Andra sidan

När tentan är över. That feeling! Underbart är ordet och eftersom vi tentade från 14-20 en fredagkväll drog vi till Bryggan efteråt och käkade med klassen och drack tentaöl. Fick fribiljetter till Kåren och kvällen avslutades där med dans, sambatåg och trevliga människor!



Delar av klassen


SOOOOOOL

Pga min krångliga mage jag haft på sistone så försöker jag utesluta vissa saker ur kosten och se om det blir någon skillnad. Här är mitt havrebröd som jag bakat själv! Inget mjöl alls. Havre ska ju vara bra för en känslig mage, och brödet blir fantastiskt gott. Win-win. (Havre innehåller väldigt lite gluten men brödet är inte garanterat glutenfritt)


NjutarN. Rätt skön helg och snart åker vi till ITALIEN!!!!

//Malls

Tentaångest åter igen

På fredag är det dags. Tenta. Kul.

INTE.


Kemihumor. En packad kolonn som har fått i sig för mycket metanol och för lite vatten.

För er som inte förstår: synd. Men kan säga så mycket som att det är fyndigt! Hehehehehe

//Mallsy

Sicko

Tristigt nog tog förkylningen nya tag i tisdags förra veckan med superont i halsen, plus det övriga. Vill bli frisk nu, speciellt innan Rom nästa vecka och gärna innan tentan på fredag....


Var på trevligt kalas hos Bella i onsdags.


Kalasredo!


Jag och födelsedagsbarnet på bussen

Blev intervjuad av Lösnummer i veckan.

Har gjort egen juice i råsaftcentrifug.

Åt pasta carbonara med bladspenat i.

Har sovit på soffan i helgen med feber som gjort mig matt.

Bakade kladdkakemuffins och gjorde egen marmelad i helgen


Citron/vanilj 2 burkar och en burk kiwimarmelad. Provade citronmarmeladen på ett finn crisp med brieost.

2hand är bäst: Assnygg mockajacka i perfekta nyansen för blott 105 kr.

Har ätit (gör typ inget annat än att äta) bananpannkaka med jordgubbar, kiwi och vaniljkesella. Klockren kombo.

Våffeldagen imorgon OCH CSN. Och seminarieredovisning.... haha. Nåväl. Snart Italien!

//Mallsy




Bilder som hör ihop med text nedan. Typ.



Våfflor in the making.


Allt som är grönt är nyttigt, eller hur?


Glada klassisar!

Grönsaksdipp, svingott.

Isabell och jag drack ur hink.


Grönt är skönt.


Mina klasskompisar, haha ♡


Morgonlöprundan ifrån veckan som var.

Rätt så fint väder, jag klagar inte.

Nu inväntar jag min boyfriendo som har varit i England sen i fredags. Han kommer hem om några timmar, jippi! Hatar att vara ensam.

Över å ut,

//Mally

Mördarveckan

Mördarveckan (förra veckan) med två labbar är done!! Jag överlevde OCH trotsade min förkylning som blev bättre och sprang ons, fre och söndag. Vecka 2 i löpschemat mot milen avklarad med endast en viss försjutning i schemat. Vecka 3 inleds imorgon med en löptur innan universitetet (skönast så har jag insett) och sedan blir det torsdag och lördag det ska springas på! Skön energi det ger med löpning. Och aptit, haha.

Nåväl. Irländsk som jag är firade jag givetvis St Patrick's day i lördags på Bryggan som hade ett event. Haha. Så kul kväll! Började hemma hos Gustav&Emelie på inflyttningsförfest där vi gjorde gröna fyrklövervåfflor. Senare på kvällen begav vi oss mot Bryggan, gröna och fulla. Det var en bra kväll. Hamnade på efterfest på Publicum där de säljer korv för 10 kr och på en sådan väntade jag tålmodigt i 45 minuter för att få avnjuta. Dans på bordet iklädda hinkat och glada hattar för att sedan ta bussen hem till Björkris och dricka MASSA vatten. Tills jag vaknade upp dagen efter, torr i strupen, och såg på nätet att det har blivit en avloppsläcka vid Svampen och att allt kranvatten måste kokas i minst 3 minuter innan det dricks... Så där ja. Jag hade alltså druckit rätt mycket bajsvatten vid det laget, haha. Lever än, så är nog inte så illa som de säger!

Bilder kommer i nästa inlägg.

//Mallan

TYPISKT

Blev sjuk i helgen. Bihålorna igentäppta och liggandes i soffläge med en blöt trasa på pannan. Mitt i detta (läs: samtidigt) fick Gustav ryggskott vilket resulterade i sålda "En skam för Sverige"-biljetter och att jag fick ta hand om oss båda, trots att jag inte heller var helt kurant.. Sånt är jobbigt! Varför måste vi bli dåliga samtidigt?! Taskig tajming.

I alla fall, känner mig bättre nu men har fortfarande ont i bihålorna.. JAG SOM VILL SPRINGA!! Hur typiskt är inte detta? Har fått fetaste träningspeppen och då händer detta... Bli frisk snabbt nu Mallan!

Vårkänslorna spirade idag, trots rinnande näsa och konstant näsastma. Så jag, Felicia, Danielle och Isabelle tog vår efterlängtade lunch på Green Fellow. Satt som ett smäck!


Vinterkick hette denna! För er som inte känner till Green Fellow så är det ett superbra sallad/smoothie-ställe med fokus på ekologiska råvaror och massa goda frukter och dylikt i sina sallader. Som ni kan se!

Mumma.


Så gick det med den löpningen....

Vårigt ben.


Nytt läppstift och bister min, jäjä


Fin solnedgång när jag och Gurra åkte och handlade (hans rygg mår bättre nu, peppar peppar). Syftet var att köpa en tvålpump bland annat, vad tror ni att vi kom på att vi INTE köpte när vi kom hem? Tvålpump. Vi tittade inte ens på såna, haha. Minne som en pinne!

//Mallan

En idé

Har under de senaste dagarna kommit på hur jag fungerar, gällande hälsa och ekonomi. Vissa människor kanske kan säga att "nu jäklar ska jag börja leva nyttigt!" och klarar det galant. Pang boom bara. Och så sitter det som en vana sen barnsben... SÅN ÄR INTE JAG! Jag vill gärna äta nyttigt och träna regelbundet eftersom jag har märkt att jag mår bra av det men ska jag lyckas med det måste jag dra det till det extrema och bestämma mig för att typ genomföra en detoxkur med rätt strikta restriktioner. Tadaa - då fungerar det! BRA att jag kommit på hur jag fungerar men ändå småjobbigt (mest för alla i min närhet kanske, jag har inget emot det) att det måste vara ett så pass extremt kostförhållningssätt som fungerar. Nåväl! Jag är i alla fall på g att köra igång en ny detoxkur igen, tyckte om det massor. Ska bara köpa mer detoxte på Willys först.
 
Angående ekonomi så är jag på exakt samma sätt där. Om jag säger att jag ska leva snålt och spara pengar en månad så går det PISS. Lever som vanligt ändå och gör undantag efter undantag... MEN om jag bestämmer mig för att ha en konsumtionsfri månad - då klarar jag av det! Så även där är det ett relativt extremt (i mångas öron) levnadssätt som jag måste leva efter. Återigen, jag har inget emot det men det är i sådana situationer när man måste tacka nej till den där smörgåsen, som innehåller gluten i för stora mängder, det svarta teet med koffein eller att man avböjer en fika på stan och försöker styra ihop en matlådelunch någon dag istället som folk kanske tittar snett på en. Tråkigt? Kanske. Eller så är det ett extremare förhållningssätt i två månader som får det att bli en vana och då kan de små enstaka undantagen fungerar alldeles utmärkt utan att rinna iväg och bli många undantag. This I believe in. 
 
Tyvärr har jag blivit sådär sträv i halsen idag, som innan en förkylning bryter ut. Tajming! Äter min morotssoppa som är spetsad med ingefära, chili och vitlök i ett försök att driva iväg bacillerna. Immunboost! Det jag ville säga är typ att jag blev supertaggad på att komma i form och bli stark (framförallt få ordning på ryggen som jag haft problem med) till juli, dvs Portugal. Samtidigt som jag lever konsumtionsfritt och sparar pengar! Jag och Helen har bestämt oss för att peppa varandra att spara pengar och att träna så vi är i form för jag tror att det enbart är positivt att vara fit när vi ska jobba hårt fysiskt i värmen i eventuellt 4 veckor om våra planer går i lås.
 
Jag måste ha ett mål och insåg att jag ska anmäla mig till ett löplopp i maj och springa milen. BAM. Har ett löpschema som jag ska följa så att jag trappar upp det sakta och fint, vill inte ha skador eller överbelasta el ryggo. Så löpning i kombination med ben/rump-träning kommer bli mitt fokus (hela kroppen också givetvis) så att jag stärker upp mina förslappade muskler och stretchar ut de "åtdragna"  (höftböjarn) samtidigt.
 
Gilllar planen! NU kör vi - who's with me?!
 
Run Forrest, run!
 
Ni får leva med att jag kommer att blogga mestadels om dessa ämnen från och med nu, det är en STOR motivator för mig. Skriver jag ner det och berättar för fler människor vad jag tänker göra så blir det mer fart i baken på mig att genomföra det. Smart. 
 
Haha, nu låter det som att jag har miljontals läsare som jag kommer att få "skämmas" inför om jag failar... Nja, blir väl typ mami och pappi i så fall! Hehe. 
 
//Mally

Portugal

För er som inte vet så ska jag och syrran åka till Portugal i sommar och volontära (5 timmars arbete om dagen mot husrum och mat) och... tamtaratam... nu har vi fixat 2 veckor på en farm/B&B i mitten av juli!!! WOHOOO!
 
Vi ska hjälpa Alfredo som bor nära Atlantkusten med trädgårdarbete, plocka frukt&oliver, ta hand om hans kycklingar, hundar och katter samt hjälpa till att fixa frukost till B&B-gästerna (och städa i ordning rummen osv). Låter fantastiskt, eller hur?!!?!
 
BILDER (mamma och pappa, enjoy):
 
Alfredos farm: Monte Da Portela Nova. 
Ser så mysigt ut!
Volontärer
Farmen ligger vid en liten sjö
Äter gärna frukost där...
Kycklingar!
Rätt fin natur att spendera tid i.
Här ligger jag gärna och läser en bok.
Blommor i massor. 
 
 I nuläget jobbar vi på en annan "host" i en annan del av Portugal så att det kan bli två veckor där också. Håll tummen!
 
//Mallsan

BILDER



Åkte bräda i Storstenshöjden med Frida och Madde i fredags. Superkul!! Vääldigt blött i backen och dimmigt, men det var roligt ändå. Hade inte träffat Frida på över ett år tror jag (sjukt länge sen!) men det var jättekul att träffa henne igen. Och Madde också såklart, lika kul som alltid! Idag flyttar Frida till Australien dessutom, coolt. Och idag är det exakt 1 månad kvar tills jag och min lovie drar till Rom!!! Woho

Min nya vår/sommarkappa som jag blev KÄR i. Från Vintage Gamla gatan, världens bästaste butik!!


I väntan på mamma och Helen på stadsbiblioteket i torsdags innan Al Forno. Åt en supergod pizza!

För er som inte sett: min nya frippa!

Drinkkväll i lördags innan...


Torgnys och Grevens b-day party på Bärseback


Felicia och Torgnys tvillingbror Håkan

Jag och Danny boy! Danielle hade marinerat gummibjörnar i sprit, hehehe...


Finally en bild ifrån ett stökigt sovrum på min nya favvoklänning som jag letat efter sen i slutet av december och hittade för halva priset på rean!

Portugalbilder coming up.

//Mallan