maj maj måne

Fot + fot = fötter


Black Betty... Green Betty... Old Betty

Gamla Bettan är tillbaka! Nu äntligen står hon fint i Degerfors igen, nysmörjd och redo för våren och sommaren :D Kände att den här låten är ganska passande i sammanhanget. (Gamla Bettan = min cykel. För er som inte visste)

Ram Jam - Black Betty



Ha en trevlig kväll i vårsolen så ska jag avnjuta min tisdagskväll på bästa möjliga sätt. Nämligen med grillpremiär! ;D

//Mallan

Olivolja

En sommar och vår i oliven och olivoljans tecken ska detta bli. Inte för att jag gillar oliver, för det gör jag inte men själva oljan har jag insett är HUR användbar som helst!

Några exempel på vad man kan använda olivolja till är:

- Att smörja in torra armbågar med. Dom blir som nya!

- Man kan ha det i håret tillsammans med inpackningen och det blir som en dunderkur för ett tort och slitet hår.

- Man kan även ha det i matlagning, ringla lite på ett bröd eller på pastan eller steka saker i. HUR bra som helst, helt enkelt.



Dessutom ska jag nog plantera ett olivträd eller två i sommar. Om någon har erfarenhet av detta, säg till!

Ha de gött!
//Mallan


Booooored

Sitter här och har tråkigt. Har spenderat större delen av dagen framför TV:n, och datorn då och då och insett att jag har tråkigt. Hade dessutom ont i magen så det fanns inte mycket jag kunde göra, snyft. Tackade nej till en trevlig grillkväll nere vid Näset eftersom det inte kändes så lockande med min stackars kagge...

Anyway. Om man har sjuhelvetes jäkla tråkigt, vad gör man då? Ofta hamnar man (om man är ung&dum) framför datorn och bara surfar runt. Facebook = check. Möjliga bloggar = check. Bubbleshooter.se = check. Läget är illa däran om man sjunkigt så lågt men lugn i stormen mina vänner,  Malin har lösningen!

Okej, all ära ska jag inte ta åt mig själv men här kommer några mer eller mindre sjuka tips från sidan http://www.urban75.org/useless/bored.html. Skratta er lyckliga och get started ni osaliga själar där ute som är uttråkade.

1. Blink wildly and then close your eyes really tight for an interesting light show
(Amusement Potential: 1-5 minutes)
See a variety of blobs, stars and flashes. Try to make out shapes and see if your subconscious is trying to send you a message (perhaps that funny shape is saying, 'send all your money to urban75.com'?)

2. Pinch yourself
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
What is pain? Why is it unpleasant? There's nothing physical about it - it's all in your mind. Plus, after pinching yourself for awhile, boredom will seem nice next to being in pain.

3. Try to swallow your tongue
(Amusement Potential: 1-2 minutes)
There's not much to say about this one. It is possible, but really stupid.

4. Repeat the same word over and over until it loses its meaning
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
Pick a random word out of a magazine and say it aloud to yourself until it becomes a meaningless set of noises.

5. Stare at the back of someone's head until they turn around
(Amusement Potential: 2-5 minutes)
This works on the "I have the feeling I'm being watched" principle. Conduct an experiment-does this really work?



Hahaha. Klart slut från mig, the girl that is boar-ed.

Kängurun som INTE är ett rådjur, jag lovar

NU kommer den efterlängtade bilden som jag utlovat, på kängurun jag såg i mars! HAHA enjoy! ;D



Trevlig helg på er!

Shopping

Hej där! I förr går blev det en tur till Karlstad med Madde (denmadde.blogg.se) för lite shopping och det slutade mycket bra måste jag säga. Hittade mycket bra grejor, bland annat en sjukt snygg kavaj på Second Hand för 25 kr. Klimatsmart och bra för plånboken! Det gillar vi :D Sedan köpte jag även lite andra vårplagg som kan vara bra att ha i sin garderob! Men med gammalt och nytt blandad får man en personligare stil, och vem vill inte ha det?

Vill även tipsa alla om en textilsko som jag tycker är fett najs. Den är i ekologisk bomull och finns i färgerna vit och mullvadsgrå. Den mullvadsgråa är snart min, bara min men först vill jag påpeka fördelarna med ekologisk bomull.

Basketkängor
Basketkängor


NR ETT: Den ekologiska bomullen framställs helt utan besprutningsmedel och konstgädsel.
NR TVÅ: Bomull är den allra mest besprutade grödan i hela världen och de som jobbar på bomullsfält kan bli svårt hälsoskadade av gifterna och även miljön påverkas negativt av dessa gifter. Allt detta undviks vid framställning av ekologisk bomull.
NR TRE: Man kan undivka många allergier om man köper och använder ekologiska kläder (ekologisk bomull) då man tror att många kemikalier i "vanlig" bomull har gett upphov till många nya allergier.
NR FYRA: Vid en ekologisk odling framställs bomullen med ett långsiktigt jordbruk som är hållbart i utnyttjandet av naturresurser. som dessutom sker utan miljö- eller hälsofarliga bieffekter.

Där har ni några argument och fakta som kan vara bra att veta! Nej, nu börjar min stackars blogg kännas som någon slags halvdålig modeblogg... I'm out of here, bye!

El Stöto

Sitter just nu i Stöten och ser solen gå ner på en klarblå himmel. Har precis avnjutit en efterlängtad pizza på Lyan eller som jag fortfarande kallar den, Il Lupo.

Idag var den perfekta skiddagen, en sån där man åker upp 30 mil till Sälen för att uppleva! Lagomt kallt, perfekt i backen med en sol som visserligen gjorde underlaget lite smörigt men som ändå lyste upp både sinnet och dagen.

 En bra söndag helt enkelt. Ta hand om er!

// Mallan