JÄVLA SAMHÄLLE

Igår och i förrgår var händelserika dagar... I fredags drog Gustav ut på krogen väldigt spontant, ca kl elva på kvällen, för att möta upp några polare på Kåren. Där stannade de inte så länge utan fortsatte in till stan för mer festligheter. Efter ett tags partyparty så skulle de gå och käka fyllekäk på Burger King, när en snubbe helt plötsligt och OPROVOCERAT springer fram och - SMACK! - SLÅR MIN FINA GUSTAV I ANSIKTET!!!!! :(:(:(:(

Blir så arg!!! Varför finns det sådana idioter?!? Gustav råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt och blev överfallen av ett psycho. Stackars G :( Han kom hem blodig över hakan och hade inte hittat sina glasögon i mörkret. Polisen var snabba att komma fram efter slaget inträffade så han har gjort en polisanmälan, BRA.

Men detta oprovocerade gatuvåld -varför??!??!? Måste vara människor som är sjuka i huvudet som gör sådant.. En hel dag, utslagen i sängen och med svårigheter att äta pga en sönderslagen läpp (fläskläpp) spenderade G. Och han var inte speciellt berusad i fredags heller utan åkte dit spontant för att umgås.

Inte kul att behöva torka bort blod från sin pojkvän, som dessutom har golftävling idag. Bra uppladdning? Nej. Ringa försäkringsbolag och fixa ersättning för nya glajjer? Ja.

Är detta ett samhälle vi vill leva i? Unga män och kvinnor som kan bli utsatta för våldtäkt/misshandel på stan, helt oprovocerat. Dock anser vissa att det visst finns kvinnor som provocerade, nämligen i sin klädsel. Har hen en så kort kjol, ja då får hen skylla sig själv om hen blir våldtagen. Nä skärpning, samhället!! Att kunna gå på stan, dag- som nattetid, och känna sig trygg måste både kvinnor och män kunna göra. Jag är besviken. Och arg.

Var rädda om varandra istället!

//Mallan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback