2000+11=2011

Vilket år. OJOJOJ vad jag har hunnit med mycket 2011! Vilket år alltså! Bilder på året med små förklarande texter kommer. Be aware.

Inledde året nyktert och så. Nyår 10-11.
Och tog även den EFTERLÄNGTADE lappen!
Övningskörning no more! 27 januari blev en lycklig dag 2011!
Festade. Liftade hem från krogen. Spännande.
Hamnade på akuten i februari. BAM!
Åkte till Gbg och firade sistá som syllde 21.
Sjukt kul va det iaf. Tog ett tag dock innan det gick upp för mig att vi va ute på en gayklubb. Tyckte de va lite annorlunda med en man i peruk och klänning..
Kissade i en potta. Tror att jag "gjorde" Göteborg ganska bra där faktiskt.
Madde och jag fullbordade vårat projektarbete!
17 mars 2011. Plant a tree, save the earth seminarium! Dagen efter: halsfluss. Blev sjuk efter detta och hade den ABSOLUT värsta halsflussen någonsin (har haft det 2 ggr i hela mitt liv men första gången kunde jag gå på PIP samtidigt. hm)! Halsen svullnade igen så att jag inte kunde svälja mitt eget saliv och fatta vad jag fick kämpa ner penicillinet... Inte kul.
Jag överlevde halsflussen och köttade lagfest. Blir alltid lika wild på dom alltså! GILLA
Jag klädde ut mig till lampa och fattade tyckte för fula lampskärmar.
Jag såg Hoffmaestro i Conventum med Helen
Och kläckte ur mig kommentarer som gav större konsekvenser än vad jag någonsin kunnat tro xD
Valborg och allt! Bakom mig stod Gustav och, enligt vad jag tyckte då, irriterade en smula.
Det började sakta men säkert gå mot studenten...
Tog ett tårfyllt adjö av min miniräknare (som åkte in i cykelhjulet, därav den lilla krigsskadan på kanten) och drog till...
... ALANYA BABY! Hehe, fin bild när vi spela volleyball!
Sjuuuuuuukt fint hotell! Sunny Hill. Kommer aldrig glömma när Frida, Alette, Alexandra och jag satt i baren och drack. Började rätt bra med Gin-Lemon och sånt där men sen kom vi igång på Vodka shots.. Ujuj. Servitören, Mustafa, började vi kalla Mufasa, satt och sjöng The circle of life och sa gång på gång: "SIIIMBAAAA. Don't forget who you are!". Vild kväll. Eller vad säger du Alexandra? Hahahah
Så mycket roligt som hände den veckan alltså... Hur många glas krossade vi på vårat hotellrum? Varför fick Fredrik en gurka av en av vakterna? Jag gick på toan lite snabbt på hotellrummet en kväll, kommer ut och ser Alexandra stå fnissandes vid den stora spegeln. Ser att hon gjort ett pussmärke i RÖTT läppstift på spegeln och så säger hon fnissigt: "Oj, hihih, jag råka". Hahahaha jag dööör!
Jag och min baldejt Robert Klubb. Den dagen glömmer man inte!
STUDENTEN!
Vilken dag alltså.
Glömmer aldrig.
Det här däremot har jag glömt. Hehehe
Hade en superkväll+dag! :)
Sen började jag sommarjobba måndagen efter studenten. Halt, hes, slemmig i halsen. Fick mitt livs första migrän en dag också på jobbet.
SEN VARE PUTTE! Äntligen! Helena shotta från mobilen. Inget konstigt alls..
Putte i Parken bjöd på mycket spännande saker även i år!
Otroligt kul va det i alla fall, även fast det gick så snabbt! Hann bara blinka så va det över..
Rehabade i 3 dagar och drog sen till Hultsfred och gjorde de småländska skogarna osäkra.
Hamnade i Camp Mango med massa sköna skåningar!
Drack vin med havrergryn. En specialité måste jag säga!
Träffade Mister Beaver. Vilket möte.
Hade farväl-kalas innan jag tog mitt pick och pack och drog till....
... Kalo Nero i Grekland i 7 veckor!

Hann även med en roadtrip till Linköping med 4 främlingar en vecka innan jag åkte. Ångrar inte att jag följde med på den turen :)
Volontärarbetade med havssköldpaddan Caretta Caretta, här lyfter jag på gallret som ska skydda mot rovdjur så att den lilla bebissköldpaddan kan ta sig upp!
Träffade så himla mycket härliga människor. Så fint att träffa människor med samma intresse och som kommer ifrån olika länder, olika kulturer, talar olika språk men som man ändå kan samarbeta och jobba mot ett gemensamt mål tillsammans med.
Hann med Aten som kortast innan jag åkte hemåt. Kom hem med nöd och näppe pga flygstrejk! Kom hem lagom till min...
... 19-årsdag!
SÅ kul att träffa alla fina vänner som jag saknat himlans mycket! Träffade även min födelsedagsbuddie Gustav ute på Nattshiftö. Oktoberbaaaaaarn! :D
Åkte ner till Götlaborg igen lagom till Halloween.
Klädde ut mig till det kanske läskigaste av allt: en blodig tampong.
Gick ut i Örebro för första gången. Bättre sent än aldrig!
Roadtripa ner till Falkenberg med 3 grabs! Träffade Mister Fox.
Drog till Stockholm med Gustav, som kom in i mitt liv och visade sig vara en jättebra människa. (Oh vad gay det lät. Men typ så.)
Firade en mysig jul med familjen!

Och DÄR var vi igenom mitt 2011 i grova drag. Under 2011 har jag gjort saker jag ångrar, saker jag inte ångrar, träffat massor av nya härliga människor men även tappat kontakten med människor. Har hunnit resa en del, även fast resorna utomlands var TOTALT motsatta varandra! Har fått erfarenheter jag aldrig trodde jag skulle ha och lärt mig MASSOR. MASSOR. Det är väl bra? Man lär sig av sina misstag men även av andra människors erfarenheter, bra eller dåliga. Det jag saknat under året är fotbollen. Pga sjukdom, skada och resor har det blivit exkremt lite bollsparkande... Har atppat suget lite också. Men vi får se vad det blir -  2012 ska bli ett toppenår, det ska jag se till!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER FANS!

//Mallan

Fredag fredag fredag

Helt slut efter en arbetsdag kom jag tillslut hem. Slocknade på soffan. Sjukt jobbiga kunder. Många nya intryck och mycket nytt att lära sig såhär första veckan... Nåja. Nu är det ju äntligen helg och det invigde jag med att göra min efterlängtade pepparkakssköldpadda som jag tjatat om länge, länge! Tog tag i saken och gjorde en själv efter vissa omrekryteringar av en eventuell medhjälpare. Så, här har ni das resultat!

Under processen.
Hehehe. Smält socker är rätt klistrigt måste jag säga.
Sköld-bitarna
Se så fint den simmar i sitt bomullshav
Fortsätt simma, fortsätt simma, simma...
Så kul har jag haft det, och även smidigt planer inför imorgon. Rätt förvirrat men det ska nog bli bra i slutändan! Hejdå fans.

//Mallan

Transan

När jag skriver Transan som rubrik, menar jag på inget vis att jag börjat klä ut mig till transvestit på fritiden utan syftar givetvis på mitt jobb. Hm. Det lät ÄNNU mer fel. (Liksom, inte nog med att jag börjat klä mig ut mig till man - jag tar betalt för det. Ha!). Självklart snackar jag om Transcom, fast jag föredrar att kalla det Transan. Låter roligare, och man ska ju ha kul på jobbet?

Efter en veckas hjärntvätt, utbildning och behov av att äta något sött för att inte somna så var det äntligen dags att ta första samtalet igår. Första dagen på en 4 veckor lång Trainee period. Jag (dom andra också) satt och var supernervösa (man är inte stjärna på alla 15 system man ska kunna och ha igång samtidigt efter den snabba utbildningen kan jag lova) och tillslut tog jag emot min första kund! Hon la på. Tror jag satte henne på "Hold" för länge för när jag kom tillbaka var det tyst i luren. Jaha.

Andra kunden gjorde likadant. Men sedär, skam den som ger sig! En vänlig engelsman (mitt fjärde samtal) lyckades jag vända så att han teckande ett mobilt bredband medium och tecknade upp sig i 18 månader. :D Hehe.

Första samtalet imorse? En kvinna som i princip grät i telefonen för hon hade ju "råkat" köpa ett mobilt bredband men försäljaren lurade ju henne (så låter det hos alla) och dom hade ju redan fast internet och alla familjemedlemmar hade redan mobilt internet. VAD FAN KÖPTE NI DET FÖR DÅ, PUCKO???! Hade jag lust att skrika. Proffessionell som jag är skrek jag ingenting, höll mitt glada humör uppe och önskade henne avslutningsvis en trevlig dag. Retard, tänkte jag inombords.

Tror att det här jobbet kommer göra mig bra på att

1) behärska mitt temperament
2) vara falskt glad och trevlig
3) förstöra människors dagar.

"Oj men här ser jag att du har en bindningstid i 18 månader kvar och du betalar 299 kronor i månaden så din slutfaktura kommer landa på 5382 kronor. Sen hade du visst en telefon på avbetalning också vilket blir ytterligare 3600 kronor. Vill du fortfarande säga upp abonnemanget mot en slutfaktura på 8982 kronor?"

Ibland känner jag mig lite som djävulen. I Mustasch. (Jobbar ju trots allt på Transan.)

//Mallan

Den sprängda latrintunnan

Latrintunna (för er som inte vet) är en tunna fylld med avföring från hundar. Eftersom vårt hus är sista huset på gatan så bor vi vid en vändplan. På den vändplanen finns en hundbajstunna.

Denna information var nödvändig att veta om man ska förstå händelseförloppet. Nä, skämt åsido. Rätt och slätt så var det några (troligen busungar) som sköt raketer och smällare igår. Pang och bom lät det hela kvällen. BOOM, lät det också. "Wooooow" tänkte jag. (Numera säger/tänker jag ALLTID woooooow. Sjukt bra ord.)
Någon gång efter klockan elva på kvällen plingade det på dörren. Jag hade gått och lagt mig för att sova men tvärvaknade. Då var det grannen som berättade att någon hade lagt smällare i Latrintunnan och sprängt den. Det brann som tusan och han hade ringt både polis och brandkår.
Foto by Pappa.

Imorse när jag skulle gå till bussen såg jag till min förskräckelse hundbajspåsar över halva vändplan och ett stort hål i den före detta Latrintunnan i plast. Men ärligt, i PLAST?! När jag var liten var den i metall, stadig som tusan och osprängbar. Det var tamejfan bättre förr!

//Mallan

SÅ, jul

Okej fans. Jag är back in buizz! Eller Bizz kanske jag ska säga. Bizz = Ett muskellinement som min vänstra rygghalva levde på under julhelgen. En vecka på Transcom skapade den ryggen...

I alla fall så var julafton kanoners, som vi säger i Karlskoga. Hade dock 0,0000000 julkänsla. Vi tog en promenad på julafton och gick ner till Möckeln. Solen sken, fåglarna kvittrade: våren har kommit! Tänkte jag och var nära på att skutta i och ta mig ett dopp. Fasen va skumt väder vi har, ujuj.
Lugn ba lugn mina vänner, vi tar det i ordning.

23 december

Helens vegetariska julmat. (Hehe, hon skulle ha dom där nötterna eller vad det är på en paj tror jag)
Sedan skulle julegranen klädas vilket är syrrans och mitt uppdrag.
Vi hängde upp både den ena och det andra. MASSOR av gammalt julpynt som Helen och jag pysslat fram när vi var småknodds. Och jultomtar i garn som farmor gjort. Den granen har ALLT. En flugsvamp på en gren. En hängande glasyrgrej med en äggmacka på. Snögubbar. Silvriga glitterrkulor, röda kulor, en guldig. En snigel. Med mera med mera...

24 December

Dopparedan. Tomten hängde fint i granen.
Söt ängel.
Två tomtar som klättrar upp mot stjärnan. Min briljanta idé! Pow!
Man kanske brukar klä upp sig på jul. Osv osv. Vi firade ju bara med familjen så jag kände att jag kunde trasa runt i mjusikkläder. Arrangerade även denna fina bild (bad papi ta en bild som visade hur mycket julmat jag åt). Tror jag lyckades förmedla rätt känsla!
Sedan var det dags. The holy moment. Kalle Anka/Moraeus!
Detta var det närmsta tomten jag kom. Min egen pappa i Kalle Anka-tröja och tomteluva. Det funkar det med :) Fina klappar fick jag och avslutade den med Sällskapsresan på TV. Mys.

25 December

Det åktes till Arvika för julfirande och julklappsbyte med kusiner. Superkul! Fick en glittrig fjärilstatuering på armen också.
Fågelholken följde med också. Eller "fôggelhôlken" om man ska säga det lite mer dialektalt. Holkade gjorde han i alla fall (holkade = sova med öppen mun likt en fågelholk där ornitologiska djur bosätter sig). Bird is the word.
Helen unt moi. Vi körde killi-killi-pang; sten, sax, påse; häxa, telefon, nöt; kanin, boll, fis (de två sistnämnda är varianter på sten, sax, påse som H och jag utvecklade när vi var små) samt Air Penguin. I bilen alltså, ehehe.

Sedan tog fotograferandet slut och kvällen avslutades med lite partaj. Först till Sillen, sedan drog Holken och Madde och jag vidare till Kajsa där Helen och massa folk va. Kul kväll, skönt å va hemma kvart över tolv också!
//Mallan

Firtree

Dagen i punkter:
  • Blev utskrattad av Helen när jag sa "Fir tree" om gran på engelska. "Hahaha en gran med päls?" säger mitt språkgeni till syster. Fur är päls på engelska, lilla gumman.
  • Blev kallad Gran-Hitler när vi var och köpte julgran förut idag. Bara för att jag har vissa krav på hur granen ska se ut...? Tack Helen (igen). Julgransförsäljaren skrattade han också. Blev väl lite fel när jag gick fram till en pytteliten gran, garvade och sa (högt): "Håhåhå vad är det här för liten gran? Är det för DVÄRGAR eller?"
  • Har ord som abonnemangsform, slutfaktura och hemtelefoni via mobilnätet i huvudet. Ekandes. Ekandes. Ekandes...
Förra årets julgran. Finns ju ingen högre mysfaktor?

//Mallan

Dagen jag trodde jag blev rånad

Precis som rubriken på detta inlägg säger så trodde jag (på fullt allvar) att jag blivit rånad idag. På Transcom där jag numera jobbar hänger man av sig jackan i en slags entré (pga brandrisk och säkerhet) och det första vi fick höra när vi började var: lämna inga värdesaker i jackan.

I alla fall så är det sjuuuuukt många jackor som hänger där och jag brukar lätt glömma på exakt vilken krok jag hängt min. Man siktar mer på den regionen med hängare man tror jackan är. Mina värdesaker (mobilen) hade jag tagit med mig i väskan men hemnycklarna lät jag vara kvar.

Sedan fick vi en kvarts rast i utbildningen. Hallelujah! För att inte somna (jag var mycket nära) så tänkte jag och en annan tjej att vi går ut och  tar en promenad, får frisk kall luft och framförallt får lite dagsljus. Sagt och gjort. Men när vi kom till entrén och jag tog min jacka, upptäckte jag att det ligger en grön ful halsdduk i ärmen. Jag tar ut den. När jag stoppar i armen i andra ärmen är det något nytt som tar emot. Ett par riktigt fula vantar med såna där bollar på och ett snöre mellan. Argt river jag ut dom och lägger på hatthyllan. Sedan märker jag att min högra jackficka är vidöppen. Tom. Mina hemnycklar. Daaaaaamn!! I nästa stund blev jag ledsen över min fina nyckelring från Grekland. Vem tar någons hemnyckel?!

Sedan började jag känna igenom fler fickor och tjejen som jag skulle ut och gå med sa gång på gång "men är du HELT säker att det är din jacka Malin?". Frustrerad, arg står jag och letar igenom fickorna för jag visste ju exakt vad jag hade i dom. Jättemärkligt, jag vet, men i en ficka hade jag en busstidtabell och två hårnät (från att jag jobbade på Allsons i Åtorp) och lite annat småkrafs.

För att identifiera att jackan verkligen var min så slet jag ivrigt upp fickan för att kolla om sakerna var kvar. HELT TOM, sånär som på en randig fingervante med avklippta fingertoppar. Ännu mer förbannad på denna USLA tjuv slängde jag ut vanten. Kollade till och med i en bröstficka efter en reflex som jag fått gratis av Länstrafiken. Även den borta.

Arg som ett bi står jag och skriker i entrén "Vem FAN snor en gratis reflex??!!! Och ännu bättre fråga: VEM FAAAN SNOR 2 HÅRNÄT? Vad är det för sjuk människa!?? Och mina hemnycklar och min FINA FINA nyckelring!!" Buhu, buhu. (Grät inombords).

Alla fickor, inklusive innerfickan var öppna och jackan hade till och med rött ludd i exakt samma nyans som min stickade tröja (vilken luddade av sig) så jag var verkligen 100% på att jackan var min. Tills Malin (hon jag skulle ut och promenera med) återigen säger: "Men är du helt säker på att det är din då? Det låter ju jättekonstigt att ta ett hårnät. OCh varför hade du det i fickan förresten?" Suckandes kollade jag storleken på jackan, just in case, och ser siffrorna 4 och 2. Storlek 42.

Gulp. Min jacka har storlek 38 och hängde typ 4 krokar bort under en annan jacka som någon hängt över. Med hemnycklar, hårnät, reflex och allt annat skumt jag hade i fickorna..... Ja vad ska man säga. Det gav ett gott skratt, även åt killen som befann sig i entrén när jag står och viftar med mitt hårnät och skrattandes undrar vem som stjäl ett sådant. Haha.

Hårnätet. Inget man stjäl direkt va?

Dom jäävla vantarna som låg nerkörda i "min" jackärm. Blev så arg att jag slängde dom på golvet. Gangstá.

Vi får väl se vad morgondagen har att erbjuda. Något lär väl hända... Nu snart kommer efterlängtade Helen hem! Ska bli redigt kul :)

//Mallan

Mange B

Såg Magnus Betnér i lördags på Konserthuset i Örebro, JÄTTEKUL! Hahaha. Skrattar lite här på bloggen också.
Innan han började, folket började fylla på.
Gurra spelade Wordfeud innan det började. Jag säger: Öva bäst du vill för mot mig har du då rakt ingen chans! :D hähä

Tog ingen bild under själva showen, men brände av en smygbild efteråt.

Gustav hade hört mkt av det han snackade om innan, men var glad ändå! POW!

Så. Börjar jobba imorgon (igen) och förhoppningsvis mår jag bättre denna gång. Måste fixa en sista julklapp också men OJ vad snål jag är i år med klapparna.. Känns roligare att göra saker med personer och ge något litet i så fall. En upplevelse, något man minns! Yeah yeah. Pusskram på er därute i det svenska vintervädret.

//Mallan

Bakade lussekatter med mor. Blev en lusseo...

2011-12-16_19_04 (MMS)

Bakade lussekatter med mor. Blev en lusseorm och några lussesniglar också. (Obs! Dom är ogräddade och orussinade på bilden). Är russinade ens ett ord?


i see all

Den här dagen har jag, som alla dagar på sistone, spenderat på soffan. Förändringen är i så fall att jag är på soffan och inte i fåtöljen. Kors i taket!

Lite tema Blind. Först skojar vi om det, sen visar vi medkänsla. I alla fall jag.

Ska nog spela blind nästa gång jag sätter mig med Rubriks.

Och en fin video som avslutning på denna rätt meningslösa dag.



Med en liten tår i ögat säger jag tack och hej. Vi ses väl imorgon. DÅ JÄKLAR SKA JAG VARA FRISKARE ÄN EN NÖT. Eller vad man nu säger.

Ciao.

//Mallan

Action

När jag har legat/suttit här hemma och kurerat mig så är det ju kul att ha något att titta/lyssna på. BAM! Vilken tajming att Musikhjälpen går dygnet runt den här veckan! :) Har även börjat titta på En idiot på resa. Tredje avsnittet gav mig så mycket skratt att jag grät. Tjöt av garv. Ni bara mååååste se det!



Och just det. SJUKASTE grejen hände förut idag, när mamma kom hem. Jag hade råkat spilla ut lite vatten på golvet i köket och la en kökshandduk över för att suga upp vattnet. Sen blev jag jättetrött och gick in i vardagsrummet för att vila med tanken att ta reda på handduken senare, typ.

Mamma (jag ligger i soffan och vilar)
: Malin. Vad är det för blött på köksgolvet?
Jag (börjar garva, hosta): J-j-j-j-jag kissade på mig...

(Denna mening var det med nöd och näppe jag lyckades klämma fram mellan skrattet, ni vet när man skrattar så tårnarna rinner och man är helt svag i kroppen.)

Mamma
: Nämen usch då! Och då tog du en kökshandduk?!
Jag (vrider mig av skratt): Jag skoja ju bara! Trodde du verkligen att jag skulle kissa på köksgolvet???
Mamma: Ja, vad vet jag... Det kanske är en biverkning av pencellinet. Okontrollerad blåsa.

Tack mamma. Visst, jag känner mig helt SLUT. Överkörd. Mörbultad. Samtidigt som jag är lite piggare men det känns att pencellinet har gjort mig väldigt... labil. Därav okontrollerat gnäggande. Men jag skulle väl inte sätta mig och pinka på köksgolvet. Jag är inte mentalt sjuk. Än så länge... Hehe.

SÅ bra!

Peace out! Eller borde jag säga Piss out?

Och PS: För att det inte ska bli en liknande situation som i Grekland, där några faktiskt trodde att jag hade skitit sönder toalettetn , så vill jag förtydliga (för er som inte förstod) - Jag kissade inte ner mig på köksgolvet. Jag spillde ut vatten. Sovrumsgolvet däremot... heheheh. Nä usch. Skämt åsido. DS
//Mallan

B-LÄ

Sov sittandes i en fåtölj i natt. Var hos läkaren på förmiddagen och tog stick i mitt stackars fingá, och POW: pencellin i 10 dagar. Bronkit (övre luftvägsinflammation) har jag dragit på mig. Han sa att min hosta skulle ge med sig tack vare pencellinet och DET HOPPAS JAG VERKLIGEN. Pallar inte mer.

Det enda positiva med pencellin är att om jag skulle tappa något ätbart på en inte så hygegenisk plats så kan jag bara ta upp, torka av och äta. Inga bakterier lär överleva i min mage just nu, hehe. :D

Precis som Marshall gör i How I Met Your Mother... (Dock har detta scenario hänt mig en gång, när jag inte gick på något pencellin. Men det var en Banan/Curry pizza. Att den landade i en busskur med köttet nedåt är en annan femma.)

//Mallan

LMFAO

Har haft en jättebra helg i Stockholm, trots att jag har mått rätt krassligt. Min slemhosta blev en slem+rethosta vilket gjorde min sömncykel VÄLDIGT rubbad (har knappt sovit något och vaknat artontusen gånger varje natt). Men trots min sjuka så skrattade jag extremt mycket i helgen. Vet inte om det berodde på övertrötthet (troligen) eller något annat plötsligt ryck men DAMN vad jag garva! Så många okontrollerade skrattattacker har jag inte haft på länge. Skönt.
Gustav i väntan på tåget mot Estocolmo
Mina ben på tåget, innan vi hittade våra platser (en dörr var sönder. SÖNDER?! Dåligt.)

När vi kom fram åt vi på en Mongolisk restaurang, fast tror det var Thailändsk mat. Hm.

Häftig inredning

Hotellrummet

Hotellrummet (igen)

Vi såg en konstnär. Wooow

Fika på Waynes

Det var någonstans här mitt gnäggande började. Rejält.

Waynes Te. Muums

Kvällsmat på hotellet. Inte vart vi planerat att äta dock... :(

Gustavs hamburgare, brutalt stabbed med en kniv. Skulle lagt ketchup runt den. "I'm wounded, I'm wounded!" Skulle hamburgaren skrika med sina sista krafter.

Dansande Indianer. Wooow

Funderar på att sätta upp en liknande show i Karlskoga. Stå på torget i indiankläder, fjädrar och skutta runt till indianmusik. Spela lite flöjt då och då. What do you think? :D

Ett annorlunda Luciatåg på kanoter! Woooow

Lite småsoligt var det

Fika i Gamla stan med glögg, pepparkakor och lussekatter

Glögg höjde julkänslan lite grann. För en stund. Annars är den vääääldigt svår att hitta i år tycker jag...

T-centralen (eller Centralstation?) med julmarknad mm

Jättemysig helg i alla fall, även fast förutsättningarna var lite dåliga...

//Mallan

Hufudstaden next

Ska bege mig till Stockholm över helgen! Ska bli sååååå kul :)

Bara för att förvirra så mycket som möjligt tar vi en bild på Borga Sand aka Paradiset. Det är typ som ett paradis, faktiskt! Men det är en annan historia, barn.
So long!

//Mallan

Hej mitt vinterland

En fin låt att lyssna på om man vill vintermysa.

The Boxer Rebellion - If you run

Over and out.

//Mallan


Sick and tired

Fortfarande sjuker, men mår lite bättre idag. (Peppar peppar ta i trä). Känner mig lite som på bilden nedan:
Försöker göra tummen upp, men det är bara en vek fasad. Nog om det, barn. Det är kul att vara lite dramatiskt ibland när man lever ett så pass odramatiskt liv som mig. Då får man krydda till tillvaron bäst man kan. Salt, peppar, tabasco - BRING IT ON!

Wooow! Nu ser jag ett rådjur genom fönstret också. Insåg också att svenskar+väderprat är en kombination som stämmer i 9 av 10 fall typ. För 90% av alla statusuppdateringar på Facebook just nu handlar om... wait for it.... SNÖ.

Liksom, snön brukar ju komma varje år och visst är det fint och speciellt med den första snön men att verkligen ALLA måste skriva något om det. Har i och för sig sina fördelar på så sätt att man behöver ju inte ens kolla ut genom fönstret längre. Det är bara att logga in på facebook och se alla snö-uppdateringar så vet man dagens väder.

SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ. Så fort jag är lite piggare ska jag knåpa ihop en snögubbe, en snöhäst, snömannen, en snösköldpadda. Sen är jag nöjd.
Tinkie tinkie!

//Mallan

Meaow

SÅ kul att dom sjunger "Mjau" i 3 minuter. Hahahha!
//Mallan

NVTE08 klassfest

Ungefär halva lördagen har vi betat av och den sista delen är lite mer wild 'n' crazy! Egentligen hade vi inte en enda klassfest med min förra klass, förutom på studenten. Och helt plötsligt skulle vi ha en slags reunion den 3e december hemma hos mig. Har MASSA bilder på kameran (inte bara jag som fotade) men jag har en fråga: vem fan är det som har fotat sig själv, eller någon annan i munnen?!
 
I början av kvällen.
Joakim åt popcorn.
Glada miner!
Jätteglada var vi, Fredrik/Free-Kick/ Frippie och jag.
Fredrik och Erika hade photosession i köket.
Malin, Adam och Erika.
Sen kom Makke, lite senare på kvällen.
Micke blev glad över detta.
Haris, Erika och jag.
Veeeem tog denna alltså......?! (Ännu bättre fråga: varför lägger jag ut den på min blogg?)
Bäckman kom inte in på Nightshift, Bäckman kom inte in på Nightshift.... Hehehe.
Vackert!
Jocke och Micke ser väldigt närvarande ut.
'
Hahhaha. Gruppbild! (I alla fall på några)
Micke rättar till ögonbrynen, whyyyyyyyyyyyyy? Så skum bild.
Något vindögd...? (Vindögd. Heter det så? Stavas det så? Vinnögd skulle jag vilja säga. Nåväl.)

Superkul att träffa alla igen var det! Om ett tag igen får vi styra upp en ny reunion tycker jag. :)

//Mallan

Fiskroulette mm

Oj vad jag har varit off på bloggfronten på ett tag. Ligger hemma sjuk med gulgrönt slem i halsen, halsont, en eventuell urinvägsinfektion och feber. Fever fever leave my heart alone. Eller något i den stilen. Gjorde min första dag på utbildningen på Transcom igår (en veckas utbildning) men mådde sådär redan då kan vi väl säga. Tog en tablett för att kunna släpa mig dit överhuvudtaget och den resulterade i att jag svettades som en gris. Bra första intryck jag måste ha gjort. Tar sönder en dator pga svett som droppar sig ner i elektroniken. Hade varit en spännande start må jag säga.

I alla fall så får man inte missa NÅGONTING (verkligen inte en hel dag) på utbildningen och nu när jag blev sjuk så har jag ju gjort det. Ringde Uniflex och frågade om jag kan hoppa på den utbildningen som börjar nästa vecka istället, hänger nu ivrigt vid telefonen och väntar på svar. Ungefär.

Om vi backar bandet en smula och gör en resa bakåt i tiden till lördagen den 3e december, så hände det en hel del spännande saker. Låt mig berätta. Vill varna känsliga tittare.. ööh... läsare!

När jag hälsade på Madeleine förrförra helgen kokade vi ihop en sjuk, konstig mystisk plan. På förmiddagen i lördags skulle Gustav, Madde, Johan och jag hänga. Madde och jag tyckte att det vore kul om vi åkte till Thomas Zoologiska och köpte en liten liten fisk. Denna lilla fisk skulle vi sedan ta med hem, lägga i ett dricksglas i vanligt kranvatten och sedan göra en fiskroulette! Hahaha. Jag vet, skitskum idé. :D

Rouletten skulle gå till på följande sätt: Drickglaset med den pyttelilla firren står på mitten av bordet. Glaset (med firren i) skickas sedan runt medsols och alla deltagare i rouletten dricker en klunk vatten UTAN ATT DRICKA UPP FISKEN. Det är där haken ligger. Firren är minimal och när du tar en klunk kanske du ser hur han kommer simmande i full karriär mot käften på dig. Den som får fisken i käften har förlorat.

Dock så blev det inte som vi hade tänkt oss. "Nää men stackars fisk, så kan vi ju inte göraaaa" fick Madde och jag höra så vi köpte aldrig någon fisk. Däremot hittade vi en orange liten rackare i ett akvarium som såg död ut, vilket gjorde oss sugna. Kändes dock aningens mordiskt.

Men vi vandrade omkring och kollade på alla vattensköldpaddor, läskiga fiskar med ben och spröt och som kröp omkring på botten av avkariumet och Nemo. Det blev ingen roulette men istället blev det en "do you dare" att doppa ner fingret i vissa akvarium och se om fiskarna kom och sög på fingret. I mitten av butiken hade dom en hel pool med japanska jättestora fiskar som kunde suga på fingret om man stoppade ner det. Blev rädd när 25 bamsefiskar simmade i full fart mot mig med gapande munnar. Vi frågade hon som jobbade där och hon sa att dom brukade nafsa. Däremot varnade hon oss för en grön fisk som hade sylvassa tänder.

Tror jag vann den "rouletten" ganska lätt. Stoppade ner my fingá 4 gånger och petade på den döda fisken. Hoppas bara inte dom som jobbade där hörde oss när vi strosade runt bland akvariumen, då vi fällde kommentarer som: "Haha, den där firren är ju svinliten. Fatta va lätt den slinker ner i käften!" och "Åh, den där fisken vill jag ha i munnen". Sistnämn kommentar är jättekonstig, nu när jag tänker efter... Inte jag som sa det dock men så spenderades delar av den lördagen!

Neontetra kan vara min favoritfisk. Har kommit på att jag vill ha ett akvarium! (Efter det här inlägget lär många anse att jag inte är en person som borde ha fiskar i min ägo men lugn ba lugn. Jag tänker inte äta upp dom.)
Tänk och ha en kampfisk i käften?

Adios amigos.

//Mallan

Dagens Maddafuckin' outfit

Okej, det här kommer bli ett väldigt bittert och näst inpå hatiskt inlägg. Ett inlägg som får mig att vara glad över att jag inte har tusentals (inte ens hundratals) läsare, då det kanske skulle resultera i mögelostar i brevlådan och andra hatiska gester som kan öka min paranoiditet.

Det jag vill ta upp, är något som får varje fiber i min kropp att bli irriterad. Jag har nog sagt eller skrivit det förut men jag har något inbyggt agg inom mig mot alla dessa förbannade modebloggar... Nuförtiden har ju för fan tolv och 13-åringar modebloggar!! "Ut och lek i snön barn" vill jag skrika åt dom. (När det kommer snö, vill säga). När blev världen såhär? Eller rättare sagt, när blev det svenska samhället såhär?! För jag är rätt säker på att en tolvåring i typ Brasilien inte lägger ut bilder på Dagens Outfit på sin modeblogg. FÖR DEN TOLVÅRINGEN HAR INGEN JÄVLA BLOGG!!! 

Det känns sorligt när man hittar en blogg där 90% av alla bilder är på personen som driver bloggen, och 70% av de bilderna är på Dagens Outfit. Seriöst?! Bryr vi oss så mycket om vad vi har på oss? Är vi så ytliga idag? Det som skrämmer mig är att dessa unga flickor (ja det är främst tjejer som driver modebloggar) har fått en världsbild som säger att 1) Kläder och mode skall vara ditt abdolut största intresse 2) Detta är också vad du skall lägga omåttliga summor pengar på varje månad (du kan ju inte använda samma plagg flera gånger, haaallåå liksom? 3) Få gärna drömmen att jobba på en tjejtidning eller ett modemagasin, det spelar ingen roll om du är gravt dyslektisk och knappt kan stava ditt namn (och egentligen kanske har talang för en heeeelt annat bransch) utan då skall du fortfarande sträva efter samma drömyrke som övriga svenska tjejer i samma årskull som dig. Konkurrens är bara nyttigt, gumman.

För det är där vi kommer hamna. Alla kommer vilja ha samma jobb på samma modetidning eller bli stylist på samma företag eller varför inte vara lite nishad och bli modell? För det är ju det dom kan, de unga Modebloggarna! Strike a pose. Dagens outfit. Fota fota fota! Lägg gärna ut samma bild fyra gånger, där två av dom är i svartvitt. Och för all del, se sådär smått plågad ut med snedvriden mun och frånvarande blick eller pluta med läpparna tills du förvandlas till en fisk! Visst, att se lite "borta" ut och ha en lätt plågad min är jätteviktigt för du får ju verkligen inte se glad ut! Ojojoj. Det vore katastrofalt. Du måste se mystiskt sexig ut. Smälla upp kameran på självutlösare och knäppa några bilder där du måste stå dubbelvikt för att få plats på bilden.

Min egen världsbild ruckades häromdagen. Ryckes bort för mig likt ett barn som får reda på att jultomten inte existerar. Jag trodde jag hade mina aningar om hur världen var och hur det fungerade, men nu är jag inte lika säker. Något jag vet säkert är att människor, speciellt unga tonårstjejer har ett enormt stort bekräftelsebehov. Nu ska jag inte sticka under stolen med att jag också har ett bekräftelsebehov, det har vi väl alla, men det känns som att pumpa ut 7 bilder på sig själv daglien på en blogg för att förhoppningsvis få höra att man är fin, snygg osv (när den som kommenterade egentligen bara skrev så för att få en kommentar tillbaks) är ett bekräftelsebehov utöver det vanliga. Rövslickeri på hög nivå helt enkelt. Gilla min bild på facebook så gillar jag din. Det är ju så det fungerar?

Falskhet. Lögner. Det är så det är uppbyggt. Med dessa ord vill jag inte säga att jag är en bättre människa för att jag inte driver en modeblogg. Jag tycker också kläder kan vara kul. Jag tycker det är roligt att fotografera. Men att bli bra på något, göra något med sitt liv som betyder något och som krävt en utbildning eller kunskap inom området för att lyckas med det, är vad jag vill. För ärligt: hur svårt är det att sitta på Modekungen.se eller Nelly.com och klicka ihop outfits som du senare poserar i framför en kamera som står uppställd med självutlösaren på? Det är inte svårt och jag förstår att en tolvåring klarar av det. En treåring klarar det för fasen!


Ja. Här har ni MIN maddafucking outfit idag

Och förlåt, jag glömde nästan....

Det gör ju fruktansvärt ont att ta kort på sig själv. Aj aj aj

So long bitches! Ska trycka i mig lasagne nu. Är magen glad är människan glad. That's how I role. Svårare än så behöver det inte vara... Puh.

//Mallan