Valborg, shorts och andra trevligheter

Har redan börjat skriva en lista över saker jag behöver till sommaren/Portugal och en av de sakerna är dessa fantastiska löparhorts som verkar hur bra som helst! Så smart med inbyggda innershorts och ett plus i kanten för färgen som gör att man syns. 
 
Finnes här <-- LÄNK.
 
Nu ska jag återgå till tentaplugg, innan folket kommer för kvällens bestyr. 
 
HA DET BRA ALLESAMMANS.
 
//Mallan
 
 
 

Sol



För ett par dagar sen: sol, plugg och balkongstek.


I kombination med detta.... ♡

Kalla mä livsnjutarN!!

//Mallan

En bättre söndag.

Den här dagen har varit BRA. Har rensat och fixat med min tesamling, gjort eget iste av teet jag köpte i Stockholm (grönr äpple & kiwi-te) och lagat 8 matlådor. Älskar att laga mat när man har gott om tid på sig och är på gott humör. Mys!

Sedan blev det grill- och spelkväll hemma hos oss och balkongpremiär!! Woho.



Dukat för grill.


Gjorde rent akvariet aka Växthuset idag. Så nu måste bara örterna växa till sig!

Det duger.


Drack mitt goda iste i solen. Man kan ju göra sötat iste också, då måste man ha i syrup och socker. Jag kylde bara ner teet och hade i lite citron.

Mysigt.

Mums!

Grillade lax i folie med sparris, tomat, avokado och romsås.

Stämningsfullt.

Spelkväll, "Rita och Gissa". Försökte störa G med en blixt i ett sista försök att komma i fatt han och David som 1) slog 6:or hela tiden och 2) fick relativt lätta ord. Därav vinsten. Haha...

Kul var det i alla fall. See u later alligators! Imorgon måste jag plugga......... Blä.

//Mallsan

Spontantripp till Stockholm

Precis som titeln antyder gjorde vi en spontanresa till storstan fredag till lördag. Det var trevligt, även fast det blev lite ändrade planer... Vi skulle gått på teater i fredags och sett Amadeus på Dramaten men någon (läs: Gurra) hade bokat biljetter till föreställningen den 9e maj, haha. Sååå kan det gå! Dock var det skumt för vi båda var 100 på att vi fyllde i rätt datum men antagligen dök det upp den tidigaste föreställningen med lediga platser utifrån det datum G skrev. En teori om hur det kan ha gått till, forensiker som jag (snart) är.

Som tur är löste vi snabbt situationen och gick på mysig Stockholms-bio och såg Spiderman II. SJUKT BRA! Blev med andra ord en fin helg ändp. Hotellet (Clarion Sign) var top notch och hotellfrukosten likaså. Och så fick vi äntligen prova det omtalade och efterlängtade Flippin Burgers!!


Indisk mat i Kungshallen. Lammcurry, Tikka Masala och en grönsaksgryta. Behöver jag säga att jag blev mätt?

Matbilderna symboliserar helgen väldigt bra för vi åt mest hela tiden. Fikapaus med äppelpaj och te.

Gurra kollade skor, jag fotade mig själv i spegeln. Wop wop

Gustav var bakis i fredags.


I mitt esse (med en tekopp under näsan alltså).

Innan "teatern" käkade vi Vapiano. Så jäkla gott!! Papardelle med salsiccia.

Dag 2 inleddes med brakfrulle.


Gjorde en svingod macka.


G åt pannkakor, äggröra, grädde, bacon.

Jag åt allt.

Nöjd hotellfrukost-ätare.

Vackra blommor i Kungsträdgården.


Fina vyer.

Fina vyer igen.

Vi hamnade till sist på det efterlängtade Flippin Burgers.

Beställde milkshake som var gudomlig!

Hamburgaren var troligen den bästa jag ätit. Faktiskt. Brödet var EXTREMT gott och köttet perfekt saftigt...

Smygfotade inredningen, gillar lamporna starkt.


Nöjda efter hamburgare i världsklass.


Och såklart en sista fika innan hemfärd.


Och för er som inte sett det så är jag numera en korthårig varelse. Friskt är ordet!

Ha det gött amöbor.

//Mallan

H2O



Sammanfattning av mina detox-dagar hittills. Misosoppa, te och vatten vatten vatten vatten!

Imorgon är sista dagen och mina reflektioner än så länge är dessa:
- man klarar sig längre och framförallt bättre utan mat än man kan tro.
- man blir kall.
- man får perspektiv på hur privilegierade vi är som har tillgång till mat NÄR SOM HELST.
- Jag har ett mycket starkare psyke än jag trodde då jag har hållit mig till min vattenfasta trots att G har köpt Max (som jag fick sitta och langa till honom i bilen, haha), han har gjort pizza och jag har varit på ett födelsedagskalas i Askersund med tårta, kladdkaka, MASSOR av mat som såg jättegod ut... Gillar kontrollkänslan ändå. Pow pow pow!
- Man märker väl när gifterna lämnar kroppen och hur kroppen helar sig. HÄFTIGT!

Ikväll ska jag och G på bio. Bästa tipset när man vattenfastar är att vila men ändå sysselsätta sig, så att man inte tänker lika mycket på "hungern". Är fascinerande hur kroppen fungerar!!

Hejs svejs.

//Mallan

DETOXAR

Sisådär ja, detoxar igen! Denna gången är upplägget tuffare och intensivare. 4 dagars "vattenfasta" står på schemat och idag är Dag 1. Woho (försöker peppa mig själv)! Under dessa 4 dagar dricker jag enbart vatten, goda teer och äter en portion misosoppa om dagen. Jag är helt medveten om att detta inte kommer att vara 4 superroliga dagar då man kan uppleva huvudvärk, smärta i leder, yrsel mm. Och kanske framförallt konstant hunger. Dessutom sänks kroppstemperaturen rätt rejält när man inte äter mat så kall blir man också. Någon som blir sugen på att prova?! Haha, fan vad bra jag säljer in detta. 
 
Nåväl hombres! Syftet med detta galna påhitt är att kroppen ska renas från gifter genom att man låter matspjälkningssystemet vila och ger kroppen en chans att reparera och hela sig själv. Gillar sånt. Och tror att jag behöver det. Efter dessa 4 dagar ska jag trappa upp till att äta smoothies och soppa i en vecka vilket ska vara snällt och utrensande för kroppen det också. 
 
Imorgon står firande av Gs lillasyster Anna på schemat, vilket jag kanske har tajmat in dåligt (fick dock reda på det av Gurra EFTER att jag planerat in min detox). Känns så dumt att inte äta när man blir bjuden på mat men vore helt bortkastat om jag gav upp nu. Så det får bli en misosoppa för min del så hoppas jag att alla respekterar mina skumma idéer, haha. G var till och med inne på en sympati-fasta med mig men vid närmare eftertanka så ångrade han sig.. Tycker att kroppens fysiologi är sjukt intressant och har läst på en del om den här sortens detoxkur. Ska bli spännande att se hur kroppen reagerar!
 
Lyxade till det med en citronskiva och ett färglatt sugrör. Säger bara H to the 2 to the O!!!!! Woop woop
 
Ha de gött amigos.
 
//Malls

Italy!

Fontana di Trevi, coool.
Mys.
Italiensk pizza. Kan säga att vi var EXTREMT hungriga här...
Petar på Colosseum (som för övrigt var täckt av byggställningar från den här vinkeln).
Jag vet, vi är snygga.
Colosseum!
Ravioli fylld med ricottaost och spenat i en tomat- och basiliskasås. FANTASTISKT!
Frulle utanför husvagnen!
På Piazza Navona. Älskar fågeln på huvudet, haha.
Pasta!
Castelo del Angelo. Gammalt fort från ~150 e.Kr. som den dåvarande påven lät bygga. 
Paninilunch i fint grönområde i centrala Rom. 
Körde lite coola ninja-moves framför Vatikanen. 
Våra Yaszy-fejder var ganska intensiva. 
Hehehhe....
... det var dock G som började med detta på flygplatsen i väntan på transfern. I rättvisans namn får ni se den här bilden också och även upphovsmakaren till påhittet. Jag var inte lika medveten om bilden som arrangerades, haha.
Mysig italiensk gränd.
Hahahha, sjukaste!!! En extremt hungrig Malin, Gustav med kameran i högsta hugg och som ALDRIG tar den där jäkla bilden jag bett om (sorligt men sant, annars skulle det bli ett album med bilder på Gustav i Rom). Han dirigerar mig till höger, vänster, ett steg bakåt, ett liiiitet steg framåt osv tills mitt leende förbytts i en trumpen, sur min... Slutligen blev DENNA bild resultatet och med ett glatt leende förklarade Gustav för mig att jag just blivit portätterad som Jesus. Där ser man.
Selfie i Italien.
Utanför Pantheon. 
Second hand-butik som jag hade kollat upp innan resan som vi lyckades hitta! Fanns mycket kul att titta på där inne. Om man lyckades ta sig in vill säga... Haha. 
LASAGNE!
Sista kvällen beställde Gustav in 1 liter öl, nöjds som få. Jag drack gott vin och lyxade till det med efterrätt i form av Tiramishu!! Sjukt gott. Hade ätit glass x 2 och en crêpe tidigare på dan så min snask-kvot blev fylld den dan kan man säga, hehe. 
 
Skönt väder, skönt att sova ut, skönt att läsa bra semesterböcker och skönt att släppa allt plugg sånär som när ett mail om ett G på tentan i Analytisk Kemi ramlade in. SJUKT NÖJD! Dock lite odiskuterad tenta i klassen, INGEN fick VG och en fråga fick Victor som skrivit den gå runt bland alla och visa kompletterande information som saknades i uppgiften under skrivningen.... Inte helt okej, då alla inte fick se den informationen eftersom V kom under andra skriviningstimmen. Lite kaos. Själv är jag helnöjd med resultatet och framförallt lättad. Nu är det juridik för fulla muggar som gäller! 
 
//Mallybrall

Snart

Snart bär det av mot Italien. Äntligen! Ska bli så kul!!! Hinner med 2 timmars föreläsning imorgon, sen måste vi bege oss mot Skavsta. Äventyr ♡



Orange is the new black.

Ha det bra i vår-Sverige så återkommer jag efter mina 6 dagars semester (kallar detta semester eftersom det är min och Gs gemensamma semester i år, vi får ingen ihop i sommar). Nu vet ni. Och just!! En sak till: den 11e april börjar jag en intensiv-detoxkur. Så nu ska jag fylla kroppen med riktigt mycket e-ämnen och onyttigheter.... Hehe.

Peace out!

//Malls