Crazy

Onsdagen var Crazy. Med stort C! Först universitet hela dagen, sedan plugga på universitet och sedan direkt gå till Pressbyrån där vi hade samling till bortamatchen mot Frövi. Kom hem halv tio på kvällen, helt slut både psykiskt och fysiskt. Vi hade EN avbytare och brände en miljon målchanser. Massa spelare som fick hoppa in på positioner de aldrig spelat på. Även moi i andra halvlek.... Törsk med 2-0. Jaja, nya tag!

Idag hade vi studiebesök ifrån Polisen. Heldag med föreläsningar ifrån Tony&Anna ifrån Tekniska Roteln i Örebro. De pratade om sitt arbete som Kriminaltekniker, hur man säkrar bevismaterial, hur man ska göra för att inte kontaminera bevismaterial, blodbildsanalys (när de analyserar blodstänk/droppar/rinn/medmera) och hur en kriminalsökhund jobbar. Det var jätteintressant, även om vi fick se en hel del brutala bilder ifrån brottsplatser där mord hade skett. Bilder som de hade tagit när de dokumenterat sin arbetsprocess.

Sjukt coolt att se hunden Dennis hitta en pytteliten droppe blod som polis Martti hade lagt ut i förväg och sjukt coolt att se hur många slutsatser man kan dra ifrån blod.

Efteråt när vi skulle gå till cyklarna ställde vi oss och analyserade en torkad spya utanför Kårhuset. Vi hittade angreppsvinkel, var satellitstänket fanns och vad personen troligen hade vomerat. Hehe. Vi var inte helt seriösa men det går fort att bli miljöskadad!



Polishund Dennis söker och husse/polis Martti går med.

Tyvärr var de bakom cyklarna. Dennis var i alla fall specialiserad på att hitta kroopsvätskor ifrån människor: så som blod, saliv osv.


Nollor som vi är ska vi göra mycket konstigt. Vi har fått några uppdrag och det kaaaaan hända att detta var ett av dem. KAN hända..


Hämtade ut kurslitteratur på Coop förut. VÄRLDENS FETASTE BOK. På riktigt. Den är enorm! Och på engelska. Och handlar om kemi.

Ska absolut inte klaga, hittills gillar jag min utbildning jättemycket! Det känns faktiskt som att jag har hittat rätt. Gillar kemi. Så ni hittar mig väl inne i den där bamsingen till kemibok inom de närmsta 3 åren.. Vi ses!

//MallyB

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback