Kära ni

Ett blogginlägg ska ni allt få, kära läsare. Denna molniga dag i juli, då man ser hur sommaren börjar vekna och hösten börjar göra sig påmind. Augusti står otåligt i farstun och knackar på dörren. Knack, knack.

Grönskan dalar ner till marken och blir gul, torkad och förgången. Men måste sommaren öppna dörren riktigt, riktigt än? Kan vi inte få glädjas åt denna fina, varma sommar som är så sällsynt i Sverige liiite, liiiite till?! Tack på förhand.

Nej, nu låter jag kanske negativ och deprimerad. Det är jag ej. Låt oss icke glömma att den bästa månaden på året, oktober, är på ingång!! B-day!!!! och förstås levande ljus, mysiga filmkvällar under en filt med en kopp te och en höstig löprunda bland alla vackra färger i naturen. Och sjukt mycket plugg på det, antagligen. Gött.

Apropå hösten så har Projekt: Plugghörna nu endast en detalj kvar. En knopp ifrån Indiska! Hade tre knoppar som jag köpte till lägenheten i Norrpan men de har jag inte fått användning av här i Brickebronx. Nu så! Ska dock investera i en fjärde knopp så att alla fyra lådor får vara med och leka. Mångfald är a och o.

Så hur gick sekretärprojektet?! Låt mig berätta.


Hittade den här fina teaksekretären på Myrorna för 200 riksdaler.


(Suddig bild). Provsatte mig för att kolla om det skulle bli något mellan mig och sekretären. Hade vi en framtid ihop? Det klickade!

Målade den svart på utsidan, med planer om en ljusblå insida som skulle pigga upp vilken tråkig pluggdag som helst! Så blev det inte.


Behåller insidan som den är. Finns en liten skavank inuti men den ska jag dölja med ett skrivbordsunderlägg senare. Voilá!

De små lådorna är inte på plats, som ni ser. Jag ska visa er senare när hela rummet är klart och sekretären inredd och redo att brukas! Vi har lite planer för vårat gästrum/gym/plugg/ekonomipappersrum. Att kunna gömma undan de saker som inte används vore fint. Till exempel om vi har gäster i rummet ska man kunna stänga igen sekretären och slippa se alla pluggpinaler. Få bort alla kettlebells och vikter ifrån golvet och upp med pärmar/bankpapper på hyllplan. Just nu är det rörigt och ofunktionellt...

Nåväl. Mer om det vid ett annat tillfälle! Idag ska jag in på stan och möta upp Helen för några inköp som krävs inför vår Campingroadtrip på lördag. Ska bli så kul!
Nu, fortsätta jobba. Yaaay

//Mallan

Tema!!

I slutet av augusti skulle det passa perfekt med en fet fest i Gs och min lya. Innan allt drar igång på "allvar" med universitet och skola och allt annat man kan tänkas syssla med. Nu spånar jag rätt fritt, men ett tema på festen vore sjukt kul att ha.
 
Först tänkte jag tema Charter men nu är idéerna MÅNGA:
 
  • Slagsmål
  • Pyjamas
  • Pensionär
  • Fängelse
  • Hemlös
  • Toga
  • Gangster
  • Nörd
  • Film
  • Punk
  • Överklass
  • "Såhär kommer du aldrig få se mig igen"
  • Skurk
  • White Trash
  • Hängslen
  • Randigt/Prickigt
  • Akuten
  • Skottland
  • Slips/Fluga
  • Djur
  • Fjortis
Listan gjord med inspiration ifrån den här bloggen. Tycker att "Såhär kommer du aldrig att få se mig igen" är ett klockrent tema. KLOCKRENT. Gangster, pensionär och alla de andra fetmarkerade alternativen på listan tycker jag också om lite mer än de andra. En överklassfest vore också sjukt kul?! Vill man gå ut på krogen sen är ju något diskretare tema bättre, som till exempel slips/fluga eller hänglsen...
 
Alla kanske inte vill gå ut på krogen som hemlös liksom, och det får man ju respektera.
 
Risken med Fängelsetemat. Att 90% av festens deltagare ser ut på detta sätt, vilket lika gärna skulle kunna vara temat Randigt....
 
Vi får se vad det blir men det vore bra att veta ungefär när alla kan, ett datum. Hm. Ska påbörja planerandet med G på söndag när han kommer hem!
 
//Mally

Torsdagskväll och ingen Ernst

Ingen Sommar med Ernst och ingen Ernst Gustav att krama. Saknar mitt lilla frö 
 
gif on Make A Gif
 
Flygplansbus. Godnatt människor!
 
//Mally

Saker om mig

Gustav poängterade häromdagen den egenskap hos mig som han stör sig på mest och jag är beredd att hålla med. DOCK inom vissa ramar, hehe. Det är nämligen så att jag har ett slags maniskt beteende som gör att jag hänger saker jag har i händerna på allting som möjligen, kanske, med viss fantasi skulle kunna liknas vid en krok. KALLA MIG MISS HOOK!! Håller jag en påse i handen och kommer hem innanför dörren, då vill jag hänga av mig den på något. Jag kan till och med hålla i ett par stumpor (som inte ens har en ögla som uppmanar till hängande) och försöka hänga dessa på dörrknoppar, handtag, krokar och dylikt. MEN. Stort men: DET ÄR VÄL BÄTTRE ATT JAG HÄNGER UPP SAKER/KLÄDER/PÅSAR ÄN ATT JAG BARA SLÄPPER DET PÅ GOLVET??????
 
Point proved. 
 
Nästa grej som jag håller på att försöka bli bättre på är att sluta belamra handfat med alla mina krämer, burkar, linsgrejer och badrumsartiklar som jag kan balansera på varandra om det så krävs för att kunna få plats på vårat lilla handfat i Örebro. Det fina i kråksången är att G och jag har varsitt handfat i vår lägenhet (?!) så jag försöker givetvis hålla mina pinaler på min sida.
   Då hävdar min kära bf att jag gör allt "äckligt" på hans sida, i hans handfat. Okej?! Äckligt innefattar sådant som kan skita ner handfatet mer än vad tvål och vatten gör, såsom att färga håret, borsta tänder och typ klippa naglarna. Jaha. Nu har det bara hänt en endaste gång att jag mer eller mindre medvetet stod i hans handfat och färgade håret oranget och jag eventuellt råkade lämna spår efter mig. Gick inte att skylla på att jag hade ätit morötter i badkaret den gången... Attans.
 
 
Smart kille den där Kanin. Hade gjort likadant, alla dar i veckan!
 
Över till något annat. Käkade pizza med de som är kvar på jobbet i dessa bråda semestertider. Är ju faktiskt lön idag!!!! Detta ska firas med att se Monsters Inc ikväll med syrran, som en uppladdning inför Monsters University som har biopremiär den 31 juli. LäÄääÄängtAaarrRRRR
 
Måste snarast ta mig in till Myrorna i Örebro också och kolla på sekretärer. Har bestämt mig angående vilket slags studieplats jag vill ha och Projekt: Plugghörna måste sättas igång! Återkommer om detta.
 
So long N00oo000bs
 
//Mallybrall

Skrivbord

Eftersom jag, halleluja, blev antagen till min kemiutbildning i höst så har jag bestämt mig för att investera i ett skrivbord. Hittills har jag suttit på alla möjliga platser och pluggat och spridit ut mina pluggsaker i hela lägenheten eftersom de inte har något bra hem. Skrivbord = bra idé!
 
Nu råkar jag vara mindre villig att lägga ut flera tusenlappar på något så ruttet som ett tråkigt skrivbord och har beslutat att go thrift shoppin'!! Leta på loppis alltså, för er som inte förstod min internationella ton. Frågor som gnager och skaver är följande:
 
1. Ska man endast ha en simpel bordskiva med ben (som kommer att bli TOTALT belamrad med papper/böcker/pennor/datorer osv)? [Billigt]
 
2. Är det bättre med ett skrivbord som har lite lådor, hyllor och förvaring? [Dyrare]
 
3. Ska man satsa på en skänk eller sekretär istället som man kan stänga och slippa se alla pluggsaker när vi har gäster som sover över (då min plugghörna kommer att vara i vårt extrarum)? [Fiffigast]
 
4. Eller ska man köpa ett lååååååååångt skrivbord så att El G också kan få plats den dagen han vill pluggiplugga? [Smart]
 
Antingen kan man då leta på Blocket, med mera, efter alternativ nummer 2 och ta bort aspekten dyrt eller så kan man leta på loppis/Blocket efter alternativ nummer 3 och få en charmig plugghörna. Bara att hitta en åt Gurkan när han börjar plugge - man kan ju alltid måla dem i samma färg om de ser lite annorlunda ut... SMART MALLY
 
Mysigt.
Förvaring.
Sekretär.
Coooooolt
Känns mest lockande va?
 
Och det går att stänga dem vilket är SJUKT bra!
 
Får ta tag i detta nu så att min plugghörna är fixad tills 19e augusti. Och så att min rygg är fixad tills augusti.... Blä. Vill inte gå runt som en 80-åring längre! MEN: stort + är att jag hämtade sängen igår och har fått den på plats i Örebro. Vill provsova den på en gång!!! Det tråkiga med min rygg är att jag inte vet om jag kommer att kunna åka till Göteborg i helgen och gå på Alexandras inflyttningsfest :(:(:(:( Beslutar det senare i veckan när jag vet dagsformen på rygg OCH min ekonomi. Har egentligen icke råd med det vore så kul! Vi får se.
 
Simma lugnt.
 
//Mally

London/Liverpool

Sådär ja! Nu är jag hemma i Sveadala igen efter en superdupermegarolig resa. 
 
 
 
Nu är Malin trött. Fin resa.
 
//Mally

Foton från sommaren

Jag och söstra mi tog somriga bilder igår. Man skulle helt klart kunna kalla det för en photo session men det begreppet känner jag mig inte helt bekväm med. Nåväl.



Inleder med en stark bild på Helen.


Tranan.

Systrar 4evvah!!


Finaste storasystern!!


Filosoferar på en stubbe. Inte så dumt ändå!

Mally utan brally

The Bergmans'

Låter bilden tala för sig själv.

Go och gla!


Hittade rester av Gustavs hår från när jag klippte honom i helgen.
Gollum! Gollum.. Gollum. Rätt så likt.

Nu tar jag semester om 4 minuter. Hej med er!

//Mally

En lista i detta måndagsmörker

Vad är du bra på?
Jag är fruktansvärt bra på att äta och lever efter devisen "är magen glad är människan glad". Jag ritar fina älg-ko-rått-gris-elefant-kanin-bäver-lejon och jag kan imitatera Kåta Gun i Kvarteret Skatan like a boss - jaahhahaaaao (grov skånska)... Listan kan göras längre om vi går in på mina kvalitéer som loppisfyndarexpert, idéspruta eller min förmåga att lyssna på mina vänner och försöka komma med lösningar eller uppmuntrande tips när vi diskuterar livets gåtor och problem.

Vad tycker du är roligt?

Bland det roligaste jag vet är att skrämmas. Gömma mig på rätt ställe och sedan hoppa fram med ett bröl. Eller de gånger Gustav har fallit på eget bevåg vilket har resulterat i att jag 1) har fjärtat honom i munnen och att han 2) har ätit Myggmedelet Mygg-A. Hur detta gick till är två historier i sig men om något säger "nu pruttar jag" i varnande ton är väl kanske inte det första man gör att snabbt som satan sticka fram käften vid den laddade kanonen och gapa?

Längtar du efter

Sundsvall, ENGLAND, Gustav, soffan, smultron, vattenskidor, att bli kvitt min förkylning.

Just nu!

- musik: Har fått den här låten på hjärnan.

 

 Alternativt i kombination med denna, som finns i en längre version på Spotify. Fiiiskaaaaaaa gäddaaaaaaa

 

- tv-serie: New Girl! Har uppehåll nu men ÅH VAD BRA det är.

- kläder: Mina silvriga sammetstajts funkar alltid. Jeanstyg i alla dess former!

- mat:  Är rätt inne på husmanskost för tillfället. Och grillat.

Drömkille/tjej:
Allmänbildad, smart och med sinne för humor. Ska ha snygga skor (skorna säger ALLT), snälla ögon och kunna hantera min galenhet. Kanske viktigast av allt är att hen ska vara intresserad av min person och mina intressen. Ska kunna ha bra och "djupa" diskussioner med mig och alltid vara ärlig och ödmjuk. FÅ MIG ATT SKRATTA OCH BLI PÅ BRA HUMÖR!! Försöker vara sig själv till 100%. Samt ha en tränad kropp (starkt hjärta) som gillar utmaningar. TAdaaaaaAAAAaaaaA

Ett jobb du inte kan tänka dig:
Stalledräng. Kan inte med hästar och blir nervös av deras stora näsborrar. Eller möjligen Rodelförare, fy fan.

En sak du stör dig på hos andra

Människor som uttrycker åsiker, t.ex rasistiska sådana, för att de inte är tillräckligt medvetna och de vägrar bli medvetna. Människor som klumpigt och respektlöst kläcker ur sig saker utan MINSTA eftertanke på att någon kan bli sårad. Människor som anser sig stå för en åsikt medan de i själva verket inte vågar stå emot grupptrycket och ger vika för detta trots att det går emot hela deras personliga moral. Människor som inte försöker/ vågar vara sig själva.

En dålig sida hos dig själv
Att jag kan få jordens humörsvängningar och bli superarg på 1/2 sekund över banala vardagssaker. Stod och slet i en skärbräda igår som hade sugit fast i diskbänken (sådant kan hända i vårt kök) tills jag fick ett anfall och vrålade ut min frustration över hela Brickebacken.

Vad är du rädd för?

Amputerade kroppsdelar. LIVRÄDD.

Din plan för helgen?

Snorkla, bada och chilla i stugan i Sundsvall. Fiska aborre, fiska gädda. Åka över till Borga Sand. Grilla. Äta. <3

Vilket humör är du på nu?

Trött, tröttare, Malin. Ska hem och sova på soffan så jag blir männisch igen. Är även liten småledsen över ett hål jag upptäckte i min sprillans nya tröja...

Vem sov du senast bredvid?

Ingen mindre än El Gustavo del Danielsson, si si

Senaste programmet jag såg på TV

En dokumentär om blåvalar. Har även sett en om hajar nyligen. "Fiskar är vänner, inte mat!" #Bruce, Finding Nemo

 

Kanske slänger in lite bilder senare för att muntra upp stämningen i detta grå inlägg. Nu knallar jag snart hem för dagen. HAJ HAJ

 

//Mally


Snart semester!!!

Min 11 dagar långa semester börjar snart! Åh, halleluja!



Tittade på och kom med glada hejarop när m, p och Gurra målade om vårat hus hemma i Kga. Haha


Snabb på att måla var han den där G


Hittade en cool insekt när de andra målade


Låg och kurerade mig i hängmattan. Skönt


Låg och vilade, läste vid Vättern när Gurra och BjörnDanne spelade golf igår i Askersund.


Gick ingen nöd på mig!


Naturskönt.


Fin bana faktiskt!


På kvällen gjorde Gustav och jag en "ljummen potatissallad med tomat, fetaost och egenodlad basilika" (hehe) samt grillade fläskytterfilé som blev gelt perfekt!! Aahhh. Bra sommarkväll!


Blev supergott.

Nu sitter jag på bussen till jobbet i denna arla morgonstund. 05:17 ifrån Brickebronx, då vet man att man lever.. Får sova i eftermiddag om det skulle krisa på sömnfronten.

HA DET FINT SYSTRAR OCH BRÖDER

//Mallan

Lax



Lagade Viltlax med fullkornspasta och zucchini igår. Två renskrapade tallrikar är alltid ett gott tecken!

Är btw hemma idag ifrån jobbet. Men har sovit MASSA!! Bra. Nästa vecka bär det ju troligen av mot Sundsvall och veckan därpå ENGLAND! Måste vara frisk då.

Saknar min lilla äventyrare Madde också, som surfar runt bland hajarna Down Under!! Ska bli sååååååååå kul att höra allt om hennes resa när hon kommer hem <3

//Mally

Jävla förkylning

Sitter på jobbet och harklar hostar harklar hostar.... Antagligen superirriterande. Bläääääää

Fikade med Sillen på Gamla Pumphuset igår, det var jättetrevligt. Hade aldrig varit på Gamla Pumphuset heller så der blev premiär.


Suddiga bilder men det får vi leva med.


Sillen!


GP

Sillen igen, haha


Smoothie, smörgås och Gamla Pumphusets Ingefärslemonad


Satt nere vid sjön. Superfint


Karlskoga kan ibland asså!


Krasse? Ingen aning


Satt på jobbet smått rastlös och pilade bort skinn ifrån läppen. Läppen fick ont. Satt och tänkte på fiskbullar hela dagen igår...

... OCH NÄR JAG KOM HEM ÅT JAG FISKBULLAR!!!!!! Så otroligt gott. Nam nam nam

Man måste mosa ihop allt, okej? Haha. Ser så fruktansvärt oaptitligt ut på bilden men FY F*N vad gott det är.

Malin nöjd. Kul att leka med The Sill. Idag hostig och snorig.

//Mallan

Hemma ifrån Bråvall

Och även hemma ifrån jobbet idag. Festivalsjukan är inte att leka med och jag kände mig så matt/ont i halsen/slemmig i halsen och febrig. Nu mår jag bättre, peppar peppar!

Längre inlägg kommer med massa bilder. Till dess får ni nöja er med dessa:



Grymt bra spelning av Johnossi


Blev upphissad av Erik och Anders på Johnossis spelning, sjukt kul!!

Käkade kall ravioli som en riktig festivalare


Vi var på trevliga konserter. Här på Eldkvarn


Hittade en ny favorit. Ingefära/citron! Bra för min ömma hals, hehe


Har festat till 6 på morgonen. Lekt med "äckelröret", som jag och Anders döpte det till.


Sett the famous "Avicki". Oj vad folk!


Jag och Bella. Vi åt mycket Langos.


Jag och min nyfunne smålänning Simon


Burkar, burkar, burkar....


Förödelsen på campingen sista dan. Alltid lika kul!

Måste ändå säga att det var en av de roligaste festivalerna jag varit på! Sjukt roligt.

Återkommer. Hej!

//Mallybrall aka. Morotskvinnan