Rajtan tajtan

Först spenderades gårdagen i Musikpalatset och såg på Gôrskojs nyårsrevy tillsammans med Frida och Madde. Sedan tog vi vårt pick och pack och drog hem till Natta där det var fest.

                               
     

Japp, där hade ni lite bilder från gårdagen som var mycket lyckad. Mycket dans, mycket roliga människor och så hade Madde och jag en liten för-peppning inför Arvikafestivalen-10! :D Trevligt, trevligt.


Dance, dance, dance!


Tree is a magic number..?

Jag vill slå ett slag för alla träd vi har på planeten Jorden. Som jag nämnt tidigare, www.raddaregnskog.se arbetar för att rädda regnskogarna i Ecuador, www.viskogen.se planterar träd och att gå med i www.reklamfritt.se gör så att ett träd planteras för varje medlem! Gå med i 1 medlem = 1 träd på Facebook redan nu :)

Awesome skulle jag vilja säga :D Träden växer och tar upp koldioxiden som i sin tur minskar den globala uppvärmingen. Ett träd tar upp 12 kg koldioxid /år och efter 40 år så har det tagit upp ett halvt ton koldioxid.



Länge leve träden!

Drama!

En helt vanlig onsdag innehöll massor av dramatik. När vi skulle äta idag så svimmade Erika i min klass i matsalen och paniken och kaoset var total! Det gick till såhär: Alexandra, Erika och Malin var före mig i matkön och skulle gå bort till bordet där man fyller på mjölken. Malin kom en stund efter Alexandra och Erika och när jag kommer vandrandes med min bricka för att ta mjölk ser jag Alexandra stå och hålla i Erika i någon slags mystisk omfamning och min första tanke var "Oh, pinsamt. Står dom och dansar mitt i matsalen?"

Alexandra skriker: "Ta brickan Malin, TA brickan!" till Malin F som står helt förvirrad och kollar sig omkring och Alexandra forsätter: " Hon har SVIMMAT!". Malin infrormerar också mig om detta och en lärare kommer till undsättning och tar tag i Erika som vaknar till. Helt pllötsligt har hon svimmat igen och dom släpar bort henne till en stol. Jag springer panikartat runt i små cirklar och vrålar om det behövs sjuksköterska. Efter några mumlanden så får jag fram ett svar och börjar springa i största Forrest Gump-stil bort mot skolan för att skaffa hjälp.

På skolgården står några elever ur HP (handelsprogrammet för handikappade typ) och skriker efter mig. Saker som "ett, två kämpa på!" "nästan framme nu va!" och andra liknande grejer. Jag får tillslut tag på en lärare som kan första hjälpen om det skulle behövas och vi springer tillbaka till matsalen eftersom skolsyster inte gick att få tag på. Samma gäng står kvar på skolgården och röker och denna gången fick jag höra "run, bitch run!"... Hm, är det tacken för att man försöker skaffa hjälp?

Haha, helt klart skumt vare och sen fick Malin mystiska utslag i någon slags allergi och fick också ta en sväng till skolsyster. Dagen avslutades med snö-rugby och ikväll ska jag på konsert i Kulturskolans Aula där Madde ska spela cello :D

Dramatik? Ja.

Well, well ha det fint och kom ihåg att äta frukost. Och att använda bilbälte och allt annat man ska tänka på!

Time to react

Länge sen nu som jag bloggade. Kan bero på att skolan har dragit igång igen och att vardagen, rutinerna och allt har gjort att min tid har lagts på annat. I helgen till exempel har jag chillat och tagit den lugnt och nästan sett Avatar. Hmm, jaa egentligen skulle jag ju se den men det vart precis fullt eftersom vi inte bokat biljetter. Måste vara första gången det är fullt på en film som gått så många veckor redan i lilla Karlskoga.

Sedan har jag faktiskt börjat sy på min party-klänning som jag håller på att tillverka med hjälp av min kära mor. Heheh, ni ska väl få se den såsmåningom antar jag, om den blir lyckad ... ;) Ett mycket bra tips på hur man både sparar på naturens resurser samtidigt som man får en heeelt egen, snygg klänning för en hyfsat billig peng. Öhh, om du kan sy någorlunda förstås!

Well, det var allt jag hade och säga för tillfället och ger er en liten serie-stripp att skratta eller gråta åt. Enjoy!



haha!


 

Noah and the whale

Jaha ni. Snart slut på lovet, extremt deppigt! Däremot att jag har gjort så många roliga planer med diverse kompisar känns positivt. Vad sägs om en tågluff i Europa i juli? Eller en vår-tripp till Köpenhamn? Eller en party-resa till Sunny Beach? Okej - ge mig pengar elr sommarjobb?

Tiden går fort och det gälller att ta vara på tiden. Liksom om fem år, vad gör jag då? Sånt kan vara kul att tänka men samtidigt lite... skrämmande? Nej jag vet inte men ett som är säkert är i alla fall att man ska leva i nuet.






Five years time


Västen!

Som utlovat ska jag ge er en bild på min cooola festival-väst! :D Inget jag kommer ha på mig i skolan kanske men i sommaren -10 kommer den vara min bästa vän, haha! ;) 

                                          


Cha cha bloggen

Lite dålig uppdatering på sistone tyvärr... Shame on me! Hade i alla fall en soft dag igår med Helena och vi klämde en sväng på stan, och en härlig fika på Kafé Ekeliden. Ett riktigt mysigt kafé måste jag säga! Tog en vacker bild också på ett snöigt landskap när jag väntade på mon amigo!



Och en fin bild på Helena när vi satt och fikade :D



Ytligt

Yes jag har faktiskt färgat håret och kände att en liten bild och motivering på min plötsliga förändring vore på sin plats! Impulsiv som jag är (hmm, kanske inte men den här gången var jag det) så kände jag att en förändring inför 2010 skulle vara kul. Eller ska jag vara heeelt ärlig så läste jag i mitt horoskop att en förändring i form av till exempel en ny frisyr eller hårfärg är perfekt att göra för sjtärntecknet vågen. Flummigt - ohja!- men spontant och redan nästa dag fick jag tid hos frisören och hon kötta i litte färger (tonade håret med andra ord) och resultatet blev... inte riktigt som jag hade tänkt mig eller som jag visade henne på bilden som jag hade sett i en tidning men okej, ingen dör av en liten förändring, right?

FÖRE:                                           



EFTER:



Så slutade min impulsiva förändring inför det nya året och jaa vad ska man säga... Man vänjer sig vid det mesta? ;)


Arvikafestivalen tvåtusentio ffs!

Jag och min trevliga kamrat Madeleine brainstormade igår och kom fram till mycket och många übersmarta idéer. Bland annat så kom vi fram till att det troligen blir Arvikafestivalen i sommar med camping och hela rasket! Wihuu vad kul! Då blire till att röja järnet mellan 15 till den 17 juli i dom värmländska skogarna ;D

Smakprov?



Snart mina amigos ska jag lägga ut en bild på den trevliga festival-västen jag köpte. Kärlek på den!

Meeting with da sistá

Den här dagen har fått ett namn. Den 29 december är en dag som jag också har döpt. Den heter numera "Den hoppsande mannen-dagen" eftersom den var så sjuk och skum och konstig och att jag såg en man hoppsa förbi mitt i stan. Den här dagen var varken sjuk, skum eller konstig utan bara... jättekul! En dag i Stockholm skulle man kunna döpa den till. Träffade syster yster Helen och vi shoppade lite, gick och fick inspiration, pratade, åt, fikade, pratade lite mer och gick vilse i Stockholm några gånger och irrade omkring. Det hör till tycker jag. En kanontrevlig dag där jag dessutom lyckades hitta världens coolaste festival-plagg! Ha-ha! :D Bild kommer nog senare.. Jag köpte det i alla fall på beyond Retro, en second hand affär som bara finns i Stockholm och London. Rekommenderar second hand jättemycket, då kan man skapa en cool och personlig stil samtidigt som du är klimat -och miljösmart ! Tummen upp där liksom.




Jan. 2, 2010

 Så vad har då 2010 att erbjuda? Förhoppningsvis en helt galet kul sommar med PIP och kanske P&L, någon trevlig spontantripp någonstans, kanske Gotland? Jag är hel-pepp på året och om jag kommer på något trevligt nyårslöfte ska låta er veta det snarast!

Jag måste säga att året hade kunnat börjat bättre än det gjorde. Jag ville ta mig hem från stan efter en låång kväll/natt och ringde efter en taxi 42 ggr (Okej, jag vet vad ni tänker nu. "Gaaaah! Åkte HON taxi som ska föreställa vara någon slags miljövän?!" Ja, men det kan jag säga kändes som ett nödläge där det är okej, jag vill ju inte direkt gå hem från stan bland alla rattfyllerister... ) En liten parantes, men i alla fall så tutade det upptaget i 41 av dom 42 samtalen, och när jag väl kom fram så vare ingen som svara!

Tidigare samma kväll:

Det värsta var att när klockan var tjugo i två så tyckte Sofia och jag att det började bli dags att dra oss hemåt och jag ringde efter en taxi. Trodde jag i alla fall, för jag tryckte fel nummer och samtalet var jääätteskumt, tro mig.

Samtalet mellan mig och gubben jag trodde var TAXI-numret:

M: Hej jag heter Malin.
Gubben: Heeeeej  Malin.
M: Jag skulle vilja beställa en taxi. Till torget.
Gubben med släpig röst: Till bisoaren?
M, lite osäkert: Nääää, till Alfred Nobels Torg i Karlskoga!
Gubben, igen: Till bisoaren?
M: Nej, till torget i Karlksoga! Till busshållplatsen där!
Gubben: Jaså okej. Då kommer den om 2-3 minuter.
M, tacksamt: TACK så skitmycket! Hejdååå!
Gubben: Hej-hej.

Ajdå. Där stod vi och väntade i tio minuter, ingen taxi kom och jag ringde samma nummer igen. Kommer till en telefonsvarare som säger något i stil med "Välkommen till Gunnar och Sigurds telefon, vi är inte här just nu..." osv. Kollar på min mobil vilket nummer jag ringt och upptäcker att jag tryckt 352 00 istället för 362 00!

Sen lyckades vi komma in i värmen på MAX och satt där till kvart över tre, en kvart efter att det stängt och dom i princip slängde ut oss. Stod i massa minusgrader i för lite kläder och frös och kom hem, låt oss kalla det, alldeles för sent. Om jag säger att jag somna vid efter fem så kan ni ju få er en liten uppfattning...



Slutet gott allting... hm, kallt? Eller vare gott kanske? ;)