Sea turtle protection

Hej. Åhh. Jag vill till Grekland och volontärjobba! Rädda havssköldpaddor, hur underbart vore inte det? Det är så mycket jag vill göra efter gymnasiet. Det här är bara EN av alla saker jag vill hinna med mellan typ oktober 2011 och september 2012. Måste ju hinna jobba ihop pengar till alla mina ideér också...


Fina fina djur.


Grekland here I come? Söka ska jag i alla fall.

Ha det!

//Mallan


aha-aha, you got it

Puh. Helt slut. Tog en nästan-power nap på soffan, skulle nog kalla det för djup vila eller möjligen dvala. I alla fall, dagen började med Matråd, eftersom jag är med i Matrådet... (hur nu det gick till) Vi skulle ha provsmakning idag vilket lät som ett roligt Matråd för en gångs skull. Trodde att det bara skulle bli vi Letälvselever men icke. 50 årskurs 3-6 vällde in i matsalen från Bruksskolan, Parkskolan, Strömtorpsskolan, Åtorpsskolan, shit det tog aldrig slut med barn. Vi skulle dessutom provsmaka mat från Lithells och Santa Maria och på menyn var det färsbiffar, krispig kyckling, en slags lasagne och tre olika dressingar.

Att sitta och provsmaka tre sorters färsbiff som kallades naturell, kryddig och tomat är väl inte det roligaste jag gjort med tanke på att min kräsna gom inte gillade någon pannbiff. Antingen har jag ätit för god pannbiff i mitt liv eller så är jag en riktig gourmetsmakare?

Tyvärr smakade den naturella som en skolmatsal ser ut: tråkig! Grå smak, grå färg. Den "kryddiga" var inte kryddig utan hade en konstig nästan frän bismak. Inte högt betyg på varken utseende, smak eller konsistens. Sista biffen TOMAT såg lovande ut. Mm tänkte hjärnan och magen blev nästan kurrig. HA! Vilket skämt. Den smakade inte tomat någonstans men däremot starkt starkt av örtkrydda och järn (?!). Någon som brukar göra pannbiff som smakar järn? Ingen räckte upp handen? Nä, tänkte väl det...

Krispig kyckling och den så kallade lasagnen med tortillabröd istället för lasagneplattor får rätt högt betyg av mig. Är det bara majs i så äter jag, hehe. 5 poäng, tjong! Dressing däremot, hmm. Jag upprepar hmmmmm. Nah. Alla smakade likadant - Vitlök. Jag är inget vitlök-fan och den dressingen som skulle smaka chili/mango smakade bara chili. Vafan händer? Ojoj, är jag alldeles för kräsen eller kan man tycka att en skolmatsal i alla fall ska kunna göra en pannbiff knaprig och krispig? Hatar när det är slemmig nästan kokt yta.

Naj nu ska inte jag sitta här och klaga på mat när vi har mat för dagen osv. Men seriöst Lithells: fortsätt med era korvar och ge fan i pannbiffarna.


Taggade matrådsrepresetanter. Min klasskamrat Fredriko unt jag (okej han heter Fredrik eller Frippie). Vi är dom enda som är med i matrådet på hela skolan. Dock så var en tjej i tvåan med idag...

Nu kanske ni sitter och tänker: who cares? eller: vem skriver ett helt inlägg och ett matråd? Det undrar faktiskt jag med så det är helt naturligt att tänka så. En anledning kan vara att jag till och med skrivit att jag är wait for it... ledamot i Matrådet på mitt CV! Hahaha. Skrattretande vilka meriter jag har.

Klart slut.

//Mallan



Snow

Vill bara flika in att det snöar igen. Vissa blir glada, andra arga, lessna i ögat och allt sånt där man kan bli. Här får ni i alla fall lite söndagsgodis i form av låtar med tema snö. Enjoy!

Snow (hey oh) - Red Hot Chili Peppers


Animal - Miike Snow


Tripp, tripp. Snör faller och faller. Kommer det någonsin bli vår?

//Mallan

Owl is not a chip

Tjing! Har kommit på vad jag ska göra i bilden som något slags fördjupningsarbete. Trycka på en tröja, wihu! Gärna nått med ugglor för dom är ju bara för söta.



Något liknande fast i lite andra färger... Sommar 2011, jag är redo! Efter att jag kirrat tröjan alltså.

Villl bara slänga in en kommentar om Earth Hour som var igår kväll mellan 20:30 och 21:30. Hoppas ni hade en lika mysig timme som mig, hemma med tända ljus och braskamin. Mm-m-m! Antaglingen var alla ungdomar ute och slirade på krogen men icke jag! Match med samling 8:15 sommartid stod på schemat vilket betydde att jag gick upp 5:45 vintertid. För att hinna vakna, äta frulle ta pencellin packa väska osv. Spelade cirka 25 minuter sen va ja helt slut. Sjukdomen har tärt på mig, måste hinna biffa till mig till sommarn! ;)

Avslutar detta inlägg med lite ugglerop. Hoo-hoooo-hoo! (kanske mer påminde om tomten men ändå, det är tanken som räknas)

Puss!

//Mallan

Finding new sides

Jag trodde jag visste på ett ungefär vad som fanns i Karlskoga. Nah, tydligen inte! Jag hade ingen aning om att det finns en skateboardhall här och att det dessutom var en tävling där igår med skateboardare från till och med Norge! I alla fall, Frida och jag fick vårkänslor och tog cyklarna dit (ingen av oss hittade egentligen vägen och vi skulle bort till Ekeby-korset), irrade omkring ett tag men hittade tillslut dit. Efter en snygg (?) entré där vi cirkulerade vingligt på parkeringen som hajar runt ett byte kom vi fram, låste cyklarna och mötte Madde Emmelie och kompani.


Suddig bild från min mobil.


Rätt coolt med skateboard ändå! Måste fan lära mig.


Norskt skatemärke som sålde grejer utanför i ett tält, bland annat batikmönstrade t-shirts som dom hade färgat iförrgår natt på fyllan. Norrmän!


Frida och jag frågade snällt en skäggig, tatuerad man om vi fick låna hans bräda i en korridor bakom så ingen skulle se oss. Haha rätt kul faktiskt. Som vi sa till han efteråt.

Frida: "Tack för lånet! Om nån frågar, säg att vi var skitbra."
Jag: "Eller typ såhär stora" (Måttar med handen i höjd med mitt eget ben)
Han: "Haha okej..."

Äventyret fortsatte med lite norsk konversation i ett tält sedan drog jag mig vidare för att träffa Helena en sväng. Hon hade suttit och sytt i två timmar på sitt löshår och jag arrangerade ihop denna bild med lite övertalning hehe... :D


Måste raka? Haha

Simma lugnt!

//Mallan



my brain's too big, yeah I know.

Dom flesta har ju fått sina studentmössor nu och lägger glatt ut bilder på facebook och är så nöjda så nöjda och mössan sitter så bra så bra. Frid och fröjd. Lugn i lilla stormen nu. Min fucking studentmössa kom (jättefin, verkligen) men way too small! Extremt irriterande att jag lyckades välja fel storlek men det va ju så svårt! Usch och blä. Dom där jävla provmössorna var uttänjda av att massa elever provat dom på sina feta skallar. Och dessutom helsvarta!!

Att stå där, blekfet mitt i vintern med en svart studentmössa som mer ser ut som en mössa en tågkonduktör skulle kunna ha och försöka föreställa sig "sjung om studentens lyckliga dar" när man egentligen hör "Tuuut, tuuut. Nästa Hallsberg. Tänk på avståndet mellan vagn och perrong när du kliver av." i huvudet är inte lätt och blir inte rätt. Ha! Ett rim! Anyway, dom så kallade assistenterna som skulle hjälpa till med storlekar osv sa bara "får man in ett finger vid tinningen under mössan så är det rätt storlek". Mm, läs ovan varför inte den regeln stämde.

Jag provade i alla fall min mössa, trots alla myter om att det ger otur och så vidare... Bla bla bla. Pressade ner den över skallen och damn det såg faktiskt bra ut! Gick helnöjd ut och stajlade lite för far min och skröt och babblade på att nu är det inte långt kvar och sånt där. Sen tog jag av den. Håret såg ut som en svamp och ett stort rött streck satt i pannan. Blodstopp, för lite bsyre till hjärnan, en sak är säker: min student kommer blir händelserik! Jag lär behöva sova med den på huvudet om den ska passa men kommer inte tappa studentmössan i alla fall... Alltid nått positivt.


Tyvärr inte in mössa på bilden, jag tror mer på otur om man tar kort på den. Ha!

PEACE out for now!

//Mallan


Filmtips!

Japp ni läste rätt, filmtips på g! Jag går ut stenhårt och kör så det ryker.

The Back Up Plan

Det här är en romantisk komedi som passar perfekt en dag när man inte vill se en för jobbig film utan bara känner för en härlig feel-good film. Den handlar om en kvinna, Zoe som känner att hennes biologiska klocka har börjat ticka. Hon har fortfarande inte träffat den rätte men vill ändå hemsk gärna ha barn. Hon bestämmer sig för att gå till en klinik och fixa ett barn på egen hand genom att bli surrogatmamma.

Trots en vänninas intalan om att skaffa barn är det sämsta beslut hon kan ta så gör hon en insemination och går med i en "Single mum and proud of it"-grupp. Allt vänds upp och ner när hon träffar getfarmaren Stan och ett nytt äventyr tar början, samtidigt som graviditeten börjar...




Varm och fin film, passar bäst för tjejer dock.

Hoppas ni har nytta av det i våryran. Cykla lugnt!

//Mallan


när man minst anar

Där satt jag en sketen måndagskväll och kikade lite på facebook när jag helt plötligt ser att jag fått en vänförfrågan (haha låter som att det aldrig händer, men i alla fall). Jag klickade för att se vem det kunde vara och till min förvåning så var det min tyska utbytesstudentkompis Ann-Christine Beckmann från Bad Segeberg som lagt till mig! Surprise! Jag har inte hört något från henne sen 2008, alltså 3 år. Jag har försökt maila henne men det har inte kommit något svar (vet inte om det var rätt adress), jag har försökt smsa henne (till exempel förra året när Tyskland vann Eurovision song contest) men även där svek tekniken mig och det gick inte att skicka. Nu kanske ni tänker "herregud, om hon inte svarade på mailet kanske det är en vink att hon inte vill ha något med Malin att göra" men ack så fel ni hade!

Där var den, vänförfrågan. Och OM jag sa ja! Det som är kul med Anni är att hon är ett år yngre än mig alltså född -93. Och då menar jag verkligen ett år yngre för hon fyller år den 9 oktober, en dag efter mig!

Jag smällde iväg ett inlägg i hennes logg så nu får vi väl hoppas att hon svarar på sin tysk-engelska. :)



Hon i svart tröja, rosa halsband och knallrosa byxor är Anni.

När jag sitter här och minns tillbaks måste jag bara berätta en sjuk grej som hände precis när vi kom fram till Lübeck 2008. Våra värdfamiljer skulle hämta oss i Lübeck för att sedan skjutsa oss till Bad Segeberg som ligger rätt nära. Annis mamma var där och även en av Annis vänner som inte fått någon svensk utbytesstudent åkte med i bilen. Det var väldigt varmt ute så efetr ett tag stannade vi vid en mack och Annis mamma hoppade in och köpte glass till oss. Isglass.

Jag tänkte ju inte att nått skulle kunna gå fel som när man käkar isglass men det gjorde det. Eftersom det var så varmt ute och glassen så kall blev den sådär farlig med samma effekt som tunga-lyktstolpe är på vintern. Ungefär det hände mig, fast det va läppen som fastnade. Där satt jag, med en isglass i käften som jag inte kunde få loss. Jag försökte diskret rycka loss den men läpparna töjdes bara ut, så hårt satt den jäveln. Anni som satt i framsätet vände sig om med en liten mugg i handen där vi kunde slänga pappret till glassen. Alla sa artigt "thank you" medan jag bara frustade fram ett "hrrfrtggh".

Tillslut efter att jag genomgått min inre (och yttre) kamp så släppte glassen. I was free! Där hade jag suttit som en dreglande galning och mumlat fram saker men där tog det äntligen slut. Behöver jag nämna att det va tur att Anni satt i framsätet så hon inte såg hela processen? Däremot vad hennes kompis tyckte om mig, det är det ingen som vet än idag...

PEACE!

//Mallan


PATSTE over and out. for now

Ha! Det trodde ni inte va? Egentligen inte jag heller men nu när jag suttit här och vart sjuk sen i fredags kände jag helt plötligt ett behov av att skriva av mig lite. Jag kan ju inte skriva alla mina "tycka synd om mig"- inlägg på facebook så jag tänkte ta dom här istället. Hehe. Nejdå, skämt åsido. Jag ska inte tråka ut er men kan sammanfatta mina närmsta dagar som en vistelse i helvetet... Vad dramatisk jag blev! Okej helvetet är väl att ta i men för en matberoende person som jag, att inte kunna svälja ens vatten utan bara kunna äta soppa (kan nog betygsätta soppa nu, eller bli soppprovsmakare? Purjo- och broccolisoppan leder hittills!) i tre dagar är nästan vad jag skulle kunna likna vid ett helvete. Snyftelisnyft. MEN, räds icke mina vänner för vändningen har kommit! Från att ha haft en näst inpå outhärdlig smärta i halsen när jag svalt, som gick över i en uthärdlig har den nu kommit in i stadiet "nästan bra". Halleluja!

Denna halsfluss som jag drabbades av i fredags bröt alltså ut dagen efter att mitt projektarbete var färdigt. Tur i oturen, även fast jag starkt misstänker att bakterierna redan då satt i min hals. Att berätta om denna halvtemadag som skulle bli slutkakan av Plant a tree, save the earth skulle ta låååång tid. Men det blev faktiskt lyckat och jag är så sjukt nöjd! Att vi klara det! Ballonger och tårta, här måste firas! Men det tar vi nångång i april, när projektrapporten är klar va? heeh

Som det bildgalning jag är får ni som missade "the event of the year" några smällkarameller att skriva ut, hänga upp på väggen, lägga under huvudkudden för precis så awesome är PATSTE-project!!







Det här projektet har faktiskt vart bland det bästa jag gjort, för utan det hade troligen inte Madde och jag tågluffat i Europa, gått omkring i Björneborg och smällt ner granar i backen klockan sju på lördagsmorgonen i maj, vart i Stockholm på studiebesök hos Viskogen och irrat omkring i en snurrdörr men framförallt inte satt ihop en temeftermiddag för årskurs nio som resluterade i att jag sedan stod och föreläste för dessa 350 niondeklassare. (Efter att ha sett klass 9A kan faktiskt vilken proffsföreläsare som helst bli lite rädd)

Det trodde jag aldrig och framförallt har det varit superkul att göra Plant a tree, save the earth med Madeleine. Vilket team, vilka minnen och vilken temadag! Jag är superstolt över oss båda och sjukt glad att vi valde att göra projektarbetet tillsammans och minns tillbaks på den där kvällen med Ballerina Kladdkaka och vår brainstorming.

Vi fick ihop nått rätt bra, right?

Nu ska jag gå och ta pencellin, apropå vår eurotrip hehe (internt)! :D a det bra där ute i världen och akta er för alla streptococker dom vill er inte väl om ni får dom kan jag intyga...

PEACE!

// Mallan