skrapde bort grus från knät och började gå för jag kunde inte stödja på foten. Dum som jag är (borde ha lärt mig) löpte jag vidare när smärtan avtagit och lyckades dessutom springa vilse. I ETT ELLJUSSPÅR???! Hur f-n lyckades jag? Följde gatlyktorna längs spåret i skogen ända tills jag inte var i skogen längre utan följde gatlyktorna i ett villakvarter. Ajdå.
 
Insåg tids nog att jag var ute och vimsade så jag tog Google Maps till användning (igen). Samt frågade en tant som var ute och gick med sin hund om vägen. Hunden försökte slicka bort blodet på mitt såriga ben (vilket jag ABSOLUT inte ville, kan bli infekterat). På något vänster hittade jag tillbaks till Nya Bettan och Vrinnerviskogen. 7,5 km senare, varav 6,5 sprangs med stukad fot.
 
Åh just det! Snittade 2 knogar när jag skalade morötter förut. Ska jag verkligen bo själv?! Den här dagen var emot mig... Får spendera resterande vecka med att pilla grus från mitt ben. 
 
Dumma Vrinnerviskogen!!! :(
Duschad. Men skrapad... Vad klantigt.
Lagade fisksoppa till kvällsmat. har nu 2 feta matlådor som jag inte är 100 på om dom kommer gå att trycka in i mitt minimala kylskåp. Frysfacket är redan pröppfullt.
SAKNAR DIG REDAN GUSTAV :(((( Är ju en sällskaplig människa. Men nu är jag alldeles ensammen....
Snabba kast. Såg världens häftigaste larv i fredags när jag cyklade hem från jobbet. Såg ut som ett löv. Gick jättegulligt! Mitt ljus i tillvaron just nu.
 
//Mallan

Norrköping

Ojoj. Sa farväl av mina arbetskamrater på BAE med en kladdkaka i fredags och sedan började äventyret. Packade in alla saker i bilen och sedan brummade mamma och jag (papi fortfarande sjuk) mot min nya hemstad Norrköping. Efter massa fixande så ser min lya bebolig ut!
 
Flög ut ur boet, hehehe. Flax flax!
Mamma var inte lika road när jag sprang efter ett par vingar. "Vi hade viktigare saker att göra" tyckte hon. Är inte bilder till bloggen viktigt????
Hejdå Husarvägen 40....
Kaos. Grejer överallt. 
Sedan började saker falla på plats. Eller ja, om de föll på plats av sig själva hade det varit förbannat smidigt. Nu var det mer "saker började plockas på rätt plats". One by one. 
Myste på kvällen med levande ljus.
Min mathörna. Och en handduk som ligger på tork på en av mina knallröda köksstolar!
Lite mörka bilder men detta är min garderob och mina tvättsäckar. Får fota i bättre ljus... Men på toppen av garderoben står den jättefina presenten som jag fick av Alva - M som i Malin!
Min hall. I dagsljus, hör och häpna!
Skylt som sitter på min badrumsdörr. Jag syftar på att i ett badrum skvätter man ( i alla fall jag ) mycket vatten, alltså är det en Splatter Area! Gustav tolkar Splatter Area som... bajs. Bara för att flodhästen på skylten, enligt honom, står och skiter så att det skvätter om det. Bevare mig väl.
Sovalkov
Klädhängare med fina bilder.
Mina fina gardiner!
All you need is love! Vackert fyrverkeri med hjärtan :)
Mina tehyllor <3
Vardagsrum!
Gustav och jag rostade bröd och drack te igår kväll. Mysfaktor HÖG
Fick en brödrost av G <3 Sååååå bra!
Några bilder från mitt crib.
 
Lunch och sedan ska jag trippa ner på stan och kika en schväng. 
 
//Mallan

I'm officially the biggest midget in the gang

Lyssnade på Regina Spektors låt Samson på youtube, och ser denna kommentar...

 

"wow, just wow, she needs to have more popularity, THIS IS MUSIC, not songs about sex,drugs,girls & stuff like that. We need more of these singers" //gagalover23

 

Användarnamnet fick mig att skratta. Lättroad som jag är, sisådär klockan 08:16 på morgonkvisten.

 

Vackert. Får minnen av Arvikafestivalen 2010 när jag hör den här - ååååh vad bra hon var då!
 
 
Träffade Madeleine och Josefine igår - OJ vad kul det var! Känns tråkigt att flytta ifrån mina amigos men jag kommer ju tillbaks i januari. Och Madde ska plugga i Örebro så då kommer vi vara i samma stad sen :D Jippiee! Fick se MASSA fina bilder från deras resa och woooooow vad kul dom verkar ha haft det! Surfat varje dag, levt i en bil och käkat baguetter - vem kan klaga på det? Möjligen en glutenallergiker. Men bortsett från dom - INGEN.
 
 
Och Josefine drar till Falun i 3 år. Äter dom extra mycket Falukorv där tro? Får åka och hälsa på och ta reda på det i en grundlig undersökning, hehehe. Nej vi får styra upp ett Kolmårdenbesök i höst och se om vargarna är hungriga :) Såååå mys vore det!
 
 
Och just det! Flyttar hemifrån idag. Å herre min skapare, hade jag sagt om jag var kristen. Men det är jag inte så istället väljer jag att säga Å Big Bang min skapare vad spännande det ska bli!
 
 
//Mallan

hahahaha

Mailar mamma och pappa på jobbet ibland. Just nu endast mamma eftersom papito är sjuk. Nåväl. Frågade min kära mor om vad hon tyckte om mitt menyförslag jag har kommit på till Halloween. Om m&p hälsar på mig runt Halloween, så är detta menyn dom blir serverade (skrev jag till mamma).
 

- Avhuggna blodiga fingrar (prinskorvar som cuttas och ett mandelflarn som får agera nagel)

- Blodiga maskar (spaghetti med ketchup)

- Chokladpudding i hundbajspåse (hehehe)  

- Blodsprängda Ögonglober (kokta ägg som delas på mitten och dekoreras med en grön oliv intryckt och små ketchupstreck gjorda med tandpetare)

 

Grönt potatismos är en annan idé. men här ser ju korvarna rätt smarriga ut ändå?

 

Läskiga. Svart pasta med ögon i.

 

Räk-hjärna. Den där rackarn skulle inte ens jag äta....

 

Mamma tyckte, jag citerar, att "det inte lät så trevligt". Kanske ska skippa kladdkakan som fika till jobbet imorgon och bjuda på Chokladpudding serverad i en hundbajspåse?

 

//Mallan


Back in värmland

Gjorde ett snabbt besök i Närke igår när jag åkte till Askersund direkt efter jobbet. Spenderade natten hos min darlingparling Gustav och vi hann med en liten löprunda till och med, nu när vi har blivit friskusar. Friskusar är ett uttryck jag hämtar direkt från min farfar och betyder ungefär "person som är hurtig och tränar, håller sig frisk". Farfar farfar farfar. Måste åka och hälsa på honom innan jag flyttar!
 
Världens bästa farfar när han var i sina glansdagar. Han gav oss presenter (skämde bort oss när han kom på besök i och med att han bodde 45 mil bort), lekte Elvis Presley under mattpiskeställningarna, gjorde vandringskäppar, pratade med ekorrar och brukade babbla med främmande personer när han var och handlade (vilket gjorde honom till en riktigt babbelkuse). Babbelkuse är även det är farfarianskt ord som betyder "person som är glad i att tala".
 
Farfar lurade måååånga pensionärer och barn på Ica Bommen att Kalles kaviar var en ny slags tandkräm som de bara var tvungna att prova. "Titta bara vad fina och vita tänder han har, Kalle" kan jag tänka mig att farfar skulle ha sagt när han stod och lurade på en förvirrad tant en tub kaviar att borsta löständerna med, istället för en tub tandkräm.
 
Haha åååh! Ordvitsarnas konung - Olle Bergman. Han var superduktig på att teckna, rita hus och göra rebusar. Nu kan ju alla förstå vart jag ärvt min talang för att göra rebusar! :D Hehehe. Angående flytten på fredag så är det bara att hålla tummen att papi hinner krya på sig (magsjuk och feber) så vi kan åka enligt tidsplanen. Annars blir det en repris av Helens flytt och det vill vi inte ha (flytten sköts upp med 3 dagar pga pappa som var magsjuk även den gången). Håll tummen!! 
Tandkräm?
 
Nu ska jag jobba vidare - näst sista dagen idag. Dan före dopparedan. Har en del punkter på min Att göra-lista idag efter jobbet men det ska väl hinnas med! Tänkte bjuda på fika imorgon på Fredagsnypet och hade en kladdkaka toppad med hallon i åtankarna. Fika är ju något som mina kollegor uppskattar STARKT. "Allt vi äter blir vi fina av" säger E-B och skrattar sitt kluckande skratt i 10 minuter efteråt.
 
Hm. Frågan är om den teorin verkligen håller...
 
//Mallan

Mittiveckan

Hej kära ni! Vad torftig den här veckan har varit. Blev superglad igår när jag såg att min surfer girl Madde har kommit hem till Landet Falukorv! Tjoho! Vi ska ses på torsdag och jag vill höra ALLT om hennes och Johans surftrip :)
 
Fick reda på att kursen Hållbara Livsmiljöer 2050 som jag ska läsa i höst börjar den 21 augusti (nästa vecka alltså). Den 21 augusti är en tisdag och tydligen kommer den kursen vara förlagd på tisdagar = krock krock krock i schemat. Den krockar med kursen Ledarskap - konsten att leda som också kommer att hållas på tisdagar. Så nu måste jag välja!
 
Tror dock att jag redan gjort mitt val.
 
Mitt val.
 
Apråpå fisk/valar: träffade Sillen igår. Mycket trevligt! Hehe. Blev en fika på stan och massa prat. Apråpå Malin (mig själv) och OS, som förvisso är över nu - visste ni att det finns en kinesisk pingisspelare som heter Ma Lin?
 
Photos: Ma Lin wins Olympic Men's Table Tennis Singles gold
Guld tog han också, den jäkeln. I Beijing 2008. Gillar fokuset i hans ansikte..
 
//Mallan

Time passes

Insåg att det var EXAKT ett år sedan jag åkte till Grekland för att volontärarbeta. Och OJ vad mycket som har hänt under det året... MÅSTE tillbaka till Grekland så fort det blivit lite mer stabilt ekonomiskt där nere. VILL TILLBAKA!! Minnen, fina minnen. 
 
En liten sköldpadda som spurtar ner mot vattnet.
Neda Waterfalls.
Åh så många härliga människor jag träffade!
 
Levde på en strand, inte så fel....
Busade på flotte
Skrattade ut denne italienske man x antal gånger. Till exempel när han stack sig på en kaktus, som på bilden :D
 
Påväg ut i det okända, precis som jag om några dagar.
Jag och världens sötaste lilla Hatchling!
Fick jobba med att skydda mitt aboluta favoritdjur i 7 veckor. Hur underbart?!!!
Satt i kiosken och träffade många spännande människor (turister alltså). Här är jag och Peggy på ett sent shift i kiosken!
Besteg ett berg och surfade på en sten :)
<3 Sötaste!!!!
 
Campet <3
BÄSTA TÄLTET!!! Fjällräven.
Underbar resa. Fina minnen som jag kommer bära med mig resten av livet. Och OM jag vill åka på fler volontärresor. Har hittat ett projekt där man räddar regnskog i Fillippinerna. Men det får bli om några år!
Sedan hamnade jag en sväng på Rescue Centret i Athen. Blev sjuk och sängliggandes i 3 av fyra dagar...
Tvättade Cleo och hennes tank.
Vi kände oss som apor som kommit in till civilisationen igen. Bil? vad är det? Dusch?!
Höll på att inte ta mig hem pga strejer i flygtrafiken osv men kom fram morgonen därpå och fick krama min familj igen! 
 
Och nu flyttar jag snart in på Styrmansgatan 29B. Ett nytt kapitel i boken om mitt liv ska skrivas och det känns både spännade och pirrigt. Att börja på ett helt nytt och tomt blad. Oskrivet. Men vet ni vad det fina är då?  - Det är jag som är författaren.
 
 
 
 
 
//Mallan

Gendoping

Lyssnade på ett SUPERINTRESSANT program på P1 idag på jobbet. Det handlade om gendoping. Från början forskades detta fram för att bota personer som lider av diverse sjukdomar och metoden (genterapi) innebär alltså att man sätter in friska gener i cellerna med hjälp av virus. Viruset injenceras direkt i den kroppsdel där det ska verka och ska inte vara smittsamt då virusets egna gener är borttagna och ersatta av de gener man vill ha.
 
Anledningen att man använder ett virus är just att det är ett virus! Virus är jättebra på att ta sig in i människokroppen och lyckas använda cellens eget maskineri för att infogas i människokroppens egen arvmassa. Sedan kan man även göra detta cellsnickeri utanför människokroppen, en metod som anses vara säkrare. 
 
Tyvärr har ju idrottsvärlden fått nys om denna form av genforskning och insett att man kan utnyttja det i andra syften. Varje cell i människokroppen har ju en bestämd plan/ritning för vad den ska bygga men om man injencerar modifierat DNA och aktiverar gener som normalt ska vara avstängda (tex tillväxthormon) innebär det att man kan bygga mer muskler än vad det borde vara möjligt att göra.
 
Myostatingenen är den som ser till att vi växer som vi ska till en viss ålder men som sedan ser till att vi inte växer föööör mycket. Den här genen är alltså väldigt viktig i människokroppen. Nu går vissa fuskiga gentekniker in och inaktiverar denna gen så att muskeltillväxten ökar. En mutation med andra ord. Vad innebär det då? Jo, att musklerna kan växa och växa och växa... På ett sätt som inte är normalt.
 
Nedan är en video om en 3-årig liten pojke som saknar den här Myostatingenen. Han är onormalt stark för att vara 3 år gammal.
 
En intressant fråga blir givetvis: Vad ska man göra om lille Liam bestämmer sig för att bli idrottsman? Ska det klassas som det doping då?
 
Gendoping är ju fruktansvärt svårt att upptäcka. Men forskningen går framåt! Som en forskare nämnde i programmet jag lyssnade på så kan ju detta vara skadligt, inte bara för den som gendopar sig. Om det går fel och det här viruset skulle börja spridas så kommer en global mutation ske av människan. Kanske inte det bästa...
 
Massa fakta. MEN OJ VAD INTRESSANT!! Nu ska jag löpa hem från jobbet, på min ogenmanipulerade ben.
(Vill ni läsa mer? http://upptackarbyran.se/hur-funkar/folk/65-gendoping.html, http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4372&artikel=5200731)
 
//Mallan

Sista arbetsveckan dundrar in

Vilken spännande final det blev ändå... Ojojoj... ETT JÄVLA mål ifrån guld!!!! Nervöst.
 
Helgen i övrigt: hälsade på favoritkusinerna i Arvika i lördags, spelade golf i Lanna idag. Bilder!!
 
Altanhäng i den värmländska hettan!

Fick världens finaste Flytta hemifrån-paket :) Ska fota dom på plats i min lya!
Jag hann busa och göra några rastaflätor i Gs hår. Hade en bra medhjälpare i form av Alva i början också... Hehe. 
Vi vandrade ner till hamnen och tog en promenad genom Arvika.
Gjorde min Usain Bolt-pose.
Gustav ser alltid lika charmig ut på bild... 
Lät som en gammal tant när jag kläckte ur mig: "Kära hjärtanes Axel, du har ju växt en decimeter sen jag såg dig sist!". Fast med den skillnaden att den här gången tror jag banne mig att det var sant. Han har blivit lång, min lilla kusin. 
Albinoankan. 
Jag och Alva hittade en fin sköldpadda.
Sedan hittade vi en söt larv som vi räddade bort från den livsfarliga cykelbanan. Mamma tyckte dock inte att de 5 närbilderna jag tagit på Herr Larv med hennes kamera var lika gulliga att upptäcka i bilen påväg hem..
Bääääääääääääää
Tänker på Helenas gamla kanin Köttbullen när jag ser den här godingen.
Arrangerad bild. Det ska se ut som att vi går (helt naturligt) men i själva verket står vi stilla! A-ha - den va ni inte med på va??? Vi kanske ska använda den här bilden i annonsen på Blocket i vår lägenhetsjakt i vår. "Lugnt och trevligt par söker 2:a centralt i Örebro"... 
Knallade upp i ett fågeltorn med kussarna. Vi såg inte några fåglar men MÅNGA näckrosor.
Fågelspanarna!
Födelsedagsbarnet (idag) som fyller tonåring. Tretton barre.
Räknade med mammas hjälp (båda blev sinnesförvirrade och denna matematiska uträkning tog pinsamt lång tid) att jag kommer vara 27 år gammal den dagen Alva fyller 18. Håhåhå - hjälp!
Promenadgänget.
Fint pilträd och lite mer promenadgäng. Tror Alva mer går under kategorin "Spring och bus-gänget" ;)
Mycket trevligt besök och jag säger bara det: bäddsoffan är ledig! Och mina luftmadrasser. Om ni vill hälsa på vargarna på Kålmården, hehe :)
Det vaknades golf på Lanna med Gustav, mor och far. Vi stod i receptionen och skulle lösa Green Fee och tjejen som jobbade där behövde våra Golf-ID. Det var ju läääänge sedan jag spelade så jag fick säga mitt personnummer och sedan hade mamma och pappa 2 alternativa avslutningssiffror som de kom ihåg att jag eventuellt  hade.
 
Vi provade den första kombinationen och tjejen kollade på datorn. "Andreas?" säger hon och kollar på mig. "Neeej det heter jag inte..." Säger jag och trodde att hon skämtade. Vi provade kombination nummer två. "Fredrik?" säger hon för att se om detta möjligen kunde vara jag. Efter ytterligare ett nej ifrån mig kände jag en viss frustration. SER JAG UT SOM EN MAN ELLER? Varför i hela helvetet frågar du om jag heter Andreas? Har du IQ som en guldfisk?!?!??
 
Puh. Inte första gången jag blir uppfattad som kille heller. En gång i tvåan på gymnasiet när jag, Haris och Marcus gick på trottoaren mot bussen (jag med en träningsväska över axeln) kom en tant på cykel och började plinga och tjoha, varpå hon skriker: "Akta på er grabbar!". Jag gick åt sidan och muttrade ett surt "Tack" som tanten hörde och sa "Nämen OJ jag såg inte att det var en flicka med!!". Surprise. Jag kanske ska gå med i något slags bakvänt After Dark?
Gustav spelade bra, i alla fall i våra ögon. Själv var han sådärnöjd. Om det ens är ett ord!
Pang boom. Hack hack hack hack hack, ännu mera hack. Snokdödare tills hela Örebro Län var ormfritt. 1 slag på 50 som blev bra. Räddade en daggmask. Så upplevde jag golfrundan idag.
Över och ut. 
 

Inleder sista jobbveckan imorgon också... Skönt men  också nervöst för att det betyder att jag snart flyttar härifrån och ska bo i en främmande stad och börja plugga på UNIVERSITETET. Hur gick det till egentligen?
 
//Mallan

OS FINAAAAAAAAAL PÅ SÖNDAG

Fy fan vad bra Sverige!!!! Kommer sitta häckad framför TV:n på söndag och heja allt jag kan. Men nu, bilder från helgen. Lägger upp dom idag så att det inte hinner bli ny helg... Ehehe
 
Den fina minigolfbanan i Karlsborg!
Gustav vann den jäkeln...
... men jag sköt längst i kanonen! :D Vilket inte alls hjälpte mitt minigolfresultat, dock så jag fick ut några aggressioner. 
Häftiga hål, eller "höl" som vi säger i Värmland
Jag var glad, trots att det gick dåligt. 
Slussen öppnade sig
Jättefin utsikt när vi satt och åt på Idas Brygga
Salladen var så god att till och med Gustav vågade äta! 
G i sin Star Wars-tröja. Och god grekiskt mat på Efesos. (Lägg märke till hur vi äter oss igenom denna dag. Bara matbilder..)
Borde kanske skaffa matblogg... Eller inte, för mina matbilder är väl inte dom mest förstklassiga. Ett stort grekiskt bröd täckte större delen av rätten men därunder gömmer sig ett UNDERBART oxfiléspätt och ett grönsaksspett. Träkolsgrillat. Med klyftisar till, eller som vi sportintresserade säger: "Klüftpotatis"
Blev ledsen när det tog slut. Vi fick FEM olika såser till och tömde Tsatsikin ungefär i samma takt som vi kan äta Guacamole, Gustav och jag.
Måste ju hålla glad min såhär på bloggen, eller hur? Råkade för övrigt klippa någon slags lugg på mig själv här om veckan. På ett sätt ångrar jag mig, på ett sätt inte. Hade jag INTE gjort det hade jag fortfarande gått och ruvat på idén tills den blivit värre, ännu skummare.
 

Sådär, fruktansvärt tråkiga bilder MEN nu är dom uppladdade. Eftersom mina glasögon kom idag. Sa ju att det berodde på dom!
 
 
//Mallan

Mjao

Fick ett mail igår. Ingen snigelpost här inte, utan ett e-mail plingade ner i inkorgen på min Gmail. Kändes väldigt 2000-tal på något sätt (har levt fler år på 2000-talet än 1900-talet så jag har väl i och för sig vant mig/varit uppvuxen med e-mail). I alla fall så var det ett mail från den Kursansvariga på kursen Ledarskap - konsten att leda som jag alltså ska läsa på Linköpings universitet!
 
MASSA information om kurslitteratur, schema, betygskriterier osv. Massa information som satte fjärilar i magen på mig. Och hela tiden malen tanken "tänk om jag inte får några kompisar?" i huvudet. Då får jag kuckelura själv i min lya och börja sticka raggsockor eller något. (Notera att det enda jag lyckats sticka i mitt liv är ett par Lovikavantar  som är olika stora och en räka med tomteluva som egentligen skulle bli en mask. Läpparna blev lite väl stora.)
 
Examination. Fördjupningsarbete. Seminarium. Orden låter så svåra och skrämmande men egentligen är det ju EXAKT samma saker som Prov, Skriftlig inlämningsuppgift och Redovisning i diskussionsform. Ungefär. Saker som jag gjort genom alla år i skolan och klarat av, like a boss. Det ska nog gå bra...
 
SNART SKA JAG LÄGGA UT BILDERNA FRÅN KARLSBORG, MINIGOLF OCH GOD MAT!!! Har inte haft några glasögon den här veckan men tydligen kom dom på posten imorse sa mami. :)
 
 
Den här boken är kursen baserad på. Den ser.... rolig ut.
 
//Mallan

Mallan - The Snail Slayer

Usch. Regn regn regn. Och ännu mer regn. Så har jag upplevt den här sommaren, vilket i och för sig är en ganska orättvis bedömning för dåligt har inte vädret varit. Tycker alla andra utom jag... Varenda gång jag har stoppat ut näsan utanför dörren har regnet börjat falla!
 
Dock är jag glad att det faktiskt är vatten som kommer ifrån himlen och inte något annat. Har ni också tänk så någon gång? Fastän jag är snart 20 år gammal och ska flytta hemifrån så är jag lika rädd & äcklad av slemsniglar som när jag var 3 år gammal och vrickade foten på en (den delade sig i 3 delar, true story). När jag var liten drömde jag ofta mardrömmar om att det spöregnade men då var det minsann inte friskt och kallt regntvatten som föll ned till marken - det var slemsniglar.
 
På äldre dagar, vilket jag diskuterade (lika ivrigt som när vi kommer igång på temat havregryn, mannagryn, dinkelflingor, fiberhavregryn osv... ) med Helena igår, så har skräcken för de orangea mördarsniglarna dämpats en nivå och ersatts av skräcken för... LEOPARDSNIGELN. Mördarslemsnigeln ser man på långt håll på cykelbanan för de lyser upp det grå asfalten (inte alls på ett positivt sät, misstolka mig inte) med den fruktansvärda, ökända leopardsnigeln är bara slemmig, grå och ASÄCKLIG. Den smälter in i asfalten och är lång, snabb som satan och har en supersmal svans. Som en jävla orm. Fy f-n vad snuskiga dom är!!! Och att dom är så snabba?! Det skrämmer mig.
 
Andra gånger när jag var liten hände det att jag vaknade mitt i natten och hade lyft upp magen/ryggen från madrassen för att jag drömde att jag hade en slemsnigel i sängen. Fruktansvärt faktiskt. Hör till historien gör även att jag i min tidiga karriär som Slemsnigelhatare inte hatade sk. Skalisar (skalsniglar). Jag och Helen hade till och med Snigeldagis en period, dvs vi plockade massa skalsniglar och la dom i en balja. Svårare så behöver det inte vara att agera dagisfröken ibland. Dagen efter var vi alltid lika besvikna över att ALLA dagissniglar hade rymt - hade vi gjort något fel? Dom fick ju frukost till och med!
 
Snigeldagiset gick i konkurs. Tur var väl det.
 
Den här boken står i min bokhylla.
 
Jag ska inte ens berätta vilka konstiga metoder jag tillämpat för att bli av med sniglarna i vår trädgård. Igår berättade Helena att hennes mamma byggt ett hus åt dom (denna metod står i boken) som innehåller en gömd balja med öl. Jag tror att det i alla sniglar bor en röd och svettig tysk för dom gillar öl. Som dom kan dricka! Ujujuj. Det blir rena rama Oktoberfest inne i det där snigelhuset. Det dricks och det stojas ända tills sniglarna inser "nämen, jag är ju inte simkunnig" och drunknar. Det är där jag kommer in i bilden med ett stort "MOHAHAHA!" Själva tömningen av denna fiffiga snigelfälla känns spyframkallande. Massa fyllesniglar som drunknat i spriten. Fresh.
 
Apropå något helt annat så sov jag på mina armar TVÅ gånger inatt så dom var helt bortdomnade. Båda två. Aj.
 
//Mallan

Don't panic!

I helgen har jag:

  • Spelat minigolf i Karlsborg
  • Ätit pastasallad i Karlsborg + grekisk mat på Efesos i Örebro
  • Löpt 2 gånger
  • Badat 2 gånger
  • Plockat blåbär och hallon
  • Kokat egen Drottningssylt
  • Stekt pannkakor
  • Ätit pannkakor med drottningssylt
  • Fått en Musterilåda
  • Och en hylla till badrummet.
Sådär ja. Raka led, ordning och reda. En hederlig gammal punktlista fick rada upp och helt enkelt berätta hur jag spenderat helgen mellan den tredje och femte augusti 2012. Svårare behöver det inte vara att förmedla information. Och för er kära läsare som har gått och grubblat i timtal på hur jag har spenderat helgen så fick ni svaret snabbt och smidigt. För det är väl så vill ha information idag? Eller för all del, det är väl så vi vill att nästan allt ska vara i dagens samhälle!
 
Snabbt, snabtt, sbnantt... Skrev ordet snabbt så fort att jag inte hann med på knapparna. Och det är nog där haken ligger, när alla saker vi gör idag ska gå med ljusets hastighet: vi hinner inte med själva. När vi stressade hoppar in på en snabbmatsrestaurang så går det ju ofta i 110km/h i köket. Folk som springer runt i köket och slänger ihop hamburgare, pizza osv. Fort fort fort.
 
Man säger ju att mat som lagats med kärlek och passion är så mycket godare för när jag äter en ihopstressad burgare så känns det som att den ska ner igenom magmunnen i 110km/h så att de gäster som står och trampar och frustar över bristen på sittplatser även de ska få sitta ner när de trycker i sig maten i 3 tuggor. Glufs glufs. Slafsa i sig maten. Det gör väl ingenting om det slank med en stor del av pappret runt hamburgaren ner i magen - det gick ju undan?
 
Så för er som känner att "att göra-listan" är proppfull men att ni ändå ville kika in på min fantastiska blogg: varsågod. Jag gjorde er en tjänst. I alla fall tidsmässigt. Underhållsmässigt? Nja. Hur kul var det på en skala 1-27? Nu behöver ju förvisso inte allting vara roligt här i livet och det behöver ju inte vara så att alla tycker att min blogg platsar i den kategorin. Dock så tycker jag att en punktlista kan bli torr och tråkig.
 
Tråkig. I dagens samhälle ska allt gå fort och vara underhållande. Vi ska hela tiden ha något att göra. Vi har alltid en mobil i händerna och får vi en sekund till övers så går vi direkt in och kollar Facebook. Eller bläddrar igenom bilderna på mobilen. Eller läser aftonbladet. Eller Googlar något, bara för att ha något att göra... Lyssnar på musik kanske. 
 
Min kloka mor har alltid sagt att "man måste lära sig att ha tråkigt för att kunna lära sig att ha kul". Vilket är så jäkla sant! Hurra, eureka! Vart tog tråkigheten vägen i världen? Vi pumpas alltid med reklam, intryck, information, information, information så att det inte finns tid över till stirrande ut igenom fönstret. Nä vet ni vad! Skärpning säger Malin och jag gör inte mig själv till ett undantag. Absolut inte. Nästa gång jag åker buss ska jag sitta UTAN musik i öronen och UTAN att gå in på facebook var femte minut för att se om något nytt spännande har hänt. Bara låta tankarna vandra fritt UTAN påverkan av musik eller Facebook. Kanske börjar man prata med en intressant människa och lär sig något nytt?
 
Det är nog så jag ska försöka leva mitt liv ändå. Mer tid till att ha trist och mer tid till fri tankeversamhet. Det är verkligen inte lätt, framförallt inte idag när allt går som raketen själv. Kanske hinner människan evolutioneras så att vi också hänger med i tempot: blir stresståligare och får större hjärnor som kan ta in fler intryck/sekund? Vi får se. Kanske blir mina barnbarnsbarn av arten Homo Sapiens Rapido. Såna som hänger med i tempot - för det gör inte jag alla gånger.... Man kan väl hoppas.
 
Mer tid till att ligga i gräset och knipa fast stån mellan tårna, tycker jag! Gammal som ung.
  
//Mallan
 
PS: Hittade en länk på temat ha tråkigt, läs här!

Fredagsnypet

Idag är det fredag igen, skönt! Mitt mål i livet är att hitta ett jobb som känns såpass roligt och utamanande att jag inte går och längtar till helgen från och med måndag morgon klockan 07:00 till fredag eftermiddag när det ÄNTLIGEN är helg. Då rullar ju 5 sjundedelar av livet förbi av längtan mot dom där underbara 2 sjundedelarna som svischar förbi så snabbt. Och med tanke på vilken söndagsångest jag hade ett tag så var det väl egentligen bara 1 ynklig sjundedel som var värd något.
 
Man måste hitta vardagsglädje och saker att se fram emot även på vardagarna. Och ett roligt jobb i framtiden. Mina kriterier för ett roligt och inspirerande yrke är:
 
- Omväxlande (klarar inte av att sitta 8 timmar om dagen och göra EXAKT samma sak. Sommarjobbet, känn dig träffad!)
 
- Utmanande (får inte vara för enkelt, då ruttnar hjärnan bort. Sommarjobbet, känn dig träffad IGEN)
 
- Socialt (sitta ensam på kontoret i 8 timmar är ingen hit. Sommarjobbet återigen. För ensamt.)
 
- Aktivt (vill inte stå upp och springa runt i 8 timmar direkt men vill inte sitta fast med röva på ett kontor hela dagen heller)
 
Sedan är det ju 1000 andra saker som spelar in men det är en annan femma! Tror att Informatör eller kommunikatör skulle passa mig: både muntligt och skriftligt. Det negativa är att det känns som att media&kommunikation är fruktansvärt populärt att utbilda sig till....
 
Från det ena till det andra - världens sötaste valross SOM VISSLAR!!!! :)
 
Haha, underbart. Och snabba kast mellan ämnena i min blogg, eheeh...
 
//Mallan

Moving out

Budget, CSN-lån, bostadsbidrag, e-legitimation, internetabonnemang, CV, fondplaceringar...
 
Känner ni glädje när ni hör dessa ord? Känner ni upprymdhet? Blir ni lite piggare i sinnet? Ingen som räckte upp handen? Nej, jag tänkte väl det.
 
Så. Jävla. Tråkigt. Men det måste göras i alla fall och bara för att dessa tråksaker är en del av hela min flytta-hemifrån-karusell så måste det fixas. "Vill man vara fin får man lida pin". Vill man flytta ut, måste man också stå ut (med vissa saker). Vuxentråkgrejer.
 
Betala räkningar, diska, städa, handla fryst spenat, handla avloppsrens (lägger jag jättegärna pengar på) och vara ansvarsfull. Med frihet kommer ansvar. Åh jo, så säger man. Frihet i mitt fall = flytta hemifrån. Ansvar = Överlev, bränn inte ner lägenheten, var ekonomisk... Eller? Ansvar är ju ett fruktansvärt brett begrepp som kan innebära en miljon saker! Jag känner ansvar för mina basilikor som jag har skapat med mina gröna tassar. Mina små älsklingar. Jag kommer givetvis känna ansvar över min lägenhet och över mig själv och över mina studier... Med mera. 
 
MEN. Låt mig poängtera: M-E-N. Bara för att jag ska ta ansvar så behöver inte det betyda att jag träder in i en vuxenvärld där det inte finns någon återvändo tillbaka till barnavärldens glada sinne. Man måste fortfarande ha tid att må bra!! Och tid att vara barnslig. I mitt fall tror jag att mitt barnajag ligger väääääldigt nära mitt vuxenjag och att det inte finns någon skarp gräns däremellan. Bara för att jag bor själv osv osv osv osv osv osv kommer jag fortfarande vara samma Malin. Mallan-Brallan. Mallan-Sprallan.
 
Att leka tvättmaskin i badkaret hade jag LÄTT gjort om det hade krisat med tvättiderna - om jag haft ett badkar vill säga. Och en så tråkig sak som att städa badrummet kan ju bli SKITROLIG om man går loss med duschslangen på kakelplattorna samtidigt som man duschar. 2 in 1. Då har man både ett rent badrum och en ren kropp. Det blir så bra så!
 
Som ni hör har jag MÅNGA tankar angående mitt hemifrånflyttande i huvudet just nu. Ska bli spännande, nervöst, tråkigt och kul. På samma gång! Inte konstigt att mitt huvud känns överbelastat just nu.
 
Änywäy: igår! Käkade jag världens jävla hamburgare med Gustav på Wild West Steakhouse i Örebro. 280 g kött, Guacamole, dollarchips, morotsstavar, gott bröd, bacon, ost.... Ja, ni hör. Den satt finfint i tarmen. Sedan brummade vi hem till mig och kollade på Flubber. Det var en av mina favoritfilmer när jag var liten och jag har inte sett den på huuuuuuuuuuuuuuuuuuur många år som helst.
 
Nu såg jag den med mina "vuxna tråkögon" (hehe) och tänkte: "Jaha. En grön slemklump som hoppar omkring. En ASFÖRVIRRAD och senil uppfinnare som glömmer bort sitt eget bröllop för 3:e gången. En gul robot som ser ut som en hamburgare. Den kan prata. Tyckte jag seriöst att det här var bra när jag var liten?" Gustav somnade istället. Det ska vara Landet för länge sedan -  det håller föralltid!!
 
Hmm. Han är väl gullig den där Flubber men filmen hade jag nog mer glädje av för måååånga år sedan...
 
Långt inlägg. Nåväl. Sympati-gick-upp samma tid som Gustav idag (alarmet stod på 04:50) och var nere på jobbet bajstidigt. Han var ASPIGG imorse (stod och dansade i köket) och förklarade det hela med att han var så trött att han inte förstod att han var pigg. Logiskt?! 
 
Alla är olika, helt klart. Säger som jag brukar! Smaken är som röven: klöven.
 
//Mallan

Cats & Dogs

Herregud. En kvinna på jobbet är helt galen i hundar. HELT GALEN. Hon går omkring med ett silvrigt halsband med en liten hund på om halsen. (Tänkte skriva hundhalsband men det lät himla fel). Och vid fikat leds ofta samtalsämnena in på just hundar när hon är med.
 
Idag gick det till och med så långt att hon började imitera sina hundar, hur dom gör när dom är trötta och hur den ena betedde sig när hon försökte få den att valla får. Änder gick bra att valla men inte får, sa hon. Hon lever för sina hundar - helt klart.
 
Det var då jag insåg vem hon liknar: GÖREL.
 
"Då vill jag att ni byter namn på era hundar till nästa gång"
 
Och när vi ändå är inne på temat pälsdjur fick jag höra talas om detta: En kattorkester.
 
Haha, halvskumt.
 
Nu snart: afterwork i Örebro med Gustav. Eller i alla fall god mat någonstans. Möms.
 
//Mallan