2013 resumé

Sådär ja. Sista dagen på år 2013 är kommen och 2014 står i farstun och väntar. En liten sammanfattning av det gångna året brukar ju vara på sin plats och det ska ni självklart få, kära läsare.
 
Jag lämnade mitt extrajobb i Norrpan och även staden för att ta mitt pick och pack och flytta till Örebro.
Hej flytthjälp (Mikkola) och hejdå lägenheten i Norrköping....
... hallå där lägenhet i Brickebronx!
 
Förväntansfull, glad och nyfiken på att flytta in och ihop med min kära boyfriendo.
 
 
Många besök på IKEA har det blivit under 2013
Hade en fin alla hjärtans dag med några kåmpisar där det bakades hemmagjord pizza för fulla muggar. Både gav och fick blomster av min kära, det var fint!
Invigde lyan med inflyttningsfest som hette duga!!
 
Besökte Afrika (Egypten) för första gången i mitt liv! Superkul resa. 
 
Åkte till Sälen med ett galet gäng och bodde i stuga, bastade och såklart - åkte skidor. 
Cyklade runt Hemfjärden med mina nyfunna, fina vänner Victoria och Sanna en solig dag i maj.
Åkte upp till Sundsvall där mor&far huserade en helg och fylldes med mat.... MYCKET MAT, @ Lörudden
Hade superkul på Bråvalla festival, trots leran, regnet och regnet....
Sjukt bra. @ Maskinens spelning
Jag och Gustav var i London och Liverpool och bokstavligen rockade, haha. En av de roligaste resorna evver!!!
Hade en ännu sjukare nollning och började plugga kemi i världens bästa klass.
Firade en mysig jul hemma i Karlskoga och hade massa adventsmys hemma i Örebro med julgran och hela kittet. 
 

Summan av kardemummam: ett jättebra år! Har gjort 2 alldeles fantastiska resor (Egypten och England) med Gustav och inte allra minst börjat plugga ett program som jag tycker om och som känns rätt!! Kemi is the shit. Jag har lärt känna massor av fina människor och är jätteglad att jag fått chansen att lära känna er alla (u know who u are). Spännande också att ha följt Ester och hennes graviditet och sedan fått träffa Core, som nyss låg inuti magen men som nu går under smeknamnet Ostbågen och är HUR JÄKLA SÖT SOM HELST. Åh. 
 
Nu måste jag hjälpa till och städa, annars blir Gurris ledsen i ögat och det vill vi ju inte ;) Bästa köpet under år 2013 gjordes i fredags: en diskmaskin. Så himla värt!!!
 
Ha ett gott nytt år nu allesammans så ses vi på andra sidan, ooooh!
 
//Mallybrall

Detox

Eftersom jag borde stärka mitt immunförsvar (har gått runt småkrasslig av och till hela hösten känns det som) så slog idén med DETOX mig alldeles som en uppenbarelse. Detox är ju inte krångligare än att man rensar kroppen på gifter genom att undvika processad mat osv och belöningen blir en piggare, friskare version av sig själv. 2-4 veckor rekommenderar man att en detox ska fortgå för att kroppen ska hinna "renas".

Detox bör inte blandas ihop med fasta som innebär att man enbart får inta flytande föda, det skulle jag aldrig klara av. Men tror helt klart att jag skulle må bra av en detox på några veckor.

Det som blir krångligt så fort man vill påbörja en detox-idé som handlar om ändrade kostvanor är om man blir bortbjuden eller ska laga god mat ihop ett gäng, där det endast skulle vara jag som detoxade. Eller de besvikna blickarna när man annonserar att man ska vara nykter på kvällens fest. Varför sätter vi sån press på varann? Nu när jag ska vara fadder i vår har vi pratat massor på fadderutbildningar och dylikt om hur viktigt det är att respektera om någon väljer att inte dricka alkohol på våra aktiviteter under nollningen. Så ska det ju vara överallt tycker jag! Även när det gäller gifter i form av mat ;)

Åter till detoxandet: borde egentligen börja asap, skulle vara skönt nu när jag är ledig och allt! Ska överväga detta en sväng och planera in när det skulle passa mig.. Ett starkt immunförsvar säger jag inte nej till. Men då måste min omgivning respektera mitt beslut och inte pracka på mig giftig mat, haha.

Återkommer.

Ha det fint människor, vi hörs.

En giftfylld Malin. Nu när jag läser kemi och vet vad vi får i oss genom alla E-ämnen blir jag ännu mer motiverad att detoxa.



//Mallybrall

Senaste



I lördags var Helen och jag på Hobbit och igår startade vi dagens med pannkaksbrunch!


Så jäkla gott blev det!


Efter att jag hjälpt Helen att färga håret åkte jag och Gurra till Bergis och gjorde äppel/hallojpaj. Fint.

Vi svängde förbi Gs föräldrar också som var mitt uppe i julstöket. Idag åker jag till Kga och laddar inför doppparedan!

God joule!

//Mally

snart jullov!

Blev klar med labbrapporterna idag och har gjort den mesta planeringen inför nollningen i vår. Har bara en ynka föreläsning kvar nu på fredag, vilket betyder att jag är ledig imorgon! ÅH SÅ SKÖNT. Men ska nog tvätta massa kläder någon gång under dagen, är tyvärr min tur... 
 
Gurra är på bio med Bergis och jag har en riktig softarkväll i soffan. Orkar inte röra en fena! Gött. Här kommer (Bergis) bilder ifrån vårt delikata julbord vi hade i söndags. Titt o njut! 
 
Full rulle i köket
Glada och chockade av blixten
Vårt vardagsrum redo för julbord
 
Staffan och Erik var julstiliga!
Sanna aka. betrödssalladfixaren
Mickis och David hade gjort jättegoda revbensspjäll
Julmustprovning och julklappsspel avslutade kvällen
Bella och Erik kom direkt ifrån Köpenhamn, typ
Le värdinna med maten i bakgrunden, avnjutandes ett glas kall Äppelmust ifrån Skyllberg. Gurra var lite fotoskygg, som vanligt. 
 
Trevlig kväll, god mat! Imorgon ska jag fixa klart julklapparna också. I have plans, muhahha
 
//Mallybrall

En liten paus

Okej, hur ska man sammanfatta vad jag gjort på sistone? Först och främst så pluggar jag, springer på faddermöten och andra grejer som händer här inne i mitt hamsterhjul. Börjar dock inse att jag behöver stressa ner nu på jullovet för det här tempot är inte hållbart..
 
Har i alla fall filat på en liten önskelista till jul och inser att det jag skulle vilja ha mest är en massage hos en riktig massör. HERRE MIN GET vad jag behöver det asså!! Min rygg har börjat spöka så smått och mitt immunförsvar är inte på topp. Vilket klagande och negativ inlägg så här innan jul men så kan det vara ibland! Snälla tomten, är en massage för mycket begärt? Har ju ätit min spenat osv. 
 
Imorgon är det i alla fall Lucia och inflyttningsfest hos Sanna på kvällen, ska bli trevligt som tusan. På lördag ska jag och Gurra baka lussekatter och sen kommer mor & far och så ska vi på hockey! DET var längesen vill jag lova! Söndagen kommer att bestå av (förhoppningsvis) pulkaåkning och knytisjulbord hemma hos oss med massa fina vänner. Fin avslutning på veckan! 
 
Julafton förra året.
Jag och farsan Baloo utanför en snögrotta där de skurit ut konst på väggarna och belyst det, cooooolt
Stämningsfull julmusik 
Fondue istället för julmat
Fondue är bäst!! Så jäkla gott, vill styra ihop en fondueafton någon dag. 
 
 
Nej hörrni, nu ska jag kolla på Jul med Ernst och dricka lite glögg. Fick förresten en lite juleklapp av G idag, kan lägga upp en bild på den sen! Haha, så rolig var den!!
 
//Mallan

hej december!

Har haft sjukt mycket på sistone, i kombination med stressmage pga att jag just haft enormt mycket att göra. Universitetet en söndag börjar kännas som standard liksom!

I alla fall, hade falukorvsfest i fredags med några ifrån klassen. Det var superkul! Och igår styrde Gurra och jag thanksgivingmiddag hemma hos oss.

Bilder.


Faluhjärtan.


Hyvlad falukorv.

Pressad och stekt.

Toastad.

Vi gjorde armband av skinnet och tillverkade till och med ett shotglas av en ände på en falukorv.


Tillverkade falukorvsmustascher!

Fantastiskt kul kväll! Dresscoden var svart eftersom det var falukorvens begravning. Vi lyssnade på falukorvsmusik ifrån en spellista som finns på min Spotify för er som känner att en falukorvstillställning vore något! Varmkorv boogie, Körv, Blommig falukorv, Korv med bröd mm är några av låtarna som titulerar på spellistan..

Thanksgivingmiddagen bjöd på mat på en helt annan nivå än falukorven (tack för det) och slutade enligt amerikansk tradition med en fylld kalkon a la Gordon Ramsay (blev förvisso en kyckling i vårt fall), potatismos, kokta morötter och en skysås. Efterrätten (som borde vara pumpapaj) sket vi i och smygstartade julen med glögg, pepparkakor och juleskum istället! Bergis hade med sig hembakta bullar också, lyx!


Den fyllda kycklingen i ugnen.


En väldigt mörk vardagsrumsbild.

Tadaa!

Supermys kväll med god mat som avslutades med en omgång Bonanza (bönspel) OCH JAG VANN!!! Hehehe...

Hejdå vänner.

//Mallan