Halloween 2011

Som jag tidigare nämnde är ju Pumpa sååå 2010. Detta blev min Halloween outfit 2011:
Jag som Använd Tampong. Ob Pro comfort med vridna kanaler.

Och sedan fortsatte kvällen i vansinnets tecken. Typ.
Helen som Zombie Bride
Tampong sminkning
Vi tog bussen in till Avenyn, som vanligt folk. Men det var vi sannerligen inte.
Scaaary
Inne på Dancin' Dingo
Sneaaaaky, huh? DINGO!!
Här står jag och absorberar
Keep bleeding
Det var wack, wild och förjävla kul

Jaha. Det var en spännande kväll. Hade tampongregn på dansgolvet, var uppe på scenen, käkade baguette, tog kort med Godzilla och viftade med en klase blodiga tamponger i örat på en stackars turk.
Nu snart tåget hem till Ack Värmland, du sköna..
//Mallan

Taco-myskväll

Alexandra och hennes Gustav dök upp cirka klockan arton och då började vår Taco-myskväll 2.0. Vi käkade MASSOR av tacos, drack te och avslutade med Jurassic Park (ettan). MYS! Och superroligt att träffas.
Gustav till vänster och Alexandra till höger.
Så hääääääääääääär mycket myste vi
Det är ju Halloween! Helen fotade pumpaljuset vi införskaffade, kvällen till ära.
Helen till vänster och Gustav till höger.
I mörkret.
Har kommit på vad jag ska klä ut mig till ikväll också. Pumpadräkten är sååå 2010. Blir något AWESOME, just wait.
//Mallan

Barrunda Göteborg!

Inledde torsdagen och Göteborg med lite shopping, en jätteskön nap på Helens soffa som nu mer går under ett annat namn än den tidigare varit kallad (long story) och drog ut på en barrunda senare på kvällen. Skön start. Tog det rätt lugnt med alkoholen, men lyckades ändå hamna utanför Sejdeln dansandes (stod några dudes och hade gjort en jätteful koregrafi) till N Syncs gamla dänga It's gonna be me. Haha!

När vi drar vidare på vår runda (ligger typ en porrklubb på samma gata) kommer det fram några typer och börjar snacka. Jag kläcker ur mig "Nää, vi har inte tid. Vi har precis gjort en show och dansat och grejer.." Vaa?! Ibland formulerar jag mig så fel, vilket Helen också påpekade. "Malin, det där lät INTE bra! Det lät som en heelt annan show om du fattar..". Oops.
Nåväl. Sjukt kul kväll i alla fall som slutade på Dancin' Dingo med en Fuzzy Navel i handen. Fint det. Bilder!!
Vi började hemma i Helens crib. Min bästa vinkel, huh?
Passade på att tafsa lite
I väntan på bussen
I don't like waiting...
Helen/BärsarN
Stirred, not shaked
Med min Fuzzy Navel. Alltså drinken - inte min navel. Den kan ju i och för sig också vara luddig, vad vet jag.
Så jävla GOD
Dancin' Dingo goddamn!!


Råkar dessutom vara pris för bästa utklädnad på Dancin' Dingo på lördag. Nämnde jag att jag har med mig pumpadräkten?

//Mallan

Gastro

Onsdagslyx på Gastro med Lovisa och Helena. SJUKT god mat (baconlindad fläskfilé med årstidens primörer, potatisstomp och bearnaisesås) och levande musik i form av en gubbe vid ett piano. Underhållning och allt liksom, vem hade trott det...

Bröd
"En ska unne sig littö" som Tabita säger.
Där satt vi och mös i hörnet. Och åt.
Vår kypare, Johan. Som Helena känner ytligt från Degerfors trafikskola. Vi fick fin service med andra ord! :D
The piano player.
Maten. Som knappt syns för allt det gröna. Fokusera bakom det, för där gömmer sig en jäkligt fin fläskfilé. Dregel....
Lovisa och vinet som Helena och hon köpte. Jag körde bil så det blev mousserande vatten för min del! ;)
Te efter maten. Då blev jag nöjdast.
Är egentligen inget större fan av pås-te och fick dessutom två sorter att välja på. Körde ner båda i vattnet och gjorde te-grogg. Caramel och ett grönt indiskt blandades i en aromatisk fusion.

Vem hade trott att en så fin restaurang skulle öppna i Karlskoga? Namnet Gastro påminner mig och Spökhotellet Gasten i Liseberg. Apropå Halloween. Och Göteborg.
Götlaborg, @ Helens crib befinner jag mig nu. Satt och tryckte i mig två äggmackor, en Minimeal, en yoghurt och en mandarin på tåget (var ju faktiskt en jättelång tågresa på 2 h 32 min). I sätena på andra sidan gången satt två kvinnor och kollade storögt på mig när jag åt. Sedan sa den ena till sin vännina "Jag har ju med mig en banan att äta jag" efter att de pratat olika bantningsmetoder i en kvart. Jag kollade på dom (med äggmacka i käften), kollade ner på min macka, kollade på dom igen och fortsatte äta.
//Mallan

Åt skagenröra på avokado med toast förut. ...

2011-10-26_15_56 (MMS)

Åt skagenröra på avokado med toast förut. Nu styr jag kosan mot Gastro med Lovisa och Helena, vilket betyder att det blir en kulinarisk dag med tema mat. Eheee


Homage till Grynet


Gulligaste bakbenet någonsin.

The crib.

Bästa sköldpaddan evah!! Hon kunde hoppa över pinnar. Med lite hjälp. Och en del tålamod. Men ändå?! Bästaste sköldpaddan. Min lilla snutteplutt.

Bara fylldes av saknad helt plötsligt. Saknar min sköldpadda Grynet som jag hade när jag var yngre. Sålde henne till ett weird kid från Kumla. Kanske ska roadtripa dit och haunt her down. Grynet alltså. Vi får se, vi får se..

//Mallan


Lite ironi i livet kan vara bra



En fet jävla bild på mig själv börjar jag detta blogginlägg med. Nu när jag är en bloggare måste man ju langa fram ego-picsen. Så är det. Just doing my duty.

Näää.


Och detta såg jag i trädgården igår. Ett råd-jur, som jag kallade dom när jag var en liten spoling.

Vita rumpor. Ungefär som min.

Fan va jag hade mycket vettigt att säga...

//Mallan

Te-afton 2011

Te-afton 2011

Fyy fan vad te jag har druckit. Bilder nedan från Lovisas, Helenas och min te-afton, som jag kallar den. Och pyjamasparty, kan vi också säga. Puh


Jag gick in stenhårt för denna te-afton. Insåg att jag kanske gått in lite väl seriöst när jag stod och ställde fram små fat för tesilarna i form av tekoppar. Men dom är ju så gulliga?

Nusse då, vad dom är söta. Helt kär. Där kan tesilen ligga och götta sig.

Tesil. Bara för att jag nördat loss TOTALT på det här.

Ska man dricka te ska man banne mig ha scones. The scone maker.

The scone eater och "Påskharens gröna blandning".

Där ni!

Färdiga, satt fint i kaggen

I mitt esse, med en tekopp i handen.

Vi gick in på ett Chai te som var mycket välsmakande och aromatiskt.

Chai te.

Lovisa njöt av te och scone, en klockren kombination om jag får säga det själv.

Sen blev det pyjamasparty med film (Dirty Dancing bland annat) och rött te. Classy.

På morgonen drog vi en kanna svart te (jordgubb&grädde) som var SVINGOTT.

Kommer säkert va hård i magen i en vecka, men det är smällar man får ta för fy tusan vad mysig te-afton vi hade. Damn. Ska jag göra oftare.

Nu blir det snart duschen och bussen mot Örebro för nya äventyr. Om jag inte fastnar på toaletten vill säga. Ehee

//Mallan

Helt sjukt!! Jag brukar alltid bli jättegl...

2011-10-21_10_50 (MMS)

Helt sjukt!! Jag brukar alltid bli jätteglad när en jätteflinga ramlar ner i frukostskålen på möra, men imorse var det MAGIC. En bautaflinga i form av en sköldpadda uppenbarade sig framför mig. Den såg ut som en sköldpadda!!!! Är detta ett tecken?


Äntligen vet jag vad jag vill

Gjorde Karlstad osäkert idag med Lovisa. BAM!

Fick äntligen en bra lösning på min beslutsångest när det gäller att välja mat. Där stod jag och tvekade mellan pasta med kyckling och pasta med bolognese. Jag förklarade för hon i kassan vad jag tvekade mellan och hon säger "men du kan ju få båda om du vill?". Jag blev jätteglad, och jättemätt.


Min special kyckling-bolognese! Bästa lösningen för ambivalenta personer som mig.

Shoppade loss, rätt brutalt. Aktade mig för bussar. Insåg att det snart är halloween.


Kände att den här bilden blev lite "fel". Varför ser jag så jävla glad ut bredvid ett freak/skelett/döden?! Liksom, det är inte direkt en kändis jag sett på stan som jag passade på att ta en bild med. Då hade det väl varit läge för smil och glada miner. Skulle väl i och för sig inte stått med en lie i handen om jag sett en kändis.. Skumt.


Försökte på mig en mer hotfull min. Vet inte om han blev så rädd, stackarn. Han såg lite hängig ut måste jag säga.

Sen hoppade jag in på en glasögonaffär (har redan glömt namnet) och provade ett par roliga glajjer. Haha. Han som jobbade där ska till och med beställa hem ett par åt mig som jag vill prova. Gaj och serviceminded, som Pistvakt säger. I alla fall, när jag skulle säga mitt personnummer så att han kunde lägga in mig i deras datasystem så upptäckte han (Mange hette han, kul namn) att vi fyllde år på samma dag! Jag la på ett asgarv, stod och sa "nämen va sjukt!" om och om igen. Tillslut hade jag gnäggat klart och jag fick säga mitt mobilnummer. Jag kläcker då ur mig: "Haha, har vi samma mobilnummer också?". Det hade vi inte.

Men jag fick en ny homie.

Köpte en massa skumma saker idag. Och te. Gud, jag missbrukar verkligen te... Men imorgon ska jag ha te-afton med Helena och Lovisa och pyjamasparty/sleepover! Myyys. Ska dock passa mig för en sak som min visa storasyster varnade mig för: "Drick inte för mycket te Malin! Man kan bli jääävligt hård i magen, tro mig, jag vet. Jossan och jag hade ju te-provning en gång och provade 10 tesorter. Det var inte så kul dagen efter när man satt på toaletten."

Åååh. Jätteroligt. Ska väl hålla igen lite grann på tedrickandet imorgon. Det var dock kul när Lovisa frågade mig vad det skulle bli för teer imorgon och jag svarade: "Jag tänkte mig att vi börjar med ett svart te till sconsen och avslutar med ett rött te senare på kvällen." ?!! Sen när började det låta som en vinprovning?

//Mallan

C(hoho)klad

En käck liten sko har jag hittat. Och ÄNTLIGEN fått tummen ur och laddat upp bilder från Kalo Nero på fejsbok. Bättre sent än aldrig. Brutalt shoppingsugen, blir nog en shoppingrunda med Lovisa på torsdag. Gött.

Vad har jag gjort på sistone? Typ ätit kyckling, det har blivit en del kyckling faktiskt. Haft HIMYM maraton, druckit te och ÄNTLIGEN (snyft snyft) cuttat mina festivalband!! Anledningen var en klocka. Grattis till din nya klocka stod det på en liten lapp när jag köpte den. Love it. Brutalt stor, typ ett väggur på handleden. Najs. Kände att denna nya, rena, fina klocka inte ska trängas med ett bakteriellt, snuskigt festivalband. Så, knips knips. Tog dom andra två när jag ändå var igång. I'm free!



Just! Bokade mina biljetter till Gbg idag. Så nu kommer Junior ner och skakar röv i Götet. Fint de. 

//Mallan 

International suit up day idag. Ville bara...

2011-10-13_17_02 (MMS)

International suit up day idag. Ville bara säga det...


Dear blank

Tar det lilla lugna. Chillar. Ligger på sofflocket. www.iwastesomuchtime.com stämmer OCH råkar vara en otroligt rolig hemsida. Che-che-che-che-che-che-che-check it out!

Även denna: www.dearblankpleaseblank.com

En vägg man kan skriva allt möjligt på. Dessa är skoj.

"Dear backstroke swimmer,

Surprise!

Sincerely, the wall."

Tillåt mig skratta. Hahahha. Och den här, ojojoj.

"Dear prank-obsessed brother,

Happy Saturday! I hid 13 alarm clocks all over your room.


Sincerely, is 4:30AM early enough?"

Klockrent.

"Dear clouds,

Thank you for making class more interesting.

Sincerely, just spent 30 minutes watching a Jesus cloud turn into Voldemort."


Skitsöt larv som jag fotade på min födelsedag. Med mobilen, så inte bästa larvbilden kanske. Helens sa "Nu skulle jag haft min mobil med mig så jag kunnat fota dig Malin. Du ligger ner på backen och fotar en larv?!" Ja Helen. Jag klappade den också.  

För att göra det hela lite mer artistisk har jag roterat bilden så att denna larv numer går upp och ner. Magical Maggot. 
 
Dear Maggot,

Why do you look just like a mustasch?

Sincerley, bored girl having too much time.

Jättejättemärkligt gjort. Borde nog söka jobb och ta mig upp från sofflocket. Eller oroa mig för min mentala hälsa...

//Mallan

kind of

Halli hallå mina bekantingar.

Något fruktanvärt roligt men ändå fruktansvärt hemskt hände igår. Hahahhaha. Jag dör av skratt bara jag tänker på det. Hahahahhaha. Men mer än så säger jag inte, det är för fruktanvärt för att skriva det med ord. My god. Ojojoj.

Vad jag har gjort på sistone

  • Sett en jättebra film på bio med trevlig sällskap, mys.
  • Sett en gammal bekanting från 2009, språkresa Spanien.
  • Gått bakom en vad jag trodde from gammal gubbe med rullator ända tills han drog en snorloska på backen och skrapade med foten i den för att ta bort den. Slutade gå bakom denna gubbe då.
  • Träffat bästaste Madeleine idag och yrt runt samt fikat på stan med henne. Så kul!



Mysterious.

//Mallan


time does not exist

Var på stan med Lovisa idag och smed planer, fixade saker som behövde fixas och fikade. 2 gånger. Vi kilade även in på Bokia och hittade denna mystiska bok, där man kan lyssna på 100 djurläten.

Vi lyssnade på typ 12 läten, bland annat älg, vit stork och berguv. Tror att vi hann med varg också. Kände att det skulle funka som ett alternativt festspel. Liksom, man tar fram sin VILDA DJUR bok och säger lite käckt att nu mina vänner, NU, ska vi leka "gissa djurlätet"! Tror att det skulle bli the Party of the year.

Men ändå. Sjuk bok. Älg och berguv lät likadan, det kunde man inte ana?


Gillar att författaren NÄÄSTAN har samma namn som vår lagledare, Jan. Vad har du gjort på sistone Janne? Hängt i skogarna och spelat in djurläten. I know your secret now.... höhö.

Det tar sig, sa mordbrännarn.

//Mallan

19 bast goddamnit

Hade världens bästa födelsedag med mina fina fina fina vänner som det var SÅ SJUKT roligt att träffa! Har saknat dom så otroligt och inser att dom är GULD, allihop. Vi hade en helrolig kväll med prat, skratt och alkohol. Hade kunnat drickas med lite klass och inte syrran och jag dragit fram the bucket. Men den är rolig. Vi hade ju Mojito night, eller som pappa kallade det: "Mosquito night"


Syster och jag innan kvällens festligheter drog igång.

The bucket med Mojito i. Mmm

Mina gull<3 Lovisa är tyvärr inte med på bilden, för hon tog den. Makes scense kanske...

Bästaste Lovisa och Madde, så jävla roligt att träffa er igen!! <3

Och jag är lycklig när jag har min hink och mina vänner nära.

The bucket. Dangerous, dangerous! ;)

Alexandra och jag, SÅ saknad va hon tösa! <3

Fotmassage. Helena och jag ska gå och få fiskar att äta på våra fötter, finns ju i Degerfors vad jag har förstått. Hoppas bara inte fiskarna kan äta ihjäl sig, finns en viss risk för det på mina fötter. Byter typ hud på fötterna. Snusk. Gick barfota så mycket i Grekland, nu mår di inge bra.

Så jävla klockren kväll, som slutade på bästa sätt.

//Mallan

Sistá from the same mistá

Ska snart åka till Degerfors och hämta Helen som kommer hem ikväll 21:22. Har inte träffat henne på 8 veckor!! Ska bli SÅÅÅÅ kul att ses igen.


Gillar alkoholhalten på bilden.

Och apropå alkohol, har nog skrämt mor och far. Igen. Är rätt taggad för imorgon och har gått omkring och sagt att det ska bli "Mojito night" och när pappa sa att jag skulle skicka ett sms när vi sticker in mot stan imorgon sa jag "Visst, om jag är i skick att skicka sms så".

Ska ta det jättejättelugnt. Jag loooovar. (Försöker lugna päronen så att jag får några födelsedagspresenter imorgon. höhö)

//Mallan

tycker att det här tecknet ser ut som en mustasch ~

Har just haft ett skumt samtal med en telefonförsäljare. Låt mig berätta:

Telefonförsäljaren (på grov skånska): Ja hej, är det Malin Bergman jag pratar med?

Jag: Jaa, det är det.

T: Jättebra! Jo det är så att jag har ett superbra erbjudande till dig. Du kan få 3 sommarfräscha... nej förlåt... höstfräscha nummer av Veckorevyn, jag blev så förvirrad av att vi har haft så fint väder i Malmö idag att jag fortfarande tror att det är sommar, och du får dessutom en biobiljett med i paketet! Den blir ju perfekt att använda en mysig höstdag, eller kanske inte en mysig för då vill man ju vara ute men en regnig och grå, då kan det vara mysigt med bio. Allt dessa har ett värde av 300 kronor men du kan få detta för bara 98 kronor!! Så, vad säger du?

J: Hmm, jag vet inte. Jag får nog fundera lite på det här.

T: Vad är det att fundera på???

J: Jag tycker helt ärligt inte att tidningen är så bra.

T (efter en stunds tystnad): Nää. Det kan jag förstå.. Tidningen är väl för en yngre generation kan jag tro. Fast jag är bara 19 så jag kanske tillhör den generationen, hahaha.

J: Jag blir också 19 om 2 dagar men jag tycker fortfarande inte att den är bra.

T (efter ett litet tag, tvärbyter ämne): Vad ska du göra på din födelsedag uppe i.... Karlskoga?

J: Gå ut och festa, hehehe.

T: Jamen då får jag önska dig grattis i förskott och hoppas att du får en trevlig födelsedag!

J: Tackar.

T: Och så ringer jag igen på, inte din födelsedag, men om en vecka!

J (trött): Gör så...

Sen tog samtalet slut, men fasiken va han blev homie helt plötsligt. Weird.


Bild från Brian. Ett näste som blir omlokaliserat (måste vara 18 meter ifrån vattnet) och då tar man alla ägg och gräver ett nytt näste på lämplig plats.

Gillar att jag lägger in lite turtle facts sådär spontant. 

//Mallan

BLOODY beetroots. "Vart jag mig i världen ...

2011-10-06_18_25 (MMS)

BLOODY beetroots. "Vart jag mig i världen vänder, står jag här med rödbetshänder". Fuck.


Bloody Beetroots, bokstavligen. Pratar int...

2011-10-06_18_04 (MMS)

Bloody Beetroots, bokstavligen. Pratar inte om bandet. Är detta straffet för att jag vill vara en god dotter?


Pieces of string too small to use

Har precis upptäckt en knapp på min dator som jag aldrig tänkt på förut. Har nu nyfiket tryckt på den 4 gånger, men jag har INGEN ANING om vad den gör. Datorn sprängdes i alla fall inte, så mycket vet jag. På knappen är det en hand som pekar med pekfingret på en liten rektangel. Mystiskt.

Har varit i Örebro idag och kollat på en konstutställning i Svartån som inte fanns, vandaliserat lite inne på Cubus, pekat på min grann-grann-grann-granne och sagt "där är min grann-grann-grann-granne" till denna grann-grann-grann-granne utan att säga mer (typ hej, hur är det med dig hade ju varit trevligare) och slutligen fikat. Antar att fikan var den enda normala, men kul dag var det.

Alela Diane – Pieces Of String
Asa – Fire on the Mountain
16 Horsepower – Black Soul Choir (1996, "Sackcloth'n'Ashes)

3 mycket bra låtar, länkarna kanske inte fungerar som en länk ska. Men då vet ni i alla fall vad dom heter och kan hitta dom om ni är på det humöret. Hehe.


Varför känns det så avlägset?

Har tryckt på the mystery knapp ännu fler gånger nu och insett vad den gör. Eureka! Simma lugnt i regnet.  

//Mallan

Too much time

Svensk höst är mysig. Gillar daggmaskarna till och med. Och luften, så frisk och fresh! Har antagligen för mycket fritid och för lite att göra. Drog ut och sprang, skönt. Var ett tag sen dock.. 


Efter min löprunda. Tummen upp för höstlöv.

Men såhär kände jag mig egentligen. Svettig, ansträngd. Ser dock en smula rädd ut, vilket jag inte är. För vi har ju ingen Speedo Man i Karlskoga! Nej. Skämt åsido. Finns idioter till allt. Just sayin'

Mycket attraktiva bilder. Frågan är varför jag har tagit dom? Definitvt för lite att göra. GAah. Klättrar jag redan på väggarna? Var är Morning Survey och Boxing liksom... Nu ska jag äta. Lingonhistorien, en ytterst god rätt med ett ytterst bra namn. Har aldrig förstått vart "historien" kommer ifrån med det klingar lika bra som det smakar! 

Tooodelido.

//Mallan 


Maybe you are

En av de bästa dagarna på året var igår. Kanelbullens dag. Tog mig ett tag av förvirring och dagvildhet innan jag insåg att det var denna ädla dag. Fick tillslut min kanelbulle på Ekelidens café med Helena SOM DET VAR SJUUUUUKT KUL ATT TRÄFFA!! Åh vad jag har saknat henne.

När vi satt och fikade ville jag sa kort på min kanelbulle innan jag åt upp den och när jag sa "jag tänkte ta en bild" säger Helena: "Nämen ohoj, hur ska jag sitta då?". Jag syftade på bullen, men knäppte 2 bilder på Helena också för att vara snäll efter att vi garvat åt missförståndet.


Grymt god. Gillar inte när dom har ASMYCKET kanel på sig och är kompakta och feta. Den här var luftig och jättegod. Konstig kombination med isté till bara. Föredrar 'svensk mjölk från öppna landskap', eller vad det nu står på mjölkpaketen.

Åh just det! Har tagit mig tiden att tillverka en spellista i Spotify med musik som strömmade ur högtalarna i campet i Kalo Nero från olika Ipods och telefoner. Kände att det kan vara ett bra sätt att minnas tillbaka på... Och massa bra höstlåtar att lyssna på.  

APXEAON 2011


Saknar Olga!! Och hennes aggressiva spanska humör. Och hennes GALNA grejer. OCh att hon alltid sa "sabes, sabes?" och "vale, vale" och "se puta madre!" och "joder". Dom 2 sista är inte så barnvänliga spanska ord, så att säga. Och när vi drev med hur Leo pratade, ååååh. Roligt.

Saknar Marcus. Och hans mystiska utslag. Jag hade så bra idéer. "Marcus tvättar bilar i bikini, jag kastar lera på bilarna innan"-idén var klockren. Som jag garvade. Och hans kommentar (vi var i kiosken när jag kläckte denna briljanta idé): "And afterwards should I say 'We also have a hatchling tour eleven o'clock.'" Hahahhaha, jag dör. SÅ kul!

Saknar Beate. När hon gav mig hostmedicin, tror hennes mammainstinkter väcktes till liv. När vi badade och pratade massor, saknar. Och när hon sa "My god! Haven't you seen him?" och imiterade Andrea när han tar sina ögondroppar. HAHA XD Ska åka till Österrike och hälsa på, that's fo sho!

Saknar Peggy! Vi hade så kul i dom 5 veckor vi var där samtidigt. Ojoj. Vi lagade konstiga maträtter med konstiga namn tillsammans, som Fruitexplosion = massa frukter med yoghurt och honung på. Till exempel: Vi hade alldeles för mycket toalettpapper kvar i campet. Peggy och jag skulle laga mat, jag säger att jag vill göra något med linser. Och bönor. Peggy säger att det kan vara farligt för hennes mage. Jag säger: "We have a LOT of toilet paper left. We can cook a Toilet explosion.".

Vi gjorde det. Jag berättade namnet på vår kreation för resten av campet när dom åt. Såg hur några tvekade lite innan dom körde in maten i käften, SÅ KUL. Hehe. Dagen efter märkte jag också att Dom satt på toan extremt länge. Kan ha varit en eventuell Toilet explosion där alltså..

Och när jag hade min "situation" på toaletten. HAHA. Grymt roligt. Hennes min när jag kommer ut från toan, söker upp en pinne och springer tillbaka in samtidigt som jag ber henne om hjälp. Vilka minnen, vilka minnen!

Nora, Steffie, Amy, James, Jonathan, Cati, Daisy, Marion, Lucia - Saknar dom mer. Saknar INTE Speedo Man. Eller Shepard man. Eller Crazy stone collecting man. Eller Naked man. Och glömde Maya, Hannah, Brian, Sara, Steven, Marina, Juan... Så underbara och härliga människor har jag träffat på min resa.


Titta inte på mitt skadade nagelband, fokusera på nageln. Tummen upp på den här resan, helt klart.

På lördag fyller jag år. Skumt. Det känns som att det borde vara augusti fortfarande i Sverige eftersom det var sommar när jag lämnade detta land. Men tiden stannar inte. Och på lördag är det kalasbyxan på! Goddamn.

//Mallan

Home sweet home

Har aldrig upplevt en bilresa från Sthlm att den gått så snabbt. Vet inte om det beror på att jag tvärsomnade så fort jag la huvudet på kudden som mamma och pappa tagit med till mig och sedan vaknade när vi var vid Gråbo i Kga eller om det beror på att pappa körde som en biltjuv. Kanske en kombinaiton, för jag drömde att han gasade på som fan (typ 200km/h) och sa "jag ska se hur fort den kan gå!" på en raksträcka. Ja, vi har ny bil. Kommer ALDRIG våga köra den. "Du är den första som sitter i baksätet Malin!". Ja vad bra att ni låter en människa som inte duschat på 2 dygn och rest i 20 timmar, svettig och jävlig premiära det nya lädersätet.

Nåväl. Home sweet home! Sov som en stock inatt i min egna säng. Den har aldrig varit så uppskattad som igår kväll. Blev en 12 och en halvtimmes sovning och det var SÅ skönt. Fick även en välkommen hem present av m&p igår. Mamma började asgarva när jag öppnade paketet: "Jag tyckte den var så rolig! Och du kan ju så mycket om sköldpaddor nu." 


Turtelly Nerdy, that's me.

Vet inte om jag kommer använda den så väldans flitigt men kan ha den för att vara snäll någon gång sådär. Men inte i offentlighet.

Kanelbullens dag idag. Och jag har ingen kanelbulle! Don't panic. Don't panic. Ska lösa det här och stoppa in en bulle i ugnen fortast möjligt. Visste ni att Kronprinssessan Victoria är gravid förresten?

//Mallan


Trodde att jag skulle sitta i Helsinki vid...

Trodde att jag skulle sitta i Helsinki vid det här laget. Men icke. Flight försenad till 20:00 (skulle gått 15:20 från Aten). Missar flighten till sthlm från Helsinki och är fast i fucking Finland en natt. Hoppas jag ser Mumintrollet i alla fall. Han kanske kan göra mig glad.


Sista inlagget fran Grekland

Igar vaknade jag innan alarmet ringt och fros som satan. Tog min filt. Hjalpte inte. Gick upp runt 8, kakade frukost och borjade sedan dagens arbete. Pallade i ca 2 timmar, sen kande jag att min huvudvark och "inte ma bra-kansla" jag hade i kroppen var for stor. Jag satte mig och vilade en svang, sag antagligen ratt hangig ut for Nadja fragade om jag madde bra och gav mig slutligen en tablett. Peggy insisterade pa att jag skulle ga och lagga mig, nar jag konstaterat att jag hade feber... :(

Sov, fros, svettades om vartannat. Madde riktigt illa ett tag och trodde jag skulle spy. Enligt Jeremy hade jag 2 val: ata soppa eller dricka rom. Vet inte om alkohol och tabletter ar det basta, jag valde soppan. Beate gjorde "soppa" at mig (pasta med gronsaksbuljong) och efter det madde jag battre!

Nar Andrea sag mig komma in i koket med massa klader och en filt omkring mig sa han "Ooh Malin, are you sick?" varpa jag svarade att "I have fever". Andrea sager da: "Saturday night fever?". Haha, extremt uppskattat skamt. Fick btw hora idag att Andrea tappat bort sin vaska med alla "documents", vilket han upptackte pa flygplatsen. Det gar bra for den karln.

Har legat nerbaddad hela dagen idag med. Febern har kommit och gatt. Blaaaaaa. Hoppas jag ar frisk nog att flyga hem imorgon. (las: frisk nog att klara av en flygresa utan att det ar outhardligt)

Nej, nu har jag whinat fardigt.

Lite Kalo Nero bilder for att tanka pa roligare saker!


Utsikt fran Cafe Caretta Caretta

Insag att jag alskar mitt talt. Fjallraven. Det ar grejer det! Ar det onormalt att krama ett talt?

Hatchling hittad under excavation. "Live pipped out", vilket menas att hatchlingen oppnat aggskalet och borjat ta sig ur men inte kommit langre. Och moi i bakgrunden, ocksa alive.

Peggy, jag och Beate utanfor Ben&Jerrys. Med vara Balls&Beer pasar. hehe.

Bild fran hamnen i Glyfada (del av Aten dar Rescue centret ligger). Tog massa bilder pa batar. Peggy och Beate trodde att jag hade ett extremt batintresse tills jag sa att bilderna inte ar for min egen skull utan for Papi. Han ar en bat maniac.

Rescue Centret.

Helt osammanhangande och utan logik. Har sager jag att det blir Kalo Nero bilder och forvirrar alla med en mix av allt mojligt. Fick Peggys och Beates bilder igar ocksa, vi bytte med varandra. Tyvarr var Beates USB fullt och hon fick radera en del bilder. Hon sa "Yes, I deleted a lot of pictures that were blurry. And five pictures of your foot Malin." Ehehe.. Hade dessutom nagon slags nagellossning pa en tanagel som varit bla/svart bra lange sa det var inte dom basta fotbilderna jag tagit i mitt liv. Men Supermakro pa min kamera tar valdigt skarpa bilder alla fall.

Ahh, just det! Peggy och Andrea akte imorse och Beate och jag foljde dom till bussen. Jag var som ett vandrande lik. Samma sak igar nar jag satt vid bordet i campet och 2 nya volontarer som bara skulle vara har over dagen kom. Jag satt med min sweatshirt, hoodie och en filt omkring mig. Blek som ett corpse i fejset. Nar jag vande mig och och halsade pa dessa nya volontarer kande jag att de kanske blev skramda och trodde de hamnat i ett heeeeeeeelt annat slags camp (tank andra varldskriget). Sa vad jag syftade pa till Peggy och Beate som tyckte att det var "over det line"/inte ok skamt. Oops!

Hm, vart var jag? Ah. Hejda till Peggy var sorgligt for hon och jag larde kanna varann riktigt bra. Hon var dar i 5 av mina 7 veckor och en riktigt trevlig tjej. Vi ska nog aka till Osterrike i mars och ga pa Chokladmuseum och halsa pa Beetie. :) Keep in touch, som det heter pa engelska.

Min sista uppdatering fran Grekland for imorgon aker jag hem. Med eller utan feber. One way or another! Hoppas ni uppskattat min greklandsblogg och att det har varit som ett ljus i morka stunder. Hehe.

Visste ni att man kan yra nar man har feber?

//Mallan