Fjollträsk

Bilder ifrån Stockholm coming up!


Hittade fina färger på Indiska.

Halloweentema utanför Buttericks


Gurra på Drottninggatan, tihi

Gustav, alltid lika glad att vara med på bild.. haha.

Hehehe. Typ min favoritaffär! Tänk att boxar och lådor kan vara så kul.

Vi åt lunch på ett ställe som vi blev rekommenderade, K25 (en food court). Jag tog kyckling i röd curry.


Och Gustav tog hamburgare ifrån Farbror Melkers ställe Vigårda (tror jag att det hette)..


Den såg fin ut och smakade tydligen bra också!


På K25.


Vi gick på en riktigt dålig film på bio, haha! Nåväl.

Frukostbuffé ♥


G åt pannkakor


Jag åt ALLT

Fint hotell, kan rekommenderas!


Fantastiskt väder!!

De fiskade

Sol!

Behövde inte ens jacka :)


Fika i Gamla stan.


Glada Gurra.


Åt gudomligt goda ribs på TGI's innan vi skulle åka hem. Unnade mig en Daiquiri med mango/jordgubbssmak också!


Mina Jack Daniel's ribs... *dregel*


Provade mitt stockholmsköpta smink idag: ögonbrynsgel (SUPERBRA), eyeliner (jätteenkel att applicera) och en concealer som döljer mörka ringar under ögonen (från Lumene, gillar!). Tadaaaa


Det var i alla fall en supermysig helg i Estocolmo och idag har jag varit ledig. Borde ha suttit med näsan i kemiboken men har varit så trött. Sov ut, handlade med G och lagade linsoppa så att jag har lunchmatlådor resten av veckan! Sedan somnade jag en sväng i sängen, skönt. Pratade med Helen i telefon en timme och lagade köttfärssås med spaghetti till G och vitkålsspaghetti till mig (smakar nästan kålpudding, underbart). Så nu behöver vi tänka på matlagning i veckan då jag ska tentaplugga som en tok och G jobba extra länge (16-02) för att kunna ta ut komp. Duktigt av honom!

Nu ska jag nog släpa mig in i duschen. Herrå

//Mallis

Tisdag

Hade föreläsning mellan 8 och 12 idag. Syror och baser, vilket är den del av kemin som jag är osäkrast på (näst efter biokemi) pga en sämre grund att stå på. Ullas dialys och njurproblem kommer jag ihåg att hon berättade om men kemin är som ett svart hål tyvärr..

Längtar tills fredag. Eller egentligen lördag, för då åker jag och Gustav till Stockholm! Ska bli jättekul. Hotellfrukost ♥

Det börjar verkligen bli höst.

Invigde mina regnbyxor imorse när det spöregnade och jag skulle cykla till universitetet. Skulle ha lagat avokadopasta idag men vi hade ingen creme fraiche och varken G eller jag orkade gå och handla så det får bli imorgon. ÄR SÅ SUGEN! Märks det att jag gillar mat eller?

Labb imörrn. Ska nog försöka plugga lite innan vi börjar också.Tenta om 2 veckor, usch... Men hörrni?! Hurtmallan tränade idag och simmade igår morse. Det negativa är att jag fick ont i ryggen igen idag. Måste ta mig till en massör. MÅSTE.

Fick min efterlängtade tacopaj i lördags också. Mat ser så aptitligt ut när man fotar med blixt, haha.


Drack äppelmusten vi fick av Bergis. HUR GOD SOM HELST!!!

Saknar mitt orangea hår ibland. Får se vad som händish

Nä hörrni. En ska börje tänke på refrängen nu va som en säger. Godnatt homies

//Mallan

throw back friday

Gamla bilder ifrån mitt arkiv, bara för att det är fredag och för att JAG FICK VG PÅ TENTAN!!!!! Puh. Så jäkla skönt! Bra start på helgen. 
 
Min första helg i Norrpan! 
I Toulouse på besök hos syster för exakt ett år sedan. 
Även detta ifrån Toulouse, en mycket mycket trevlig resa :)
Hälsade på Helen i Gbg i februari 2012 också (ska nog ta en tur ner till Gbg och hälsa på Alexandra & Helen i november - WOOP WOOP!)
Jag och Lovisa på nyårsafton 2012/13
Roadtrip till Falkenberg med dessa grabbar i november 2011
International pillow fight day i San Diego, 2012.
Jag och Maria på Bråvalla i somras
 
Liseberg i maj 2012, Gurra vann nallar åt mig!
 
Nu ska jag vara social med G.
 
//Mallan

Trycknisse

Var DANIELLE på bilden med Felicia och Torgny på, inte Isabell (man ser bara miniatyrbilder på mobilen och då blir det fel rätt ofta...). Så det inte blir några missförstånd, haha.

Rätt ska vara rätt.

Untzdag

Onsdag igår och det betydde FEST eftersom vi var lediga idag (andra labbgruppen hade labben idag, vi hade vår igår)! 8 tappra själar ifrån klassen styrde i alla fall ihop en förfest hos Torgny där vi spelade beer pong, lekte lekar och hade riktigt kul.


Hade min klänning som jag hittade på abf:s klädbytardag! I like it.


Pong!


Danielle, Torgny och Oscar (även kallad Orre).


Felicia, Torgny och Isabell.

Jag och Orre!


Hawaii-tema på strömpis, haha. Surfbräda och allt...

Jag hittade Bella inne på strömpis också, kul :)


Kemibrudarna.


En kul, blöt kväll som inkluderade en hel del etanol... Höhö

Ikväll ska jag och Gurris på Hej Framtiden, en stand up-show med Jesper Rönndahl på Kåren. Ska bli skoj! Återkommer med en recension.


Apropå recension: provade min bad-cupcake jag fick i födelsedagspresent förut och den var superbra!!! Har provat saltet också som sagt och det är schvinabra det med. Fint.

Hejdå.

//Mally

Geeky

Vissa händelser som skett på sistone har fått mig att inse något: det är alldeles för lätt att bli lätt skadad av det man pluggar. Alltså, jag känner mig kemiskadad! Kanske på ett positivt sätt. Det är ännu oklart. 
 
Händelser som bör tas som en varningsklocka att ditt liv handlat om på tok för mycket kemi den senaste tiden: 
 
  1. När du bakar bullar och börjar snacka om termisk energi som måste tillföras så att de kemiska reaktionerna i jästen kan starta när det egentligen handlar om något så simpelt som degspad som ska bli fingervarmt. 
  2. När du gör pannkakstårtor och grädden tar slut tänker du att grädden var det begränsande ämnet som styr hur mycket produkt vi får och tänker i huvudet på en ammoniaksyntes där kväve är det begränsande ämnet som styr hur mycket ammoniak man får i slutändan. Det blev ju pannkakor och sylt kvar liksom. 
  3. Trött och seg i kroppen ska du lägga dig i badkaret en stund och slänger i lite badsalt i vattnet medan vattennivån stiger. Väl i badet märker du att inte allt salt löst sig och börjar genast tänka på salters löslighet i vatten och hur vattenmolekylerna bildar vätebindningar med saltets joner i vattenlösning. Du tänker även på hur lösligheten är beroende av formen på saltkornet och börjar studera några saltkorn som lagt sig på botten av badkaret med stor fascination. 
  4. Varje gång en vinegrett ska blandas noterar du att detta är ett typexempel på en heterogen blandning, dvs olja i vatten som inte löser sig. 
Bara för det så får ni se en film om orbitaler. Rätt coolt ändå.
Gillar den datorgjorda rösten som säger "orbitals" då och då, haha. 
 

Har i alla fall inte dragit det så långt att jag börjat prata om metangas istället för pruttar men det är nog bara en tidsfråga innan jag börjar med det också. Nåväl! Nördig ska man vara och det är egentligen bra att jag får in kemitänket i vardagen. Jag tycker fortfarande att det är superintressant men dagens föreläsning var lite svårare att greppa. Förstod tillslut vad det egentligen var som Stefan pratat om de senaste 40 minuterna när han ritade en grej på tavlan och då föll lite på plats i hjärnan - TUR. 
 
Ska inte tråka ut er icke-kemiintresserade mer utan kan berätta om vår lägenhet istället. Den har nu några förändringar, he-he-he. Gustav gjorde "vinter" på balkongen idag och några av möblerna som vi haft ute plockade jag in på väl valda ställen i lyan. Tror faktiskt att det blev riktigt bra! Sedan hade Gustav tagit bort vårt akvarium också, SNYFT. Han hade tröttnat på det och jag vill inte vara djurplågare, MEN ÄNDÅ. Stackars firrar. RIP.
Fördelen är väl att vårt avlastningsbord/skänk som vi har i vardagsrummet nu erbjuder mycket mer plats och funktion. 
 
Sökte iaf till VT-14 idag och la till några reservalternativ som vi blev rekommenderade att göra, detta utifall att vi inte klarat av A-kurserna i kemi och därmed inte blir behöriga att läsa vidare på B-nivå. Håller tummen för att det ska gå vägen!
 
En sista nördig kemifakta kommer här: kol och kisel liknar varandra väldigt mycket i avseende på kemiska egenskaper och vi människor kunde egentligen lika gärna varit uppbyggda av kisel. Anledningen till att vi är uppbyggda av kol faktiskt är pga bindningslängden mellan C-C (kolatomer) som är kortare än bindningslängden mellan Si-Si (kiselatomer). 
 
Tabell över olika bindningslängder. 
 
Nä, nu ska jag snart sova. Lab 2 står på schemat imorgon! Magnesium i saltsyra som bildar en vätgasutveckling. Spännande. 
 
//Mallan

Kalas

Okej, försöker mig på ett litet blogginlägg. Gurras och mitt födelsedagskalas igår var SUPERKUL och lyckat, om jag får säga det själv. Glömde fota pannkakstårtorna men de blev jättegoda! Lite bilder:


















Jag fick en bingolott i present igår så Gustav och jag köpte en lott till och spelade bingo förut, haha! Vi vann inget tyvärr :(

Helgen var riktigt bra rakt igenom och jag måste bara säga TACK till alla fina vänner som kom och grattade oss och specialtack till Bergis, Helen (pannkaksstekningen och städning) och Madde som hjälpte till att städa och diska imorse: GULD VÄRT!!!

Kram på er.

//Mally

b-day



Tapas på Mingla.


8 små rätter!


Och en jäkla god efterrätt!!!

Efter maten gick vi på bio med David och Mickis. Vi såg en film som heter RUSH. Hemsk, gripande men otroligt bra! Se den.
Idag drar vi till Askersund och firar vidare vår bemärkelsedag där. Över å ut!

//Mally

Dan före doppardan!

Sista dagen som 20-åring spenderades bland annat på universitetet, på stan en sväng med Gustav, handlandes på Willys och slutligen extremt mätt och belåten i soffan (efter 2 stadiga egengjorda hamburgare i kaggen) frossandes ostbågar. Helt ok om ni frågar mig!



Höst!

Var ute och sprang i söndags med Gustav och Bergis.


Superfina spår i Karlslund.

Gillar mina nya skor massor!

Nu ska jag sova, är inge kul att vara vaken när klockan slår 00:00 när man fyller år :( Godnatt och ses på andra sidan!

//Mallan

Längtan

Längtar till min födelsedag. Längtar till vårt födelsedagskalas. Längtar tills tentan är över.... Pluggade återigen till tentan idag och det pendlar mellan "ahaa, nu fattar jag!" till "va, vänta nu, hur blev det så?" till "jamen nu hajjar jag" till "ojojojoj". Positivt. 
 
Angående kalaset (roligare att tänka på det än tentan imorgon) så är planen att vi ska bjuda på pannkakstårta. Eftersom det blir en hel del folk så ska vi göra 4-5 tårtor så att det räcker till alla (god bakisfrukost dagen efter annars) och jag fick så mycket inspiration! Pettson och Findus i all ära men jag tänkte expa lite mer.
 
Hallon och kiwi med vaniljgrädde!
Vill göra en med banan och choklad och detta var ett bra alternativ
Blåbärsfyllning och citronkräm i en till synes fantastisk kombination.
 

Skulle vilja ha en med krusbärssylt eller drottningssylt också. Kanske ska prova att göra små plättårtor först och se vilka som blev godast.. :) Just! På fredag har vi bokat bord på Javas frukostbuffé med klassen för att fira att tentan är över. Ska bli gott!
 
//Mallan

Tisdag

Började dagen med att simma en kilometer kl 7 imorse. Så himla mysigt! De hade tänt ett levande ljus i receptionen vilket gav mig enorma julkänslor. Sedan gick jag hem, åt en god frukost och cyklade till universitetet. Resten av dagen blev plugg, plugg, plugg..

Hittade en bild på mig ifrån nollningen, haha. Titta och njut!

Papegoj-Malin.

Nu är det ÄNTLIGEN Halv åtta hos mig. Perfekt.

//Mally