Farväl

Kommer nog vara rätt oaktiv på bloggandet en dryg vecka framöver!!!!!!!!!!!! Midsommar, Fred&Kärlek och SEN bildbombar jag. Ville bara informera alla mina fanz om detta.
Ska vara full like a kastrull i en cirka en vecka, söft.
 
 
//Mallan

Jorå så att

Hej bröder.
 
Helen har luffat ut i Europa nu - alldeles ensammen (läs på hemmagjord danska). Sa till henne att hon skulle äta en baguette åt mig. Och en snigel. Om det är en vattensnigel är det ju faktiskt ett skaldjur/havsdjur och då kan även hon äta den med sin "vegetariska" kost... (Hon äter skaldjur och fisk/havsdjur) Hehehe. Läs om hennes äventyr här!
 
Hon kan äta alla sniglar i hela världen utom Svampbobs snigel Gary. Han är söt.
 
Igår fick jag även finbesök av Gustav, myyyys! Ett överraskningsbesök som uppskattades starkt. Vi satte lite guldkant på en annars rätt tråkig tisdagskväll och jag sympati-gick upp ur sängen samma tid som han imorse (cirka 05:30 med andra ord). Så idag kan jag dra hem en halvtimme tidigare från jobbet, BAM! Kan man säga Sympati-gick upp förresten? Hmm.
 
Typ lika seg som Gary är Gustav på att gå upp ur sängen på morgonen när det är helg... SnoozarN. 
 
Får nog packa med Gggggggummistövlarna till Peace&Love för det verkar bli rätt halvkasst väder dom första dagarna. MEN VAD GÖR DET?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
//Mallan

I DON'T CARE, I LOVE IT!

Hej vänner. Livet är rätt bra just nu faktiskt! Jobb i 3 dagar till och sedan festival i en vecka, GAAAAAAH. Efter det ska jag och Madde guida vår vän Chicki (Daniel Chickwava) som kommer till Sverige och hälsar på. Vi tänkte ta med honom på Lunedstrampen och visa han lite fina godbitar av Landet Falukorv.

Sedan blir det Sundsvall i drygt en vecka, ska bli så himla skönt! Fiska, åka vattenskidor, bada och bergsklättra i Ö-vik.. Något i den stilen låter rätt så najs i mina öron i alla fall! Sen ska jag försöka jobba 1 vecka i juli. Och flytta till Norrköping. Wow.


Icona Pop - I love it. Hur glad blir man inte av den här låten?!

Över å ut!

//Mallan


you're from the seventies but I'm a nineties bitch

Tjenna! 


DEN HÄR DAGEN BLEV JÄTTEBRA!!!!!!!!!! Mumford and his maddafakking sons kommer till Peace&Love :D :D:D:D Jag blev kalasglad över detta och log resten av dagen. 


Typ jätteglad! I och för sig är bilden från i fredags men det behöver ju inte ni veta. Glad ser jag ut och det var meningen. Är ju ingen riktig bloggare om jag inte leverar dom rutinmässiga egopicsen.

Efter jobbet drog jag till frisören och hade fått världens pangbomidé! Men när jag kläckte denna briljanta plan för min frisör sa hon att "njaaa, gör det till hösten istället". Så det blev bara lite sommarblonda slingor. Men nu är det No more råttfärg likt bilden ovan!

Ha det gött folks!

//Mallan

PS: 


Hur snygg är inte Florence Welch i Florence + The machine?! 

Glassigt

Så. Är oftast rätt tyst på min blogg under helgerna men den måste ju också få lite ledigt, bloggen! Därför sammanfattar jag helgen såhär på måndagsmorgonen istället. I alla fall så hamnade jag i Askersund och Linköping i helgen. Linköping var rätt oplanerat men vi drog dit och kollade


Tack För Kaffet som hade en live podcastsändning. Det var jättekul faktiskt!



Sedan var tanken att vi skulle ut på krogen och röja men det slutade med att vi beställde Onlinepizza och kollade film. Eller vänta lite: JAG kollade film. Gustav och Erik slocknade efter 5 minuter på soffan...

Linköping är en fin stad må jag säga och igår käkades det glass 2 gånger för mig. Först en Mangosorbét i Linköping, sedan en Tuttifrutti+Choklad i Karlskoga. Den sistnämnda glassen käkade jag med Sillen och vi gick upp till PIP området och blev nostalgiska. Solen sken. Vi tog en promenad och pratade massor, jättekul!


Update:

Erik och Gustav i Linköping (Gustav hade just vattnat rabatten och Erik var precis i rörelse när jag sköt en bild).

//Mallan

Du har en fågel på dig

Det här har jag skrattat åt hela veckan. Gammalt klipp MEN HERREGUD VAD ROLIG RÖST HAN HAR, Fågelturken. Min stora idol.


Gillar när han säger "Det här är en fågel". Sååå himla sött och att han kämpar så för att rädda den stackars fågeln som antagligen redan är stendöd. Men ändå, han ger sig inte Fågelturken.

Fredag idag, mums. Fredagsnypet är spelat (Bingon på jobbet heter så) och senare i eftermiddag beger jag mig mot Närke, Askersund för en lugn och skön helg. Tror det kan behövas!

Ha det fint!

//Mallan

Det finns så mycket skit på nätet

Apropå skit så tänkte jag skriva ett inlägg om bajs. Där satte väl någon stackare frukosten i halsen och tänker att "oj så olämpligt och äckligt!". Vilket stämmer väldigt bra, för det är både äckligt och en smula olämpligt. Men varför är det egentligen så? Det är ju naturligt. Och kan dessa två anledningar stoppa mig? Njet.

Saken är den att jag inte riktigt lämnat "kiss och bajs humor"-stadiet utan tycker att det är oerhört underhållande att prata avföring. Tanken som även slagit mig är att om man träffar en människa och inte har en blekaste ANING om vad man ska kallprata om så är bajs är jättebra samtalsämne. (Läs: skulle kunnat ha varit om det inte haft så dåligt rykte om sig)

När man kallpratat igenom de vanliga ämnena som vädret, hur är det med dig osv osv så är det ibland svårt att hitta något som båda kan relatera till. Mat? Visst, men om jag sitter och pratar mig lyrisk över en ny slags pilsnerkorv jag nyss smakat så kanske personen jag pratar med har spytt upp denna korv som liten och får flashbacks till sin spya, vilket inte är så najs. Eller har världens ångest över sin vikt och så sitter jag där och maler på om en jättegod gratäng med ost och grädde och smör och fett... Ja, ni hajar.

Vädret är ett säkert kort MEN att sitta och upprepa att "nu regnar det ute, aj aj" i en kvart kan verka en anings psykopatiskt. Och svenskt. Så nästa gång ni sitter där på bussen och småpratar med någon - SNACKA SKIT!! Det är ju faktiskt ett roligt samtalsämne, alla har väl någon rolig bajsanekdot i bakfickan och hade det inte varit så tabubelagt hade man väl kunnat ta ut svängarna ännu mer och gå loss totalt i bajsdjungeln!

"Har du någonsin bajsat på dig?" kanske inte är en klockren pick up line men den kan alltid både chockera och leda till skratt. Sedan finns det tusentals saker man kan diskutera på tema: avföring. Man kan ju ha i åtanke att även bajs kan vara en känslig punkt för vissa. Du kanske börjar totalprata om hur väl fungerande tarm du har och personen du berättar detta för har lidit av förstoppning sedan 1982. Typ.

 Nej nu har jag varit äcklig. Men inte äckligare än the man, the myth, the legend - BAJSMANNEN som är mytomspunnen på festivaler runt om i landet. Gömmer sig i bajamajan. Hoppar ner i den, marienerar sig i skiten och skuttar upp och kramar folk...

Mindre än 2 veckor kvar till Peace&Löve, WÄÄH! Och snart fika på jobbet. Kanske ska prova min teori och snacka bajs med tantera på jobbet? "Jaha hörrni, fikadags igen! Någon som har brunat ordentligt på sistone? Skitit sönder en toa? Diarré? Ingen?! Kom igen nu! Nähä..."

Vi får se.


Äckligt men ack så underhållande...


//Mallan

I wear my hair like this, just because I can

Vilken rolig helg! Slocknade dock 19:30 igår (helt sjukt) fastän pappa tjatade om att jag skulle vakna 2-3 mitt i natten om jag la mig så tidigt. Hade desstuom powernapat en schväng på soffan på dagen. Vet inte varför jag var så himla trött men sov som en get och gick upp cirka 12 timmar senare ur sängbingen! Skönt. 

Helgen bjöd på loppisjakt, fotbolls-EM, volleybollspel i Bråten a la old times (askul) och milkshake (glassdrink föredrar jag att kalla den). Fin helg med andra ord!

Det roliga är att jag har släpat med Gustav på så många loppisar så att vi börjar känna igen folk som hänger där varenda helg... Loppisletare, precis som jag! Börje Bög har vi sett 2 gånger nu. En annan sak jag insåg i helgen är att Gustav gillar små prydnadsfigurer i alla dess former. Typ såna där små plottriga figurer som är alldeles för små och färgglada och som ger mig kalla kårar längs ryggraden. Nu låter jag väl typ som Lulu Carter i Äntligen Hemma, men icke! Jag tycker om personliga och söta små saker men en glasfigur i form av en skalarfisk eller en prydnadsuggla med halmstrån i näbben är liiiite för mycket för till och med mig. 

Annars så är det väldigt mycket fotbolls-EM just nu, Sverige- Ukraina ikväll! 3-1 till Sverige tippar jag. Och mamma har fått någon idé att vi ska äta mat inspirerad av fotbolls-EM. Hon var inne på en Ukrainsk rödbetssoppa ikväll bara för att Ukraina och Sverige spelar men jag lyckades övertala kvinnan till något så svennigt som Köttebullar (som dom säger på Sibylla) och potatismos! Hallelujah måndagen är räddad! ;)


Can you feel the summer?

Och just det! Gurra G spelade golftävling i söndags och var jätteduktig (vann gjorde han, karln). Självklart tar jag åt mig äran av den vinsten eftersom jag hjälpte han göra rent sina klubbor när vi var på Valåsens golfbana i lördags och lattjade! :D Heheheh

//Mallan 

Så sjukt

Haha. På fikat på jobbet förut så började vi prata om nudister och nudistcampingar. Då berättade Eva en historia från när hon var ung och flygluffade med en vän. När de skulle luffa vidare till en annan ö så träffade de en annan svensk som frågade om han kunde ta följe med dom. Så blev det också och killen följde med dom mot nästa destination.

Väl där så skulle de ner till en badstrand, som visade sig vara en kombinerad nudist/vanlig strand. Eva och hennes kompisar la sig på badhanddukarna i sina badkläder men killen som nu sällskapade dom strippade helt och la sig helt näck på handduken bredvid dom. Eva och hennes vän blev smått besvärade och visste inte vart de skulle göra eller vart de skulle titta.

Killen, som Eva beskrev som "smal som en bergsget" hade dessutom ett långt stripigt getbocksskägg på hakan. En udda fågel såg han ut som. Och när han låg där på handduken, helt näck med sitt getbocksskägg så drar han fram en FLÖJT och börjar spela på den.

Hahahhaa! Så jäkla sjukt!! Hon sa att dom fick stå ut med honom i 3-4 dagar men sen blev de av med honom...



Flute man i Little Britain

//Mallan

Haha

Det här var kul.

Läs om vad någon skön typ i Kramfors gjorde på deras Idrottshall "Ådalshallen". Kan ju nämna att det handlar om klättring och omkastning av bokstäver.... xD

LÄS HÄR!
Ådalshallen var sig inte riktigt lik under torsdagsförmiddagen.
Haha, underbart!

//Mallan

Inlines!

Följde med mamma och pappa till Gelleråsen idag och åkte inlines. Helen och Gökhan hakade också, så vi var ett gäng tappra riddare som åkte ut i stanken (luktade gödsel där ute, blä).

 

Mamma tvingade på mig hjälm, handledsskydd, knäskydd och armbågsskydd... Jag sa till henne att det var jättepinsamt och att jag var tvungen att se snygg ut ifall Prins Carl Philip hade vägarna förbi (han brukar köra rally på Gelleråsen). Det hjälpte inte.

 

I bilen påväg dit. So excited! Haha


Jag och farran.


Posar littö.


Helen bär full skyddsutrustning... Haha. Som Gökhan sa: "Om du blir överkörd av en bil skulle du nog inte skada dig med alla dom där skydden...". 


Helen åkte med stavar. Tihihi


Nåväl. Ingen Prins Carl Philip dök upp, men vad gör det? Jag har ju min egen Prins Gustav!

 

//Mallan


Nice is good

Igår var det måndag. Men egentligen kändes det som torsdag i min lilla hjärna som blev alldeles förvirrad. Så idag är det väl fredag, i och med nationaldagen imorgon. Såhär ser jag på veckan:

Måndag
Fredag

Onsdag (nationaldagen)

Måndag
Fredag
 
Lördag
Söndag

Då har vi rett ut det. Just nu har jag inga inlogg på jobbet samt tekniska problem och han som kan fixa det är ledig och tillbaka den 8 juni, dvs på fredag. Såå, jag har inte mycket att göra just nu. igår spenderade jag dagen med att titta på recept i onormala mängder och skriva ner mina favourites.

Om jag var oeffektiv på jobbet fick jag mer fart i baken när jobbdagen var slut. Provade en liten specialare och sprang hem från jobbet i en omväg men var totalt överklädd. Hur f-n ska man veta att vädret tänker gå från cirka 7 grader varmt och duggregn till 17 grader och skinande sol?! Och där sprang jag i underställ och vindjacka. Ja, ni läste rätt - VINDJACKA. Måste bättra mig på klädfronten. I och för sig tog det mig många år innan jag förstod innebörden av uttrycket "Kläder efter väder" när jag var liten.

I alla fall, efter en hel dags recepttittande kunde jag ju inte annat än att göre egen glass när jag kom hem. BAM! Satt och tittade på 4-5 olika recept som jag fick inspiration från och skrev sedan ner ett eget recept på Hallon -och Mangoglass. När inspirationen sedan flödade lagade jag mat också: Kalvfärsbiffar med squashpasta och fetaostcréme. Receptet har ni här!

Siter och lyssnar på skön musik. LYSSNA!


 










Senare blir det Kupolen för att kolla på lite studentbal. FATTAR INTE ATT DET ÄR ETT ÅR SEN JAG GICK UPP FÖR RÖDA MATTAN TILL KUPOLEN?!!! Wicked.


//Mallan

Don't make me bring you back to the start

Blev så sugen på att göra egen glass (ska expa i eftermiddag med mor) och american pancakes! Måste prova. Det värsta som kan hända är att det blir asäckligt, en eventuell spya eller två och nedstämnda miner. "Don't worry - be hoppy", som den visa grodan Cha-Cha sa till mig en gång i tiden. Vad gör man inte för en glad mage?

 
Insåg dessutom att det här receptet ovan ska ramas in och göras till en tavla i min lya - det är ju så fint och praktiskt!!! Oavsett vart jag nu hamnar.

//Mallan


Ny vecka på g

Vad positiv rubriken lät. Naaaat. Helgen går ju så fort! I lördags blev det Örebro nästan hela dagen för IKEA, bio och filmhäng. Bion hade Gustav laddat för hur länge som helst: Prometheus. Han tyckte att det var för lite aliens i den, jag tyckte att det räckte mer än väl... Speciellt den där snuskiga bläckfiskliknande saken. Urk. Slemmiga var dom också!

 

Det här är en bra utomjording enligt mig.


Jobbelijobb imorgon och på tisdag men på onsdag är det Sveriges nationaldag och ledigt. Skönt.

 

//Mallan


Fredagfredagfredag

Är inte van att gå upp tidigt. Är inte van att jobba. Var helt SLUT efter den här 4-dagarsveckan och däckade på soffan i 1 och en halv timme när jag kom hem. Kände mig som en valross och drog ut och löpte en schväng. Så skönt! Det duggade lite lätt också och det gillar jag, oängn som man skulle säga på karlskogamål.

 

Bästa musiken att ha i öronen när man tränar, BAM:

 

Dada Life – Kick Out The Epic Motherf**ker - Radio Edit

Tom Petty – Runnin' Down A Dream

Icona Pop – I Love It

The Spencer Davis Group – Keep On Running

 

Sedan är det ju Helenas bemärkelsedag idag, STORT GRATTIS! Och jag har känt henne i typ 18 av dom 20 åren. :D :D :D

 

Minns du den kvällen Helena? Det gör inte jag.


Snygga. Glasögonbyte för lääänge sen.


Yes box!


2009. Vilken sommar vi hade!


Ehehhee


Finaste <3


PIP-10.


PIP-09.


Det har inte alltid blivit lyckat. Hahaha hur såg vi ut egentligen?!


Party augusti 2011.


2012, februari.


Längesen, ojoj :)


Längesen II


Roadtrip long time ago.


Hahha DET här va läääääängesen. Punkt.


Haha. PIP-11. Sen satt vi och ritade mustascher på 3 killar i öltältet. Jag gjorde en italiensk spretig sak på den första, en knorrig&fin på den andra och så ritade jag en Hitlermustasch på den sista killen! Han sa "Varför fick just JAG Hitlermustasch?!!". Bra fråga.


Bästa överraskningen fick jag på min student också när Helena dök upp helt oväntat!


Härliga Helena! <3<3 Massa grattis till dig bästaste vän.


Ett litet kollage till min bästis :D Ska sova tidigt ikväll och ladda för Örebro imorgon. Hejdå.

 

//Mallan

 


Das klotter

2012-06-01_11_22 (MMS)

Das klotter


Hej svej

Nu har jag fått dator på jobbet - oppaa!!  Men inget inlogg till ett system så just nu finns inte mycket att göra. E-B bad mig till och med att "ta det piano" och sätta mig att spela luffaschack med mig själv på rummet för att jag hade arbetat för fort. Jaha.

Har ringt några samtal att fördriva tiden med och mitt telefonklotter är rätt fantastiskt. En ekorre med en nöt i handen som åker skateboard, bland annat. Professionell telefonklottrare. Det vore något va?


Lekte även att mina hörlurar var fötter som dansade på mitt skrivbord förut också. Det började med en lugn vals  som sedan övergick i en passionerad enmannatango. Snart helg. kan behövas?


//Mallan